Maltezer

Mnogo je sladak ovaj bebac Savo. :kolac:
Napisi nam nesto vise o tvojim maltezerima,koliko su teski stenci sa 2 ipo meseca a koliko odrasli,kakva je dlaka odraslima ,cime ih negujes,iz koje odgajivacnice su potekli potomci tvojih maltezera,na koliko takmicenja su im ucestvovali roditelji,da li si ih izlagao negde van Srbije? Nadam se da te ne gnjavim ali verujem da ce sve ove informacije trebati i onima koji planiraju da kupe kucu bas od teba. :bye:

jupisneg.jpg

Srecni praznici!:vatromet::zskace:

Posle toliko trazenja, s' ponosom mogu da kazem da sam postao vlasnik jednog maltezera koji sada vec ima oko 2,5 meseca. On je zivahan, "lud" i prelep :)
Treba mi pomoc sto se tice ishrane...Koristim Royal Canin Mini Junior po savetu veterinara i dajem mu oko 50-55 grama dnevno, podeljeno u tri obroka. Za sad je to jedino sto koristim u ishrani, takodje cuo sam da je dobro da mu dajem jogurt jednom nedeljno.
Da li je potrebno davati mu jos nesto, poput vitamina ili slicno?
Imamo i jedan problem, pa me interesuje ako ima neko neki savet za to. Naime, obozava da gricka sve zivo, ima nekoliko igracaka, loptica, pamucnih i koznih kostiju, pa i pored toga gricka nam ruke kad se igramo sa njim. U pocetku nije bilo jak stisak vilice medjutim cini mi se da je izgubio osecaj pa sad gricka prilicno jako.
Jos jedno pitanje odnosi se na ciscenje dlake ispod ociju od krmelja, kako i cime?
Evo i par slicica mog Čupka :D

Posle toliko trazenja, s' ponosom mogu da kazem da sam postao vlasnik jednog maltezera koji sada vec ima oko 2,5 meseca. On je zivahan, "lud" i prelep :)
Treba mi pomoc sto se tice ishrane...Koristim Royal Canin Mini Junior po savetu veterinara i dajem mu oko 50-55 grama dnevno, podeljeno u tri obroka. Za sad je to jedino sto koristim u ishrani, takodje cuo sam da je dobro da mu dajem jogurt jednom nedeljno.
Da li je potrebno davati mu jos nesto, poput vitamina ili slicno?
Imamo i jedan problem, pa me interesuje ako ima neko neki savet za to. Naime, obozava da gricka sve zivo, ima nekoliko igracaka, loptica, pamucnih i koznih kostiju, pa i pored toga gricka nam ruke kad se igramo sa njim. U pocetku nije bilo jak stisak vilice medjutim cini mi se da je izgubio osecaj pa sad gricka prilicno jako.
Jos jedno pitanje odnosi se na ciscenje dlake ispod ociju od krmelja, kako i cime?
Evo i par slicica mog Čupka :D

Ej normalno je to za grizenje samo kad to pocne ignorisi ga, a za ciscenje ociju svako jutro sa vatom i bornom kiselinom ili preparatom koji se moze naci u pet shopu bravo za maltezera:konfete:

Ди бре свако јутро... Ациди Борици није тако безазлено једињење.
А погледај и састав тих препарата из пет шопова.
По мени, физиолошки раствор је "мајка јања" за све врсте испирања и чишћења (прања).
А ако су крмељице бактеријске природе, онда питај вета.

Ди бре свако јутро... Ациди Борици није тако безазлено једињење.
А погледај и састав тих препарата из пет шопова.
По мени, физиолошки раствор је "мајка јања" за све врсте испирања и чишћења (прања).
А ако су крмељице бактеријске природе, онда питај вета.

ostajem pri tome da je svako jutro.
uostalom:

Evo neki savjeti za prevenciju i smanjenje pretjeranog suzenja:
Svakog dana čistite područje oko očiju Vašeg maltezera. Ponekad koristite i neki blagi šampon za pse. Pazite da šampon ne uđe u oči.Dobro će Vam poslužiti mekana četkica za zube. Dobro isperite. Dlaku ispod očiju možete prebrisati gazom ili vatom natopljenom bornom vodom (acidi borici 2% ili 3%,u krajnjem slučaju 6%). Budite veoma pažljivi da tekućina ne uđe u oči. Umjesto borne vodice možete koristiti i neki drugi proizvod za čišćenje očiju koji ćete kupiti u pet shop-u.

