Maltezer

Evo i mene, mislim moje damice Drame! Imam problem sa resize fotkice pa čim pre evo i slikice njene. Beba je i 29.januara imaće tek tri meseca.Kao i svako nov u ovom "poslu" imam hiljadu pitanja, pa slede postepeno. Za sada , hm, tek četiri dana, nemam nikakav problem i za sve imam stpljenja. Mojim prijatljima je za ne poverovati da već spava u svojoj ležaljci pored mog kreveta i od juče se ni jednom nije upiškila van pelene, super.
Samo evo prvog pitanja, ona neće da kaki tu na istom mestu. Ima svoje na parketu i ja nisam pametna šta da radim oko kake. Naravno da je bebac i imam puno stpljenja ali ne znam šta da joj "ponudim" kad je kaka u pitanju? Na to mesto sam stavljala novinu ali ne, ona se sa njom samo igra što je čini vrlo srećnom.

Dobro dosla Mimi. :) Super je da je kuca vec skapirala pelenicu,ne brini i moja je isto tako odvajala jednu radnju od druge,pojma nemam zasto :dontunderstand:,ali je kasnije to sve doslo na svoje ,samo joj svremena na vreme kakicu prenesi na pelenu i nek odstoji pomalo tu, da i ona sama onjusi da je to mesto predvidjeno i za taj deo posla. Moja maltezerka isto nocu spava u svom kreveticu,sto mi je bilo od velike koristi kad smo isle na par dana u goste,a po danu uglavnom tamo gde smo mi,trosed fotelja...:zpozdrav:

Da i moja Drama je preko dana sa nama u dnevnoj sobi pa se u spavanju pridruzi onome ko joj je u momentu malo drazi.
Samo , nije mi jasno koliko dnevno bebci spavaju? Cini mi se da nas bebac spava prilicno preko dana a doktor je juce rekao da je zdrava
i da je sve u redu. Molim iskustvo drugih. Kad ne spava vrlo je aktivna , igra se i naravno svi ucestvujemo u ludovanju po stanu sa njom.

Ne brini nista to je ok sto puno spava,moja jos uvek puno spava a vec ima 9meseci,evo nadjoh clanak bas o spavanju stenaca .:)

"Spavanje štenadi

Uistinu je prekrasno gledati štene kako spava. Zauzima čudne i zanimljive položaje. Ukoliko mu je toplo, leži na trbuhu, zadnje šape su mu potpuno ispružene unatrag dok su prednje ispružene prema naprijed. Na taj način ubrzo mu postaje ugodnije i hladnije s obzirom da se najmanje dlaka nalazi na trbuhu. Ukoliko mu je, međutim, hladno smota se u klupko i zauzme položaj pereca; ponekad će čak i njušku sakriti među dlake repa. Kada spava potpuno opušteno legne na jedan bok, ili na leđa sa šapama u zraku. Štenci biraju natkrivene prostore za spavanje: ispod stola, ispod stolica ili legnu u svoju košaru. Štenci puno spavaju jer je ritam njihovog rasta ubrzan i u budnom stanju troše velike količine energije. Ovo je veoma važna potreba koja mora biti zadovoljena.

Štence ne treba uznemiravati dok spavaju. Ukoliko ga probudite i počnete se igrati s njim on će se prilagoditi, ali imajte na umu da mali psi ne mogu predvidjeti umor i napor. Uvijek su spremni na igru ukoliko ih potaknemo, no, čim počinju osjećati dodatni stres, pokazivat će znakove razdražljivosti: lajat će, često će mokriti, otežano će disati, pokušat će nam na sve moguće načine reći da ih ostavimo na miru. Važno je promatrati i poštivati ritam života malih štenaca."

Evo jedne smesne slicice "opasnog" psa,naleteh na nju na netu pa da nam malo uveselim temu.:)

dogs01.jpg

Maltezer je samo i ISKLJUCIVO bele boje. Ovo maleno koliko god bilo slatko nije cak ni proslo pored maltezera (bez uvrede za vlasnika). Pored boje, tu je i pitanje glave, njuskice, ociju, nista od toga nije tipicno maltezerko. Po tipu dlake, najvise lici na nekog terijera.

