Istočnogermanska ili zapadnoslovenska plemena?

Знам ја то. Зато сам и рекао да је Винету мој тата.

Ево га на Динари заједно са првим словенским досељеником:

euiAKES.jpg

Znači ti si Indijanac.

Ali gledaj sada ovo:

Poznato je da su Indijanci nazvani tako što je Kristifor Kolumbo mislio da je došao u Indiju, a zapravo jeste došao u Ameriku. Autohtono stanovništvo Amerike znači nazvano je po Indiji - Indijanci. A prema nekim istraživanjima Indija jeste dobila ime po Venetima, Vindima.

"V prvi študiji z naslovom Veneti, naši davni predniki, ki je leta 1985 izšla na Dunaju (Glas Korotana št. 10), sem navedel najbolj oddaljeno ime, ki spominja na Venete. Gre za ime hribovja Vindhya parvata (angl. Windian Hills) v Indiji, ki loči Hindustan na severu od Dekana na jugu. Ko sem naletel na to ime, sem sprva pomislil, da bi bili Veneti lahko že med Arijci, ki so v letih po 1800 pr. Kr. vdrli v Indijo. Veneti bi bili lahko ena izmed njihovih vej.
Vindhya parvata (Windian Hills), hribovje, ki loči nekdaj venetski Hindustan na severu od dravidskega Dekana na jugu.
Poznejše raziskave pa so odkrivale, da Veneti kot narod v prvotnem arijskem obdobju še niso obstajali. Oblikovali so se šele kasneje, v Lužiški kulturi (1500 - 1100 pr. Kr.), in so v svojh znamenitih selitvenih tokovih po 1200 pr. Kr. ponesli Kulturo žarnih grobišč (Urnenfelderkultur, Urnfield culture) na vse strani Evrope. Prodrli so daleč na Bližnji vzhod in še naprej. Tudi v Indijo?
Iz spisov nemških in avstrijskih arheologov je bilo mogoče povzeti, da so nosilci Kulture žarnih grobišč, to je Veneti, na svojih pohodih dosegli tudi Iran. Toda razvoj indijske kulture in verstev je bil, poleg imen kot Vindya parvata in drugih, dokaj jasno pričevanje, da so Veneti prišli tudi Indijo. Tukaj so spodbudili duhovni in kulturni razmah, kot ga svet poprej in tudi pozneje ni več doživel. Toda o njihovem prihodu v Indijo ni bilo nikakršnih raziskav in objavljenega gradiva.
Po več letih mi je vendarle prišlo v roke delo Les Indo-Européens (Pariz 1961). Leto poprej ga je v španskem izvirniku izdal ugleden katalonski arheolog Pere Bosch - Gimpera, profesor na univerzi v Mexicu. Iz njegovega dela, ki temelji na pričevanju arheoloških najdb, je jasno razvidno, da je eden izmed venetskih selitveni tokov dosegel tudi Indijo(str. 223 sl.). Omenjeni arheolog, ki vprašanja nastanka in selitev Venetov ni posebej preučeval, jih v svojem delu naziva z imenom Hindi".
http://www.hervardi.com/vindija.php

Ako bolje razmislim, pravilnije bi bilo Vindijanac, opet Sloven, odnosno Srbin. Jedino si malo "uhvatio bravn boje" pošto živiš u Primorju, za razliku od ovog žutog Vinda (Slovenskog doseljenika) sa severa.:D

Znači ti si Indijanac.
Ја сам Куман, а Кумани су сродни Индијанцима. Део нас је дошао на Запад -- то јест на Балкан -- део је остао у Куманији, а много раније део нас је отишао на Исток и преко Беринговог мореуза населио Северну и Јужну Америку. :)

Ко то каже, ко то лаже Куманија је мала!

8YUKsk1.jpg

Poslednja izmena:
Име Индије потиче од санскртскога Sindhu. У Иранаца је почетни глас због руки правила прешао у h (староперсијско Hindu), а у грчки се преузима као Indos те се од тога изводи India.

Аутохтонизам је упала мозга.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

A neuzimanje iste izaziva ovo:

http://www.stetoskop.info/Velike-boginje-Variola-vera-769-c36-sickness.htm
http://www.cdc.gov/hepatitis/hbv/
https://sr.wikipedia.org/wiki/Полиомијелитис

itd.

