Predlozite film :)

Odgledao srpski film Vir, dobar film za naše uslove, ali ima i neke tipične falinke i stereotipe. Kraj mi se isto ne dopada, previše nerealno i optimistično za takav film i nije u skladu sa preostale dve priče. Uglavnom ono što mi se nije dopalo je stereotipisanje desničara u ludake i skinhed ekstremiste, priča oko traume Kaleta, glavnog gangstera u drugoj priči, klasično proseravanje o Vukovaru i pogubnosti rata itd. Ali svejedno dobar film, drži pažnju.

Odgledao The hand that rocks the cradle, osvetnički horor klasik iz devedesetih. Tokom boravka kod ginekologa žena shvati da ju je ovaj seksualno zloupotrebio tako što je skinuo rukavicu tokom pregleda. Požali se mužu i tuže ginekologa za seksualno zlostavljanje, nakon toga se oglasi još žena koje su takodje bile zlostavljane. Ginekolog zbog toga izvrši samoubistvo, shvativši da mu je karijera uništena, a njegova žena zbog toga izgubi bebu. Tražeči osvetu, nakon šest meseci ona se predstavlja kao Peyton i zapošljava se kao dadilja u kući ljudi koji su joj uništili muža i život, polako ih uništavajući svojim sociopatskim potezima. Sjajam film, mada bih ga ja pre nazvao trilerom nego hororom ali dobro. Preporučujem.

Odgledao James Bond film "Quantum of solace". Nije me nešto dojmio, ne volim taj vajb pustinje, a i radnja mi je dosadna. Nije ni prići drugim Bond filmovima koje sam gledao.

Odgledao "Henry: Portait of a serial killer". Zanimljiv film, nije neko remek delo ali je dobar jer nema previše okolišanja i moralizatorskih sranja, sve se brzo i jasno odvija. Preporučujem.

Odgledao ruski film Heroj u kom glavnu ulogu igra Dima Bilan, ruski pobednik evrovizije održane u Beogradu. Nije mi se naročito dopao, naivna radnja, previše tupe romantike i premalo akcije za moj ukus, iako me je tematika isprva privukla.

Odgledao film The Grey sa Liamom Neesonom u glavnoj ulozi. U filmu se radi o suicidnom profesionalnom lovcu na vukove, koji ubija vukove za naftnu kompaniju da bi sprečio njihove napade na radnike. Zajedno sa grupom radnika iz naftne kompanije doživljava pad aviona, i nadje se usred snežne nedodjije okružene šumom. Zajedno sa njim, još nekoliko radnika preživi pad, i shvataju da su sami u nepreglednom snegu, odsečeni od civilizacije i okruženi krvoločnim čoporom vukova. Moraju da urade sve što mogu da bi se spasili... film je odličan, nedostaje mu ono nešto da bi bio remek delo, ali svakako preporučujem.

Odgledao ponovo Barfly, radjen po scenariju Bukovskog, o Henriju Kinaskom (kog igra sjajni Miki Rurk), njegovom alter-egu, gubitniku, pijancu i lutalici, koji vreme provodi po barovima i sumnjivim hotelima, juri za raznoraznim ženama, tuče se iz dosade, usput piše pesme i priče, a sve to naravno prožeto jakim egzistencijalnim momentom i hrpom sjajnih citata. Film je klasičan Bukovski, ko što rekoh on je pisao scenario, ko voli njegove radove neka obavezno pogleda.

Odgledao prvu epizodu serije Man in the high castle i batalio, obrisao celu sezonu, nije mi se dopalo.

Odgledao trilogiju Rampage o lonewolf heroju, teroristi i revolucionaru Billu Williamsonu koji vrši masakre po ulicama, atentate i ostale terorističke akte. Film ima pozadinsku priču, prikazuje sve ono loše u društvu, neke sitne stvari poput bahatih konobara i usluživača koji zaslužuju da budu ubijeni, razmaženih, površnih, bahatih devojaka koje bivaju bezdušno masakrirane, kao i običnih civila itd. Fantastično, beskompromisno uradjeno delo. Preporučujem.

