Naravno da sam razmisljao, ali sam shvatio da je tako.
Crkva kao ustanova nikad nista dobro nije uradila za narod, pojedinacni slucajevi su retki. Verujem u boga, hriscanin sam, ali ne gledam na to(crkvu i bibliju) na isti nacin na koji pretpostavljam da ti gledas. Iskreno, mogu da ti preporucim dve knjige, nevezano za masone,
izuzetne su, pa mozda promenis nacin na koji gledas stvari. Zovu se
Igra zivota i kako je igrati, i Tajna vrata uspeha. Ako mozes da ih nabavis, procitaj. Nece ti skoditi sigurno.
Ali ne mozes nikako masone zvati satanistima, itd. na osnovu prica koje cujes od ljudi iz okoline, tipa: masoni, u *** bezi odatle sektasi.. Tipa, imaju simbol pentagram. Pa jel ti znas sta je pentagram, i sta predstavlja?! Djavola sigurno ne! Nego predstavlja savrsen red u svemiru, jer se u pentagramu moze praviti jos beskonacno pentagrama. Pogledaj sliku koju sam stavio, puno pre nego sto je hriscanstvo nastalo postoji taj simbol, jos od starih grka ako ne i ranije.
Pogledajte prilog 192370
Msm, nema logike ni svrhe. Zasto je skoro polovina ako ne i vise, najvecih umova i umetnika uclanjeno u masoneriju. Ne mozes na ceo svet gledati crnim ocima, i slepo slusati crkvu, koja ako i malo razlislis sta i kako radi i funkcionise, daleko odstupa od hriscanskih nacela i ideala.
Masoni(hriscani) imaju istog boga(nevezano za clanstvo u lozi, zovu ga i mole se istom bogu kao ti, hriscanskom, ali ga u lozi zovu veliki arhitekt da ne bi bilo diskriminacije prema npr. muslimanima ili nekom drugom bratu koji je druge vere), kog zovu Veliki arhitekta, kao sto ga hriscani zovu Bog, muslimani zovu Alah, kinezi Buda, itd. Ne mislim na boga direktno, nego na bozanstvo, odnosno visu silu koja je konstantna. Opet, ako razmislis, svaki narod veruje u isto bozanstvo, neku visu silu, samo ga/ju drugacije zovu.
Ne mozes samo uzimati sta ti pravoslavni pop kaze, da je to tako i tacka. Nikako. Pa razmisli sta je sve crkva radila od kad postoji, primer u srednjem veku su palili svakog na kog pokazes prst i kazes da je vestica ili nevernik. Nema istrage, jednostavno ako te prozovu, pali. Krstaske ratove necu ni da pominjem.. Zna se sta se tamo desavalo.