Odmah da kažem da me je baš briga za Pavla, ali u pravu si: Pavle i Muhamed se ne mogu nikako porediti.
Pavle koji je imao položaj rimskog građanina i samim tim bio deo rimske elite, farisej, učenik Gamaliela, glavnog verskog autoriteta među Jevrejima tada. Pavle je imao lepu sadašnjost i svetlu budućnost i odlučio je da zbog svoje nove vere sve to žrtvuje i odbaci, da umesto progonitelja postane prognanik, da ceo život provede u bekstvu i skrivanju, da menja gradove, da živi od milostinje, da spava pod tuđim krovom. Nikakve materijalne koristi nije tražio, nikakav uzvišen status, nikakvu privatnu vojsku i državu, već je na kraju zbog svoje vere umro mučeničkom smrću.
S druge strane imamo Muhameda koji je pre svoje proročke karijere živeo na grbači starije bogate žene. Dok je ona donosila novac u kuću on ga je okolo trošio, dangubio, pomalo izigravao proroka i poslanika. Kasnije je kroz svoju novu veru stekao privatnu vojsku, privatnu državu, ogromno bogatstvo, masu žena, konkubina, robova.
Dakle jedan je pre svoje verske misije imao sve: položaj, ugled, veliki potencijal u budućnosti i sve je to (uključujući i svoj život) žrtvovao zbog vere.
Drugi nije imao ništa. Lenja mrcina i luzer koji je živeo na grbači svoje žene, a koji je kasnije kroz u svojoj verskoj misiji sticao samo korist i dobitak.
Čak je i Aiša rekla da joj se čini kao da Allah ispunjava sve Muhamedove želje.
sinko pusten si niz vodu i sve ti se izokrenulo naopako....
KOga Bog pusti niz vodu, takvom ce i ***** mirisati a prelijep cvijet smrditi.....
S druge strane imamo Muhameda koji je pre svoje proročke karijere živeo na grbači starije bogate žene.
teska si neznalica, i sve je to produkt toga sto te Bog pustio niz vodu
kaz3es na grbaci zivio, a covjek radio za nju, vodio joj Karavne u siriji, da prodje njezine stvari, i zato st oje bio cestiti , i povjerljiv, dobro radio ona odlucila da se uda za njega, poslala priojateljicu da ga pita da se uda za nju.
i da bi ti dosao ovdje iz svog neznanja da nam akzes kako je zivio na grbaci, a covjek radio poslove zajedno sa njom, trgovac bio, i kazes da je bio na grbaci....
kakve ti ovdje gluposti valjas cudo jedno Bozije, ti mozes samo gluposti valjati neznalicama na ovom forumu a li meni ne..jer preko 30 godina izucava islama, mogu da detektujem greske o islamu kad pises u sekundi
Lenja mrcina i luzer koji je živeo na grbači svoje žene, a koji je kasnije kroz u svojoj verskoj misiji sticao samo korist i dobitak.
evo ti se Bog javlja da te pustio niz vodu, znaci imas dokaz iz Kurana licno da te Bognapustio i zato mozes da valjas gluposti ovje neukom narodu ali meni ne.
Bog kaze:
17:48 Vidi šta o tebi(Muhammede) oni govore, pa onda lutaju i ne mogu naći Pravi put.
za tvoje blebetanje gluposti Bog te pustio niz vodu i ne mozes naci pravi put nikako, to nekt ti je jasno...jer ce ti se pravi put u ocima predstavljati kao krivi put, ili mutan put, nejasan put, i zato ga nece pokusati ni hodati u zivotu....
evo ti se najavljuje kazna poslije smrti cak za tvoje blebetanje bez dokaza i za tvoje pokusaje omalovazavanja dokaza
Bog kaze:
7:36 A oni koji Naše ajete/znakove budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili - biće stanovnici Vatre; u njoj će vječno ostati."
6:49 "A one koji Naše ajete/znakove poriču stići će kazna zato što su stalno griješili (buntovni bili)."
22: 51 "A oni koji se budu trudili da ajete Naše osujete (učine nemoćnim/onemoguće), takvi će biti stanovnici Džehennema (Ognjene vatre)."
znaci ovo ti je direktna prijetnja od Boga tebi licno, da znas da ces biti kaznjen zbog svojih pokusaja, Bog ti daje sansu za milost a ti si odlucio se za put u patnju, i njegovu srdzbu, da te na kraju kazni....pa kad kaznu dozivis poslije smrti, bit ce ti sam pao sam se ubio, samo sebe moes onda da krivis.
sansu sa pokajanje imas sve dok dusa ne dodje do kljucne kosti kod vrata...tad vise nemas mogucnosti za pokajanje...sto si radio, radio si. onda slijedi li kazna ili nagrada.