Ko je stvorio Boga?

Teslina definicija Zemlje je: Nije planeta, a zvijezde su zakačene na svod!​

Zemlja je polje, nije planet. Nije predmet i zato nema ivicu. Zemlja bi se lakše definirala kao sistemsko okruženje, naveo je Nikola Tesla u okviru dinamičke teorije gravitacije.
Zemlja je također mašina. Sunce i Mjesec se napajaju bežično preko elektromagnetskog polja. Ovo polje drži nebeske sfere putem elektromagnetske levitacije.

Ona pobija gravitaciju, jer jedina sila kojoj se treba suprotstaviti je elektromagnetska sila, a ne gravitacija. Zvijezde su zakačene na svodu…

Ovako je Nikola Tesla definirao Zemlju i gravitaciju u okviru svoje dinamičke teorije gravitacije.

Prema mojim istraživanjima i merenjima to nije elektromagnetna energija, ali joj je po karakteristikama veoma slična. Ta Energija stvaranja ili Praenergija prožima svaki kutak, svaki prostor svemira. Nalazi se, između ostalog, u svakom živom biću i čini da to biće živi. Milijarde ljudi svakodnevno koristi tu energiju, a da toga nije ni svesno. Oni kojima nije u interesu da se to sazna, svojim učenjima i lažima namerno dovode ljude u zabludu i neznanje o tome.

Onaj ko ovlada ovom energijom moći će da ima neograničene količine drugih energija, naprimer električne, moći će da leči sve bolesti, moći će da stvara živa bića kakva god poželi, moći će od te energije da stvara materiju kakvu poželi ... Prosto rečeno postaće Polubog.

pazi da te ne stigne :lol:

Treba prvo shvatiti ko ili sta je Bog.
Bog je Apsolut, iznad svih jer je On sve stvorio, On je jedini stvoritelj - Zato je Bog
i to ga cini Svevisnjim
kako i pise u Bibliji

Bog JHVH Jehova je jedini " Oduvek i zauvek"a On je sve stvorio
Dakle Boga nije niko stvorio on postoji oduvek i nama kao ljudima je tesko da to shvatimo
kako to neko nema pocetak jer imamo pocetak.

Psalam 90
Jehova, ti si naše utočište iz naraštaja u naraštaj.
2Postojao si pre nego što su se gore rodile,
pre nego što si sazdao zemlju i plodno tlo.
Oduvek i zauvek ti si Bog.

Psalam 93:2
Tvoj presto čvrsto stoji od davnina,
ti oduvek postojiš.

Otkrivenje 1:8
Ja sam Alfa i Omega“, govori Jehova Bog, „onaj koji jeste i koji je bio i koji dolazi, Svemoćni.“

Otkrivenje 22:13- 15 potv4rdjuje da je Bog Alfa i Omega a to je vec objasnjeno sta to znaci
Da je oduvek i zauvek , „onaj koji jeste i koji je bio i koji dolazi, Svemoćni.“
ali i dalje ne vidim da pise ko je rodio Boga, odnosno ko ga je stvorio.

Jer ako ne postoji nesto sto nije nikada nastalo, onda lanac pitanja ko je stvorio toga sto je stvorio ovoga, ide u bezgranicno i nikada ne bi stao.
Sto je takodje nemoguce.
Dakle, postoji nesto sto nije nikada nastalo.
To nesto nam se otkrilo kao Tvorac Bog u pisanom obliku a i u posmatrqnju prirodie i svemira

E sada, zasto kako itd, to izucava religija.

Ako pitaš religioznog čovu on će ti reći bog otac čovek na nebu i drobiće ti kako je on u pravu ali moći ćeš da ga poklopiš uvek logičkim pitanjima. Čovek je stvorio boga iz straha od smrti i šta ga čeka posle, preplašen je vernik koji se plaši od suda izmišljenog čoveka a ne zna u stvari da je čovek taj pojedinac koji se plaši da je on upravo bog koji postoji koji nema početak ni kraj. Svest, sve što postoji sam ja i uvek će postojati u ovom trenutku večnom.
"Blago meni pa ego razviste i nevideste istinu, da sam ja bez ega sve i sve je ja, ja sam bog" - Palaubrus Sekretovski.

Uostalom zasto je to nesto ili neko Bog?

Jer samo nesto sto nije nastalo, postoji oduvek je Bog.
Jer ako je nastalo nije Bog.
Pitajuci ko je tebe stvorio pa tebe i tako u nedogled, morali bi smo da dodjemo do bica koje nikada nije nastalo.

Inace sve bi bilo nemoguce.

Prema mojim istraživanjima i merenjima to nije elektromagnetna energija, ali joj je po karakteristikama veoma slična. Ta Energija stvaranja ili Praenergija prožima svaki kutak, svaki prostor svemira. Nalazi se, između ostalog, u svakom živom biću i čini da to biće živi. Milijarde ljudi svakodnevno koristi tu energiju, a da toga nije ni svesno. Oni kojima nije u interesu da se to sazna, svojim učenjima i lažima namerno dovode ljude u zabludu i neznanje o tome.

