Masonski Bog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jankulovski,lijepo si ti to isproucavao,ali moras imati na umu da je njihov Veliki Arhitekta ustvari sotona,i moras shvatiti da oni ne prihvataju univerzalni moral,vec teze moralnom relativizmu. Svako ima pravo,prema njima,na individualnu moralnost,tj. svako ima svoje poimanje dobrog i zlog.A ako svi mozemo raditi sta hocemo-to jedino moze voditi,slozices se, anarhiji. Oni takodje izvrcu religijska ucenja pa Lucifera proglasavaju dobrim bogom,a Adonaja zlim.

Druze, bez ljutnje, ali stvarno moras izaci iz tog staklenika. Biljka si. Ovo kazem kao konstruktivnu kritiku. Razmisli malo o necemu nekad, pre nego sto se tako slepo drzis toga.

Druze, bez ljutnje, ali stvarno moras izaci iz tog staklenika. Biljka si. Ovo kazem kao konstruktivnu kritiku. Razmisli malo o necemu nekad, pre nego sto se tako slepo drzis toga.

Sto si biljka?

Ja uzivam u ogromnoj ljubavi koju mi je Bog dao,nisam u stakleniku.

I ovo sto ja pisem o masonima je konstruktivna kritika.
Bez ljutnje,ali jesi li razmisljao da si mozda u zabludi?

Naravno da sam razmisljao, ali sam shvatio da je tako.
Crkva kao ustanova nikad nista dobro nije uradila za narod, pojedinacni slucajevi su retki. Verujem u boga, hriscanin sam, ali ne gledam na to(crkvu i bibliju) na isti nacin na koji pretpostavljam da ti gledas. Iskreno, mogu da ti preporucim dve knjige, nevezano za masone, izuzetne su, pa mozda promenis nacin na koji gledas stvari. Zovu se
Igra zivota i kako je igrati, i Tajna vrata uspeha. Ako mozes da ih nabavis, procitaj. Nece ti skoditi sigurno.
Ali ne mozes nikako masone zvati satanistima, itd. na osnovu prica koje cujes od ljudi iz okoline, tipa: masoni, u *** bezi odatle sektasi.. Tipa, imaju simbol pentagram. Pa jel ti znas sta je pentagram, i sta predstavlja?! Djavola sigurno ne! Nego predstavlja savrsen red u svemiru, jer se u pentagramu moze praviti jos beskonacno pentagrama. Pogledaj sliku koju sam stavio, puno pre nego sto je hriscanstvo nastalo postoji taj simbol, jos od starih grka ako ne i ranije.
embedded_pentagrams_thick_transparent.jpg

Msm, nema logike ni svrhe. Zasto je skoro polovina ako ne i vise, najvecih umova i umetnika uclanjeno u masoneriju. Ne mozes na ceo svet gledati crnim ocima, i slepo slusati crkvu, koja ako i malo razlislis sta i kako radi i funkcionise, daleko odstupa od hriscanskih nacela i ideala.
Masoni(hriscani) imaju istog boga(nevezano za clanstvo u lozi, zovu ga i mole se istom bogu kao ti, hriscanskom, ali ga u lozi zovu veliki arhitekt da ne bi bilo diskriminacije prema npr. muslimanima ili nekom drugom bratu koji je druge vere), kog zovu Veliki arhitekta, kao sto ga hriscani zovu Bog, muslimani zovu Alah, kinezi Buda, itd. Ne mislim na boga direktno, nego na bozanstvo, odnosno visu silu koja je konstantna. Opet, ako razmislis, svaki narod veruje u isto bozanstvo, neku visu silu, samo ga/ju drugacije zovu.
Ne mozes samo uzimati sta ti pravoslavni pop kaze, da je to tako i tacka. Nikako. Pa razmisli sta je sve crkva radila od kad postoji, primer u srednjem veku su palili svakog na kog pokazes prst i kazes da je vestica ili nevernik. Nema istrage, jednostavno ako te prozovu, pali. Krstaske ratove necu ni da pominjem.. Zna se sta se tamo desavalo.