Zdravo svima od novog clana. Moj maltezer Munja ima 3 meseca. Ucimo gde da obavljamo nuzdu, manje -vise uspesno. Kad pogodi ,ja ga nagradim granulicom.Zna da se sakrije kad nuzdu napravi na tepihu,jer ga grdim i gurnem njusku u to.Kupila sam kapi Pupy Treiner i pelene, ali nisam primetila da ga to privlaci(koristim ga 2 nedelje). Interesuje me da li neko ima DOBRO iskustvo sa nekim prepatatom za uklanjanj mrlja ispod ociju. Ovih dana puno o tome citam i ucim od forumasa iz hrvatske (izgleda da su vredniji u pisanju). Da li je neko koristio sledece preparate >Angels Glow , Angel Eyes , Baldecchi puder i pena, cink vitaminsku mast , Sensitiv Tranenfleck entferner,Bio Grom, Pets Spark, Eyeenvy,...
Svi ovi preparati su iz Amerike ili italije...
Da li ista od ovoga moze nabaviti u Beogradu? Pa nismo valjda tako mali i neorganizovani? Volela bih da mi se javi vlasnica maltezera koja se potpisuje kao
Baby&Bubi-ona se, cini mi se naoruzala AG-om.

Pozdrav >Bomida13
:):D

Moj maltezer je posle pet dana boravka u kuci, naravno-ISTRAZIVAO- i odgrizao list difenbahije. Pet-sest puta je povracao i jezivo se tresao. Tada sam pronasla list i shvatila da se otrovao.Pozvala sam veterinara ,i odmah je dobio injekcije.HVALA BOGU, sve je dobro proslo. Cvece je naravno podignuto na bezbednu visinu. Zato, oprez svima i zelim da svoje iskustvo podelim sa vama da jos neka bebica ne bi prosla slicno .
BOMIDA13

Imam maltezera, Linu, staru 9 meseci, i prezadovoljna sam!
Iako je lajavica mala, i jako halapljiva, stvarno je divna i uvek raspolozena za igru...pravi kucni pas.
Pravi gluposti,poput patika razbacanih po kuci (samo kada nismo tu,naravno), isto tako i grize pertle, al sve to jer nece da bude sama...
Jedini pravi problem koji imam sa njom, jeste vrsenje nuzde... Odmah ja naucila da treba da piski u kutiju sa novinama, i sto se toga tice nemamo problema, ali nikako nece da i kaki tamo...Pokusavala sam sve metode, od nagrada, raznih nekih hemikalija koje kao naprskate na novinu pa ona oseti gde treba da kaki, do lupanja novinom u ruku, pa i cuskanje po njenoj butini, ali ne vredi, uvek kaki pored kutije... Nismo od pocetka bili u mogucnosti da je naucimo da redovno ide napolje, jer nismo uskladjeni sa vremenom (posao, skola...) pa smo poceli sa novinom, jer smo culi da je i to solidno resenje...al eto, sa njom se jos uvek borimo...
Sto se dlake tice...zahteva dosta nege...skoro svakodnevno cesljanje, pranje sapica, ciscenje suzica (koje je jako tesko, s obzirom da ne valja pola proizvoda kojih ima u pet-shopovima), ali ne opada...I jako je lepa i sjajna...
Zbog Line sam morala (i zelela naravno) da saznam sto vise o maltezerima, tako da, ako ikoga bilo sta zanima, neka pita... (;

Pozdrav!

i ja imam maltezera i puno citam i ucim.Da li tvoja lepotica ima mrlje ispod okica/
pozdrav-BOMIDA13

Dobro dosla Bomida. :)
Molim te nemoj mu gurati njuskicu u izmet,ni tebi nisu gurali a ipak si sve savladala,mada priznaces trebalo ti je 2-3 godine,ne brini kuce uce brze.;)
Ja sam koristila biogrom kremicu,ona izbledjuje malo fleke ali ne sprecava stvaranje novih i nije neko resenje ako nemas nacin da to zaustavis. Cini mi se da je bolji all systems gel za te dlake oko ociju,trenutno ga isprobavam. Super je sto citas i ucis i mi svi to jos uvek radimo ali pronadjii teme o vrsenju nuzde pomocice ti dosta.:)
Trenutno koristim angel eyes i ima itekako efekta,ali tvoja kuca je jako mala,pricekaj da zavrsi sa promenom mlecnih zubica(7-8meseci) pre upotrebe.
Ima da se kupi i u Beogradu,najcesce u salonima za negu pasa mada i u nekim pet radnjama. Drago mi je da je kuca prezivela difenbahiju,trebalo je da je roditelji uklone,predpostavljam da nije tvoje cvece posto nisi znala da je otrovno.:bye:

Dobro dosla Bomida. :)
Molim te nemoj mu gurati njuskicu u izmet,ni tebi nisu gurali a ipak si sve savladala,mada priznaces trebalo ti je 2-3 godine,ne brini kuce uce brze.;)

(da ne ispadne da se mešam u svaku temu, ali ovo ipak moram da aminujem! - Jedan veliki pozdrav iz tabora Labradora, kako za Bomida, tako i za Munju! - a za kamenicvet: Respect!)

