Isus i apostoli

uopšte nije to bila naša prvobitna priča, vraćam te u nju. dakle kada bog odredi, odredi pre rođenja a to ti je primer žita i kukolja.
jer džabe neko da seje žito kad je ovaj kukolj.
mi se ne razumemo, nismo ti i ja zito ili kukolj, pa jedan da se ostavi, drugi isupa, ili da se ostavimo obojica da se cupanjem ejdnog drugi ne osteti...vec je
Marko navodi sledeće Isusovo tumačenje priče o sejaču:...
Sejač seje reč
ta Rec je zrno psenice, ta dobra Rec koja se seje. Isus je seje, a gde imas Isusove reci, GDE JE POSEJAO SVOJE RECI? pa u jevandjelju, u bibliji, odatle ih citas, jel tako?
e, pa ako je tako, isto je tako djavo, neprijatelj posejao i svoje zle reci iza Isusovih. Gde? isto u bibliji, samo na kraju.

mi se ne razumemo, nismo ti i ja zito ili kukolj, pa jedan da se ostavi, drugi isupa, ili da se ostavimo obojica da se cupanjem ejdnog drugi ne osteti...vec je
Marko navodi sledeće Isusovo tumačenje priče o sejaču:...

ta Rec je zrno psenice, ta dobra Rec koja se seje. Isus je seje, a gde imas Isusove reci, GDE JE POSEJAO SVOJE RECI? pa u jevandjelju, u bibliji, odatle ih citas, jel tako?
e, pa ako je tako, isto je tako djavo, neprijatelj posejao i svoje zle reci iza Isusovih. Gde? isto u bibliji, samo na kraju.
kaže kad ljudi zaspaše dođe neprijatelj i uvali kukolj međ pšenicom. jel tako? i onda kaže da se ne seče do žetve.
problem se seče u korenu a ne kad prekipi. dakle ne možeš kriviti takve ljude jer od gore je pušteno.
meni to nikad neće biti jasno, naš narod kaže bolje sprečiti nego lečiti i mnogo sličnih umotvorina koje su mi mnogo bliže od biblijskih
a verujem da isto misliš kao ja ali biblija je biblija

kaže kad ljudi zaspaše dođe neprijatelj i uvali kukolj međ pšenicom. jel tako? i onda kaže da se ne seče do žetve.
zaspase, ili usnuse u Hristu mozda
pa i zetva je prosla, nije zetva kraj sveta
problem se seče u korenu a ne kad prekipi. dakle ne možeš kriviti takve ljude jer od gore je pušteno.
meni to nikad neće biti jasno, naš narod kaže bolje sprečiti nego lečiti i mnogo sličnih umotvorina koje su mi mnogo bliže od biblijskih
a verujem da isto misliš kao ja ali biblija je biblija
Reč Gospodnja o žetvi referiše o poslanju čak 70-orice, pa je i to bilo malo poslanika, jer je žetve bilo mnogo i onda (LUKA 10,1-2), jer su se već njive žutele za žetvu, a ne posle čak 4 meseca (4. Jevandjelje 4,35...). Ali ni danas ko stavi ruku na plug, pa se obazire nazad nije spreman za Carstvo Božije (Luka 9,62).

dakle, poljoprivreda ide u krug, posle zetve se raskrcuje i ore ta krcevina, pa ko je orac? nije samo stvar u zetvi, ima tu dosta da se radi, MORA BRE DA SE ORE SAD po laznom otkrivenju
  • OSIJA 10,11-12 Jefrem je junica naučena, koja rado vrše; ali ću joj doći na lepi vrat; upregnuću Jefrema, Juda će orati (vidi AMOS 9,13), Jakov će povlačiti (vidi AMOS 7) Sejte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vreme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (vidi JEREMIJA 4,3 itd)
  • AMOS 9,13 Evo idu dani, govori Gospod, kad će orač (vidi OSIJA 10,11) stizati žeteoca (vidi OSIJA 6,11) i koji gazi groždje sejača (vidi JEREMIJA 31,27), i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati (vidi JOIL 3,18)
  • OSIJA 6,11 I tebi je, Juda, pripravljena žetva, kad vratim roblje naroda svojega.
  • JEREMIJA 4,3 Jer ovako veli Gospod Judejcima i Jerusalimljanima: orite sebi krčevinu, i ne sejte u trnje. (RIMLJANIMA 2,38 Jer nije ono Judejac što je spolja...)
Ratari, nastavak, i požurite, jer sud kao otrov raste po brazdama na njivi Božijoj (OSIJA 10,4), ali pazite, jer orač ne ore svaki dan da poseje niti brazdi i povlači njivu svoju (ISAIJA 28,24), no blago će biti onima koji seju pokraj svake vode, i puštaju volove i magarce (ISAIJA 32,20).

