Isus i apostoli

svoje bljuvotine ne znas da obrazlozis, a na ovoj si ih temi prosuo

visak u 4rojevandjlju, a manjak, ne samo gnostickih? mnoga izbacena - zasto ih ne navedes, ako mislis da su izbacerna zbog imperijalne politike? odakle ti to tvoje misljenje>na bazi cega mislis tako? izbacena, odakle?
Ја тачно знам а ти немаш појма и хваташ се за мене јер јасно да одговоре немаш и не знаш. :mrgreen:
Седи 1!👋

Ја тачно знам а ти немаш појма и хваташ се за мене јер јасно да одговоре немаш и не знаш. :mrgreen:
Седи 1!👋
lepo te pitam bar neko da navedes,a ti meni trazis svih 30, pa ljiudi citaju zanima ih, ne takmicimo se ti i ja, eto ja se secam samo tominog, imao si priliku na njega, daj sad ti neko...
pljuckas da ima viska u 4 jevandjelja, a poturio bi u totalu 30, znaci da si gnosticar u pokusaju, ali postidjen pocinjes da vredjas

ja da sam gnosticar u pokusaju, pa priznao bih, ali je problem sto ti nemas pojma osim istorije, nju si nabubao:mazipsa:

lepo te pitam bar neko da navedes,a ti meni trazis svih 30, pa ljiudi citaju zanima ih, ne takmicimo se ti i ja, eto ja se secam samo tominog, imao si priliku na njega, daj sad ti neko...
pljuckas da ima viska u 4 jevandjelja, a poturio bi u totalu 30, znaci da si gnosticar u pokusaju, ali postidjen pocinjes da vredjas

ja da sam gnosticar u pokusaju, pa priznao bih, ali je problem sto ti nemas pojma osim istorije, nju si nabubao:mazipsa:
То уопште нисам рекао има их више од 30 то што сам рекао да би вероватно неки од њих могли ући уз пажљиву анализу и дозволу првенствено цркве.
Сличну причу имамо са СЗ па су књиге Макабеја и неке друге које нисмо унели у наш СЗ наши су црквени достојници превели и имаш их доступне као и књиге малих пророка исто је наша црква превела али их немаш у СЗ.
Такође прва књига Еноха етиопска преведена на православном сајту Србије.

Међутим то што причаш је тако бизарно звучиш као пребијена кера.
Имаш ли одговор да чекам?

:mazipsa: reterira sada
То уопште нисам рекао има их више од 30 то што сам рекао да би вероватно неки од њих могли ући уз пажљиву анализу и дозволу првенствено цркве.
30+ili-4 kanonska, rekao si doslovce visak u 4 jevandjelja,a generalno manjak jevandjelja, oko 30 ili -30+ u totalu po tvom misljenju da treba da ih bude; dakle, ne menja smisao tvoje bljuvotine da je Crkva u 4 veku pogresila odbacujuci neka, mnoga, da shvatimo, na desetine, ne znamo i dalje na koja mislis, ne navodis niti jedno... vec sada uskaces u svoja licemerna usta, sam sebi, a lepo sam te citirao
NickFreak:
Како год моје мишљење да у та 4 има много. Али да су многа избацили. Наравно не мислим само на гностичка већ сам сигуран да има још добрих. заправо их укупно има око 30.
Проблем је што је теологија морала да се усклади са империјом у 4. веку.

Poslednja izmena:
:mazipsa: reterira sada

30+ili-4 kanonska, rekao si doslovce visak u 4 jevandjelja,a generalno manjak jevandjelja, oko 30 ili -30+ u totalu po tvom misljenju da treba da ih bude; dakle, ne menja smisao tvoje bljuvotine da je Crkva u 4 veku pogresila odbacujuci neka, mnoga, da shvatimo, na desetine, ne znamo i dalje na koja mislis, ne navodis niti jedno... vec sada uskaces u svoja smrdljiva i licemerna usta, sam sebi, a lepo sam te citirao
А то те занима? Снађи се ето ти википедија и широко нетовско поље са канонским више од 30 и више од оног што си навео има сигурно још апокрифа али ово насловљено и обрађено прелази цифру коју си лицитирао.

