Zašto sam ubeđen da tri tkz. 'Abrahamističke religije' (Judaizam, Hrišćanstvo, Islam...) nisu od Boga

ZAšto mu nisu povjerovali ako je bio tako povjerljiv?

Glupost. Nije se mogao tek tako odreći svega jer se već zamjerio mnogima. Neko bi ga ubio.

Što bi me zanimali propagandni navodi? Riječi su jedno, a djela drugo.

Ne ukida jer se NEJEVREJI nikada nisu ni morali obrezivati.

ZAšto mu nisu povjerovali ako je bio tako povjerljiv?

iz istih razloga kao sto ni zidovi nisu povjerovali Isusu.

NIsu mu htjeli povjerovati jer je to udaralo na njihovu ekonomiju, jer su zivjeli lagodnim zivotom radi idolopoklonstva, dolazilarazna plemena u mekku da stuju razne bogove oko Kabe koje su oni postavili, i ujedno i trgovali tu....a to bi znacilo da nema vise nikakvih idola u mekii niti bi dolazili ljudi, samim tim je udar na ekonomiju.

a najbitna stvar je osoba povjeruje tek onda kad Bog dopusti da povjeruje, a ako Bog ne zeli da neko povjeruje, takva osoba nemoze nikako povjerovati pa makar cijeli svijet povjerovao ta osoba nece povjerovati.

Glupost. Nije se mogao tek tako odreći svega jer se već zamjerio mnogima. Neko bi ga ubio.

sad bi ti ko malo da biras kao na svedskom stolu, hocu ovu , a ovo necu....a ne moze.

ako pise u historijskim knjigama sta su mu nudili vlikasi Mekke, znaci nudili, da bude krlaj, zlatko, sredbo i da ozeni koju hoce od najljepsih zena....on ih je odbio rekavsi , da mi date sunce u jedno a mjesec u drugu ruku nebi ostavio ovo sa cime me je Bog poslao.

i sad ti dodjes i kazes glupost....pa koji si ti faktor i znalac tu da mozes reci glupost, sta to ti znas sto milioni islamskih ucenjaka i historicara ne znaju pa da mozes reci glupost??

Što bi me zanimali propagandni navodi? Riječi su jedno, a djela drugo.

u Kuranu i hadisima ima informacijama o Muhammedu sto da je on pisao to , sigurno izbacio iz Kurana i hadisa....od Bozanskih kritika Muhammedu za neke stvari, dok u hadisima neke stvari takodjer.....sto ukaziva na neselektivno zabiljezavanje biografije Muhammeda.

da bi ti dosao i rekao propagandno, a nikad iskreno nisi uzeo biografiju Muhammeda da procitas i naucis , ne ne, neces ti to, radije ces vjerovati u neke antiislamski sajtove i gluposti nego iskreno uzet knjigu u ruke da saznas sta stvarno pise.

Ne ukida jer se NEJEVREJI nikada nisu ni morali obrezivati.

gdje to pise da se nejevreji ne moraju obrezivati???? zasto ovako izmisljate stvari i sami sebe jos vise u zabludu odvodite. ludilo stvarno sta vi radite od svoje vjere, kako je maskrirate i kasapite.

Da je Bog želeo da se svi obrezuju onda bi to rekao Adamu ili Noji, a s obzirom da je rekao samo Abrahamu onda se to odnosi na Abrahama i njegove potomke.
Da li je to ikada palo na pamet tebi Čačkalice i ostalim muslimanima?
Doduše obrezivanje se ni ne spominje u Kur'anu i antikuranski je.

Da je Bog želeo da se svi obrezuju onda bi to rekao Adamu ili Noji, a s obzirom da je rekao samo Abrahamu onda se to odnosi na Abrahama i njegove potomke.

odakle ti znas sta je tacno Bog rekao Adamu i Noji???

kako mozes biti siguran da im nije naredjeno?

Doduše obrezivanje se ni ne spominje u Kur'anu i antikuranski je.

vidis li koliko ne znas, pise bas kao prvoreazredni klasni neznalica.

cuj antikuranski, kao da je islam samo u Kuranu kao da hadisi ne postoje.

a u hadisu pise da se treba obrezati dijete kad se rodi...a u Kuranu naredjeno je, da ono sto vam poslanik naredi uzmite, a ono sto zabrani ostavite....jer poslanik ne govori po psvom ceifu kako mu se prohtije...ali ne znas ti to , jer ko ce onda izucavati gluposti i valjati gluposti po forumu

sad bi ti ko malo da biras kao na svedskom stolu, hocu ovu , a ovo necu....a ne moze.

ako pise u historijskim knjigama sta su mu nudili vlikasi Mekke, znaci nudili, da bude krlaj, zlatko, sredbo i da ozeni koju hoce od najljepsih zena....on ih je odbio rekavsi , da mi date sunce u jedno a mjesec u drugu ruku nebi ostavio ovo sa cime me je Bog poslao.

