Ko je stvorio Boga?

Naucite ovo o Bogu

Ništa nije poput Njega.
Ništa Ga ne može oslabiti.
Ništa nije dostojno obožavanja osim Njega.
On je vječan bez početka i trajan bez kraja.
On nikada neće propasti, niti doći do kraja.Ništa se ne događa osim onoga što On želi.
Nikakva mašta Ga ne može u potpunosti zamisliti. Nikakvo razumijevanje Ga ne može u potpunosti shvatiti.On ne sliči nijednom stvorenom biću.
On je živ i nikada ne umire, uvijek održava i nikada ne spava.
On stvara bez potrebe za stvaranjem, i On opskrbljuje Svoju kreaciju bez ikakvog napora.
On uzrokuje smrt bez straha od posljedica, i On uskrisava bez ikakve poteškoće.
On je postojao sa Svojim bezvremenskim Svojstvima prije Svoje kreacije, koja nisu dodala ništa Njegovoj biti što već nije bilo među Njegovim Svojstvima. Kao što su Njegova Svojstva bila prije stvaranja, tako će se nastaviti zauvijek.
Nije zbog toga što je stvorio stvorenje zaslužio ime 'Stvoritelj', niti je svojim stvaranjem zaslužio ime 'Tvorac'.
On ima kvalitetu Gospodstva bez potrebe da gospodari nad bilo čime, i kvalitetu da bude Stvoritelj bez potrebe da bilo što stvori.Baš kao što uskrisava mrtve nakon što su prvi put imali život, zaslužio je ovo ime prije nego što ih je oživio. Isto tako, zaslužio je ime 'Stvoritelj' prije nego što ih je stvorio.To je zato što On ima moć nad svim stvarima i sve stvari trebaju Njega. Svaka stvar je za Njega laka.
On nema potrebe ni za čim, jer 'ništa nije kao On, i On je Onaj koji sve čuje i sve vidi.'On je stvorio stvorenje Svojim znanjem.On im je odredio sudbine.On im je odredio životni vijek.Ništa Mu nije bilo skriveno prije nego što ih je stvorio.
Znao je što će raditi prije nego što ih je stvorio.
On im je naredio da Mu se pokoravaju i zabranio im je da Mu se ne pokoravaju.Sve što se događa je prema Njegovoj odredbi i volji. Njegova volja se uvijek ostvaruje. Volja robova je samo ono što On želi za njih. Što god
On želi za njih, to se dogodi, a što god On ne želi za njih, to se ne dogodi.On upućuje koga hoće.
On ih štiti i osigurava kao milost. On zavodi koga hoće. On ih ponižava i stavlja na kušnju u pravdi.
Svi oni se okreću Njegovom voljom, između Njegove milosti i Njegove pravde.
On je Uzvišen iznad toga da ima suprotnosti ili partnere.
Niko ne može odbiti Njegovu odredbu, izmijeniti Njegovu presudu, niti nadvladati Njegovu naredbu.
Tema o Vučiću je na politici.

Kako se sastati sa Trampom, Putinom, Ucicem, Patrijarhom...itd. iitd...za sve to ima pravila i proces.
Njih odredjuju gore pomenuti a ne mi.
Ma ni usudili se ne bi da pokusamo da mi nametnemo svoja pravila.

Medjutim kako se sastati ili naci Boga, tada mi bi da mi nametnemo pravila.
I ako ih Bog ne ispostuje onda nema Boga niti on je on Bog?
Covek je najarogantnije bice na zemlji.
To je posledica greha, odvajanja od Boga.

Bog se moze naci i on je odredio pravila.
I to moze indivudualno.
Ne mogu ja preneti svoje iskustvo drugome.
Mogu ispricati ali nije to to.

Bog se moze naci u religiji.
A religija se mora praktikovati i konzumirati neko vreme da bi se sreli sa Bogom.
A to postavljaci tema i ovog pitanja ima li Boga, neeeeceee...

E kada nece, kazu nema Boga jer nije ispunio nasa pravila kako ga naci.
E pa kada vam ga nema onda nek vam ga nema. 😉

Tek kad čovek oseti Božiju blagodat, može se uveriti u Njegovo postojanje. Kralj Milan Obrenović nije baš verovao u Boga, ali kad je posetio Jerusalim i na nagovor jerusalimskog patrijarha pričestio se i osetio mir koji ovaj svet ne može dati, tad je uzverovao da Bog postoji.

Tek kad čovek oseti Božiju blagodat, može se uveriti u Njegovo postojanje. Kralj Milan Obrenović nije baš verovao u Boga, ali kad je posetio Jerusalim i na nagovor jerusalimskog patrijarha pričestio se i osetio mir koji ovaj svet ne može dati, tad je uzverovao da Bog postoji.
Znači, predlažeš da posjetim Jerusalim!?
Hoću, ako mi Mile poveća platu. ;)

Back