Stefanopulos
Primećen član
- Poruka
- 517
Okej, izvinijavam ti se. Nije bilo nista maliciozno, vise nekako crni humor kao iz "South Park" ili "Family Guy". Jos jednom izvini!zna se sta je sala, i ja se volim saliti, ali ono je preseravanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Okej, izvinijavam ti se. Nije bilo nista maliciozno, vise nekako crni humor kao iz "South Park" ili "Family Guy". Jos jednom izvini!zna se sta je sala, i ja se volim saliti, ali ono je preseravanje.
Који ми, православље није имало инквизицијуImali smo i mi hrišćani momente kad smo “briljirali” kao u doba Inkviziicije...
Који ми, православље није имало инквизицију
Православље није имало инквизицију. Не можеш стављати православне и римокатолике у исти кош. Мислим можеш, али то показује да и не знаш шта је била инквизицијаTako i katolici mogu reći da nisu oni nego samo Špaski ogranak.
Значај инквизиције је пренадуван кад су бројеви невиних жртава у питању. Инквизиција је обновила римски судски поступак и придонела да се многи елементи римског права врате у праксу.Православље није имало инквизицију. Не можеш стављати православне и римокатолике у исти кош. Мислим можеш, али то показује да и не знаш шта је била инквизиција
Отимали су имовину. Било је свегаЗначај инквизиције је пренадуван кад су бројеви невиних жртава у питању.
Отимање имовине везе са римским правом нема.Инквизиција је обновила римски судски поступак и придонела да се многи елементи римског права врате у праксу.
padnes polomis se, moras da patis posleAko je Bog svemoćan, zašto je kreirao baš ovakav svet gde je patnja sveprisutna na tako puno nivoa?
plus to, da ljudi drugima uzrokuju patnjuImali smo i mi hrišćani momente kad smo “briljirali” kao u doba Inkviziicije
pa juzer nejm misli da je patnja nastala kada smo poceli da figurativno jedemo, glodjemo jedni druge, ili kada smo postali mesojedi, i patnju naneli zivotinjamaJa sam sad zaboravila i šta je tema bila.![]()
a ne sudite da vam se ne sudi?Значај инквизиције је пренадуван кад су бројеви невиних жртава у питању. Инквизиција је обновила римски судски поступак и придонела да се многи елементи римског права врате у праксу.
To nije odgovor na moje pitanje. Nisam pitao zasto covek pati, vec cemu suvisna patnja u samom stvaralastvu.padnes polomis se, moras da patis posle
Pitas zasto toliko patnje.Ukoliko Bog postoji, zašto postoji toliko patnje u svetu koji je on stvorio?
Možete reći da je slobodna volja ta koja čini da ljudi prouzrokuju patnju kod drugih. Ok, validan argument, međutim pitanje se odnosi na nešto šire.
Zašto nisu sve životinje biljojedi čime se izbacuje potreba za patnjom? Čemu nepotrebno kreiranje patnje?
Zašto žene pate kroz trudnoću i krešendo kod samog porođaja? Ako Bog postoji, zar ne želi da njegova tvorevina pati što manje, ukoliko ih voli?
Ako je Bog svemoćan, zašto je kreirao baš ovakav svet gde je patnja sveprisutna na tako puno nivoa?
Možete na ovo reći: Ali bez patnje nema spasenja, jer ako ne patiš, kako možeš biti spašen?
Ok, i to je validan argument, međutim pod tim implicirate da mora postojati jedan životni put sa početkom, razradom i krajem. A šta je onda sa tek rođenim bebama koje umru posle par sati ili dana nakon rođenja? Zašto te bebe pate ako nemaju ni vremena da bilo šta zgreše i da na kraju zasluže mesto u raju (savršeno uređeni sistem blaženstva)? Zar nije njihova patnja i samo postojanje nepotrebno? Zašto učiniti tako nešto mogućim?
Pitam zašto suvišna patnja.Pitas zasto toliko patnje.
Zahvaljujući kome po bajci?jer je po rodjenu nesavrseno bice koje je podlozno bolesti bolu, starosti i smrti.
Nije. On ih je osudio da budu ovakvi, prema bajci. Itekako ima veze sa dešavanjima.Bog nema nikakve veze sa patnjom On je stvorio ljude savrsenima - znaci bez starosti i smrti.
Svi ljudi su odgovorni za navodni greh dvoje ljudi? Patnja je počela kaznom Boga. Savršena ljubav koja nije umela da oprosti, ha ha.Treba znati iz Biblije kako su ljudi postali nesavrseni zbog cega patnja.
Ne, on ih je kaznio.Prvo sami prvi ljudi su zgresivsi protiv Boga odveli sebe u patnju - postali su nesavrseni
Malo bolje prouči bibliju, videćeš koliko je patnje naneo ljudima, koliko je genocida prouzrokovao. Ili živiš u svetu iluzija, ili podržavaš genocid.Dakle Bog ne nanosi patnju a potrebno je vreme da Bog otkloni patnju.
Ako te zanima odgovor procitaj Biblijsko objasnjenje koje sam dala.Pitam zašto suvišna patnja.
Zahvaljujući kome po bajci?
Nije. On ih je osudio da budu ovakvi, prema bajci. Itekako ima veze sa dešavanjima.
Svi ljudi su odgovorni za navodni greh dvoje ljudi? Patnja je počela kaznom Boga. Savršena ljubav koja nije umela da oprosti, ha ha.
Ne, on ih je kaznio.
Malo bolje prouči bibliju, videćeš koliko je patnje naneo ljudima, koliko je genocida prouzrokovao. Ili živiš u svetu iluzija, ili podržavaš genocid.
Najveće zlo, ako ćemo realno iz same biblije, nije đavo, već sam Bog. Biblija je jedan veliki opus njegovih zlodela prema ljudima.