Odgledao jedan od najlepših i najpametnijih horora koje sam ikad gledao - Trick r Treat iz 2007. godine. Em što je film prelepo uradjen, em što ima jako pametne i lepe priče, em što je antologijski, em što je gluma odlična, em što sam uvek voleo Halloween estetiku koja je ovde dovedena do savršenstva... odavno nisam ovako uživao, sjajan horor, kakav zapravo i treba da bude. Preporučujem.

Odgledao horor "Autopsy of Jane Doe". Jako dobar horor, u filmu se radi o ocu i sinu forenzičarima koji dobijaju telo mrtve devojke za autopsiju. Kako se radnja odvija shvataju da nešto sa telom nije u redu i čudne stvari počinju da se dogadjaju. Preporučujem.

Odgledao domaći film Pored mene režisera Stevana Filipovića (režirao još i Šišanje i Šejtanovog ratnika). Veće smeće od filma odavno nisam gledao. Ko onom pederu dade pare da pravi film nije mi jasno. Nepovezane scene i sekvence, likovi - djaci: gejmeri, kul devojke folkerke, dileri droge, lažljivi nacionalisti, štreberi i ostali tutumraci iz srednjoškolske sive zone - svi stereotipni da boli, radnja jadna i predvidiva sa još jadnijom drugosrbijanskom političkom porukom tipičnom za reditelja (svi nacionalisti su glupi i loši, svi liberali su dobri i pametni, tralalala)... kraj glup i nejasan, ništa nije razrešeno u filmu, plus jaka LGBT propaganda. Jad i beda.

A da sve bude još jadnije svi glumci su valjda završna godina glume, znači ono je užas, ja bih napravio bolji film a nikad nisam uzeo kameru u ruke.

Odgledao domaći film Pored mene režisera Stevana Filipovića (režirao još i Šišanje i Šejtanovog ratnika). Veće smeće od filma odavno nisam gledao. Ko onom pederu dade pare da pravi film nije mi jasno. Nepovezane scene i sekvence, likovi - djaci: gejmeri, kul devojke folkerke, dileri droge, lažljivi nacionalisti, štreberi i ostali tutumraci iz srednjoškolske sive zone - svi stereotipni da boli, radnja jadna i predvidiva sa još jadnijom drugosrbijanskom političkom porukom tipičnom za reditelja (svi nacionalisti su glupi i loši, svi liberali su dobri i pametni, tralalala)... kraj glup i nejasan, ništa nije razrešeno u filmu, plus jaka LGBT propaganda. Jad i beda.

A da sve bude još jadnije svi glumci su valjda završna godina glume, znači ono je užas, ja bih napravio bolji film a nikad nisam uzeo kameru u ruke.

Odgledao pre neko dan.
Cini mi se da film ima dobru ideju i pricu,ali je realizacija izuzetno losa,kao sto si i sam rekao.
Glumci su mladi,ne moze se od njih ocekivati neki vrhunski nivo,ali ono sto mi je zasmetalo su upravo te nepovezane svene i nedovoljo vremena posveceno likovima
I jos jedna od losih stvari je krajnje cudan kraj filma

Ne znam kako je La La Land pokupio silne pohvale,meni je smeće obično.Emma Stone vadi prosek,bez nje ni dvojku ne bih dao.

Odgledao domaći film Pored mene režisera Stevana Filipovića (režirao još i Šišanje i Šejtanovog ratnika). Veće smeće od filma odavno nisam gledao. Ko onom pederu dade pare da pravi film nije mi jasno.

A ova dva filma su dobra,a?:lol:On i Dimitrije Vojnov su šoder domaćeg filma.

Poslednja izmena:
Gledam ložanu oko nastavka Trainspotting-a i ne shvatam ni kako je prvi deo doživeo uspeh.Enter the void pa svi ostali na tu temu.

Ja generalno ne kapiram to loženje oko engleskih filmova. Trainspotting je okej film negde, ali daleko od toga da je neko remek delo ili nešto. Nego se ljudi preterano lože na narkomanisanje i nasilje pa sve što je obojeno tim bojama im je dobro i prihvatljivo. Mene generalno nervira engleski naglasak, jbg jedna od boljih stvari koje smo dobili odvajanjem Amerike od V. Britanije je taj američki naglasak koji je stoput superiorniji i prihvatljiviji.

