Kad je prestao biti čovjek od zemlje, Isus se predstavio kao Bog

То свако може да каже

И ово свако може да каже

Ево ти пример. Христос је рекао да треба да се причешћујемо, јел има причешћа код Јеховиних сведока ?

Све захтева тумачење. Нешто мање а нешто више.

Свако читање укључује и тумачење. Постоје веома тешки делови који се и јако тешко тумаче
Dobro, malo vrdaš ali Ok.

Evo za tebe jedno pitanje pa odgovori.

Zašto u Bibliji ni na jednom mestu niko nije zapisao ''Bog Isus Hrist''...ili ''naš Bog Isus Hrist''...moj ''Bože Isuse Hriste''...?

I šta kaže Hrist za sebe... ko je On?
Јн 10:30: "Ја и Отац једно смо.«"

Јн 17:11: "Ја више нисам у свету, али они су у свету, а ја долазим к теби. Свети Оче, чувај их својим именом, које си ми дао, да буду једно као и ми."

Јн 17:21: "да сви буду једно као што си ти, Оче, у мени и ја у теби. Нека и они буду у нама, да свет поверује да си ме ти послао."

Јн 14:6-7: "»Ја сам Пут, Истина и Живот«, одговори Исус.»Нико не долази к Оцу, осим кроз мене. Да познајете мене, познавали бисте и мога Оца. Одсад га и познајете, и видели сте га.«"

Јвн 14:9-10: "Исус му рече: „Толико сам времена са вама и ниси ме упознао, Филипе? Ко је видео мене, видео је и Оца. Зашто онда кажеш: ’Покажи нам Оца’? Зар не верујеш да сам ја у Оцу и да је Отац у мени? Речи које вам говорим не долазе од мене; Отац који је у мени чини своја дела."

Јн 10:30: "Ја и Отац једно смо.«"

Јн 17:11: "Ја више нисам у свету, али они су у свету, а ја долазим к теби. Свети Оче, чувај их својим именом, које си ми дао, да буду једно као и ми."

Јн 17:21: "да сви буду једно као што си ти, Оче, у мени и ја у теби. Нека и они буду у нама, да свет поверује да си ме ти послао."

Јн 14:6-7: "»Ја сам Пут, Истина и Живот«, одговори Исус.»Нико не долази к Оцу, осим кроз мене. Да познајете мене, познавали бисте и мога Оца. Одсад га и познајете, и видели сте га.«"

Јвн 14:9-10: "Исус му рече: „Толико сам времена са вама и ниси ме упознао, Филипе? Ко је видео мене, видео је и Оца. Зашто онда кажеш: ’Покажи нам Оца’? Зар не верујеш да сам ја у Оцу и да је Отац у мени? Речи које вам говорим не долазе од мене; Отац који је у мени чини своја дела."
Sve se slažem i celim srcem verujem. Piše jasno i ja nemam problem sa tim. Sin i Otac su jedno, pa i mi možemo sa njima biti jedno ako sledimo Hristovu Reč....Ali nikad nećemo biti Bogovi.
Baš kao što su muž i žena jedno...samo treba videti u kom smislu, jer nisu bukvalno jedno telo.

Ali, ko je Hrist? Šta kaže sam za sebe...ko je On?
..a rekao je jasno.

Kakav zaključak si izveo iz ovih priloženih stihova?
Da su jedno, Da...Ali da tu Hrist kaže da je On Bog, Ne...

Sve se slažem i celim srcem verujem. Piše jasno i ja nemam problem sa tim. Sin i Otac su jedno, pa i mi možemo sa njima biti jedno ako sledimo Hristovu Reč....Ali nikad nećemo biti Bogovi.
Tи вређаш Христа и квариш Христове речи.
Baš kao što su muž i žena jedno...samo treba videti u kom smislu, jer nisu bukvalno jedno telo.
Муж и жена имају исту природу, природу људског бића.
Исто као што Бог Отац и Син имају исту природу - Божанску.
Ali, ko je Hrist? Šta kaže sam za sebe...ko je On?
..a rekao je jasno.
Све је јасно рекао, да је он Бог.
Kakav zaključak si izveo iz ovih priloženih stihova?
Da su jedno, Da...Ali da tu Hrist kaže da je On Bog, Ne...
Христос је Бог, све је јасно.
То се даље понавља у посланицама, тако да ту нема никакве сумње.

Tи вређаш Христа и квариш Христове речи.

Муж и жена имају исту природу, природу људског бића.
Исто као што Бог Отац и Син имају исту природу - Божанску.