А то те занима? Снађи се ето ти википедија и широко нетовско поље са канонским више од 30 и више од оног што си навео има сигурно још апокрифа али ово насловљено и обрађено прелази цифру коју си лицитирао.
stvar je sto si slab, nikakav karakter, jer opljunes na 4 jevandjelja, kao greska, jer ima viska, a generalno mnoga fale, i onda reteriras, kao mogli bi ући уз пажљиву анализу и дозволу првенствено цркве.
vazno da si mene isprozivao, a ovde se vidi ko je covek, a ko sam sebi uskace u usta
ja bih bar priznao, zaleteo sam se, pokusao da se izvadim kako god, ali ti ne, nemas obraza prijatelju badava ti sva istorija kojiu si naucio
i mi opet ne znamo sta je visak, i koja su manjak, po tvom "misljenju" odbijas da navedes i 1, vracas se na vredjanje, badava sam gubio vreme sa tobom, ostanes bez argumeta automatski vredjas, ja bar kazem, ne znam, nauci me, i odam priznanje za videe koji su dobri, pluis iznesem sta sam iz njih naucio, znaci nemam sujete, eto slab sam istoricar, nikakav, u poredjenju sa tobom

Poslednja izmena:
stvar je sto si slab, nikakav karakter, jer opljunes na 4 jevandjelja, kao greska, jer ima viska, a generalno mnoga fale, i onda reteriras, kao mogli bi ући уз пажљиву анализу и дозволу првенствено цркве.
vazno da si mene isprozivao, a ovde se vidi ko je covek, a ko sam sebi uskace u usta
ja bih bar priznao, zaleteo sam se, pokusao da se izvadim kako god, ali ti ne, nemas obraza prijatelju badava ti sva istorija kojiu si naucio
i mi opet ne znamo sta je visak, i koja su manjak, po tvom "misljenju"
Па нисам отпљунуо већ је историјска чињеница да их је било сигурно више међутим због твојих драгих гностика , манихејаца и разних секташких мађионичарских и оргијашких скупина много јеванђеља је контаминирано и загађено и због оправдане скепсе према таквом штиву имамо их само 4 за које знамо да су аутентична.
Сама чињеница да је такав рат кренуо око Исуса и отимачина дошли смо у такву незгодну ситуацију.
Дакле гностици нису тако сјани како ти се чини теби је битно да су се одрекли Јахве о одлучили за змију која је ослободила човечснство и дала им прво сазнање и гносис.
Дакле и анђели који су се помешали с људима су такође дали људима неки гносис.

Суштински победио је апостол Павле "Не живим ја више нити се борим већ Христ у мени"
Павлова гноса је била јача моћнија и то је најобразованији и најинтелигентнији човек не само тог времена већ његов ехо звони и данас и збуњује највеће зналце библијске сколаре како је један Павле знао све оно па и више што су они студирали и изучавали деценијама и увек нешто ново од њега.
Христ се одлучио за њега!

sad si se izvadio, da kazem donekle, a za visak si nam dao link vec https://www.bozjarijec.com/biblija/prijevodi1/item/241-izostavljeni-dijelovi-novog-zavjeta.html
много јеванђеља је контаминирано и загађено и због оправдане скепсе према таквом штиву имамо их само 4 за које знамо да су аутентична.
to je opet samo tvoje misljenje koje moras da argumentujes, da nam ponudis bar neko za koje mislis da je u osnovi isto autenticno; pazi, ponavljam ti, tomino smo citali, i ja sam rekao svoje misljenje i argumentovao ga bar kako-tako, e pa isto tako ocekujem i od drugih; ukoliko pak cekas da se tek prevede, ili tek iskopa arheoloski, e onda cemo se nacekati
међутим због твојих драгих гностика , манихејаца и разних секташких мађионичарских и оргијсшких скупина
a jes ti fora, kada sam te isprozivao Za gnosticke mentore, sad sam ja? imas link mandejaca za HIMNU SVETLOSTI, vec rekoh da se ona meni svidja, i nalazim paralele sa jovanovom jevandjeljem, plus sa esenima, a ponavljam da se oni drze KRSTITELJA

mani je drugo, i manijehejstvo, evo tvoje omiljene wiki https://sr.wikipedia.org/wiki/Манихејство
Преко Манијевих ученика су сачувана многа апокрифна хришћанска дела, попут Томиног јеванђеља, која би иначе била изгубљена.

koje je po meni sa razlogom odbaceno jer je rugalacko, nema veze sa jevandjeljem vec mu se ruga
e, imas linkove i ka driugim, pa odaberi neko

Poslednja izmena:
ups, nemamo linkove, znaci moramo da guglamo prevod
Неке изреке имају паралеле и у неканонским јеванђељима, особито у Јеванђељу по Хебрејима (нпр. изрека 2) и Јеванђељу по Египћанима (нпр. изрека 22), која су била у оптицају у 2. столећу.[1]

Gospel according to the Hebrews, is a lost Jewish–Christian gospel.[2] The text of the gospel is lost, ...ZNACI NEMAMO
DA VIDIMO OVO DRUGO
https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Gospel_of_the_Egyptians
ovde vec imamo naznaka, ali je problematicno, kao i tomino, po meni, vide se paralele, a meni bar posluzice da se ustremim na klimenta aleksandrijskog