Ako bolje razmislim, pravilnije bi bilo Vindijanac, opet Sloven, odnosno Srbin. Jedino si malo "uhvatio bravn boje" pošto živiš u Primorju, za razliku od ovog žutog Vinda (Slovenskog doseljenika) sa severa.:D

Samo čekam kad ćete i crnce iz Afrike da prekrštavate u Srbe...

33y6cr7.jpg

:huh:

Poslednja izmena:

1. Velike boginje su eradikovane i deca se protiv njih i ne vakcinišu.

2. Vakcina protiv hepatitisa B je najproblematičnija jer je u Beogradu daju deci odmah po rođenju, uz dve buster doze u toku prve godine života. Imunost traje maksimalno 7 godina (ne postoji uopšte u nekim slučajevima), a deca do sedme godine nisu seksualno aktivna ili intravenski narkomani. U Americi je obavezna u Nju Džersiju, a tomo je najveća incidenca dečjeg autizma. Dakle, genocid.

3. Vakcine koje smo mi primali nemaju veze sa današnjima koje sadrže genetski modifikovane virusne sojeve (tzv. vakcine treće generacije) koji imaju višestruko amplifikovane gene za sintezu virusnog enzima nagalaze. Nagalaza u dečjem organizmu onesposobljava prirodni aktivator makrofaga i makrofagi postaju gotovo beskorisni. Rezultat je divljanje nepoželjne crevne flore koja je puna štetnih bakterija, kandide i parazita. Paraziti se ne mogu potvrditi laboratorijskim testovima, ali mogu mikroskopom. Ova divlja flora stvara sindrom propusnog creva, kroz koje do mozga dospevaju teški metali i nepotpuno svareni polipeptidi (up. kazeomorfin iz melka i gluteomorfin iz pšenice) koji prolaze krvno-moždanu barijeru stvarajući tzv. senzorni šum. Dakle, genoicid.

4. Incidenca autistične dece od 1:10.000 došla je do 1:50 u 2014. godini i raste.

Име Индије потиче од санскртскога Sindhu. У Иранаца је почетни глас због руки правила прешао у h (староперсијско Hindu), а у грчки се преузима као Indos те се од тога изводи India.

Аутохтонизам је упала мозга.

Daj pročitaj još jednom moju poruku, pa komentarišu "tu poruku". Dakle autora kojeg navodim, koji navodi neke starije autore koji su se bavili tom temom.

Nego da se ja vratim na temu:

A ja tebe ponovo pitam (jer očigledno nisi shvatio postavljeno pitanje):

Nego reci ti meni: a gde su onda nestali ti mnogobrojni Veneti, Venedi, Vindi, Vinidi koji su se nalazili pored Germana, jer koliko ja znam Germane nisu nikada zvali tim imenom? Znači gde su nestali?

Jeli to ona teorija da su se Sloveni/Srbi naselili u "potpuno opustele zemlje", kao što je to bio slučaj sa Balkanskim poluostrvom? GDE SU NESTALI? Jesu li se utopili u Slovene/Srbe?

Sloveni nemaju pomorsku terminologiju? Od kad to?

Poslednja izmena:
1. Velike boginje su eradikovane i deca se protiv njih i ne vakcinišu.

2. Vakcina protiv hepatitisa B je najproblematičnija jer je u Beogradu daju deci odmah po rođenju, uz dve buster doze u toku prve godine života. Imunost traje maksimalno 7 godina (ne postoji uopšte u nekim slučajevima), a deca do sedme godine nisu seksualno aktivna ili intravenski narkomani. U Americi je obavezna u Nju Džersiju, a tomo je najveća incidenca dečjeg autizma. Dakle, genocid.

3. Vakcine koje smo mi primali nemaju veze sa današnjima koje sadrže genetski modifikovane virusne sojeve (tzv. vakcine treće generacije) koji imaju višestruko amplifikovane gene za sintezu virusnog enzima nagalaze. Nagalaza u dečjem organizmu onesposobljava prirodni aktivator makrofaga i makrofagi postaju gotovo beskorisni. Rezultat je divljanje nepoželjne crevne flore koja je puna štetnih bakterija, kandide i parazita. Paraziti se ne mogu potvrditi laboratorijskim testovima, ali mogu mikroskopom. Ova divlja flora stvara sindrom propusnog creva, kroz koje do mozga dospevaju teški metali i nepotpuno svareni polipeptidi (up. kazeomorfin iz melka i gluteomorfin iz pšenice) koji prolaze krvno-moždanu barijeru stvarajući tzv. senzorni šum. Dakle, genoicid.