Poslednja izmena:
Naravno da sam razmisljao, ali sam shvatio da je tako.
Crkva kao ustanova nikad nista dobro nije uradila za narod, pojedinacni slucajevi su retki. Verujem u boga, hriscanin sam, ali ne gledam na to(crkvu i bibliju) na isti nacin na koji pretpostavljam da ti gledas. Iskreno, mogu da ti preporucim dve knjige, nevezano za masone, izuzetne su, pa mozda promenis nacin na koji gledas stvari. Zovu se
Igra zivota i kako je igrati, i Tajna vrata uspeha. Ako mozes da ih nabavis, procitaj. Nece ti skoditi sigurno.
Ali ne mozes nikako masone zvati satanistima, itd. na osnovu prica koje cujes od ljudi iz okoline, tipa: masoni, u *** bezi odatle sektasi.. Tipa, imaju simbol pentagram. Pa jel ti znas sta je pentagram, i sta predstavlja?! Djavola sigurno ne! Nego predstavlja savrsen red u svemiru, jer se u pentagramu moze praviti jos beskonacno pentagrama. Pogledaj sliku koju sam stavio, puno pre nego sto je hriscanstvo nastalo postoji taj simbol, jos od starih grka ako ne i ranije.
Pogledajte prilog 192370
Msm, nema logike ni svrhe. Zasto je skoro polovina ako ne i vise, najvecih umova i umetnika uclanjeno u masoneriju. Ne mozes na ceo svet gledati crnim ocima, i slepo slusati crkvu, koja ako i malo razlislis sta i kako radi i funkcionise, daleko odstupa od hriscanskih nacela i ideala.
Masoni(hriscani) imaju istog boga(nevezano za clanstvo u lozi, zovu ga i mole se istom bogu kao ti, hriscanskom, ali ga u lozi zovu veliki arhitekt da ne bi bilo diskriminacije prema npr. muslimanima ili nekom drugom bratu koji je druge vere), kog zovu Veliki arhitekta, kao sto ga hriscani zovu Bog, muslimani zovu Alah, kinezi Buda, itd. Ne mislim na boga direktno, nego na bozanstvo, odnosno visu silu koja je konstantna. Opet, ako razmislis, svaki narod veruje u isto bozanstvo, neku visu silu, samo ga/ju drugacije zovu.
Ne mozes samo uzimati sta ti pravoslavni pop kaze, da je to tako i tacka. Nikako. Pa razmisli sta je sve crkva radila od kad postoji, primer u srednjem veku su palili svakog na kog pokazes prst i kazes da je vestica ili nevernik. Nema istrage, jednostavno ako te prozovu, pali. Krstaske ratove necu ni da pominjem.. Zna se sta se tamo desavalo.

Православна Црква није покретала Крсташке походе, није спаљивала људе, није имала Инквизицију.
Хм, Темплари немају везе са Православљем нити је Витез Темплар звање које се употребљава у СПЦ-у.

Православна Црква није покретала Крсташке походе, није спаљивала људе, није имала Инквизицију.
Хм, Темплари немају везе са Православљем нити је Витез Темплар звање које се употребљава у СПЦ-у.

Jeste. SPC je podrzavala krstaske ratove.
Nisu samo krstaski ratovi u pitanju, crkva kao ustanova je najjaca organizacija na svetu. Razmisli samo koliko se ratova vodilo u ime boga?!? Proterivanja, itd.. Crkva je ustanova koja zeli i ima moc.I to onu sto se najlakse kontrolise.

Nisam rekao pokrenula, nego podrzavala. U doba krstaskih ratova, pravoslavlje je bilo jako malo razvijeno u srbiji. Tad su sve crkve bile pod uticajem pape.
Nista lose ja ne kazem za popove, msm ima budala kao i u svakom drugom poslu, ali vecina su dobri ljudi. To nije upitno uopste.

Nisam rekao pokrenula, nego podrzavala. U doba krstaskih ratova, pravoslavlje je bilo jako malo razvijeno u srbiji. Tad su sve crkve bile pod uticajem pape.
Nista lose ja ne kazem za popove, msm ima budala kao i u svakom drugom poslu, ali vecina su dobri ljudi. To nije upitno uopste.