Ja znam sta pisem jer imam maltezera ne mislis valjda da tek tako lupam?

Poslednja izmena:
Dobro dosao paragox,kuca je jako slatka. :) Meni licno royal nije odgovarao,jako je masan,ja mojoj kuci dajem bento kronen a od skoro i joseru(super premijum),za pudle i za stence,pokazala se fantasticnom.Jogurt je u redu mozes joj davati svakodnevno za jedan obrok,posto stenci imaju i po 6 obroka dnevno,samo ne preteruj sa kolicinom. Dodatni vitamini su nepotrebni,granulirana hrana ih vec sadrzi. Nemoj puno eksperimentisati,drzi se granula da ne bi bilo problema sa stomakom,proliv i povracanje vam nisu potrebni. Mozes ubaciti jos i jabuku i to je za sad sasvim dovoljno.Mrlje oko ociji mu slobodno cisti 3% bornom kiselinom,ne direktno u oci,samo okolo. Kuca dok ne promeni zubice ce pojacano suziti,nakon toga (sa 6-7meseci) bi trebalo da se smanji. Ukoliko joj se suze "osete", u pitanju je bakterija,idi veterinaru neka ti prepise kapi. Mrlje na dlaci ispod ociju mozes dok je ovako mala kuca drzati pod kontrolom kremom all system,koja se maze bas u tu svrhu,ako ne nadjes njihov proizvod mozes i bio groom,otprilike radi isto. Ako budu tamne mrlje na dlaci i sa 7-8 meseci,jedino ti preostaje angels eyes,preparat koji jedini resava taj problem,jer crvenilo uzrokuju bakterije i gljivice,ima ga i na biljnoj bazi ali se porucuje iz amerike. Nadam se da sam ti makar malo pomogla,ako zatrebas jos neku informaciju pitaj.z:poz:

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima, svakako cu se jos posavetovati sa veterinarom, sad kad ste pomenuli cini mi se da mu se malo "osete" dlake ispod ociju, ali nisu crvene boje... U svakom slucaju uzecu i ta sredstva za ciscenje.

ostajem pri tome da je svako jutro.
uostalom:

Ja znam sta pisem jer imam maltezera ne mislis valjda da tek tako lupam?

Mislim da se igrati bornom kiselinom uopste nije naivno...
Uostalom i ako se bavimo copy/paste trebalo bi dobro iscitati, nigde ne pise svaki dan!!!!
Izmedju ostalog, moje iskustvo nije pokazalo nikakav napredak zbog upotrebe borne kiseline, slazem se s easyB potpuno fizioloski rastvor se moze upotrebljavati svakodnevno jer osim ciscenja nema nikakvih drugih indikacija.

Inace niko ne sumnja da imas maltezera Lavice, ali previse kratko da bi videla pravi efekat necega sto primenjujes na njemu, jer se neke stvari vide tek za neku godinicu, a tvoja Tezi je jos beba :))

Sretna Nova Godina ljubitelji Maltezera :D

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:
Salim se Lavice. :) Nego nema Save da odgovori ni na jedno pitanje,on dodje izgleda samo kad treba da ispromovise novo leglo i to je to,forum mu dodje ko Halo oglasi.:hahaha1:

kao prvo, SRECNA NOVA GODINA svim ljubiteljima maltezera.:zskace:
Evo me na forumu iako nemam trenutno ni jedno leglo maltezera na prodaju. Redovno pratim ovu temu ali ne stignem da dam odgovor ni na jedno pitanje jer su tvoji odgovori brzi i precizni pa ne bih da se ponavljam i da pisem nesto sto si vec napisala.
A i slike muzijacica koje sam poslednje postavio su postavljene tek posto je stene vec naslo svog novog vlasnika tako da ono nije vise na prodaju.
Kada oglasavam stence onda to cinim iskljucivo u opciji OGLASI.
Pozdrav i mnogo srece u Novoj godini :zpozdrav::zgrudvanje::zimag::deda:z:ddm:z:ddm1:

Poslednja izmena:
Napisi nam nesto vise o tvojim maltezerima,koliko su teski stenci sa 2 ipo meseca a koliko odrasli,kakva je dlaka odraslima ,cime ih negujes,iz koje odgajivacnice su potekli potomci tvojih maltezera,na koliko takmicenja su im ucestvovali roditelji,da li si ih izlagao negde van Srbije? Nadam se da te ne gnjavim ali verujem da ce sve ove informacije trebati i onima koji planiraju da kupe kucu bas od teba. :bye:
Savo mnogo pazljivo pratis temu kad mi na ovaj post ne odgovori nego tek na ovaj sto te malo pogodi. :hahaha:
Nemoj da se ljutis,:ljutko: bila je šala u pitanju,nego se lati tastature i napiši neku pametnu,kao ozbiljan odgajivač,forum služi da se razmenjuju iskustva,a ti se valjda malo duže bavis uzgojem pa je normalno da očekujemo neke informacije od tebe,a ne tako detinjast odgovor.:dontunderstand:

Savo mnogo pazljivo pratis temu kad mi na ovaj post ne odgovori nego tek na ovaj sto te malo pogodi. :hahaha:
Nemoj da se ljutis,:ljutko: bila je šala u pitanju,nego se lati tastature i napiši neku pametnu,kao ozbiljan odgajivač,forum služi da se razmenjuju iskustva,a ti se valjda malo duže bavis uzgojem pa je normalno da očekujemo neke informacije od tebe,a ne tako detinjast odgovor.:dontunderstand:

Kamenicvet, moras da razumes da on i nema mnogo vremena kao odgajivac, ipak osim tri maltica, ima i pudle, to nije lako, s obzirom da su to psi kojima je potrebno puno paznje i vremena, mada se slazem da umesto ovog posta pravdanja mogao je da napise jedan koristan postz:)

sta podrazumevavete pod korisnim postom?
Na forumu sam cesto ali se ne oglasavam cesto bas iz razloga da ne bi ispalo da ovaj forum zloupotrebljavam za sopstvenu promociju.
Odagjaivac sam preko 10 god. i imam malo vise od tri maltica (sto rece lavicazar).skoro svi moji maltezeri imaju bar po jednu titulu. Ko se bavi maltezerima , zna da je za jedno izlaganje potrebno mnogo nege, i vremena posvetiti dlaci maltezera. I to nije garancija da cete na nekoj izlozbi dobiti titulu. Ja sam moje maltezere izvodio na izlozbe da bih dobio potvrdu od merodavnih ljudi da su moji maltezeri kvalitetni i u tipu a ne zbog toga sto imam takmicarskih ambicija
. Imam i pudle (a i za njih je za takmicenje presudna dlaka) ali o njima necu u ovoj temi.
Necu vise o meni i mojim psima. Pusticu da o njima pricaju oni koji su ih od mene kupili (a ima ih dosta na ovom forumu).
Ako vas nesto konkretno interesuje, pitajte me slobodno, sa zadovoljtvom cu vam izneti moje misljenje. Mozda ce nekom koristiti a mozda ce neko misliti i drudacije. Zato i sluze forumi.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pozdrav za cika Savu (Dragana). Ja sam nedavno od njega kupila pudlu ali videla sam male bele maltezere. Umalo se nisam predomislila i uzela maltezera. Sve pohvale za njega. Ja sam prezadovoljna. Covek je OK a o pudlama i maltezerima necu ni da pricam. Srecni praznici.