4. Incidenca autistične dece od 1:10.000 došla je do 1:50 u 2014. godini i raste.

I opet je tu ista ekipa i ista gomila :zblesav: - srpski autohtonisti, antivakcinaši, pobornici ravne Zemlje, sletanja na Mesec u Holivudu, antisrpskosatanskazavera-CIA-Vatikan-Nemačka i tako dalje.

Kako to da je presek pobornika svih ovih nabrojanih budalaština (i još ponekih) uvek nekako ista grupa ljudi? :think:

I opet je tu ista ekipa i ista gomila :zblesav: - srpski autohtonisti, antivakcinaši, pobornici ravne Zemlje, sletanja na Mesec u Holivudu, antisrpskosatanskazavera-CIA-Vatikan-Nemačka i tako dalje.

Kako to da je presek pobornika svih ovih nabrojanih budalaština (i još ponekih) uvek nekako ista grupa ljudi? :think:

Zato što je "religija" opijum za narod, pa su retki budni.

PS. Zaboravio si na vanzemaljce

Nego, kaži ti meni zašto treba novorođenčetu dati vakcinu protiv hepatitisa B?

Погледај: беба је белац, мајка белкиња, доктор белац. Значи не шкоди.

7pzh64u.jpg

Prvo, tebe nisam ništa pitao, ali se stalno javljaš. Drugo, nisam te pitao da li škodi, jer svi ćemo se složiti da postoji i šteta, mada ne oko njene ocene, već sam pitao koji je razlog za njenu administraciju? Kako dete od godinu dana može da zaradi hepatitis B?

Razlog za ovu digresiju s moje strane je što želim posetioce ovog foruma da preventivno osvestim, pre nego što shvate da im dete ima autizam.

Prvo, tebe nisam ništa pitao, ali se stalno javljaš.

Ti me ništa nisi pitao, a ja se drznuo da odgovorim, bez tvoje dozvole i blagoslova? Wow, kako li sam samo smeo... :zlud: z:shock:

Prvo da nešto raščistimo: Ti ovde nisi ni moderator, niti bilo šta slično, bez obzira šta si sebi uvrteo u glavu - iz tog razloga, ne možeš ti meni nikako da propisuješ šta, kada i kako ću ja da pišem u forumima.

Drugo, nisam te pitao da li škodi, jer svi ćemo se složiti da postoji i šteta, mada ne oko njene ocene, već sam pitao koji je razlog za njenu administraciju?

Razlog za ovu digresiju s moje strane je što želim posetioce ovog foruma da preventivno osvestim, pre nego što shvate da im dete ima autizam.

- - - - - - - - - -

Kako dete od godinu dana može da zaradi hepatitis B?

Drugo, ove antivakcinaške gluposti koje ovde propagiraš zajedno sa ovim maloumnim "autohtonizmom", nemaju nikakve veze ni sa ovom temom, ni sa ovim podforumom, osim što pokazuju kakav je to tipični "srpski autohtonista" - veruje u standardne teorije zavera (što gluplja teorija, to bolje, izgleda), na koje velikom većinom padaju samo neobrazovani, ksenofobični, ludi, fašisti i klerofašisti, antisemiti, neinteligentni, tupavi, religijski fundamentalisti i ini fanatici i njima slični.

I to se stalno ponavlja, da potvrdi stereotip - što luđe teorije zavera, što veća budalaština se propagira, to je ciljna grupa definisanija i fanatičnija, i teme i likovi koji se na njih prže se ponovo i ponovo pronalaze i prosto lepe jedni na druge - "srpski autohtonisti", antivaxxeri, sletanje-na-Mesec-Kjubrik-Holivud, chemtrails, crne rupe u CERN-u, Srbi-Amebe-Sisari-Deretić-Pjanović, CIA-Vatikan-Germani-Austrijanci-mamu-im-antisrpsku, Germani-su-nas-genocidisali-još-od-pre-Hrista, Srbija-do-Tokija-i-Milvokija, Mojsije-Isus-Neandertalci-Kromanjonci-Kelti-Dačani-Tračani-i-svi-ostali-su-Srbi, Rotšild-izrael-zavera-protiv-svih-a-naročito-protiv-Srba, Masoni, sektaši, Berlinski-Kongres-je-uništio-Srbe, Tito-je-mason-antisrbin-sotona-rus-špijun-nemac, i tako dalje, i tako dalje.

