- Poruka
- 76.576
Naravno da nije. I u Pravoslavlju imas taj pravac dokazivanja Svetog Pisma naucnim metodama. Nije to specificnost samo protestantizma.ovo je jedan pop kojem izgleda dosadno

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da nije. I u Pravoslavlju imas taj pravac dokazivanja Svetog Pisma naucnim metodama. Nije to specificnost samo protestantizma.ovo je jedan pop kojem izgleda dosadno
Погрешно је протестантима препустити монопол одбране Св. Писма.Naravno da nije. I u Pravoslavlju imas taj pravac dokazivanja Svetog Pisma naucnim metodama. Nije to specificnost samo protestantizma.![]()
Naravno. Pravoslavni zato takodje brane Sveto Pismo naucnim argumentima.Погрешно је протестантима препустити монопол одбране Св. Писма.
Nemaju, za muslimane je hodanje bez burke nemoralno, dok druge religije posmatraju to na drugi način.Морал је само оно што је најбоље за заједницу као такву, и потиче од идеје да припадници заједници не би требало да се гложе ако хоће да могу да сучвају слогу и супротставе се другим чопорима.
Морал дакле има еволутивну предност.
Зато све религије имају иста морална начела.
Nemaju, za muslimane je hodanje bez burke nemoralno, dok druge religije posmatraju to na drugi način.
Jel ti to ovde poturas da je moral ispravan samo ako je religijski...?То су неке финесе које имају везе са тренутним схватањем сексуалности.
Али не убиј, не кради, не ј.еби туђу жену, не лажи, не чини геноциде, не кради државни бакар, немој бити пијандура, не фиксај се у вену, то је све идентично у свим религијама.
Ovo je 100 posto tacno.Морал је само оно што је најбоље за заједницу као такву, и потиче од идеје да припадници заједници не би требало да се гложе ако хоће да могу да сучвају слогу и супротставе се другим чопорима.
Морал дакле има еволутивну предност.
Зато све религије имају иста морална начела.
Ovo je 100 posto tacno.
Svi ti zakoni su nastali da bi jedan copor bolje funkcionisao, npr copor koji nije postovao ta moralna pravila bi se samounistio jer bi nastala mrznja izmedju pojedinaca u coporu.
I onda s vremena na vreme idu u čoporativni lov na pripadnike svoje vrste.Nasi najblizi srodnici Simpanze imaju.
A mi ne idemo?I onda s vremena na vreme idu u čoporativni lov na pripadnike svoje vrste.
Kako objasnjavas da dete od 3 godine place kad place mladji bato od godinu, a nije ni od koga videlo da treba?Empatija kao i moral, ne postoji dok se ne nauči iz okruženja, bližeg i daljnjeg.
Good point. Pokazuje koliko smo evoluirali.A mi ne idemo?Hahaha
Oponašanje. Što majmun vidi, to majmun radi. Primatima a I drugim sisarima prirodno svojstvo. Tako uče jedni od drugih veštine potrebne za opstanak. A ni sasvim mala deca sa neformiranim kranijumom ne mogu biti ozbiljan reper.Kako objasnjavas da dete od 3 godine place kad place mladji bato od godinu, a nije ni od koga videlo da treba?
Good point. Pokazuje koliko smo evoluirali.
Ali ima sporadično i ono no women no children... Pošto smo po prirodi bez empatije i morala, ne bih apriori isključio neki viši uticaj čak i da sam ateista. Samo od sebe se sigurno nikad ne bi manifestovalo.
Oponašanje. Što majmun vidi, to majmun radi. Primatima a I drugim sisarima prirodno svojstvo. Tako uče jedni od drugih veštine potrebne za opstanak. A ni sasvim mala deca sa neformiranim kranijumom ne mogu biti ozbiljan reper.
Zapravo ima i veoma je dokumentovano:
Lose si primetio.![]()
ja jos nisam nesto slusao tog miroljuba, nekako kad vidim facu, ne mili mi se da kliknem i da ga slusam;subotari su poznati po dokazivanju![]()
Dule je pravoslavac sve do groba...a i posle toga.i dule srbenda je subotar?
ok, samo pitam, jos yvek mi nije jasno odakle opcinjenost sa: Once an atheist, Petrović was conscripted during the breakup of Yugoslavia and sent to the front. After the war, he was recruited by Adventists.Dule je pravoslavac sve do groba...a i posle toga.![]()
Miroljub je subotko 1/1.ja jos nisam nesto slusao tog miroljuba, nekako kad vidim facu, ne mili mi se da kliknem i da ga slusam;
a on je subotar? i dule srbenda je subotar?
Ja ne vidim. Pogotovu ne kod tako male dece. Tek od negde 5-godine im je mozak završio razvoj kada se i oojavljuje ličnost. Pre toga su instinktivne radnje i oponašanje. To što misliš da ga nema je zato što ne obraćaš pažnju a zapravo te dete sve vreme motri i oponaša.Ne oponasa nikoga. Zato i navodim primer deteta od 3 godine. Jos nije nikog videlo a pokazuje empatiju. I to na mnogo vise od jednog primera koji sam naveo.
Empatija je osecaj. Za osecaje i sirove emocije, upravo su deca najbolji reperi.
Ja vidim kod svog deteta (ali i kod druge dece) sirovu, urodjenu, nefiltriranu empatiju.
Nema nikakve opcinjenosti, ovaj klip sam postavio jer covek iznosi istorijske dokaze koji potkrepljuju Bibliju, a nigde nema promovisanja njegovih verskih uverenja.ok, samo pitam, jos yvek mi nije jasno odakle opcinjenost sa: Once an atheist, Petrović was conscripted during the breakup of Yugoslavia and sent to the front. After the war, he was recruited by Adventists.
https://rationalwiki.org/wiki/Miroljub_Petrović
Nije bas klasican. Drzao je svojevremeno predavanja i u pravoslavnim crkvama.Miroljub je subotko 1/1.
Zakamuflirani ali govori sve što i subotari. Priča o suboti, o čistoj hrani, o spavanju mrtvih poslije smrti, hvali Elen Vajt i stavlja je u rang sa sv. vladikom Nikolajem, stalno tumači Stari zavjet.Nije bas klasican. Drzao je svojevremeno predavanja i u pravoslavnim crkvama.
Ima nekih okej stavova, ali ima i preterivanja koja jedan pravoslavni hriscanin ne sme da prihvati.
Ko nije utvrdjen u veri, ne bi trebalo da ga slusa, jer moze da krene pogresnim putem.
То стоји. Али опет није класичан, пошто си га они избацили из својих редова и причају све најгоре о њему.Zakamuflirani ali govori sve što i subotari. Priča o suboti, o čistoj hrani, o spavanju mrtvih poslije smrti, hvali Elen Vajt i stavlja je u rang sa sv. vladikom Nikolajem, stalno tumači Stari zavjet.
E to je možda samo taktika. Tako ovde ni bata Robija nije nego se pravi Englez kad ga pitaju.То стоји. Али опет није класичан, пошто си га они избацили из својих редова и причају све најгоре о њему.
Све је могуће. Али код Мирољуба има микс свега и свачега. Ето он се декларише као националиста,што је супротно адвентизму. Затим приметна су и нека је учења месијанских Јевреја и сличних групација.E to je možda samo taktika. Tako ovde ni bata Robija nije nego se pravi Englez kad ga pitaju.