Predlozite film :)

Odgledao prvu sezonu Daredevil i promenio sam mišljenje. Serija je dobra, ali nije ni primaći Gotham-u, koji je najbolja serija te vrste ikad. Preskočio sam sve delove koji su uključivali Karen Page negde od sedme epizode, apsolutno suvišan i nepotreban lik, uz to i vrlo iritantan, koji zauzima polovinu serije, a ništa se ne dešava. Serija je za moj ukus previše usporena, previše delova i dijaloga je potrošeno na neke apsolutno patetične stvari, na emocionalne razgovore koji se otežu unedogled. Drugo ne dopada mi se kako je obradjen lik Kingpina, odnosno Wilsona Fiska, glavnog negativca. Za bosa čitavog njujorškog podzemlja je previše patetičan, emocionalan, sve podredjuje onoj Vanesi, i uopšteno gledano vezano za njega nema nešto puno dinamike i akcije, pola serije je potrošeno na njega i Vanesu. Jedini koji su mi negde okej su Gao i Stick. Doduše ona scena kad pogurena baba Gao sjebe Daredevila jednim potezom boli koliko je nerealna. Stick mi se naročito dopada, ali njega ionako ima malo u seriji. Fogija sam već komentarisao, on i Karen su najiritantniji likovi. Sve u svemu serija je od 1 do 5 slaba trojka. Ja lično kad bih pisao scenario ubio bih Karen već u prvoj sezoni.

Gledam drugu sezonu Daredevil, stigao sam do jedanaeste epizode. Neuporedivo je bolja od prve. Elektra je moj omiljeni lik, Frank Castle alias The Punisher takodje jako dobar, Wilson Fisk alias The Kingpin neuporedivo bolji nego u prvoj sezoni jer nema Vanese, a i ponovo se pojavljuje Stick... s tim što moram da napomenem da sam ponovo preskočio sve scene sa Karen Page sem onih najelementarnijih, dakle opet ponavaljam - apsolutno nebitan, suvišan i iritantan lik, bez nje bi serija bila čista desetka, ovako je čista osmica recimo. Ali sama priča, borbe, Elektra, Nindže, Daredevil u novom kostimu, sve je sjajno. Šteta što serija neće biti obnovljena za treću sezonu do 2018-te.

Malopre završio sa gledanjem Batman v Superman: Dawn of Justice. Nije loše, gledljivo je vrlo, ali ipak nešto nedostaje i u liku Betmena i Supermena, i u čitavoj toj radnji. Jedino što mi se zaista dopalo u filmu je lik Leksa Lutora, ali u filmu prosto nedostaje ono nešto što bi ga svrstalo iznad pukog akcionog superherojskog filma punog ekstremnih specijalnih efekata. Prosto kad poredim onu trilogiju Kristofera Nolana, punu sjajnih likova, suptilnih psiholoških analiza, Betmenovo odelo koje ne čini da on liči na robota nego zaista na Mračnog Viteza - slepog miša, kad to dakle poredim sa ovim filmom to je nebo i zemlja. Supermen isto mora da bude ljudskiji odradjen, recimo lik Krisofera Rivsa kao Supermena je stoput bolji od ovog hladnog, neljudskog, nekako mehanizovanog kakvim ga portretiše Henri Anvil. I film je jako predvidiv, Leks Lutor ima kriptonit, nahuška Betmena na Supermena, njih dvojica se tuku pa se pomire, pa udare na Leks Lutora itd. Sve u svemu skromna trojka, ali to samo zbog specijalnih efekata.

Gledao sam Batman v Superman još u bioskopu sa ortacima. Nama je bilo izuzetno zabavno jer smo poneli flajke votke i onda smo pili i sprdali film sve vreme jer je prosto užasan. Ako si gledao ovu extended verziju onda tu možda ima i dodatnih scena koje popunjavaju rupe, ali u bioskopskoj je to tako bedno sklepano da ne možeš da se ne smeješ :lol: Čak i Leks Lutor, iako zanimljiv lik, ostaje neuverljiv u svojoj motivaciji, a da ne pričam o motivaciji koja tera onu dvojicu da počnu da sarađuju i koja se bazira na tome što im keve imaju ista imena (WHY DID YOU SAY THAT NAME?!?! je već postao popularan meme na netu :lol:)
Sve u svemu, još jedan ekser u kovčegu moje želje da pogledam neki superherojski film. Ono što je Nolan radio je bilo blago, ali Nolan je Nolan. Ovo je čisto akciono holivudsko smeće. Ništa bolji nije ni novi Xmen, a kako čujem, ni Suicide Squad koji je još Pegi-13. Deadpool je makar bio gore-friendly, ali i tu misle ako ismevaju taj žanr da im se dopušta da prave iste greške.

Ja sam gledao Ant-Mena i iz nekog razloga mi se dopao, ne znam zašto. Jeste predvidljiva priča ali su mi likovi nekako bili simpatični i eto. Ma osim onog što je Nolan radio i po meni prvog Spajdermen filma sa Tobi Megvajerom slabo šta valja iz tog žanra. Ponovo se vraćamo na večitu temu retardacije većine čovečanstva, i ovi filmovi dokazuju da je to istina. Nindža Kornjače su isto užasne, ali debilna masa to guta i to se servira. Pa ovaj Betmen v Supermen je zaradio nenormalne pare, kritika ga je uništila ali su gledaoci oduševljeni.