Onaj ko ovlada ovom energijom moći će da ima neograničene količine drugih energija, naprimer električne, moći će da leči sve bolesti, moći će da stvara živa bića kakva god poželi, moći će od te energije da stvara materiju kakvu poželi ... Prosto rečeno postaće Polubog.
Ovo je samo delimično tačno. Tačno je da smo bez Duha Svetoga samo hodajuće lešine tj. bez Božijih energija koje prožimaju sve.

Cinjenica je da postojimo, sto znaci da imamo Stvoritelja a On mora da bude onaj koji nema pocetak inace sve postaje nemoguce.
Ali mi postojimo.
I znamo da ne postojimo oduvek.
Tako onaj koji je nas uzrok, zna da postoji oduvek.
I on nam se tako i otkriva.

Poslednja izmena:
svrgnuli smo ih.. zahebala ih kreacija :D

ali kazu da ce se vratiti.. treba da shvatis da je na zemlji njihov zivotni vek prevelik a to se cak uklapa i u bibliju ..seti se koliko je metuzalem ziveo..

cak i biblija potvrdjuje postojanje anunakia.

tako da je za njih period od stotinjak hiljada godina nista...
Dobro si dao infuziju PDF-u, ali kratko će to trajati.

Koje to istine? One oko koje se vernici nikako ne mogu dogovoriti. Svako ima neku svoju verziju istine.
Ako je tako zasto pljujes na druge?
Istina je u Bibliji, ali vas niko ne povezuje sa njome pa ni vi sami.
Vi se povezujete sa kanonima i Ocima, itd. ali kada se tacno pogleda ni njih se ne drzite.
Vi ste svoju religiju sami izmislili i to jos svako za sebe svoju verziju.
Kao Kain.

Samo nam još takvi fale, koji će da nauče kako ovladati tom energijom. Da liječe? Poznavajući ljudski rod, to će da preskoče.
Ovo posljednje....strah me i pročitati.

Naucite ovo o Bogu

Ništa nije poput Njega.
Ništa Ga ne može oslabiti.
Ništa nije dostojno obožavanja osim Njega.
On je vječan bez početka i trajan bez kraja.
On nikada neće propasti, niti doći do kraja.Ništa se ne događa osim onoga što On želi.
Nikakva mašta Ga ne može u potpunosti zamisliti. Nikakvo razumijevanje Ga ne može u potpunosti shvatiti.On ne sliči nijednom stvorenom biću.
On je živ i nikada ne umire, uvijek održava i nikada ne spava.
On stvara bez potrebe za stvaranjem, i On opskrbljuje Svoju kreaciju bez ikakvog napora.
On uzrokuje smrt bez straha od posljedica, i On uskrisava bez ikakve poteškoće.
On je postojao sa Svojim bezvremenskim Svojstvima prije Svoje kreacije, koja nisu dodala ništa Njegovoj biti što već nije bilo među Njegovim Svojstvima. Kao što su Njegova Svojstva bila prije stvaranja, tako će se nastaviti zauvijek.
Nije zbog toga što je stvorio stvorenje zaslužio ime 'Stvoritelj', niti je svojim stvaranjem zaslužio ime 'Tvorac'.
On ima kvalitetu Gospodstva bez potrebe da gospodari nad bilo čime, i kvalitetu da bude Stvoritelj bez potrebe da bilo što stvori.Baš kao što uskrisava mrtve nakon što su prvi put imali život, zaslužio je ovo ime prije nego što ih je oživio. Isto tako, zaslužio je ime 'Stvoritelj' prije nego što ih je stvorio.To je zato što On ima moć nad svim stvarima i sve stvari trebaju Njega. Svaka stvar je za Njega laka.
On nema potrebe ni za čim, jer 'ništa nije kao On, i On je Onaj koji sve čuje i sve vidi.'On je stvorio stvorenje Svojim znanjem.On im je odredio sudbine.On im je odredio životni vijek.Ništa Mu nije bilo skriveno prije nego što ih je stvorio.
Znao je što će raditi prije nego što ih je stvorio.
On im je naredio da Mu se pokoravaju i zabranio im je da Mu se ne pokoravaju.Sve što se događa je prema Njegovoj odredbi i volji. Njegova volja se uvijek ostvaruje. Volja robova je samo ono što On želi za njih. Što god
On želi za njih, to se dogodi, a što god On ne želi za njih, to se ne dogodi.On upućuje koga hoće.
On ih štiti i osigurava kao milost. On zavodi koga hoće. On ih ponižava i stavlja na kušnju u pravdi.
Svi oni se okreću Njegovom voljom, između Njegove milosti i Njegove pravde.
On je Uzvišen iznad toga da ima suprotnosti ili partnere.
Niko ne može odbiti Njegovu odredbu, izmijeniti Njegovu presudu, niti nadvladati Njegovu naredbu.

Back