Nazad na vrh

zaspase, ili usnuse u Hristu mozda
pa i zetva je prosla, nije zetva kraj sveta

Reč Gospodnja o žetvi referiše o poslanju čak 70-orice, pa je i to bilo malo poslanika, jer je žetve bilo mnogo i onda (LUKA 10,1-2), jer su se već njive žutele za žetvu, a ne posle čak 4 meseca (4. Jevandjelje 4,35...). Ali ni danas ko stavi ruku na plug, pa se obazire nazad nije spreman za Carstvo Božije (Luka 9,62).

dakle, poljoprivreda ide u krug, posle zetve se raskrcuje i ore ta krcevina, pa ko je orac? nije samo stvar u zetvi, ima tu dosta da se radi, MORA BRE DA SE ORE SAD po laznom otkrivenju
  • OSIJA 10,11-12 Jefrem je junica naučena, koja rado vrše; ali ću joj doći na lepi vrat; upregnuću Jefrema, Juda će orati (vidi AMOS 9,13), Jakov će povlačiti (vidi AMOS 7) Sejte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vreme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (vidi JEREMIJA 4,3 itd)
  • AMOS 9,13 Evo idu dani, govori Gospod, kad će orač (vidi OSIJA 10,11) stizati žeteoca (vidi OSIJA 6,11) i koji gazi groždje sejača (vidi JEREMIJA 31,27), i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati (vidi JOIL 3,18)
  • OSIJA 6,11 I tebi je, Juda, pripravljena žetva, kad vratim roblje naroda svojega.
  • JEREMIJA 4,3 Jer ovako veli Gospod Judejcima i Jerusalimljanima: orite sebi krčevinu, i ne sejte u trnje. (RIMLJANIMA 2,38 Jer nije ono Judejac što je spolja...)
Ratari, nastavak, i požurite, jer sud kao otrov raste po brazdama na njivi Božijoj (OSIJA 10,4), ali pazite, jer orač ne ore svaki dan da poseje niti brazdi i povlači njivu svoju (ISAIJA 28,24), no blago će biti onima koji seju pokraj svake vode, i puštaju volove i magarce (ISAIJA 32,20).

Nazad na vrh

možeš ti mene zatrpavati citatima koliko hoćeš a time nećemo doći do nekog zaključka
to je pokušaj samo da se objasni odakle zlo i zašto dobri bog dopušta uopšte zlo. a zlo jednostavno postoji i suživot je dobrog , jedno bez drugog nema svrhu. ko je dobar u zlom? i ko kakvu posledicu bi podnosio ili kako ti zamišljaš da je sve dobro ako nemaš predstavu šta je zlo.
a evo ti primer dok je bio komunizam mogao si da spavaš na klupi u parku sasvim mirno, ajde sad, bićeš il pokraden il bijen il je.ben, znači društvo diktira tj sistem jedne države. u komunizmu pederluk je bio tabu a danas decu teraju bukvalno da budu gej itd skroz naopako, vrednosti se poremetile.što implicira da država može bolje od boga da reši probleme ili da ih još više produbi. naravno uvek će se naći opravdanje u đavolu a u hrišćanstvu dodatno evi i adamu i navodno sad svi ispaštamo.
pojedinačno smo onakvi kakve su nam roditelji postavili temelje.
e tu je lepo rečeno dobro drvo rađa dobre plodove.

