Isus i apostoli

👆
"sotona takođe poznat kao đavo u avramovskim religijama"

jel ti mene zajebavaš ?
I dalje ne znass osnovne stvari iz Biblije
To mu je ime Sotona Djavo
to je isti pali andjeo

Otkrivenje 12

Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo i Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”

ria to ima samo u avramovskim religijama i nigde više i možeš mi postavljati hiljade sajtova promeniti neće da je đavo sasvim nešto drugo.
u bibliji zvezda danica je i Isus i sotona, jer su obojica lučonoše (svetlonoše) , a đavo je đavo, po definiciji on je uvek mračan, htonsko božanstvo
Kako mozes stavljati u isti kos Isusa i Sotonu
Sotona nije svetlonosa neo donosilac mraka

rekoh ti ja tebi se mesa dobro i zlo nemas pojma nista

I dalje ne znass osnovne stvari iz Biblije
To mu je ime Sotona Djavo
to je isti pali andjeo

Otkrivenje 12

Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo i Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”
samo u avramovskim religijama ima sotona i kog su povezali sa đavolom
jel ti uopšte čitaš šta se piše

hebr. שָּׂטָן‎‎ satan - neprijatelj, protivnik, tužitelj

ako je znao koga birao zašto je izabrao judu
ili nije znao?
a zasto da ga ne izabere? znao je koja mu je misija
znači planski je izabrao judu. zašto onda kaže "bolje da se nije rodio"
šta je to nego žrtveni jarac?
a slobodna volja? nisi u pravu, kako moze biti, samo zamenom teza, juda je naumio da zrtvuje Isusa, i zrtvovao ga ja izdajom
Зато што се Јуда преумио због среброљубља...

Јуда је прво волео Христа, али га је љубав ка новцу охладила кад је чуо проповед о скромном задовољству које треба да имамо када имамо само основне ствари... хлеб и одећу.
odakle ti sve ovo ako mnogi kazu da je bio razocarani zilot?

iz razloga što ga sa nemerom osudio na prokletstvo (barem crkva tako propoveda)

ne bi naumio da ga nije izabrao
nema slobodne volje izgleda
ti koji te lazu da nema slobodne volje i oni ce da se pravdaju kao juda - sve ce to da bude osudjeno, ko laze da nema slobodne volje, ida sa djavolom na isto mesto, jer u suprotnom svako moze da kaze da je izdao jer ga djavo prevari - ali sta to nas briga? onda ides zajedno sa djavolom

ti koji te lazu da nema slobodne volje i oni ce da se pravdaju kao juda - sve ce to da bude osudjeno, ko laze da nema slobodne volje, ida sa djavolom na isto mesto, jer u suprotnom svako moze da kaze da je izdao jer ga djavo prevari - ali sta to nas briga? onda ides zajedno sa djavolom
ali izabran je i Isus je rekao svim apostolima da jedan među njima je đavo.
eto tačka
e sad samo je stvar u tome da li veruješ u đavola kao stvarnu ličnost ili đavo kao metafora za zlo, zle misli, zla dela itd

ali izabran je i Isus je rekao svim apostolima da jedan među njima je đavo.
eto tačka
nije tacka, jer i djavo onda bira judu, ako ti tvrdis da mu se on sam nije dao slobodnom voljom, ili-ili
e sad samo je stvar u tome da li veruješ u đavola kao stvarnu ličnost ili đavo kao metafora za zlo, zle misli, zla dela itd
nije uopste metafora, pa jel nagovarao Isusa da mu se pokloni?

nije tacka, jer i djavo onda bira judu, ako ti tvrdis da mu se on sam nije dao slobodnom voljom, ili-ili

nije uopste metafora, pa jel nagovarao Isusa da mu se pokloni?
to takođe može biti metafora ili alegorija ili parabola
hoće li biti car zemaljski ili car nebeski. kasnije govori Isus da njegovo carstvo nije sa ovog sveta.
toliko zla još u ono vreme bi da pavle kaže da bog ovog sveta je đavo.

to takođe može biti metafora ili alegorija ili parabola
hoće li biti car zemaljski ili car nebeski. kasnije govori Isus da njegovo carstvo nije sa ovog sveta.
toliko zla još u ono vreme bi da pavle kaže da bog ovog sveta je đavo.
sale, a na temu:
ti imas izbor, ili ces da verujes da su to sve bile licnosti, Isus, apostoli, itd, ili da neces da verujes

svi su licnosti, a te licnosti kao Isus mogu i price da ispricaju tzv. parabole, mogu i metaforicki da se izraze, ponekad itd, ali oni sami su licnosti, kao ti i ja.