СПЦ је стекла аутокефалност 1219. године.
Четврти Красташки поход се догодио 1204. када је варварски опљачкан Константинопољ на наговор млетачког дужда Енрика Дандола.
Многе хришћанске реликвије су тада опљачкане из храмова православних цркава и манстира у Константинопољу: делови Часног крста, клинци којим је Исус Христос закован на крст, бочица са крвљу Исуса Христоса (претпоставља се да се налази у Француској), Плаштеница у којој је по скидању са крста повијен Исус Христос (налази се у Италији), појас Богородице...

Откако је света, ни у једном граду не би задобијен толики плен. (Жофроа де Вилерден, крсташ и један од освајача Цариграда)
Чак и Сарацени су милосрдни и благи у поређењу са овим људима који носе на раменима Христов крст. (Никита Хонијат, византијски хроничар, који се спасао из Цариграда потплативши млетачког трговца)

О Богу се у Правослаљу не дискутује.
Нико га није видео, зато нигде у православним храмовима не можеш да га видиш осликаног, осим у једном на Фрушкој Гори, али то је мала слика на вратим олтара из релативно скорашњег периода.
A ikona Svete Trojice od Rubljeva?
Sta bi ona trebala da predstavlja?

Misliš da si dovoljno upućen u slobodno zidarstvo pa da mogu sa tobom da diskutujem o tome? Imaš li bilo kakve blage veze o neslaganjima u tumačenju člana br. 8 Škotskog obreda, sa osvrtom na esej Geralda Yorkea koji pojašnjava isti, a koji stoji u neslaganju sa Principia Fraternitatis? Nemaš, naravno, i šta onda da pričam s tobom?

Da li je laž da je hrišćanski bog naredio istrebljenje celih naroda, ubijanje dece na sisi, ubijanje i životinja, spaljivanje gradova, da je pobio sve prvorođene sinove u Egiptu, naterao ćerke na incest sa ocem? Nije, dokuemntovano je u vašoj "svetoj knjizi". Dalje.
Obicno razmetanje... :roll:
Sta si ti onda, antihriscanin?
Kakvo je onda tvoje vidjenje (biblijskog) Boga i kome se ti klanjas?

ne znam da li si vidjao pojavljuje se i u hriscanskim crkvama oko u piramidi
koje podseca na masonsko
to jest na egipatsko
Da, pojavljuje se i na ikonama sv. arhandjela Mihaila.

Има и на иконама, али то је релативно новијег датума од ХVIII века па наовамо.
Сигурно да су архитекте оставиле траг свог убеђења у грађевини или на слици.
Јасан је став православних духовника по том питању.
Ne verujem da je moglo nesto da dospe na pravoslavne ikone a da nije u duhu pravoslavlja.

Poslednja izmena:
Crkva kao ustanova nikad nista dobro nije uradila za narod, pojedinacni slucajevi su retki.
Slazem se. Posebno su farisejske danasnje crkve...

Verujem u boga, hriscanin sam, ali ne gledam na to(crkvu i bibliju) na isti nacin na koji pretpostavljam da ti gledas.
A na koji ti to nacin gledas? Bas me zanima.

Ne zovem ih ja satanistima,nego oni sami sebe.I nikad nisam cuo da su sektasi,vec da su organizacija koja drma svijetom.
Naravno da znam sta pentagram predstavlja,nema potrebe da mi ispiras mozak nebulozama. Pa i sotona postoji mnogo prije hriscanstva.I prije Grka.

Naravno da su mnogi veliki umovi masoni,upravo zato sto su im demoni dali odredjene moci. te moci mogu dati samo oni ili Bog,ali Bog naravno daje sa svrhom-da ljudima bude bolje od toga....
Naravno da ne slusam slijepo crkvu jer se ne osjecam pripadnikom nijedne.

Postoji samo jedan jedini Bog-Jehova svemoguci,sve ostalo su lazni bogovi.
Takodje,ne mozes dva vladara sluziti,kao ni dva boga postovati.
Buda nije bog. U budizmu nema bogova.

Ponovo:nisam pripadnik neke crkve.
Naravno da znam sta su inkvizitori (katolicki) radili-pod uticajem demona.
U pravoslavlju je bolje,ali daleko od idealnog.

Zasto uopste spominjes crkvu? Ovdje je rijec o masonima. Nemoj da pravdas masone tako sto ces reci da su oni manje gresni od nekih drugih.