možeš ti mene zatrpavati citatima koliko hoćeš a time nećemo doći do nekog zaključka
samo sam naveo da je zetba 1 od poljoprivrednih radova, a oni da idu ciklicno, pa Hristos akze da je zetva bila spremna i kada je poslao 70-oricu ucenika; onda Pismo citati da vidis sve koji su radovi u njivi.
to je pokušaj samo da se objasni odakle zlo i zašto dobri bog dopušta uopšte zlo
odakle zlo, pa od neprijatelja, a ne dopusta, pa da dopiusta, ja se ne bih trudio, pravio bih se lud, u se i u svoje kljuse, a ovako vidis bar da se bijemo svi ovde kao na poene - ko ima najvise poena? nema koga nisam razbio posteno, i fer plej.:D
jedno bez drugog nema svrhu.
znaci mislis kao i arijana sve do kraja kada ce da unisti zlo?
ja ne mislim kao vi, jer zasto bi onda na kraju razdvajao i unistavao ili poslao zlo u vecnu kaznu, tj. zle? kako su do tad imali svrhu,. a na kraju vise nemaju?
pojedinačno smo onakvi kakve su nam roditelji postavili temelje.
e tu je lepo rečeno dobro drvo rađa dobre plodove.
pa to je tvoje uporiste za sada, porodica, nacija, preci. staroverje, a hriscansko je Hristos

znaci mislis kao i arijana sve do kraja kada ce da unisti zlo?
ja ne mislim kao vi, jer zasto bi onda na kraju razdvajao i unistavao ili poslao zlo u vecnu kaznu, tj. zle? kako su do tad imali svrhu,. a na kraju vise nemaju?
ne nego jednostavno postoji i jedno i drugo, a mi definišemo šta je šta. za tebe recimo što je dobro ne znači da je i za mene.
za hitlera je bilo dobro da upravlja svetom on tu nikakvo zlo nije video ili što je hteo da pravi čistu rasu. za nas je to bilo zlo .
pa to je tvoje uporiste za sada, porodica, nacija, preci. staroverje, a hriscansko je Hristos
a pre Hrista , polupani? :D
to je pretenciozno.
čovek je uvek imao uporište u porodici pa u kultu (ideji), a kult Hrista je samo zamenio neki raniji kult. i naravno da ne pričamo da si rođeni iranac kult bi bio muhamed.

ne nego jednostavno postoji i jedno i drugo, a mi definišemo šta je šta. za tebe recimo što je dobro ne znači da je i za mene.
za hitlera je bilo dobro da upravlja svetom on tu nikakvo zlo nije video ili što je hteo da pravi čistu rasu. za nas je to bilo zlo .
ti sada relativizujes, a ja te pitam objektivno, za apsolutno dobro i zlo, zasto moraju da postoje do kraja... a jasno mi je da je hica za svabe bio dobar kada je uzdigao zemlju u dugovima, samo je bio zao za one koje je istrebljivao
znaci apsolutno dobro i zlo, a ne relativno, nas dozivljaj ili interes, jer smo mi subjektivni

Ми имамо дуалност у религији имали су је раније и Јевреји.
Међутим код њих је и добро и зло под контролом једног Бога.
У хришанству је мало другачије , хришћанство је настало из јеврејске апокалипсе и дуалности смисао филозофије је дан када ће се одиграти одлучијућа битка између добра и зла и зло бити уништено.
То имаш и у ригведама и зостратизму.

Међутим код њих је и добро и зло под контролом једног Бога.
pa i kod nas kazu sa Bozijim dopustenjem, a ja se ljutim
У хришанству је мало другачије , хришћанство је настало из јеврејске апокалипсе и дуалности смисао филозофије је дан када ће се одиграти одлучијућа битка између добра и зла и зло бити уништено.
taj konceopt kao papagaj neprestano ponavlja nasa @aeternum, a ja se opet ljutim

recimo da se pomenuti jovan apostol u jevandjelju sluzi gnostickim pojmovima svetlost-tama, itd, ali da sam nije gnostik... nisam sada spreman, ali ako hoces neka ovo bude polaziste za dalje, ja svakako ostajem duzan da objasnim zasto se ljutim, a ti elaboriraj vec izneseno, jer ja mislim da to nije hriscansko stanoviste sto vi mislite, ili ja onda imam jevrejsko

pa i kod nas kazu sa Bozijim dopustenjem, a ja se ljutim

taj konceopt kao papagaj neprestano ponavlja nasa @aeternum, a ja se opet ljutim

recimo da se pomenuti jovan apostol u jevandjelju sluzi gnostickim pojmovima svetlost-tama, itd, ali da sam nije gnostik... nisam sada spreman, ali ako hoces neka ovo bude polaziste za dalje, ja svakako ostajem duzan da objasnim zasto se ljutim, a ti elaboriraj vec izneseno, jer ja mislim da to nije hriscansko stanoviste sto vi mislite, ili ja onda imam jevrejsko
Чему борба добра и зла? Чему Христова жртва? Ко је кнез овог света најпростије?