i sad ti dodjes i kazes glupost....pa koji si ti faktor i znalac tu da mozes reci glupost, sta to ti znas sto milioni islamskih ucenjaka i historicara ne znaju pa da mozes reci glupost??
Ta priča ne dokazuje ništa jer Muhamed u tom trenutku NIJE MOGAO odreći se islama sve i da je htio. U jednom trenutku pređeš granicu poslije koje nema nazad. Do tada se već debelo zamjerio liderima Kurejša i da se tada odrekao islama vjerovatno bi ga ubili nakon nekog vremena čisto da završe priču i budu sigurni. Isto tako Muhamed nije bio glup. Zamisli scenario da on prihvati tu ponudu, Kurejši ga izrade, a on se diskreditovao pred svojim sljedbenicima. Ostao bi bez ičega. Ne samo to. Život bi mu bio ugrožen i od bivših muslimana koji su vjerujući njemu takođe ušli u otvoreni sukob sa svojom zajednicom, a ono ispadne da je to sve bila laž i da su džabe na sebe navukli bijes Kurejša. Pa neko bi poželio osvetu.

u Kuranu i hadisima ima informacijama o Muhammedu sto da je on pisao to , sigurno izbacio iz Kurana i hadisa....od Bozanskih kritika Muhammedu za neke stvari, dok u hadisima neke stvari takodjer.....sto ukaziva na neselektivno zabiljezavanje biografije Muhammeda.
Ne postoji nikakva suštinska kritika već samo sitnice.

da bi ti dosao i rekao propagandno, a nikad iskreno nisi uzeo biografiju Muhammeda da procitas i naucis , ne ne, neces ti to, radije ces vjerovati u neke antiislamski sajtove i gluposti nego iskreno uzet knjigu u ruke da saznas sta stvarno pise.
Pa naravno da je propagandno ako je poteklo od muslimanske zajednice.

gdje to pise da se nejevreji ne moraju obrezivati???? zasto ovako izmisljate stvari i sami sebe jos vise u zabludu odvodite. ludilo stvarno sta vi radite od svoje vjere, kako je maskrirate i kasapite.
Tjelesno obrezanje je naređeno Avramu i njegovim potomcima. Nije naređeno svim ljudima od Adama. Avramova tjelesna djeca tj. Izrailjci su se morali tjelesno obrezivati, a kako su hrišćani duhovna djeca Avramova mi se duhovno obrezujemo.

odakle ti znas sta je tacno Bog rekao Adamu i Noji???

kako mozes biti siguran da im nije naredjeno?
Po biblijskoj tradiciji nije. Prvi koji se obrezao i to kao mator je bo Abraham/Avram. I sam si rekao da je obrezivanje deo Mojsijevog zakona, a Mojsije je bio vladar i zakonodavac Jevrejima. Ne bilo kome.

cuj antikuranski, kao da je islam samo u Kuranu kao da hadisi ne postoje.

a u hadisu pise da se treba obrezati dijete kad se rodi...a u Kuranu naredjeno je, da ono sto vam poslanik naredi uzmite, a ono sto zabrani ostavite....jer poslanik ne govori po psvom ceifu kako mu se prohtije...ali ne znas ti to , jer ko ce onda izucavati gluposti i valjati gluposti po forumu

Narvno da je obrezivanje antikuranski jer kao prvo nigde se ne spominje, uz to piše da je Allah savršeni tvorac i da sve savršeno stvara uključujući i čoveka i piše da jedini koji će navlačiti ljude da fizički menjaju Allahova stvorenja je Šejtan.
Dakle po Kur'anu obrezivanje je satanistički čin, a današnji muslimani satanisti.

Strašno...

moses.png

pusten si niz vodu i onda se i ponasas NIZVODNO sto se kaze....nuzno je da ides putem koji vodi prema ponorima pakla.....tako da svaka zabluda ce ti biti lijepa u ocima, dok svaka istina koja te priblizava Raju, ce ti biti mracna, mrska, odvratna, odbojna.....tako to biva sa nesretnicima koji su pusteni niz vodu....

pusten si niz vodu i onda se i ponasas NIZVODNO sto se kaze....nuzno je da ides putem koji vodi prema ponorima pakla.....tako da svaka zabluda ce ti biti lijepa u ocima, dok svaka istina koja te priblizava Raju, ce ti biti mracna, mrska, odvratna, odbojna.....tako to biva sa nesretnicima koji su pusteni niz vodu....
U nedostatku argumenata Čačkalica šejtanista ponovo pravi logičke greške ad hominem i in terrorem. :mrgreen:

Šta je problem? Pitao sam veštačku inteligenciju koja je nepristrasna i koja ima pristup celoj internet arhivi da li su Abraham i Mojsije postojali ili ne. Dakle nisam izneo svoje mišljenje nego prenosim šta mi je napisano.
Zašto ja treba da gorim u paklu zato što istoričari nisu do sada pronašli ni jedan dokaz da su Abraham i Mojsije postojali? Ne razumem.

Ovo nepristrasna je bio komentar na njegovu upotrebu AI.
Pominjali smo ovde.
Što govori da iako se model ne programira da bude pristrasan, AI odgovori mogu sadržati pristrasnost.
AI је програм. Ради како је направљен, и као сваки човек може нешто да каже а друго да прећути. Није свезнајући.

Back