- Poruka
- 72.434
zašto je Isus izabrao đavola da mu bude učenik?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То је само у јеванђељу по Јовану.Нисам ли изабрао дванаесторицу од вас, а један од вас је ђаво
pa ne znam, čitam kako pišeТо је само у јеванђељу по Јовану.
У осталим иђе ђаво у њега.
Juda je zbunjeni nacionalista koji hoće izručenjem Isusa sudu da isprovocira Isusa da podigne ustanak....u njega ulazi đavo u vreme poslednje večere..ne može đavo da uđe u đavolaНисам ли изабрао дванаесторицу од вас, а један од вас је ђаво
Luka 22,3 | A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji bješe jedan od dvanaestorice. |
Matej 16,23 | A on obrnuvši reče Petru: idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš što je Božije nego ljudsko. |
što ja to tumačim da nikakav đavo ne postoji već tzv đavolske pomisli i dela.Juda je zbunjeni nacionalista koji hoće izručenjem Isusa sudu da isprovocira Isusa da podigne ustanak....u njega ulazi đavo u vreme poslednje večere..ne može đavo da uđe u đavola
Luka 22,3 A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji bješe jedan od dvanaestorice.
Petar je đavo
Matej 16,23 A on obrnuvši reče Petru: idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš što je Božije nego ljudsko.
Па ок него да би неко тачно одговорио морао би знати тачно на шта дакле 3 јеванђеља не говоре то у 4 је 1 од 12 ђаво.pa ne znam, čitam kako piše
i ova tri moglo je samo jedno ali valjda je bila poenta kako su suštinski ista sa različitim formama i navodno ti evanđelista kada su pisali nisu bili u kontaktu. međutim kažu da je markovo prvo koji se u stvari zove jovan pa se i tu postavlja pitanje da nije on onaj jovan koji je napisao i četvrto.Па ок него да би неко тачно одговорио морао би знати тачно на шта дакле 3 јеванђеља не говоре то у 4 је 1 од 12 ђаво.
Како год моје мишљење да у та 4 има много. Али да су многа избацили. Наравно не мислим само на гностичка већ сам сигуран да има још добрих. заправо их укупно има око 30.
Проблем је што је теологија морала да се усклади са империјом у 4. веку.
Ту нема места за нешто што би водило у анархију или било какво одбацивање царског ауторитета и политике и сама црква се укључује у то.
Са тим у складу кажем да су нека избачена иако нису била гностичка можда али нису била идеолошки прихватљива за концепт цркве у империји која их је убијала и прогонила 300 година и сад су они њена легитимна црква.
Сотона значи Диаволос односно Ђаво односно онај који обмањује, обмањивач. Лажа и отац лажи.što ja to tumačim da nikakav đavo ne postoji već tzv đavolske pomisli i dela.
indikativno je i to da već znajući koga je birao zašto je rekao "ko izda sina čovečijeg bolje da se nije ni rodio"
sve mi liči na žrtvenog jarca.
petru kaže sotono , sotona u prevodu znači protivnik i on je protivno isusovom planu govorio.
hebr. שָּׂטָן satan - neprijatelj, protivnik, tužiteljСотона значи Диаволос односно Ђаво односно онај који обмањује, обмањивач. Лажа и отац лажи.
https://biblehub.com/greek/1228.htm
Нико није жртвени јарац већ је Јуда сам пристао и изабрао свој пут. Нико га није наговарао на то.
Ти и метафорична питања Христова... ниђе везеzašto je Isus izabrao đavola da mu bude učenik?
Зато што се Јуда преумио због среброљубља...hebr. שָּׂטָן satan - neprijatelj, protivnik, tužitelj
ako je znao koga birao zašto je izabrao judu
Бог је све знао унапред, али је и све урадио унапред да Јуда не пређе са Богољубља на среброљубље...ili nije znao?
Грчкиhebr. שָּׂטָן satan - neprijatelj, protivnik, tužitelj
diabolos: slanderous, accusing falselyOriginal Word: διάβολος, ον
Part of Speech: Adjective
Transliteration: diabolos
Phonetic Spelling: (dee-ab'-ol-os)
Definition: slanderous, accusing falsely
Бог зна последице нашег слободног избора.ako je znao koga birao zašto je izabrao judu
ili nije znao?
Сотона значи Диаволос односно Ђаво односно онај који обмањује, обмањивач. Лажа и отац лажи
sotona ne znači đavoГрчки
diabolos: slanderous, accusing falsely
Original Word: διάβολος, ον
Part of Speech
znači planski je izabrao judu. zašto onda kaže "bolje da se nije rodio"Бог зна последице нашег слободног избора.
Како Бог може нешто да не зна ?
Значи.sotona ne znači đavo
sotona je protivnik a đavo zli bog, zao duh, nepomajnik, beštija...
In many cases, the translators of the Septuagint, the pre-Christian translation of the Hebrew Bible into ancient Greek, chose to render the Hebrew word sâtan as the Greek word διάβολος (diábolos), meaning "opponent" or "accuser".[3][2] This is the root of the modern English word Devil.[2][4] Both the words satanas and diábolos are used interchangeably in the New Testament and in later Christian writings.[2] The Pauline epistles and the Gospel of Mark both use the word satanas more frequently than diábolos,[2][5] but the Gospel of Matthew uses the word diábolos more frequently and so do the Church Fathers Justin Martyr, Irenaeus, and Origen.[2]
In many cases, the translators of the Septuagint, the pre-Christian translation of the Hebrew Bible into ancient Greek, chose to render the Hebrew word sâtan as the Greek word διάβολος (diábolos), meaning "opponent" or "accuser".[3][2] This is the root of the modern English word Devil.
Both the words satanas and diábolos are used interchangeably in the New Testament and in later Christian writings
NIje izabrao djavola vec lika u kojeg moze lako usmjeriti demona da ga opsjedne.zašto je Isus izabrao đavola da mu bude učenik?
Zato sto su dva tu razlicita vjerovanja.sotona ne znači đavo
sotona je protivnik a đavo zli bog, zao duh, nepomajnik, beštija...
znači planski je izabrao judu. zašto onda kaže "bolje da se nije rodio"
šta je to nego žrtveni jarac?