Чему борба добра и зла?
polako sa pitanjima; ovde je bar meni dat prostor da pokazem moje stanoviste, tj da vam svima kazem da gresite, i sale, ranije eaternum, a sada i ti kada kazete: борба добра и зла
nema nikakve borbe, vasa postavka stvari je pogresna bazirana na dijalektici, a dijalektika vuce svoje korene iz gnostizma - ti ces ovo najbolje razumeti bese knj. o Jovu

Knjiga o Jovu 2 https://www.bible.com/bible/1969/JOB.2.NSPL

1Ponovo je došao dan kada su sinovi Božiji došli i stali pred Gospoda, a među njih je došao i Satana i stao pred Gospoda. 2I Gospod reče Satani: „Odakle dolaziš?“
Satana odgovori Gospodu rečima: „Prolazio sam zemljom i obilazio je.“
digresija obilazenja, ako se secas kada nisi hteo da debatujes vise, kada smo prekinilu tumacenje ZAHARIJE kamena sa 7 "ociju" i konja? e pa tamo je to OBILAZENJE!

daklem, ja sada od vas, od tebe konkretno trazim da prvo analiziramo taj pogresan koncept dijalektike, jedinstvo i borbe suprotnosti, jer vidimo da satana kao i drugi, jedinstveno znaci, staje pred GospodaBoga, nema nikakve borbe, ... jel tako?
a posle bi se upustili i u gnosticizam, pa bih tacno razlozio u cemu je greska vaseg koncepta, tj. gde se tacno varate
Чему Христова жртва?
ovo je posebno pitanje,
Ко је кнез овог света најпростије?
ovo je nezavisno pitanje, zasebno pitanje, ne spada ovde, to smo negde drugde vec diskutovali, daj da vidimo ovo iznad, a na kneza bi se vratili drugom prilikom

Poslednja izmena:
polako sa pitanjima; ovde je bar meni dat prostor da pokazem moje stanoviste, tj da vam svima kazem da gresite, i sale, ranije eaternum, a sada i ti kada kazete: борба добра и зла
nema nikakve borbe, vasa postavka stvari je pogresna bazirana na dijalektici, a dijalektika vuce svoje korene iz gnostizma - ti ces ovo najbolje razumeti bese knj. o Jovu

digresija obilazenja, ako se secas kada nisi hteo da debatujes vise, kada smo prekinilu tumacenje ZAHARIJE kamena sa 7 "ociju" i konja? e pa tamo je to OBILAZENJE!

daklem, ja sada od vas, od tebe konkretno trazim da prvo analiziramo taj pogresan koncept dijalektike, jedinstvo i borbe suprotnosti, jer vidimo da satana kao i drugi, jedinstveno znaci, staje pred GospodaBoga, nema nikakve borbe, ... jel tako?
a posle bi se upustili i u gnosticizam, pa bih tacno razlozio u cemu je greska vaseg koncepta, tj. gde se tacno varate

ovo je posebno pitanje,

ovo je nezavisno pitanje, zasebno pitanje, ne spada ovde, to smo negde drugde vec diskutovali, daj da vidimo ovo iznad, a na kneza bi se vratili drugom prilikom
Поента да се Исус бори против неког зла које не долази од његовог Оца.
Ако нема дуализма добра и зла читав концепт твог тумачења Јахве или антихриста нема никаквог смисла.
Гностичка тумачења ти могу поставити ради општих симбола али мене то не интересује то су рефлексије Јахвизма Елефантине и египатских древне митологије која се још меша у хеленском периоду са платонизмом , херметизмом, и разним античким езотеријама у врсту гностицизма које ће ући у хришћанство и независно опстати до пада Рима и даље живи кроз Кабалу.