I konacno,prema tvom misljenju,ko su masoni i sta im je cilj?

Ae da se idemo off-topic.
Poenta price je to da se crkva ogradjuje i proteruje(posto kao najmocnija org. ima tu moc) sve druge nacine gledanja na zivot koji oni nisu propisali.
Nemaju oni sta da pricaju nebuloze o masonima nikako, jer su hriscani masoni najnapredniji hriscani, jer pokusavaju da rade to sto pise u bilbiji, dok ostatak ekipe ima one poveze preko ociju kao konji.. Zalosno ali istinito.
I ne, ja nisam mason. Ako se neko pita :ok:
Samo objektivno i razumno iznosim cinjenice.

EDIT:
Masoni ili slobodni zidari, su grupa ljudi koji deli iste moralne ideale i strogo ih se drze. Glavni cilj im je nalazenje istine, odnosno ispunjenje covekove "sudbine", a ona je za svakog coveka ista. Oni su zidari covecanstva, cela ceremonija pistupa ima svrhu prociscenja i novog pocetka, odnosno novog nacinja razmisljanja, izlaska iz tame(nacin razmisljanja u kojem se sve ispitava, gleda crno, i bez vere) i ulazak u svetlo, odnosno covekovo duhovno usavrsavanje(nov nacin razmisljanja, u kom se niko ne mrzi, svi su ljudi isti(jer, covek ne bira gde se rodi i u kojim uslovima, to je odredio sam sebi nacinom razmisljanja i delima u prethodnom zivotu, da pricam o reinkarnaciji) i prisezu da ce se drzati nastrozih moralnih ideala. TO je pravi cilj masonerije. Njihova tajna je duhovno usavrsavanje.
Zbog toga i postoje razliciti stepeni u masoneriji. Svaki stepen za stepen obrazovanja duha.

Poslednja izmena:
Ae da se idemo off-topic.
Poenta price je to da se crkva ogradjuje i proteruje(posto kao najmocnija org. ima tu moc) sve druge nacine gledanja na zivot koji oni nisu propisali.
Nemaju oni sta da pricaju nebuloze o masonima nikako, jer su hriscani masoni najnapredniji hriscani, jer pokusavaju da rade to sto pise u bilbiji, dok ostatak ekipe ima one poveze preko ociju kao konji.. Zalosno ali istinito.
I ne, ja nisam mason. Ako se neko pita :ok:
Samo objektivno i razumno iznosim cinjenice.

Ja ti ponovo kazem da se ostavis crkve.Sta imas reci o masonima? A sta to rade sto pise u Bibliji? Jel zive skromno? Ne drmaju svijetom?Ajde molim te....

Ja ti ponovo kazem da se ostavis crkve.Sta imas reci o masonima? A sta to rade sto pise u Bibliji? Jel zive skromno? Ne drmaju svijetom?Ajde molim te....

U bibliji ti pise ovako: Coveku treba uvek da mu se prelivaju case i da su mu ambari puni. Sto znaci da je bozansko pravo svakog coveka da ima sve sto pozeli, sve se prima sa srcem i daje sa srcem, nema preskupog ili jeftinog dara, jer svaki dolazi od boga. I bilo bi vreme da neko prodrma svet na taj nacin! Posto ovako samo i dalje propadamo...
PS: Editovao sam poruku gore..

