Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

Batice ajd fino priznaj lupio sam za plagiranje i idemo dalje. Nemoj te robivekovske fore pomjeranja stativa.
nazivas lazovom pravoslavnog svestenika, a onamo hvalis rimokatolickoe licemere lazne proroke kojima je bog lucifer
jeronim je bio erudita, prevodilac, ali i teska varalica, kao i svi njihovi zapadni "oci", nije smeo irineja da kritikuje, pa kao onda ovog needukovanog mucenika viktorina
nisam ja lupio, vec citirao:
ovo pise, The V. Rev. Dr. Stephen De Young is Pastor of Archangel Gabriel Orthodox Church in Lafayette, Louisiana. He holds a PhD in Biblical Studies from Amridge University: NJEGA CITIRAH, a ti branis rimokatolke, a napadas nas pravoslavne, jer si JUDA, zato i drizs onog epifanija i ipolita i sve njihove gadove
https://blogs.ancientfaith.com/whol...-revelation-canonical-in-the-orthodox-church/
St. Jerome heavily edited Victorinus’ commentary, removing any whiff of chiliasm, and reissued it under his own name. Importantly, this took place during the period when the Latin liturgical tradition was coalescing, allowing the book of Revelation to enter fully into Western liturgical life.

Batice ajd fino priznaj lupio sam za plagiranje i idemo dalje. Nemoj te robivekovske fore pomjeranja stativa.
but Lucifer instead of going to Alexandria where a Council was to be held under the presidency of Athanasius
krimokatolici [rim] i atanasije [aleksandrijska skola] su bili luciferijanci, kesarijski samo potvrdjuje, a ti kazes ja lazem, to je denica! jel bi ti dao dete da to ga krsti pop imena lucifer? pa ne bi sigurno, to ti pricam

jeronim je samo lukavo smuljao da se ne vidi jeres hilijazma, milenarizma i lazno otkrivenje je krenulo punom parom u njihovoj liturgiji
ovo pise, The V. Rev. Dr. Stephen De Young is Pastor of Archangel Gabriel Orthodox Church in Lafayette, Louisiana. He holds a PhD in Biblical Studies from Amridge University: NJEGA CITIRAH, a ti branis rimokatolke, a napadas nas pravoslavne, jer si JUDA, zato i drizs onog epifanija i ipolita i sve njihove gadove

St. Jerome heavily edited Victorinus’ commentary, removing any whiff of chiliasm, and reissued it under his own name. Importantly, this took place during the period when the Latin liturgical tradition was coalescing, allowing the book of Revelation to enter fully into Western liturgical life.

mi smo im ostali problem, i zato nas kolju kad i gde stignu, jer nam lucifer i lazno otkrivenje ne ulazi u liturgiji, NE DA BOG!.

Prosto je neverovatno koliko jadno i ujedno komicno deluje ovo kad dolazi iz usta jednog dokazanog prevaranta i lazova ... :kafa:
nije ti on batica diplomac...čovek je dvaput stariji od tebe...malo poštovanja ne bi bilo naodmet...

dobar je maki, samo me cudi da vise veruje rimokatolicima nego pravoslavnima, po njemu smo tada bili jedno, ... naivan, mlad, zelen, sta ces mu, izvarala ga rimska bludnica?

ej, ali da brani rimokatolicke lazne proroke, a napada za isto vajtovku? jes maki je licemeran bas, a ja se ponavljam bezveze

sejtani s juga i luciferijanci ss zapada, vidimo se u makedoniji, sve je spremno za lazni armagedon

nisi robi trebao da mi das tumb up, kunuces me! potom se gledamo kod ognjenog kaspijskog jezera, isto prorek'o antihrist u laznom otkrivenju, tako bar ameri misle

Poslednja izmena:
crkvu cine popovi a kad popovi nesto zgrese onda se kaze * i oni su samo ljudi , isto grese*

ajd odlucite se kako i sta , ne od slucaja do slucaja
ma jel vidis da se pozivaju na atanasija koga je zastitio lucifer?
The emperor granted a Council, which met at Milan in a.d. 354. Lucifer distinguished himself by resisting a proposition to condemn Athanasius
to znaci da je Rim vec slavio Lucifera [popularno ime kod njih, kao Hriste kod Grka]]. a tek kasnije je Smrad Kesarijski pokusao i nas da ubedi da se i Hristos moze nazivati Luciferom, da u tome nema nicega cudnog... jes mi smo ludi kao oni! nece da moze, satanisti rimski, luciferijanci, antihrist koji je napisao lazno otkrivenje je ubijen duhom usta Gospodnjih, a kada dodje zatrce ga komplet da se vise ne pominje ni on ni njegova Apokalipsa.
A jes ironija sudbine da lucifer spase atanasija koji je kriv za lazno otkrivenje, samo ga mnoga braca ne poslusase bezboznika!