Interesuje me da li neko ima DOBRO iskustvo sa nekim prepatatom za uklanjanj mrlja ispod ociju. Ovih dana puno o tome citam i ucim od forumasa iz hrvatske (izgleda da su vredniji u pisanju). Da li je neko koristio sledece preparate >Angels Glow , Angel Eyes , Baldecchi puder i pena, cink vitaminsku mast , Sensitiv Tranenfleck entferner,Bio Grom, Pets Spark, Eyeenvy,...
Svi ovi preparati su iz Amerike ili italije...
Da li ista od ovoga moze nabaviti u Beogradu? Pa nismo valjda tako mali i neorganizovani? Volela bih da mi se javi vlasnica maltezera koja se potpisuje kao
Baby&Bubi-ona se, cini mi se naoruzala AG-om.

Pozdrav >Bomida13
:):D
Stagod da ti pricaju, crvene mrlje ispod ociju mogu se odstraniti iskljucivo ovim preparatima: Angels Glow ili Angel Eyes, Pets Spark. Isprobala sam sve sto se bilo gde pominjalo da moze odstraniti te ruzne mrlje, ali nista osim ovih sredstava nije pomoglo. Mada, koliko god da ti je to ruzno, mislim da je kamenicvet u pravu, sacekaj malo pa kreni u nabavku neceg od ovoga. U Beogradu se moze nabaviti Angels Glow ili Angel Eyes, dok sam ja Pets Spark dobila iz Hrvatske.

I ja imam slican problem. Moj Munja ima 3 meseca .Kod mene je vec mesec dana.Jos uvek vrsi nuzdu gde stigne, ponekad i na pelenu,tada ga nagradim ali nista... Kad to napravi na mestu van pelene sakrije se jer ga grdim i gurnem njuskicu u to. Zna da je pogresio ali nikako da to uradi gde treba .Samo ga izgrdim, a on je tako tuzan i uplasen.Da li preterujem ? Da li neko ima problem sa crvenim flekama ispod ociju?
Bomida 13

Hvala na dobrodoslici i na savetima.Obozavam cvece i nije mi palo na pamet da tako malo stene moze da ga dohvati.Dosta sam cveca poklonila, a ostalo digla na bezbednu visinu.Volela bih da mi kazes imena tih salona i pet radnji, pa polako da se spremam za uklanjanje fleka kad izmenimo zubice.Da li su proizvodi mnogo skuplji kod nas, u Beogradu?

spominjete da se u Baogradu moze naci ANGELS GLOW i ANGELS EYES a nikoako da kazete konkretno gde. Molila bih vas (ako znate) da nam kazete mesta na kojima se ti preparati mogu naci i po kojoj ceni (okvirno). Ne mozemo ici redom po Beogradu i pitati od sopa do sopa. Valiki je Beograd (za nas provincijalce pogotovo).
Unapred se zahvaljujem.

Nisam napisala da ne ispadne da reklamiram,a i nije tema,u salonu Puffy pet ga nabavljaju i prodaju,a u pet radnji gde ja nabavljam preparate ga trenutno nema,obecala je vlasnica da ce nabaviti,kad bude prosledicu vam informaciju..:) Inace koliko mi se cini, cena je okvirno 35e 30grama,ja sam dobila angels eyes, tako da ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da je ta cena.

