Odakle moral.potice od ljudi ili boga

Jahve je Bog nebeski,Stvoritelj neba i zemlje i kad si vec pomenuo lampu dozvoli mi da ti skrenem paznju da Boga ne moses "smestiti"u bilo kakvom ogranicenom prostoru...
...ili ako vec insistiras na nekakvo protrljavanje,onda probaj tako protrljati citavi kosmos pa cemo onda videti sta cemo dalje...
znači protrljaš, zahtevaš i džini jehova ti ispuni zahtev.

znači protrljaš, zahtevaš i džini jehova ti ispuni zahtev.
Reko sam ti - ako insistiras na protrljavanje onda pokusaj sa citavim kosmosom pa kad ga proitrljas"onda se javi za dalje instrukcije. :D
Inace vernici sa Bogom komunicitraju kroz molitvu .iznose Mu svoja osecanja,iskustva i zahtevi dok im On odgovara zavisno od Njegove procene i u skladu sa citavom situacijom.

Reko sam ti - ako insistiras na protrljavanje onda pokusaj sa citavim kosmosom pa kad ga proitrljas"onda se javi za dalje instrukcije. :D
Inace vernici sa Bogom komunicitraju kroz molitvu .iznose Mu svoja osecanja,iskustva i zahtevi dok im On odgovara zavisno od Njegove procene i u skladu sa citavom situacijom.
pa ti kažeš da ti jehova ispunjava zahteve a ja te pitao da li je džini da protrljaš lampu. šta sad prebacuješ trljanje na mene? :D

pa ti kažeš da ti jehova ispunjava zahteve
I jasno sam ti ujedno naveo kako to funcionise.
a ja te pitao da li je džini da protrljaš lampu.
...i opet ti kazem da sam ti vec rekao kao to funkcionise..
šta sad prebacuješ trljanje na mene? :D
Vajljda zato sto vec nekoliko postova ne vadis tu rec iz usta pa ja ti silom prilike pojasnio sta trebas protrljati da bi proverio jel radi "isti sistem'kao ono s lampom...

I jasno sam ti ujedno naveo kako to funcionise.

...i opet ti kazem da sam ti vec rekao kao to funkcionise..

Vajljda zato sto vec nekoliko postova ne vadis tu rec iz usta pa ja ti silom prilike pojasnio sta trebas protrljati da bi proverio jel radi "isti sistem'kao ono s lampom...
tako ti rekli menadžeri da funkcioniše, protrljaš i džini jehova ti ispuni zahtev?

Nebitan je on kao on, vec dokazi koji su izneseni. Imotep po svim elementima odgovara biblijskom Josifu. ;)
ma daj, zmija najlukavija od svih životinja i priča ko magare ljudskim jezikom, lik u stomaku ribe ko pinokio, medvedice rastrgle decu, konji, kočije se vazneli na nebo, jakov dal se rve sa bogom il anđelom (svejedno zato se i ne zna s kim tačno), bog i sotona se klade a jadničak pati dok se zezaju na zelenoj čoji :D
potop a samo osmoro preživelo a ham imao kose oči, sem bio crnac a jafet arijevac :D, dal jehova dal đavo naručivao popis...
mani se saturnalije i njinih dokazivanja biblije. ako si subotar ili jw onda ok, nastavi.

potop a samo osmoro preživelo a ham imao kose oči, sem bio crnac a jafet arijevac :D, dal jehova dal đavo naručivao popis...
Pogresio si, Sem je otac Semita a Ham je bio crn.
Jafet je bio Arijevac.
mani se saturnalije i njinih dokazivanja biblije. ako si subotar ili jw onda ok, nastavi.
Ne ja sam pravoslavni hriscanin. Evo kako pravoslavni objasnjavaju naucnu utemeljenost Biblije: https://www.google.com/url?sa=t&sou...kQFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw0EGrqFasdsf2MLWRQB0dY5

e još fali kosooki :D

ovo je jedan pop kojem izgleda dosadno.
kaže bahomet i levijatan su ličili na današnju predstavu dinosaurusa. a gde je tu dokaz kad nemaju ni ovi osim muzeja gipsanih skulptura. i pre 60 miliona god sprži asteroid i napravi armagedon dinosaurusima :D

Ma kazem i da jeste ono sto posto zamka receno da je zamka .
A mislim.da nije zamka drvo znanja nije postavljeno u vrtu kao zamka.Potrebno je bilo drvo znanja za covecanstvo.Krece se u skolu u 6 godini .
pa što se u sz buni jehova šta je posejao to žanje. radiš u subotu ode glava, prevariš muža ode glava (po zakonu)
a posle isus ispravlja krivu drinu i njemu ode glava (po zakonu)

Isusu je otisla glava da bi demonstrirao moc koju pojedinac posjeduje u ovom korumpiranom svijetu. Ni smrt ljudskog tijela ga nije mogla zaustaviti.
Moral je duhovni poredak, ili degradiras ili evoluiras. Ne trebaju ti zapovjedi, zato je Isus pojednostavio stvari sa zapovjedima ljubavi. Ako iskreno ljubis Boga svim srcem, svom snagom i svim umom svojim i bliznjega kao samoga sebe, ne mozes grijesiti.

naravno da jeste...ljudi su se držali zajedno da bi preživeli...to držanje zajedno članova primitivne grupe je osnova empatije...to imaš i u životinjskom svetu da se članovi krda ili jata ili čopora drže zajedno i pomažu međusobno....misliš da to ne ide u paketu sa empatijom?
To nije empatija jer se nesvesno pribijaju od straha pred predatorima. A i u tom krdu ima jedan koji je glavni baja i kod njega nema empatije. On samo razjuruje bilo šta što mu se primakne k ženkama. Drugi vo, lav ili džip, njemu svejedno na šta kidiše.

ako nije bila životinja već šejtan, šta će u edenu, još jedna zamka za adama i evu?
Kako sta ce? Pa usao je i zmiju da bi prevario Adama i Evu, jer ih je omrzo sto su oni najdraza Bozja stvorenja, kruna Bozjeg stvaranja. Od taada, pa do dan danas, djavo ratujs protiv Boga i coveka. Nazalost, covek vise puta, kao i tada, staje na stranu tog rata, nesvestan da protiv samog sebe ratuje.
I u Kuranu je slicno, iblis (pali andjeo) je pao jer nije hteo da se pokloni Adamu kako mu je Bog naredio. I tu se vidi da je uzrok sejtanove mrsnje i svega sto radi njegova sujeta o gordost.

Back