Све је јасно рекао, да је он Бог.

Христос је Бог, све је јасно.
То се даље понавља у посланицама, тако да ту нема никакве сумње.
Kako kvarim Hristovu reč?

Bog ima mnogo sinova ali niko od njih nije Bog.

Hrist je jasno rekao da je Sin Božji...i ništa više od toga.

Nemaš u poslanicama ni jedno mesto da se neko svome Bogu obraća rečima 'Bog Hrist'...
Božji Sin Da.

Kako kvarim Hristovu reč?
Oбјаснио сам ти.
Bog ima mnogo sinova ali niko od njih nije Bog.
Кад ти се нешто не свиђа, ти прескочиш Христове речи.
Hrist je jasno rekao da je Sin Božji...i ništa više od toga.
Отац и Син имају једну исту природу а различиту личност.
Баш као што си ти навео. Муж и жена имају исту природу човека а различите личности.
Nemaš u poslanicama ni jedno mesto da se neko svome Bogu obraća rečima 'Bog Hrist'...
Božji Sin Da.
Очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа,
(Tиту 2, 13)

Oбјаснио сам ти.

Кад ти се нешто не свиђа, ти прескочиш Христове речи.

Отац и Син имају једну исту природу а различиту личност.
Баш као што си ти навео. Муж и жена имају исту природу човека а различите личности.
Ne. Ništa ja ne preskačem.
Jedine Isususove reči o sebi su da je Sin Božji. Tačka Amin. Ako je negde rekao da je Bog. Tačka Amin...Ali nije....zato ostaje ovo prvo.
Ko sam ja ili bilo ko da doda ili oduzme...Jel' neko zna bolje od njega?!

Isus jeste jedno sa Ocem....ali to ne znači da je Bog.
Imaju muž i žena istu prirodu pa se kaže da su jedno telo...A jesu li? Ne naravno...
Radi se o jedinstvu u svakom smislu a ne jednom biću, u oba slučaja.
Da je tako, govore Hristove reči da je Otac veći od njega...Apostoli kažu da je Bog glava Hristu...što se nikako ne bi moglo reći da je tvoja teza tačna...

Stih iz Tita koji si postavio ima veznik (i) između Boga i Isusa. Mogu ti navesti 100 mesta iz poslanica sa gotovo identičnim tekstom, gde veznik razdvaja Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista.

Ne. Ništa ja ne preskačem.

Stih iz Tita koji si postavio ima veznik (i) između Boga i Isusa.
προσδεχόμενοι τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης τοῦ μεγάλου θεοῦ καὶ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ,
Шта је овде нејасно ? Апостол Павле је јасно и прецизно назвао Христа Богом.
Зашто одлазиш на други цитат, нема потребе никакве.

προσδεχόμενοι τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης τοῦ μεγάλου θεοῦ καὶ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ,
Ne znam Grčki, nažalost. Jel' ovo stih iz Tita? Daj na naški.

Ok sad vidim da je Tit.

Ne. Ako gledaš ceo kontekst Pavlovog pisanja koji odražava njegovu veru, stoji ono što sam ti gore rekao. Veznik razdvaja Boga i Isusa.

Pogledaj na početku svake poslanice kako Pavle šalje pozdrave skupštinama. Od velikog Boga (i) Gospoda Isusa...

Ok sad vidim da je Tit.

Ne. Ako gledaš ceo kontekst Pavlovog pisanja koji odražava njegovu veru, stoji ono što sam ti gore rekao. Veznik razdvaja Boga i Isusa.
Јер се јави благодат Божија спасоносна свима људима, која нас учи да се одречемо безбожности и земаљских пожуда, и да поживимо разборито, праведно и побожно у садашњем вијеку, очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа, који даде себе за нас да би нас искупио од свакога безакоња, и да очисти за себе народ изабрани који ревнује у добрим дјелима. Ово говори и савјетуј и карај са пуном влашћу; нико да те не презире.
Јасно да јасније не може бити.

Јасно да јасније не може бити.
I meni, više nego jasno.

Ako Pavle, kao vernik koji je napisao najviše poslanica, drži Hrista za Boga. Zašto u tim tolikim poslanicama ni jednom nije zapisao ''Bog naš Isus Hrist''...?...ili slično.

Mislim moga je to na hiljadu mesta tako jasno reći, a nije ni jednom.
Verujem da ti to u molitvi svakodnevno govoriš. Kroz pisanje po forumu ili bilo gde napišeš...''Bog Isus''...

Zašto to od Apostola niko nikad nije uradio?

Back