I što je najbolje, praktično svaki "autohtonista" ovde u forumima se pre ili kasnije pokazao i kao žestoki pobornik bar jedne, a često i više navedenih teorija zavera, a i mnogih nenavedenih, ali sličnih budalaština. Slučajnost? z:shock:

Poslednja izmena:
Ti me ništa nisi pitao, a ja se drznuo da odgovorim, bez tvoje dozvole i blagoslova? Wow, kako li sam samo smeo... :zlud: z:shock:

Prvo da nešto raščistimo: Ti ovde nisi ni moderator, niti bilo šta slično, bez obzira šta si sebi uvrteo u glavu - iz tog razloga, ne možeš ti meni nikako da propisuješ šta, kada i kako ću ja da pišem u forumima.

Drugo, ove antivakcinaške gluposti koje ovde propagiraš zajedno sa ovim maloumnim "autohtonizmom", nemaju nikakve veze ni sa ovom temom, ni sa ovim podforumom, osim što pokazuju kakav je to tipični "srpski autohtonista" - veruje u standardne teorije zavera (što gluplja teorija, to bolje, izgleda), na koje velikom većinom padaju samo neobrazovani, ksenofobični, ludi, fašisti i klerofašisti, antisemiti, neinteligentni, tupavi, religijski fundamentalisti i ini fanatici i njima slični.

I to se stalno ponavlja, da potvrdi stereotip - što luđe teorije zavera, što veća budalaština se propagira, to je ciljna grupa definisanija i fanatičnija, i teme i likovi koji se na njih prže se ponovo i ponovo pronalaze i prosto lepe jedni na druge - "srpski autohtonisti", antivaxxeri, sletanje-na-Mesec-Kjubrik-Holivud, chemtrails, crne rupe u CERN-u, Srbi-Amebe-Sisari-Deretić-Pjanović, CIA-Vatikan-Germani-Austrijanci-mamu-im-antisrpsku, Germani-su-nas-genocidisali-još-od-pre-Hrista, Srbija-do-Tokija-i-Milvokija, Mojsije-Isus-Neandertalci-Kromanjonci-Kelti-Dačani-Tračani-i-svi-ostali-su-Srbi, Rotšild-izrael-zavera-protiv-svih-a-naročito-protiv-Srba, Masoni, sektaši, Berlinski-Kongres-je-uništio-Srbe, Tito-je-mason-antisrbin-sotona-rus-špijun-nemac, i tako dalje, i tako dalje.

I što je najbolje, praktično svaki "autohtonista" ovde u forumima se pre ili kasnije pokazao i kao žestoki pobornik bar jedne, a često i više navedenih teorija zavera, a i mnogih nenavedenih, ali sličnih budalaština. Slučajnost? z:shock:

Nisam se tebi obratio, nego Pravom Vlahu, ali si se zbunio od silne nervoze. Dalje mi je smor da čitam, s obzirom na perceptivne i spoznajne sposobnosti sagovornika.

@Mrkalj

Pitam se samo ko je veći "stručnjak" za medicinu ti ili Bil Gejts koga citiraš ? :think:

Očigledno, ja. Bil Gejts je finansijer i glasnogovornik fondacije (Bill i Melinda Gejts) koja obezbeđuje besplatne vakcine šrom Afrike, južne i jugoistočne Azije.

PS. Ipak je veći stručnjak za vakcine Bil Gejts, jer ima pristup informacijama. Ali nije stručnjak po onom što govori, već po onom što ne govori.

Tema o vakcinama na politici je zaključana, inače bih tamo o ovome progovorio.

„Zatražite od lekara koji daje detetu vakcinu da potpiše izjavu da prihvata kaznenu i materijalnu odgovornost za sve negativne posledice vakcinacije. Videćete da, od lekara do ministarstva, niko neće smeti da potpiše izjavu.

Poslednja izmena:
„Zatražite od lekara koji daje detetu vakcinu da potpiše izjavu da prihvata kaznenu i materijalnu odgovornost za sve negativne posledice vakcinacije. Videćete da, od lekara do ministarstva, niko neće smeti da potpiše izjavu.
Такву изјаву нећеш добити ни од лекара, ни од министарства, ни од владе републике без обзира на болест или лечење.

Back