Cackalica21
Iskusan
- Poruka
- 6.002
Šiti ne pripadaju Islamu? Idi leči se..
jeli ti to bolje znas islam od mene? mene koji sam musliman i jos istrazujem islam preko 30 godina
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moguće da ne znam al reći da u Islamu nema podela, da svi imaju jedinstven stav i verovanja, i da Šijiti nisu Muslimani je debilno brtjeli ti to bolje znas islam od mene? mene koji sam musliman i jos istrazujem islam preko 30 godina
Hteo sam da kažem da sudija nije kriv što te poslao [prema zakonu] u zatvor. Kriv si ti što sada patiš u zatvoru, a ne sudija.Pokušavam da raščlanim šta si hteo reći jer mi se čini (mrzi me da gledam unazad) da si rekao da nije Bog taj koji kažnjava, već je to posledica njihove neposlušnosti dok je realnost da je on taj koji kažnjava i ne prašta. Neko prvi put napravi grešku, a ti ne da ga kazniš, nego osakatiš sva pokoljenja![]()
Smrt je kao san. Tada ništa nećemo znati.a odgovor znamo tek nakon smrti.
Nisi ti mene razumeo.E vidiš, ja smatram da je moguće.
Ok, bilo je lepo ćaskati sa tobom, ustanovili smo da čvrsto veruješ što je skroz normalno, da ja ne verujem, što je opet normalno. Razilazimo se u, po meni, jako važnoj stvari, a to je nemogućnost da čovek bude moralan i dobar bez Boga. To je ključ zbog čega je dalje diskusija nepotrebna. Ne kažem da ti nemaš argumente ili da ih ja nemam, već znam da na osnovu rečenog do sada nisam promenio mišljenje, kao što i ti nisi.
Svakako hvala na razgovoru.![]()
![]()
![]()
![]()
moguće da ne znam al reći da u Islamu nema podela i da Šijiti nisu Muslimani je debilno brt
citiram te:
nemate jasnog stava i vjerovanja svaka denominacija svoju pesmu peva, i u svoje trube puse kako je kome ceif....
kod nas u islamu toga nema,
i onda iznosim podele u Islamu kojih očigledno ima!
znači Šijiti nemaju veze sa Islamom sa Muslimanima?to nije uopste podela u islamu, oni su totalno vera za sebe. samo sto se vi velike neznalice o ovim pitanjima pa ne znate to
Mora da su Mormoniznači Šijiti nemaju veze sa Islamom sa Muslimanima?![]()
došo lik i ke nja o Hrišćanstvu i podelama..kao toga nema kod njih ..sad me ubeđuje da Šijiti ustvari nisu Muslimani nego vanzemaljciMora da su Mormoni
Pa da, lako je tako reci da nema podela. I kod nas nema podela, katolici, adventisti, mormoni, jehovini svedoci, nisu hriscani. Ni svi pravoslavci nisu hriscani. Ja sam jedini hriscanin kad malo bolje razmislim. Eto, nema nikakvih podela, sam ja i samo jadošo lik i ke nja o Hrišćanstvu i podelama..kao toga nema kod njih ..sad me ubeđuje da Šijiti ustvari nisu Muslimani nego vanzemaljci
Pa da kod nas nema podela, jer svako ko misli drugačije od mene nije deo nas. Kako jednostavno rešenje. Nijedan pravi šehid...došo lik i ke nja o Hrišćanstvu i podelama..kao toga nema kod njih ..sad me ubeđuje da Šijiti ustvari nisu Muslimani nego vanzemaljci
A ti znaš najbolje jer proučavaš hrišćanstvo preko 30 godina.Pa da, lako je tako reci da nema podela. I kod nas nema podela, katolici, adventisti, mormoni, jehovini svedoci, nisu hriscani. Ni svi pravoslavci nisu hriscani. Ja sam jedini hriscanin kad malo bolje razmislim. Eto, nema nikakvih podela, sam ja i samo ja
DobarA ti znaš najbolje jer proučavaš hrišćanstvo preko 30 godina.
Svako ko se ne slaže sa tobom nema pojma.
znači Šijiti nemaju veze sa Islamom sa Muslimanima?![]()
možda i oni za vas Sunite kažu da ste sekta al i vi i oni ste Muslimani koji veruju u Alaha, Muhameda itd..Shije rafidije nemaju veze sa muslimanima, oni su najveca grupacija SHija, to su nasi veliki neprijatelji koji se bore protiv muslimana cak.
dok druge manje grupacije Shija, koji su minorni, mogu se malo povezati sa muslimanima mada i oni imaju devijacija odstupanja od izvornog islama, tako da se Shiizam odbaciva od islam kao zasebna sekta, religija, koja ima svoje ucenjake, svoje knjihe, svoje bogomolje...nista zajednicko nemamo.
Jedino zajednicko je da se i jedni i drugi uz "Alahu Ekber" ili raznose u masi ili kidaju glave kafirimaShije rafidije nemaju veze sa muslimanima, oni su najveca grupacija SHija, to su nasi veliki neprijatelji koji se bore protiv muslimana cak.
dok druge manje grupacije Shija, koji su minorni, mogu se malo povezati sa muslimanima mada i oni imaju devijacija odstupanja od izvornog islama, tako da se Shiizam odbaciva od islam kao zasebna sekta, religija, koja ima svoje ucenjake, svoje knjihe, svoje bogomolje...nista zajednicko nemamo.
Zato je bitno da ne temeljis svoju veru u Boga na osnovu bilo koje organizacije. Imamo Bibliju, znamo da citamo, znamo sta pise i sta je ispravno a sta nije. A oni neka se dele, neka rade sta hoce, mi na to skoro pa i da nemamo nikakav uticaj.Polako se i Pravoslavlje dijeli. Dovoljno viditi sukobe u Crnoj gori, Svetoj gori ..
Zavadi pa vladaj!
Kako nije?cuj na svakome mestu Raj
u vas hrscana svako trabunja o vjeri kako mu je volja i po svom nahodjenju.
možda i oni za vas Sunite kažu da ste sekta al i vi i oni ste Muslimani koji veruju u Alaha, Muhameda itd..
dakle klasična podela.. iz jedne vere nastaju dva ili više pravaca, ko mi i Katolici npr..
Jedino zajednicko je da se i jedni i drugi uz "Alahu Ekber" ili raznose u masi ili kidaju glave kafirima
brt možda i oni za vas kažu da Vas nije briga šta Muhamed kaže i koja su Muhamedova učenja!jeli ti uopste znas covece Boziji da njih nije briga sta muhammed kaze i koja su muhamemdova ucenja.....
i ti onda meni dodjes da kazes mozda oni ovako mozda oni ovako....jesi l iti lud covece???
zamisli nadjes hrscansku sektu neku, koja uopte ne prati sta Isus kaze, nego imaju svoje neke svestenike, i onda ti kazes nekome hrscaninu da su oni dio hrscanstvam, a uopste ih nije briga sta isus govorio i ucio....
Kako nije?
Je li bio raj u Edenu na zemlji a istovremeno i raj na nebu?
brt možda i oni za vas kažu da Vas nije briga šta Muhamed kaže i koja su Muhamedova učenja!
Druze, izvini ali budi malo otvoren za salu.nisi normalan druze....toliko od mene
zna se sta je sala, i ja se volim saliti, ali ono je preseravanje.Druze, izvini ali budi malo otvoren za salu.