Maki!:
Kako možeš vjerovati Bogu a ne Njegovoj Crkvi?
Crkvi se ne veruje Maki nego se postaje njen clan pa tako svi zajedno verujemo Bogu i sluzimo Mu onako kako On to zaista trazi !!!
Ponavljam - ne veruje se crkvi vec Bogu i to je tvoj kljucni problem ,pomesao si loncici pa nazalost tako hulis na Boga.

Pogledajte prilog 1419371

Историјска чињеница је да је Православна Црква саставила Свето Писмо. Њени Оци су провјеравали списе и процјењивали који су аутентични а који нису. Они су ово наравно чинили под утицајем Духа Светог који је радио само кроз Православну Цркву а не кроз било које друге хришћанске вјерске заједнице. Први који је навео канон НЗ који имамо данас је био св. Атанасије Александријски у својој Васкрcној посланици 363. године. Oко неких других књига су се водили спорови који су трајали вијековима. Протестанти о овоме немају појма. Они као да вјерују да је Св. Писмо пало са неба у овој форми. Нема никаквог разматрања настанка ове свете књиге. То је потпуно неодржива неисторијска позиција. Одбацити Православну Цркву а прихватати Св. Писмо значи ићи против било каквог разума, било какве логике, било каквог смисла. Без Православне Цркве не би било Светог Писма. Свето Писмо је једнако православни производ као и било која икона у храмовима. Како се одбацује произвођач а не и производ?

Посљедице овог приступа видимо на примјерима тзв. сола скриптура група. То су мртве групе, стерилна вјера, нема ту никакве духовности, никаквог дубљег смисла. Нема чуда, нема Божијег присуства, само бескрајно наклапање. Нема доказа хришћанске вјере. Нема мученика, нема исповједника, нема свјетилника истине. Мртво, пропало, осуђено на пропаст. То се дешава свим "хришћанима" који напусте окриље Мајке Цркве. Православна Црква је Истина, и више од Истине. Она је Свеистина јер је у њој Богочовјек Исус Христос. Свето Писмо, са свом својом ванвременском вриједношћу, је произашло из ове Свеистине. Из Свеистине Исуса Христа и Његове Цркве.

Nema smisla verovati ni u jedno ni u drugo.
SPC je dokazala da joj je jedini interes novac i moć. Isto kao i Burger King, recimo.
Samo sto se kod ovog drugog bolje jede.

Crkvi se ne veruje Maki nego se postaje njen clan pa tako svi zajedno verujemo Bogu i sluzimo Mu onako kako On to zaista trazi !!!
Ponavljam - ne veruje se crkvi vec Bogu i to je tvoj kljucni problem ,pomesao si loncici pa nazalost tako hulis na Boga.
sta ce takav je :aha:

nek veruje on crkvi a mi Bogu

Poslednja izmena:
sta ce takav je :aha:

nek veruje on crkvi a mi Bogu
ma kom bogu vi verujete ako je rasel bio opcinjen piramidom u gizi, preko nje laznoprorokovao?
ajde nemo' se lazemo, vi samo niste zastranili kao rimokatolici da vam bog bude lucifer, ali realno bas bas nemate pojma

Ja mislim da mi ne možemo znati da li je zaista troičan ili je to tako predstavljeno nama koji to ne možemo bolje razumeti, zbog svih naših ograničenja. To je čista metafizika.
Znamo da nije.
Biblija o tome ne govori to je pagansko ucenje...
Prema Bibliji Bog je jedan i hriscanstvo je monoteisticka religija.
A Biblija je Bozja rec = istina.

ne znam nisam ja u tvom fazonu pa da verujem u ljude
verujem u Boga
a Bog je jedan jedini JHVH Jehova Bog
putuj onda na orion kod tvog boga, u kosmicku najkrajnju tamu:

Matej 25,30 I nevaljaloga slugu bacite u tamu najkrajnju; ondje će biti plač i škrgut zuba.
Matej 25,31 A kad dođe sin čovječij u slavi svojoj i svi sveti anđeli s njime, onda će sjesti na prijestolu slave svoje.