dakle, ako ja sa nekim pricam, taj isto mora da bude licnost, e tako i Isus, ako je pricao sa djavolom, onda je i djavo licnost, ili sa sotonom da sada ne teram mak na konac

ove bajke o nekoj svetskoj vladi i zavere, to nije ovde tema, mamon je bog ovog sveta, jer se svi klanjaju novcu i grabe ga, ali mi nismo od ovoga sveta, nama nije bog

Poslednja izmena:
sale, a na temu:
ti imas izbor, ili ces da verujes da su to sve bile licnosti, Isus, apostoli, itd, ili da neces da verujes

svi su licnosti, a te licbnosti kao Isus mogu i price da ispricaju tzv. parabole, mogu i metaforicki da se izraze, ponekad itd, ali oni sami su licnosti, kao ti i ja.

dakle, ako ja sa nekim priocam, taj isto mora da bude licnost, e tako i Isus, ako je pricao sa djavolom, onda je i djavo licnost
tako je Isus iz nazareta je postojao i on je ličnost.
ali đavo može biti sinonim.
ako je ta zver vezana zašto ima još veće zlo ili vlast i na nebu i na zemlji ima sin čovečiji, pa sin ko jahve dopušta da ovaj vršlja ili je čovek sam đavo kome ti kažeš data slobodna volja. čemu sva ta predstava ubijanja i vaskrsenje i proglašeno za pobedu.

ako je ta zver vezana zašto ima još veće zlo ili vlast i na nebu i na zemlji ima sin čovečiji, pa sin ko jahve dopušta da ovaj vršlja
pa nema vece zlo, nego ljudi vise vole da [te/nas] lazu, treba im alibi da vrsljaju po svetu i da varaju, i onda guraju to ucenje da kao djavo vrslja, kao ima vecu moc, a u stvari nema, nego oni samo lazu, i sve to zlo od njih potice, vidis da zagovaraju i rat na nebu, znaci tesko zemlji jos vise posle, tako i citiraju otkr. samo im je zlo na pameti sve do kraja sveta, a dobro tek na samom kraju, ne lipsi magarce do samoga kraja to nam porucuju sekte dok nas magarce
ili je čovek sam đavo kome ti kažeš data slobodna volja.
nije covek sam djavo, vec se radi o licnostima, svi smo licnosti, to nam je zajednicko, i sv Trojca su licnosti
sve licnosti imaju slobodnu vpolju, samo vidimo da bi neki od vas da je nemaju, jer ona podrazumeva odgovornost
čemu sva ta predstava ubijanja i vaskrsenje i proglašeno za pobedu.
pa moras d'ubijes da bi jeo. i salatu moras da poseces da vise ne raste... ovo je tesko pitanje, ne znam sada odgovor odjednom, nisam siguran u kom kontekstu pitas

pa nema vece zlo, nego ljudi vise vole da [te] lazu, treba im alibi da vrsljaju po svetu i da varaju, i onda guraju to ucenje da kao djavo vrslja, kao ima vecu moc, a u stvari nema, nego oni samo lazu, i sve to zlo od njih potice, vidis da zagovaraju i rat na nebu, znaci tesko zemlji jos vise posle, tako i citiraju otkr. samo im je zlo na pameti sve do kraja sveta, a dobro tek na samom kraju, ne lipsi magarce do samoga kraja to nam porucuju sekte dok nas magarce

nije covek sam djavo, vec se radi o licnostima, svi smo licnosti, to nam je zajednicko, i sv Trojca su licnosti
sve licnosti imaju slobodnu vpolju, samo vidimo da bi neki od vas da je nemaju, jer ona podrazumeva odgovornost

pa moras d'ubijes da bi jeo. i salatu moras da poseces da vise ne raste... ovo je tesko pitanje, ne znam sada odgovor odjednom, nisam siguran u kom kontekstu pitas
pazi Isus kaže
parafraziram
pusti pšenicu i kukolj da rastu zajedno (to je vrlo bitno) jer će se u suštini kukolj tek otkriti kad izraste pa da ne bi posekli i pšenicu. ovo je priča o lošim i dobrim ljudima. pa sad vidi iz semena pšenice ne može da nikne kukolj.

ako je ta zver vezana zašto ima još veće zlo ili vlast i na nebu i na zemlji ima sin čovečiji, pa sin ko jahve dopušta da ovaj vršlja ili je čovek sam đavo kome ti kažeš data slobodna volja. čemu sva ta predstava ubijanja i vaskrsenje i proglašeno za pobedu.
Nazaret nije postojao tada u prvom stoljecu.A Isusa je bilo preko 10 po Josipu Flaviju povjesničaru

pazi Isus kaže
parafraziram
pusti pšenicu i kukolj da rastu zajedno (to je vrlo bitno) jer će se u suštini kukolj tek otkriti kad izraste pa da ne bi posekli i pšenicu. ovo je priča o lošim i dobrim ljudima. pa sad vidi iz semena pšenice ne može da nikne kukolj.
zetva je bila jos onda u 1. veku... razmisli vakrsenje, zito se melje, pa se mesi hleb doda kvasac, pa tek onda vakrsenje, a jesmo li svi zito, ako kazes ima i kukolja? onda su kukolj fals doktrine, ako On seja dobru Rec?