Um je kao padobran, radi samo kad je otvoren! Ajnstajn

Poslednja izmena:
EDIT:
Masoni ili slobodni zidari, su grupa ljudi koji deli iste moralne ideale i strogo ih se drze. Glavni cilj im je nalazenje istine, odnosno ispunjenje covekove "sudbine", a ona je za svakog coveka ista. Oni su zidari covecanstva, cela ceremonija pistupa ima svrhu prociscenja i novog pocetka, odnosno novog nacinja razmisljanja, izlaska iz tame(nacin razmisljanja u kojem se sve ispitava, gleda crno, i bez vere) i ulazak u svetlo, odnosno covekovo duhovno usavrsavanje(nov nacin razmisljanja, u kom se niko ne mrzi, svi su ljudi isti(jer, covek ne bira gde se rodi i u kojim uslovima, to je odredio sam sebi nacinom razmisljanja i delima u prethodnom zivotu, da pricam o reinkarnaciji) i prisezu da ce se drzati nastrozih moralnih ideala. TO je pravi cilj masonerije. Njihova tajna je duhovni usavrsavanje.
Zbog toga i postoje razliciti stepeni u masoneriji. Svaki stepen za stepen obrazovanja duha.
Sudbina ne postoji. Jedino sto je unaprijed odredjeno jeste Sudnji dan.
"Prosvjetljenje".Cek',to mi je nesto poznato....
Oni su "zidari covjecanstva".Samoprozvani. A ko smo mi? Jevtina radna snaga? Niza rasa?
Njihov moralni ideal je da svako djela kako on sam misli da je najbolje.Zasto su bogati? Zar nije u Bibliji jasno receno da ce bogati tesko uci u carstvo nebesko? Nema prethodnih zivota.Reinkarnacija je sotonina prevara.
DUhovno se ne mozes usavrsiti bez Boga.
Svaki stepen vise-sve si dalje od Boga Jehove,a sve blizi garavom.Pa ti kako oces.

Sudbina ne postoji. Jedino sto je unaprijed odredjeno jeste Sudnji dan.
"Prosvjetljenje".Cek',to mi je nesto poznato....
Oni su "zidari covjecanstva".Samoprozvani. A ko smo mi? Jevtina radna snaga? Niza rasa?
Njihov moralni ideal je da svako djela kako on sam misli da je najbolje.Zasto su bogati? Zar nije u Bibliji jasno receno da ce bogati tesko uci u carstvo nebesko? Nema prethodnih zivota.Reinkarnacija je sotonina prevara.
DUhovno se ne mozes usavrsiti bez Boga.
Svaki stepen vise-sve si dalje od Boga Jehove,a sve blizi garavom.Pa ti kako oces.

Spreman si da založiš život u tvrdnju da reinkarnacija ne postoji? I drevni Hebreji su tvrdili da reinkarnacija postoji, samo što su oni to zvali "seoba duša", ZMZM.

Odustajem od tebe. Radi sta hoces. Jednom ces se opametiti. Mozda?!
Jednostavno ne razmisljas.
Moram da konstantujem, i da potvrdim, Ajnstajn je genije.
"Mind is like a parachute, it only works when it's open" Albert Einstein
Bog te blagoslovio!

Odustajem od tebe. Radi sta hoces. Jednom ces se opametiti. Mozda?!
Jednostavno ne razmisljas.
Moram da konstantujem, i da potvrdim, Ajnstajn je genije.
"Mind is like a parachute, it only works when it's open" Albert Einstein
Bog te blagoslovio!
Tebi nek Jehova pomogne da se opametis i batalis satanskih ucenja.
Zasto bjezis? Daj da diskutujemo.

U bibliji ti pise ovako: Coveku treba uvek da mu se prelivaju case i da su mu ambari puni. Sto znaci da je bozansko pravo svakog coveka da ima sve sto pozeli, sve se prima sa srcem i daje sa srcem, nema preskupog ili jeftinog dara, jer svaki dolazi od boga. I bilo bi vreme da neko prodrma svet na taj nacin! Posto ovako samo i dalje propadamo...
Covjek treba da se "bogati u Boga a ne da sebi tece blago".dakle,da ispunjava Boziju volju,izbjegava grijeh,i Bog ce ga nagraditi.A onaj kome su jedina preokupacija materijalne stvari,taj ne dolazi do bogatstva uz pomoc Boziju,nego raznim necasnim radnjama-pronevjerama,prevarama,lopovlukom i sl.

Ne bezim ja. Ja odustajem. Ti izbegavas svaku rec koju ti kazem i pricas nesto sto sam ja presao kad sam imao 10g.
Nastavicu da pratim temu. Al zasad, odustajem. Od tebe barem. You are hopeless.

Ne izbjegavam ja nista.Samo te rijeci propustam kroz sito biblije.
To sto si ti izucavao Bibliju sa 10 godina pa si kao dosao do zakljucka da je ona glupost-to ostavi za djecu u vrtic. Mozda ti povjeruju.
Ti si taj koji ne razmislja nego samo upija neke antibiblijske nauke iz ko zna kojih knjiga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back