Дакле гностицизам не бих мешао са овом причом јер је за њих овај свет зло и творац је зло и држи човечандтво у ропству до свемирског архитекте или творца. Испод њега су Еони попут нижих бића и Софија мудрост оличена у свемирску к.урву која је била љубоморна на творца и са неким од Еона добила сина Демијурга или ћоравог и глупог једнооког бога који држи овај свет који је вештачки креирао независно од врховног творца и држи људе у ропству и Исус се појавио да отвори људима портал до врховног творца.
За хришћанске гностике тај Демијург је Јахве љубоморни Бог.
Софија рава је оличена у јеванђељима као Марија. Магдалена јахвистички гностицизам је сложенији и има дужу традицију од овог хришћанског који се одвојио од њега. Међутим савремени гностицизам је све то смуљано у једној помијари.

ti sada relativizujes, a ja te pitam objektivno, za apsolutno dobro i zlo, zasto moraju da postoje do kraja... a jasno mi je da je hica za svabe bio dobar kada je uzdigao zemlju u dugovima, samo je bio zao za one koje je istrebljivao
znaci apsolutno dobro i zlo, a ne relativno, nas dozivljaj ili interes, jer smo mi subjektivni
ne postoji ni apsolutno dobro ni apsolutno zlo to je samo u našim glavama, težnja ka nekom idealizmu utopiji gde bi svi bili jednaki ne sluteći da bi nam brzo dojadilo. zato čovek izmišlja dva boga kako u najranijim religijama tako i u sadašnjim. jedan je dobar pa kad čini i zle stvari ima svoj razlog al on je dobar i ta zverstva su dobra.
evo ti primer biblije, sledbnik će tražiti pravdanje po svaku cenu, čitave teologije će izmišljati samo da opravdaju dobrog boga koji ubija bebe sa sise. prevelika je ta težnja da bi shvatili da je tvorac van tih pojmova.

ne postoji ni apsolutno dobro ni apsolutno zlo to je samo u našim glavama, težnja ka nekom idealizmu utopiji gde bi svi bili jednaki ne sluteći da bi nam brzo dojadilo.
a kako ti to mozes da znas? pa ne mozes
i koja je poenta da se zadovoljavamo manjim od idealnog ako kaze Isus budite dakle savrseni kao sto je Otac vas nebeski?
mora da postoji apsolutno dobro, a zlo ste izmislili, ili su vam pali utrapili, i tako ide bibl. narativ
čitave teologije će izmišljati samo da opravdaju dobrog boga koji ubija bebe sa sise
pa tog jahvu cu da odeljem, vidis da rastacem sve sto je izmisljeno, sto vas buni, i sto smeta IDEALNOM
Dobrom Bogu ne treba nikakvo opravdanje.

@bas kao Eво ти о гностивизму па одгледај кад будеш имао времена. Мени лако ја на тв-у 47"
не гледам програме само пустим овакве клипове са јутјуба и пред спавање одгледам шта ме интересује.😂

isto kao i ti što znaš :D
irelevantno pitanje

pa to i pričam, težnja ka idealu. jel možeš biti savršen? ne možeš, a jel možeš da težiš? možeš
Мислим да би добро могли окарактерисати као Ноиних 7 закона хумсности можда и више око 10 се не би сви сложили рецимо атеисти али ако избацимо оно што се односи на Бога опет добијамо законе хуманости.
Апсолутно добро не постоји али како патријарх Павле рече човек се рађа да птиродним нагоном за добро исто је са сваким младунчетом према Херодоту Египћани су држали крокодиле као љубимце и стављали им минђуше. Куче , маче слепо прилази и мази се. Знамо ми то све само смо заборавили у каквом времену живимо и добри смо.

https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Седам_Нојевих_заповести

Забрана одређених сексуалних односа

У забрану одређених сексуалних односа спада:

однос између мушкарца и очеве садашње или бивше жене а која није његова мајка[3]
однос између мушкарца и његове мајке[3][4][5]
однос између мушкарца и жене другог мушкарца (прељуба са удатом женом)[3][5]
однос између мушкарца и другог мушкарца[3][4][5]
бестијални однос у коме је мушкарац активан партнер а животиња (мужјак или женка) пасиван партнер или однос у коме је особа (мушкарац или жена), пасиван партнер а животиња која је сисар је активан партнер[3][4]
однос између мушкарца и његове сестре са мајчине стране (његове рођене сестре или полусестре са мајчине стране)[3][4][5]
Исти закони се односе на нејеврејску жену, па је њој забрањено да има односе са: својим посинком (чак иако је постала удовица или је разведена од његовог оца)[6], са својим сином[6], било којим мушкарцем који није њен муж (ако је удата)[6], животињом[6], њеним рођеним братом или полубратом са мајчине стране[6].