Трејнспотинг је одличка критика пост-тачерског друштва у Британији, не мислим да је неко ложење. Уз то има сваку клише комбинацију која чини један филм добрим (невоља, љубавна прича, раскол у друштву итд). Није претерано сјајан, али свакако солидан филм. И што је најбитније сигурно филм са најбољим саундтреком који сам икад гледао.

Odgledao God bless America iz 2011-te godine. Fenomenalan film, jedan od najboljih koje sam ikad gledao, sigurno u mojih top 10. Toliko sam oduševljen filmom da nemam reči. Znam da se mnogi ne bi složili sa mnom, ali film ima sve što je potrebno da bude sjajan: zanimljivu radnju, sjajne glavne likove, brz tok, pitkost, vrhunsku režiju i zabavu... odavno nisam gledao nešto ovako komercijalno, a opet zabavno i zanimljivo.

U filmu se radi o Franku, razvedenom čudaku i usamljeniku koji je opterećen ogromnom mržnjom prema svetu kakav je danas i naročito prema savremenom američkom društvu, opsednutom konzumerizmom, lakom zabavom, tupavim TV programima, sveopštom digitalizacijom, pametnim telefonima, društvenim mrežama... on sanjari kako ubija svakog ko mu smeta, a nervira ga mnogo šta, uključujući i sopstvena mala kćerka iz razvedenog braka koja je pravo malo razmaženo čudovište i maltretira ga oko svake sitnice. Otpuštaju ga sa posla zbog nekoliko čudnih ispada, a uz to, Frank saznaje da ima neizlečiv tumor na mozgu, i da mu je ostalo jako malo vremena... tu on pukne, uzme pištolj, ode i ubije neku glupaču sa televizije koja ga podseća na sopstvenu kćerku. Tom prilikom upoznaje vanredno simpatičnu i slatku, klasično neshvaćenu tinejdžerku Roxy, koja ima anti-socijalne nagone i koja odgovara Franka od samoubistva i nagovara ga da zajedno krenu na putovanje kroz gradove Amerike i ubijaju sve i svakog ko im se ne dopadne. Ovaj pristaje, tu počinje priča i medju njima se razvija platonska (a skoro i telesna) ljubav i vezanost koja se opire zakonima zdravkog razuma do samog kraja... on mator i sludjen, ona u cvetu rane tinejdžerske mladosti, čudan ali savršen tandem koji ide okolo i ubija sve na šta naidje.

Odavno nisam odgledao ovako brzo, beskompromisno, punokrvno delo, bez suvišnog filozofiranja, što udara ravno u glavu i ne povlači se ni po cenu života. Mnogi se, svestan sam, sa mnom ne bi složili ali ovo je meni jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao. Čak i muzika je sjajna. Inače film sam po sebi je spoj i mešavina Taxi Drivera, Boni i Klajd, Falling down i Rampage trilogije, recimo. Sjajan, sjajan film... preporučujem.

god_bless_america_ver3_xlg.jpg

Odgledao Apocalypse Now, sjajan film, dobro objašnjava pravu suštinu ratovanja i onoga što rat zaista treba da bude kroz filozofiju Colonela Kurtza.

Odgledao Amazing Spiderman 1 i 2, i iskreno vrlo pozitivno sam se iznenadio. Očekivao sam nešto mnogo slabije, iako je istina da je prvi Spider Man iz 2002. sa Tobijem Megvajerom neprevazidjeni klasik sa kojim ništa ne može da se poredi, lično smatram da su ova dva filma mnogo bolja od dva nastavka koja su usledila nakon tog prvog filma. Sve u svemu više nego prijatno iznenadjenje.

Odgledao animirani Batman: Under the Red Hood, genijalan crtani, preporučujem.

Jedva čekam ovo. Nadam se da će još više proslaviti mog omiljenog umetnika... inače pred kraj trejlera sam se i naježio, kakav remix All Eyes On Me... deluje odlično, nadam se da će Pac konačno dobiti film kakav zaslužuje. Inače ne znam što se žale ovi idioti po komentarima kako glavni glumac ne liči dovoljno na Tupaca, pa to je film a lik je sjajno pokupio mimiku, način govora i pokrete, ma sve. Ovo baš obećava, konačno da neko napravi biopic o legendi nad legendama.

Back