Savo ja u ovom postu postavih konkretna pitanja, najljubaznije i najpristojnije,ne razumem sta te je tu iziritiralo,i sta je cudno da uzgajivaca pitamo o njegovim iskustvima o nezi dlake,kakva su mu iskustva sa odgajivacnicom odakle je potekao njegov prvi maltezer,kakva su mu iskustva sa stranim takmicenjima? Stvarno ne razumem zasto nam ne odgovoris na ova obicna pitanja nego zelis samo da kupci tvojih pasa hvale iste.:dontunderstand:
Pa zar je forum da sakupimo ljude koji su videli nase pse i da onda pisu na forumu kako su predivni,a i sam kazes da je ovo razmena iskustva,ali ti nam ne prenosis nista od tog iskustva.:dontunderstand:

sta podrazumevavete pod korisnim postom?
Na forumu sam cesto ali se ne oglasavam cesto bas iz razloga da ne bi ispalo da ovaj forum zloupotrebljavam za sopstvenu promociju.
Odagjaivac sam preko 10 god. i imam malo vise od tri maltica (sto rece lavicazar).skoro svi moji maltezeri imaju bar po jednu titulu. Ko se bavi maltezerima , zna da je za jedno izlaganje potrebno mnogo nege, i vremena posvetiti dlaci maltezera. I to nije garancija da cete na nekoj izlozbi dobiti titulu. Ja sam moje maltezere izvodio na izlozbe da bih dobio potvrdu od merodavnih ljudi da su moji maltezeri kvalitetni i u tipu a ne zbog toga sto imam takmicarskih ambicija
. Imam i pudle (a i za njih je za takmicenje presudna dlaka) ali o njima necu u ovoj temi.
Necu vise o meni i mojim psima. Pusticu da o njima pricaju oni koji su ih od mene kupili (a ima ih dosta na ovom forumu).
Ako vas nesto konkretno interesuje, pitajte me slobodno, sa zadovoljtvom cu vam izneti moje misljenje. Mozda ce nekom koristiti a mozda ce neko misliti i drudacije. Zato i sluze forumi.
Pozdrav.

Pozdrav savo, slobodno mogu da kazem da niko ko je ucestvovao u ovoj temi nije izlagao maltice osim tebe,z:) zato nama treba neko iskusniji, sto si u ovom slucaju ti,z;) najduze imas maltezere i ma koliko mi citali o njima na drugim forumima drugacije e kad to cujes od strane odgajivaca koga i donekle poznajes,:znamiguje: ja imam maltezera oko godinu dana ali nisam izlagala Teziku i normalno da to hocu ali mi treba misljenje i savet iskusnijeg odgajivaca:sanke:
Mislim, meni i ne treba da pricas o poreklu svojih maltezera, to treba da te pitaju preko pp-a jer sam ja vec napisala nekoliko stranica unazad sve o maltezerima i poreklo i bla bla bla... to je stvar koju tvoji kupci trebaju da pitaju tebe preko pp-a
Za boldovano, kamenicvet je vec napisala nesto konkretno,
edit:
I normalno je da kao i svaki odgajivac zelis da promovises legla, ali daj napisi nesto vezano za dlaku, takmicenja...

Poslednja izmena:
Indikativno je sto lavica zar i kameni cvet imaju uvek isto misljenje i njihovi postovi se pojavljuju uvek istog dana i u itervalu od pola sata i skoro uvek jedan post neposredno posle drugog. To obicno pokazuje da je to jedna ista osoba registrovgana na dva profila, ili dve vrlo bliske osobe, ali to nije moj problem vec moderatora a ja sam samo (prateci temu) doso do tog zapazanja.
Da ponovim kamenom cvetu da sam pse izvodio na izlozbe da bi ih ocenio zbog uzgoja a ne zbog takmicarskih ambicija, a sto sam usput pokupio neke nagradice verovatno je bila sreca. Neznam zasto uporrno od mene insistira na odgovoru o izlaganju u inostranstvu kad o takvim izlaganjima nikad nisam pisao? Da povovim da nemam takmicatskih ambicija i nemam vremena ni volje za tim. Znam dobro kako funkcipnisu nase izlozbe, ko su u cijem klanu i u tome ne zelim da ucestvujem. Za inostranstvo nemam zelju ni vemena (a ako mi verujes nisam ni novi pasos izvadio ).

Poslednja izmena:

Back