nazivas lazovom pravoslavnog svestenika, a onamo hvalis rimokatolickoe licemere lazne proroke kojima je bog lucifer
jeronim je bio erudita, prevodilac, ali i teska varalica, kao i svi njihovi zapadni "oci", nije smeo irineja da kritikuje, pa kao onda ovog needukovanog mucenika viktorina
nisam ja lupio, vec citirao:
Jesi li provjerio što si stavljao ili si samo stavio da staviš? Ipak je ovo drugo. Počeo si porediti pravoslavne svetitelje sa Elenom u plagiranju pa onda kad sam devastirao taj tvoj argument onda si okrenuo na drugu priču. Dakle batice kad ćemo vidjeti izvinjenje za tvoju neosnovanu optužbu upućenu svetiteljima? To što je nešto napisao pravoslavni sveštenik ne znači da je to nešto automatski tačno već se mora provjeriti.

ma jel vidis da se pozivaju na atanasija koga je zastitio lucifer?
Da batice pozivam se i pozivaću se na sv. Atanasija. Izvoli odgovoriti na pitanje na koje ovi "sola scripturaši" nemaju odgovor. Zašto vjeruješ u Sv. Pismo ako napadaš ljude koji su ga sastavljali?

dobar je maki, samo me cudi da vise veruje rimokatolicima nego pravoslavnima, po njemu smo tada bili jedno, ... naivan, mlad, zelen, sta ces mu, izvarala ga rimska bludnica?
Batice ne kažem ja da smo bili jedno. Kaže Pravoslavna Crkva. Ako su branici pravoslavlja protiv latinske jeresi poput sv. Marka Efeskog priznavali latinske Oce poput Avgustina, Jeronima, Amvrozija i Grigorija Dvojeslova kao svetitelje i učitelje ko si ti da mantraš kako oni to nisu. Misliš da znaš bolje od sv. Marka?

ej, ali da brani rimokatolicke lazne proroke, a napada za isto vajtovku? jes maki je licemeran bas, a ja se ponavljam bezveze
Za razliku od tebe vrlog poštenjačine koji se šizofreno čas poziva na pravoslavnu liturgiku a čas pljuje svetitelje i govori kako je Crkvi podmetnuta lažna knjiga u Pismu.

"I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dio od Drveta života, i od Grada svetoga, što je napisano u knjizi ovoj." (Otkrivenje 22:19).
Igraš se opasnim stvarima. Promisli o ovom upozorenju.

Jesi li provjerio što si stavljao ili si samo stavio da staviš? Ipak je ovo drugo. Počeo si porediti pravoslavne svetitelje sa Elenom
stavio sam doktora teologije, pravoslavnog svestenika, sta je problem?
ti si problem koji rimske, lionske, sardinijske nazovi oce poturas za pravoslavne, a sve go jeretik hilijanista koji je verovao u lazno otkrivenje.
i na zapadu to znaju, samo je ipolit rimski za makija pravoslavni svetitelj:
Hipolit je također prvi pao u zabludu postavivši određen datum za Kristov drugi dolazak. Po njegovom
računu Krist bi trebao da dođe 500. godin
Da batice pozivam se i pozivaću se na sv. Atanasija.
evo su tvoji svetitelji, lukavi latini:
pazi, lucifer je njima bio uzor, oni to i ne kriju, a ovaj lucifer je cak bio zastitnik atanasija, i vatreni neprijatelj arijanizma https://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer_of_Cagliari

kako je ime lucifer postalo tako popularno kod njih upravo kada im je lazno otkrivenje uslo u liturgiju?
zasto si se bunio kada sam navodio da su preko kesarijskog i nama hteli da podvale da Hrista nazivamo Luciferom, u nasem prevodu Luconosom?

zasto kidaju sve veze lucifera sa djavolom? zasto se brise iz biblija termin lucifer da se ne dovede u vezu sa djavolom?
upravo zato da se hriscani preobrate u luciferijance kao sto su rimokatolici bili jos u 4. veku, samo ce da postave kesarijskog i kazaati da smo oduvek LUCIFERIJANCI, a ti se smej
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucif... the King James,already in the Wycliffe Bible.
However, the translation of הֵילֵל as "Lucifer" has been abandoned in modern English translations of Isaiah 14:12. Present-day translations render הֵילֵל as "morning star" (New International Version, New Century Version, New American Standard Bible, Good News Translation, Holman Christian Standard Bible, Contemporary English Version, Common English Bible, Complete Jewish Bible), "daystar" (New Jerusalem Bible, The Message), "Day Star" (New Revised Standard Version, English Standard Version), "shining one" (New Life Version, New World Translation, JPS Tanakh), or "shining star" (New Living Translation).

