ne, vec sam rekao da se dualizmima sluzi i jovanovo jevendjelje, aludirajuci na gnosticizam od pre Hrista, da udjemo u ti problematiki dobro vs zlo, a kroz jevandjelje svetlost-tama, pa sam cak i pozdravio da krenemo u kumranske svitke i rat sinova svetla protiv sinova tame, jel to je ta terminologija. ali opet ne znaci da smo gnosticari, samo delimo istu terminologiju
jok nego ce da vrsljaju andjeli laznog otkrivenja, da ubija djavo dok se ne naubija koliko hoce, i zlotvori? ko ga je ovlastio ako je Hristova sva vlast,. zasto klazete eufemisticki "s bozijim dopustenjem", kada cete se zaustaviti?
moras da ispratis kako i zasto smo dosli u ovu situaciju i problem, odakle eufemiazam "s bozijim dopustenjem" itd? ne, ja se ne sluzim eufemizmima, smeta mi to sa "bozijim dopustenjem", a ti moras da se vratis na:
- 5. Mojsijeva 32,31-40... Jer stena njihova nije kao naša stena, neprijatelji naši neka budu sudije. Jer je čokot njihov od čokota sodomskoga i iz polja gomorskoga, groždje je njihovo groždje otrovno, puca su mu gorka. Vino je njihovo otrov zmajevski, i ljuti jed aspidin. Nije li to sakriveno kod mene, zapečaćeno u riznicama mojim? Moja je osveta i plata,... Vidite sada da sam ja, ja saam, i da nema Boga osim mene. Ja ubijam i oživljujem, ranim i isceljujem, i nema nikoga ko bi izbavio iz ruke moje. Jer podižem k nebu ruku svoju i kažem: ja sam živ doveka.
Citat Mojsijevog prorokovanja,
iznad, o neprijateljima sudijama, sodomskom čokotu, otrovnom i gorkom groždju, onome što je zaista zapečaćeno, čija je osveta i plata, ko jedini oživljuje i ubija, te ranjava i isceljuje, jasno raskrinkava lažno otkrivenje kao npr.:
OTK 6,8, gde jahaču imena smrt neko dade da ubija nad četvrtinom zemlje
OTK. 8,11, gde se umire od gorkih voda;
opširnije...
OTK. 10,4, gde ne znamo šta je čuo, jer to nije ni napisao, već je zapečatio pisac OTK.
OTK. 10,9-11,1 gde pokrade stihove Jezekilja 3,1-3, po kojima on sam sebe predstavi Sinom čovečijim, pridoda zagorčavanje utrobe svoje, rekoše mu da treba nanovo da prorokuje, te se lati brljavljenja po stihu Jezekilja 40,3 itd.
OTK. 11,8-11, sodomski grad gde je i gospod od dva svedoka, * GOSPOD NJIHOV, kako reče pisac OTK., bio raspet, u kome i njih dvojicu ubi zver iz bezdana, zbog čeha se raduju stanovnici zemlje, jer ih njih dvojica mučiše, posle čega udje u ta dva duh života od boga, te stadoše na noge. (* PO PREVODU SINODA SPC)
OTK. 13,3 gde se jedna od glava zveri smrtno ranjena izlečila.