Svi ti filmovi se sada rade na isti kalup, debilno predvidiva priča plus izoblje specijalnih efekata. Mislim da se razumemo ima akcionih filmova koji su jako dobri, recimo James Bond serijal se meni lično jako dopada. Ali ovi superheroji su nešto drugo, sad se pogotovu otišlo u krajnost sa tim, nema više jednog superheroja ili eventualno tandem kao Betmen i Robin nego čitavi timovi, i sve to deluje sve jadnije i jadnije.

Ja da ti pravo kažem i ne volim te X-menove, Kapetan Amerike, Fireflyjeve, Akvamene i slična sranja. Za mene su superheroji Betmen, Robin, Spajdermen, naravno Supermen, Catwoman, Daredevil i tome slično, znači stari dobri superheroji, gde imaš superheroja koji ima neke moći i sposobnosti i priča se razvija oko njega. Ovo bombastično sranje sa čitaviim timovima, suicid skvadovima, ligama i slično mi se ni najmanje ne dopada. I generalno heroji ako postoje treba da budu kao Betmen, Brus Li, Džejms Bond, Šerlok Holms, Rambo, znači takav tip likova.

Poslednja izmena:
Odgledao psihološki horor Don't Breathe koji je izašao ove godine. Fin film, grupa mladih lopova (dva dečka i devojka) upadaju u kuću kod nekog matorog ratnog veterana koji je izgubio vid u ratu. Matorom je poginula kćerka jedinica u saobraćajci, i izvukao je masne pare na konto tužbe. On živi u nekoj kući gde okolo nema žive duše, samo druge kuće pored njegove, ali su potpuno prazne, i ovi lopovi misle da će zato što je slep i pritom živi u pustari lako da ga opljačkaju. Medjutim ispostavlja se da je matori spremniji od njih, i da je pritom pravi pravcati sociopata, tako da se ono što je trebalo da bude lagana pljačka pretvara u krvoločnu igru mačke i miša, gde je matori naravno mačka, a lopovi miševi.

Ono što mi malo nedostaje u filmu je veća razrada likova ovih lopova, nekako mi je početak bio sjajan jer su mi svo troje delovali gotivno, ali se ispostavilo da se film više fokusira na samu radnju nego na likove. Ali svejedno nije loše za pogledati.

Odgledao tri sezone serije Power, u kojoj jednu od glavnih uloga glumi 50 Cent koji je i glavni producent i ko-autor serije. Jako dobra serija, lik Kanana (50 Cent) je naročito dobro uradjen, kao i lik jednog od dvojice glavnih dilera, Tomija.

Poslednja izmena:
Odgledah The 100, sve tri sezone. Svidela mi se, pogotovo taj početak, posle toga kako tako. U svakoj sezoni bude ponešto sjajno, ponešto zamorno, ali se fino prati. To što mi ubiše dva lika im nikada neću oprostiti hah ali čekamo 4 sezonu. Preporuka :)

Odgledao remek delo kinematografije, francuski istorijski horor film Brotherhood of the Wolf. Neverovatno umetničko delo o istinitim dogadjajima pomešanim sa legendom o zveri iz Gevaudana koja je terorisala ovo mesto u Francuskoj u vremenima pre Francuske revolucije i o lovu na samu zver. Film je briljantno snimljen, jako zanimljiv, sa prelepom atmosferom, ubedljivim likovima i radnjom, uz odličnu glumu i (po meni) sjajan zaplet. Što je najjače, film uključuje elemente istorijske epike, zavere, horora, ljubavne drame, akcije i borilačkih veština, sve to u jednom. Toplo preporučujem (i ako neko odluči da gleda nek obavezno skine Directors Cut verziju, jednostavno mora da se odgleda celokupno delo od dva i po sata da bi se stekao celovit uvid u film).

Odgledao po drugi put još jedno remek delo, francuski horor film Martyrs. U pitanju je zapravo filozofski revenge-horror, gde mlada devojka sa svojom ljubavnicom upada u kuću neke sasvim normalne i srećne porodice, i sve ih redom brutalno poubija, tvrdeći da su je oni mučili na najstravičnije načine u nekom podrumu kada je bila devojčica. Naravno ovde se sad radjaju pitanja kod njene partnerke da li je to baš tako, da li je ova sveže pobijena porodica (uključujući i decu) zaista ta grupa sadista iz prošlosti ili je njena devojka pogrešila i ubila nedužne ljude, i odatle se dalje razvija radnja. Genijalno uradjen, vanserijski brutalan, toplo preporučujem.

Odgledao po prvi put The Matrix, ovo kapiram da je većina gledala još odavno, film je sjajan, ali ne bih zalazio preterano u analizu jer kapiram da je većina gledala (pa shodno tome i znaju zašto je sjajan).

Pored toga odgledao Univerzalnog vojnika sa Žan Klod Van-Damom, bilo mi dosadno jbg pa reko daj da skinem nešto što opušta mozak, i stvarno odgledao sam prvi deo i još skinuo preostala tri. Film zapravo nije loš, klasičan action flick iz ranih devedesetih, mislim jeste to malo smešno sa mrtvim vojnicima oživljenim u vladinom eksperimentu, koji moraju da se hlade u hladnjači da bi preživeli, a inače dobijaju natprirodnu snagu, izdržljivost itd, ali ne znam zašto opušteno sam ga odgledao do kraja, valjda sećanje na detinjstvo i te neke rane dane kad smo se svi ložili na Brus Lija, Van Dama, Stivena Sigala, Džeki Čena, Ramboa i ostale.

Back