Poslednja izmena:
stavio sam doktora teologije, pravoslavnog svestenika, sta je problem?
ti si problem koji rimske, lionske, sardinijske nazovi oce poturas za pravoslavne.
Ja ih poturam? Jesi siguran da to radim baš ja?
https://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Иринеј_Лионски

http://arhiva.spc.rs/sr/sveti_jeronim_stridonski.html

http://arhiva.spc.rs/sr/blazeni_avgustin.html

i na zapadu to znaju, samo je ipolit rimski za makija pravoslavni svetitelj:
Samo za Makija je li?
http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=18567

https://www.crkvenikalendar.com/zitije.php?pok=0&id=DI

evo su tvoji svetitelji, lukavi latini:
pazi, lucifer je njima bio uzor, oni to i ne kriju, a ovaj lucifer je cak bio zastitnik atanasija, i vatreni neprijatelj arijanizma https://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer_of_Cagliari

kako je ime lucifer postalo tako popularno kod njih upravo kada im je lazno otkrivenje uslo u liturgiju?
zasto si se bunio kada sam navodio da su preko kesarijskog i nama hteli da podvale da Hrista nazivamo Luciferom, u nasem prevodu Luconosom?
Ime Lucifer ima više značenja kako sam ti obiasnio.

zasto kidaju sve veze lucifera sa djavolom? zasto se brise iz biblija termin lucifer da sne dovede u vezu sa djavolom?
upravo zato da se hriscani preobrate u luciferijance kao sto su rimoklatpolici
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer#:~:text=According to the King James,already in the Wycliffe Bible.
However, the translation of הֵילֵל as "Lucifer" has been abandoned in modern English translations of Isaiah 14:12. Present-day translations render הֵילֵל as "morning star" (New International Version, New Century Version, New American Standard Bible, Good News Translation, Holman Christian Standard Bible, Contemporary English Version, Common English Bible, Complete Jewish Bible), "daystar" (New Jerusalem Bible, The Message), "Day Star" (New Revised Standard Version, English Standard Version), "shining one" (New Life Version, New World Translation, JPS Tanakh), or "shining star" (New Living Translation).
MOžda zato jer je to latinski izraz? Ne spori se proročanstvo o đavolu iz Isaije.

Izvoli odgovoriti na pitanje na koje ovi "sola scripturaši" nemaju odgovor. Zašto vjeruješ u Sv. Pismo ako napadaš ljude koji su ga sastavljali?
sveto pismo je biblija, tj. biblioteka gde ja biram sta cu da verujem i to debelo obrazlazem:
ti verujes da je pavle pisao za sebe da lukav bezuman i prevarom da zadobija, jer ti je neko to propisao, a ne razmisljas svojom glavom da u istoj poslanici pise protiv lukavih poslanika, jer sam djavo je lukavi; lozis se da je veliki apostol bio bezuman, da je varao ljude? pa onda tvoji zapadni zagovornici laznog otkrovenja odbacuju njegovu posl. jevrejima - ajde sad zasto pavlu poturas da je bezuman i lukav, a sledis za ovom otpadijom?

napadam licemerje dva kanona, sa i bez laznog otkrivenja cak do 7. veka i Trulskog sabora, a sto bi ti da sakrijes svestan da si i sam ogrezao u licemerju
NAPADAM OVE KOJI ZAGOVARAJU DA JE HRISTOS LUCIFER, A KOJIMA SE LUCIFERIJANIZAM ODOMACIO, vidi iznad.
Ime Lucifer ima više značenja kako sam ti obiasnio.
prevara lukavih latina da se hriscanima podvali da postanu luciferijanci, sva znacenja koja se vezuju za djavola se brisu IZ BIBLIJA, ostace samo da je Hristos LUCIFER
MOžda zato jer je to latinski izraz? Ne spori se proročanstvo o đavolu iz Isaije.
pa zasto se brise onda? nisam ga ja u startu vezao za djavola, nego oni, njihova latinska rec, pa zasto se sada brise?
a ostaje kesarijskog tumacenje da je Hristos Lucifer?
znaci totalno izopacenje, da vam djavo bude bog, a sveti lazni proroci, badava mi poturas iznad kao da ja ne znam da je velika sizma bila 1054, oni su njihovi, a nisu nasi, iako su i u nasem kalendaru... ej sveti lucifer?! podrzao atanasija, a sudio arijance, alal vam luciferijanizam, andrej kesarijski je samo poentirao, kaze sta ima cudno u tome, pa i iliju su zvali lucifer, i sve svete?! djavo se samo nasladjuje

i posle ce da bude opet Bog zao, kada vas istrebi, kao u stara vremena, ja Adam sam svedok celokupne ljudske istoprije, a ne ove sake jada latinskih satanista koji su se uvukli na kvarno. ej hipolit lazno prorokovao kad ce Drugi Dolazak, i opet vam svetitelj? ma, ...

Poslednja izmena:

Back