''жетва је последак овог века'' - 1. veka ili eona, a ne kraj sveta

Svrha teme je da dokazem da su andjeli.KUKOLJ, TJ. SINOVE ZLA, SABLAZNI I BEZAKONJE IZ CARSTVA NJEGOVA (tj. falš doktrine i njihove tvorce, recimo cak i JERESI) SABRALI RANIJE, PRE PŠENICE (Matej 13,30-39), NA KRAJU ONOGA, PRVOG VEKA (Matej 13,40, kada i Hristos u sve dane bi sa apostolima do kraja veka, Matej 28,20, jer obukavši se u silu s visine činjahu mnoga znamenja šireći jevandjelje i krštavajući)

zetva je bila jos onda u 1. veku... razmisli vakrsenje, zito se melje, pa se mesi hleb doda kvasac, pa tek onda vakrsenje, a jesmo li svi zito, ako kazes ima i kukolja? onda su kukolj fals doktrine, ako On seja dobru Rec?

''жетва је последак овог века'' - 1. veka ili eona, a ne kraj sveta

ode ti predaleko i zakomplikova ga.
jasno je rečeno da se puste zajedno da rastu i u dane žetve da se kukolj sabere i spali .
i kao što rekoh od semena pšenice ne može kukolj da nikne.

ode ti predaleko i zakomplikova ga.
jasno je rečeno da se puste zajedno da rastu i u dane žetve da se kukolj sabere i spali .
i kao što rekoh od semena pšenice ne može kukolj da nikne.
pazi, to sto pricas dolazi kasnije, jel tako, o zetvi, a ja ti pricam o sejacu, a ne o zetecoi, jer je to istina, da jedan seje,a drugi zanje, da ne trazim sad taj citat, daj ove dve price da raszjansimo:
https://sh.wikipedia.org/wiki/Priča_o_sejaču
https://sh.wikipedia.org/wiki/Priča_o_kukolju
znai, uporedi, i uvidi ovo:
Hristos je sejao svoju rec, i u zavisnosti od tla, negde se primila, a negde nije
Marko navodi sledeće Isusovo tumačenje priče o sejaču:...
Sejač seje reč. Ovi su kraj puta posejani, gde se seje reč, i kada je čuju, odmah dolazi satana i uzima reč posejanu u njima. I ovi su slično posejani na kamenitom tlu, koji kada čuju reč, odmah je s radošću primaju, i nemaju korena u sebi, nego su nestalni, pa kad dođe do nevolje ili gonjenja zbog reči, odmah se sablazne. A drugi su, što su posejani u trnju; to su oni koji reč čuše, i svetske brige, te prevara bogatstva i žudnje

jel do ovde u redu?

prica o kukolju je sasvim druga prica i drugo vreme, vidi sta citiram: sejac je odavno vec posejao, a posle sejaca je doisao djavo i posejao svoju rec, kukolj se vec pokazao, psenica pocela da radja, ali ni tada ne seku kukolj: dakle, gde imamo REC BOZIJU posejanu? U BIBLIJI! E pa tamo je djavo posejao kukolj preko te Reci, tj psenice... sejao je dobru rec Sejac Isus, a preko je neprijatelj posejao zlu rec, jel razumes ti logiku koja se namece?

Jevanđelje po Mateju navodi sledeću Isusovu priču:
Carstvo je nebesko kao čovek koji poseja dobro seme u polju svom, a kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i poseja kukolj po pšenici, pa otide. A kad niče usev i rod donese, onda se pokaza kukolj. Tada dođoše sluge domaćinove i rekoše mu: Gospodaru! Nisi li ti dobro seme sejao na svojoj njivi? Otkuda dakle kukolj? A on reče im: Neprijatelj to učini. A sluge rekoše mu: Hoćeš li dakle da idemo da ga počupamo? A on reče: Ne; da ne bi čupajući kukolj počupali zajedno s njime pšenicu.

uopšte nije to bila naša prvobitna priča, vraćam te u nju. dakle kada bog odredi, odredi pre rođenja a to ti je primer žita i kukolja.
jer džabe neko da seje žito kad je ovaj kukolj.

Back