Videh ovaj tekst od gagasf na temi pudle,ja sam jako zainteresovana za ovaj drzac za fen, fali mi bar jos koja ruka dok feniram Popi,pa ako ima jos koga mozda bi mogli da dobijemo povoljnije nego sto se prodaje preko.:)

"Ja se izvinjavam sto se opet vracam na ovu temu, ali.... Nije mi dao djavo mira, a i imam def, problem sa nedostatkom interesovanja za pridrzavanje fena dok sushim ovo moje dvoje, tako da sam malo prelistala neke kataloge koje navukoh s Evropske izlozbe i nadjoh ovako nesto:

[
attachment.php

Posto toga naravno kod nas nema, setih se i i ko bi to mogao da napravi. E sad mene zanima koliko Vas je eventualno zainteresovano za tako nesto, da bih proizvodjaca mozda mogla da zaintresujem za omasovljavanje proizvodnje.
Poslednji put ažurirao/la mimi's mom : јuče u 16:19"

Svaka informacija o mogucnosti nabavke preparata je dobro dosla pa i neka je
to nekome reklama, zato smo svi na ovim stranicama,i mnogo mi znaci svaka vest,adresa ili iskustvo.
Pozdrav za kamenicvet i malu Leu od Bomide

Poslednja izmena:
Svaka informacija o mogucnosti nabavke preparata je dobro dosla pa i neka je
to nekome reklama, zato smo svi na ovim stranicama,i mnogo mi znaci svaka vest,adresa ili iskustvo.
Pozdrav za kamenicvet i malu Leu od Bomide

Ja koristim bio groom i nije bas najefikasniji, dakle, moram jednom da odem tamo u puffy da kupim nesto efikasnije:)

Bilo bi lepo kada bi se javili vlasnici izlozbenih pasa sa iskustvom

Evo ovako
maltese-pictures.jpg

lavicazar,tesko da ces moci samo da odes tamo i kupis nesto,oni to narucuju od zavisnosti od interesovanja,tako da ne bi bilo lose da ih iskontaktiras i raspitas se,a mozda ti se i posreci da imaju visak. :)
Vlasnici izlozbenih pasa,kao sto je ovaj na slici kao prvo imaju psa odlicnog kvaliteta(to je ona razlika u ceni od 1000e koju vecina ne bi da plati a vrlo rado bi da ima bas takvog maltezera),nakon toga sledi redovna nega i kupanje na nedelju dana(sto neki nisu voljni da rade) ,obavezan regenerator ,a pakovanje dlake je nesto sto se podrazumeva,sto opet mnogi smatraju" mucenjem" jadnog psa. Eto, to je ono sto sam ja dobila kao savet od vlasnika izlozbenog psa,mozda ce vam biti od koristi,mada je to prezvakano vec 1000 puta,ali mnogi ne citaju vec samo prelete preko teksta.

lavicazar,tesko da ces moci samo da odes tamo i kupis nesto,oni to narucuju od zavisnosti od interesovanja,tako da ne bi bilo lose da ih iskontaktiras i raspitas se,a mozda ti se i posreci da imaju visak. :)
Vlasnici izlozbenih pasa,kao sto je ovaj na slici kao prvo imaju psa odlicnog kvaliteta(to je ona razlika u ceni od 1000e koju vecina ne bi da plati a vrlo rado bi da ima bas takvog maltezera),nakon toga sledi redovna nega i kupanje na nedelju dana(sto neki nisu voljni da rade) ,obavezan regenerator ,a pakovanje dlake je nesto sto se podrazumeva,sto opet mnogi smatraju" mucenjem" jadnog psa. Eto, to je ono sto sam ja dobila kao savet od vlasnika izlozbenog psa,mozda ce vam biti od koristi,mada je to prezvakano vec 1000 puta,ali mnogi ne citaju vec samo prelete preko teksta.

U redu, al nije poenta u psu od 1000e vec nasa ogranicenost preparata, nemamo dovoljno dobre preparate u Srbiji, nije isto okupati psa (nije bitno jel od 1000 ili od 300 evra), sa trixiem recimo ili all systems-om, sam kvalitet nege mnogo znaci, moze se neko truditi koliko hoces ali nije isto.;) Naravno da i ti i ja zelimo da nam kuce budu tako lepe, samo meni je problem da nadjem mesto gde to prodaju:)

All systems imas u Beogradu,skoro sve preparate od njega,ali genetika radi svoje,i da itekako ima veze koliko je placen iz koje je odgajivacnice i od kojih roditelja,dodji na neku izlozbu,videces i sama ,nije da ti ja popujem ali zaista je velika razlika. Mislim da je kao i kod ljudi,ako se neko rodi sa kovrdzavom kosom nikad nece biti savrseno ravno kao nekom ko je rodjen takav. (banalan primer ali mislim da se razumemo)

Back