Poslednja izmena:
sad si se izvadio, da kazem donekle, a za visak si nam dao link vec https://www.bozjarijec.com/biblija/prijevodi1/item/241-izostavljeni-dijelovi-novog-zavjeta.html

to je opet samo tvoje misljenje koje moras da argumentujes, da nam ponudis bar neko za koje mislis da je u osnovi isto autenticno; pazi, ponavljam ti, tomino smo citali, i ja sam rekao svoje misljenje i argumentovao ga bar kako-tako, e pa isto tako ocekujem i od drugih; ukoliko pak cekas da se tek prevede, ili tek iskopa arheoloski, e onda cemo se nacekati

a jes ti fora, kada sam te isprozivao Za gnosticke mentore, sad sam ja? imas link mandejaca za HIMNU SVETLOSTI, vec rekoh da se ona meni svidja, i nalazim paralele sa jovanovom jevandjeljem, plus sa esenima, a ponavljam da se oni drze KRSTITELJA

mani je drugo, i manijehejstvo, evo tvoje omiljene wiki https://sr.wikipedia.org/wiki/Манихејство
Преко Манијевих ученика су сачувана многа апокрифна хришћанска дела, попут Томиног јеванђеља, која би иначе била изгубљена.

koje je po meni sa razlogom odbaceno jer je rugalacko, nema veze sa jevandjeljem vec mu se ruga
ups, nemamo linkove, znaci moramo da guglamo prevod
Неке изреке имају паралеле и у неканонским јеванђељима, особито у Јеванђељу по Хебрејима (нпр. изрека 2) и Јеванђељу по Египћанима (нпр. изрека 22), која су била у оптицају у 2. столећу.[1]

Gospel according to the Hebrews, is a lost Jewish–Christian gospel.[2] The text of the gospel is lost, ...ZNACI NEMAMO
DA VIDIMO OVO DRUGO
https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Gospel_of_the_Egyptians
ovde vec imamo naznaka, ali je problematicno, kao i tomino, po meni, vide se paralele, a meni bar posluzice da se ustremim na klimenta aleksandrijskog
Како ти смараш са википедијом.
🥵🥵🥵
Нашао си 2% мени не треба ти си теажио.Шта ја имам да се вадим пред тобом да ли ти дечко реалан где живиш?
На безобразлук нећеш ништа да добијеш никад од мене.
Преброј сад колико имаш.

Како ти смараш са википедијом.
🥵🥵🥵
Нашао си 2% мени не треба ти си теажио.Шта ја имам да се вадим пред тобом да ли ти дечко реалан где живиш?
На безобразлук нећеш ништа да добијеш никад од мене.
Преброј сад колико имаш.
ej ja opet bezobrazan, a ti uskocio sam u svoja usta?!
ja sam kroz sve ovo prosao, nema valjanih jevandjelja, a da su izostavljena, jel shvatas? ti gresis, nasrnuo si na crkvu, pa si posle reterirao, i opet te neki djavo vuce za jezik da mene vredjas, neverovatan si
odakle ti samo ideja da ja nesto trebam od tebe? pa jel si video da te ne cenim, osim istorije koju si napabarcio? nemas kapacitet, ili neces da ukljucis mozak za bilo kakvu diskusiju, samo bi da lecis svoje komplekse

ej ti naveo 30, i sad sam ja bezobrazan? naveo sam listu, ako nekoga zanima, jer ti nisi hteo osim da se samohvalises, i sad opet, ja da prebrojavam listu koliko ih ima :dash: kolikogod, nema da neko valja, pa shvati, bar ih nije bilo pre 20 godina kada sam ja kroz sve ovo prolazio

ej ti meni da trebas? pitaj kolegu sa pravoslavlje nety da ti potvrdi da sam mu ja rekao da prevede enoha etiopksog
mogu samo ja tebi da trebam, da odaberes dobru temu, skriptu, za phd, ti meni ne trebas, pa shvati

Poslednja izmena:
ej ja opet bezobrazan, a ti uskocio sam u svoja usta?!
ja sam kroz sve ovo prosao, nema valjanih jevandjelja, a da su izostavljena, jel shvatas? ti gresis, nasrnuo si na crkvu, pa si posle reterirao, i opet te neki djavo vuce za jezik da mene vredjas, neverovatan si
odakle ti samo ideja da ja nesto trebam od tebe? pa jel si video da te ne cenim, osim istorije koju si napabarcio? nemas kapacitet, ili neces da ukljucis mozak za bilo kakvu diskusiju, samo bi da lecis svoje komplekse
Ја насрнуо на цркву а ти гностик!👋😂😂😂😂
И симпсточна ти је групација људи који себе зове правим гностицима за које је Исус лажни пророк???
Јеси ли ти двострука личност или шта?
То су манипулације за децу.

Ја насрнуо на цркву а ти гностик!👋😂😂😂😂
И симпсточна ти је групација људи који себе зове правим гностицима за које је Исус лажни пророк???
Јеси ли ти двострука личност или шта?
То су манипулације за децу.
to im je vatikan zaheftao, vidis da ne mogu da se dogovore u kom veku su otkriveni 17 ili 13

Back