:mrgreen: 😂😉

Мислим да би добро могли окарактерисати као Ноиних 7 закона хумсности можда и више око 10 се не би сви сложили рецимо атеисти али ако избацимо оно што се односи на Бога опет добијамо законе хуманости.
Апсолутно добро не постоји али како патријарх Павле рече човек се рађа да птиродним нагоном за добро исто је са сваким младунчетом према Херодоту Египћани су држали крокодиле као љубимце и стављали им минђуше. Куче , маче слепо прилази и мази се. Знамо ми то све само смо заборавили у каквом времену живимо и добри смо.

https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Седам_Нојевих_заповести
kad spomenu patr. Pavla on reče da se ne branimo od zla svojim zlom.

jeste, imao sam priliku da se pozdravim s njim. u masi ljudi bez guranja sam uspeo da mu priđem, tu sam se malo začudio i zbunio. naravno nisam znao šta da kažem sem drago mi je što vas vidim uživo :D
Тај период сам живео у Бг са девојком онако мало очајно.
Свој рођендан сам провео у саборној цркви поред његовог тела до касно увече колико сам могао бити ту мислим да је био 3 дана у цркви заборавио сам.

@bas kao Eво ти о гностивизму па одгледај кад будеш имао времена. Мени лако ја на тв-у 47"
не гледам програме само пустим овакве клипове са јутјуба и пред спавање одгледам шта ме интересује.😂

nag hamadi, pa najpoznatije tomino jevandjelje?
mislis da je to gnosticizam? ja ne mislim tako, a evo sam sa hm-om prosao kroz "tomino" koje je perverzija najobicnija, ovde:
originalno jevandjelje kaze da ne brane deci koja bi mu prisla, Hristu, ne radi se odojcadi uopste, koja su ovde uzeta samo da naprave seksualnu aluziju da se mi odrasli zagnjurimo u zenske grudi [breast]

odojcad su ovde uzeta i zbog seksualne perverzije samo zato da bi se posle zatomila [videti: bafomet]
Pogledajte prilog 1181892
When you make the two into One
Zato će ostaviti čovek oca svoga i mater svoju i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo" (Prva Mojsijeva 2:23-24).

unutrasnji kao spoljni, gornji - donji... dvosmisleno, ali idemo dalje

when you make male and female into a single One so that the male is not male and the female is not female
znaci, od spajanja muskarca i zene u seksualnom cinu, mi ovde imamo figuru bafometa, jer ako ej spojen u jedno, a nije ni musko ni zensko, onda je hermafrodit

po hriscanskom ucenju, - kao andjeli, znaci da nisu ni musko ni zensko, ne zene se vise ni ne udaju, a nismo od andjela napravili hermafrodite ili sakatili decu prvo anti-hormonskom terapijom, zapravo blokerima puberteta, pa operacijama, u sada nam znanom postupku tranzicije - izguglajte ili da vam ja postavljam linkove sta se radi, osoba bukvalno - ta single One so that the male is not male and the female is not female

to nije hriscanstvo, naprotov, originalno jevandjelje kaze ne branite deci da mi prilaze, ne radi se o odojcadima na sisi

ko i u koje svrhe pravi jedno od muskog i zenskog?
mi hriscani ne znamo za pol ako smo jedno brat sa sestrom, jer smo u Hristu svi, nema spoljasnjeg i unutrasnjeg, gornjeg donjeg, to su sve seksualne aluzije, ali ulitimativno traze da ih se odricete preko sakacenja dece, tranzicije i bafometa

tomino jevandjelje nema sanse da je hriscanstvo, na mnogo zlih plodova koje danas vidimo, upucuje
da bi njega prihvatili, morali bi da odbacimo jevandjelje koje vam citorah, da se ne radi o odojcadi vec deci koja su starija koja sama prilaze na ulici, a ne sisaju vise

Апсолутно добро не постоји
a sta je blagi Bog ako ne apsolutno dobro?
nojini zakoni su deo teorija zavera da su nam ih isplanirali u nsp

Back