Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

Sv. Pismo nije švedski sto gdje biraš šta ti paše.
"Sve je Pismo bogonadahnuto, i korisno za učenje, za ka ranje, za ispravljanje, za vaspitanje u pravednosti," (2 Timoteju 3:16).
sektasis bezveze, a znas i sam da novi zavet nije postojao u PISANOJ formi, vec da je prvo Pavle pisao poslanice, tako da on referise na stari zavet i janiju i jamvriju sto cak i nema u starom zavetu, a znala je cak i elena vajt

ajde, odakle Pavle ovo zna, gde pise o ovoj dvojici? u kom to "PISMU"? Pa kaze: "Zasto je apostol Pavle upotrebio ova dva imena koja se ne nalaze u knjizi Exodus-u i sta je time zeleo reci?", a ja kazem: odakle mu ova dva imena uopste? jel to pavle citao jereticku literaturu? onaj pavle koga nazivas bezumnim i lukavim,. prevarom sto zadobija?

2. Timotiju 3,8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenoga uma, nevješti u vjeri.

Poslednja izmena:
sektasis bezveze, a znas i sam da novi zavet nije postojao u PISANOJ formi, vec da je prvo Pavle pisao poslanice, tako da on referise na stari zavet i janiju i jamvriju sto cak i nema u starom zavetu, a znala je cak i elena vajt

ajde, odakle Pavle ovo zna, gde pise o ovoj dvojici? u kom to "PISMU"? Pa kaze: "Zasto je apostol Pavle upotrebio ova dva imena koja se ne nalaze u knjizi Exodus-u i sta je time zeleo reci?", a ja kazem: odakle mu ova dva imena uopste? jel to pavle citao jereticku literaturu? onaj pavle koga nazivas bezumnim i lukavim,. prevarom sto zadobija?

2. Timotiju 3,8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenoga uma, nevješti u vjeri.
Čuj ja sektašim jer se držim cjelovitosti Sv. Pisma.

Ovo je cak manje verovatno od onog kad crnac tvrdi da mu je koza potamnela jer je jeo suvise kikirikija....😁
Bato ja se držim Pisma ne Elene.

Ne drzis se pisma nego laznih ucenja koja su ljudska filozofija
o cemu nas Bog upozorava
Reče mi osoba kojoj je osnivač zajednice mjerio piramide.

to parafraziras @aeternum ? tako se ona vadi uvek.
Ne legendo već ti mašiš poentu da Bblija nije švedski sto sa kojeg uzimaš što ti je volja. Sv. Oci su pažljivo odabrali koji su tekstovi kanonski i autentični. Nije tvoje da to preispituješ.

Bato ja se držim Pisma ne Elene.

Reče mi osoba kojoj je osnivač zajednice mjerio piramide.

Ne legendo već ti mašiš poentu da Bblija nije švedski sto sa kojeg uzimaš što ti je volja. Sv. Oci su pažljivo odabrali koji su tekstovi kanonski i autentični. Nije tvoje da to preispituješ.
Osnivac moje vere je Bog

Poslednja izmena od moderatora:
u kom veku se to desilo? u 4. kada su na Laodikijskom saboru odbili atanasija i njegovu zaledjinu lucifera da uvrste lazno otkrivenje u kanon?> pise u mom potpisu sv. Amfilohije ikonijski da su ga U 4. veku tek neki prihvatali, a mnogi odbijali kao lazno, i da nam to bude istiniti bogonadahnuti kanon spisa. Ja tog AMFILOHIJA SLUSAM, a koga ti, prevarante i lazne proroke, medj' lukavim latinima?
da nisu u 7. veku na Trulskom saboru objavivsi dva kanona, 1 sa laznim otkrivenjem, a drugi bez njega?
zaista su bili pazljivi u odabiru, i ja se upravo i drzim njih, tih mnogih koji su ga odbacivali i to kroz vekove, uglavnom na istoku, a ti sledujes za zapadnjacima i njihovim derivatima, zlim plodovima laznog otkrivenja, i rimske kurije,... cekamo da vam Lucifer postane Bog i zvanicno, vidimo kod njih da je bio popularan jos u 4. veku, njihova rec, njihov naziv za djavola, pa ga potom aplikuju na Hrista, preko podvale ANDREJA Kesarijskog da je to normalno, nista cudno, u njegovom plagijatorskom tumacenju Apokalipse. Zato i brisu sve veze Lucifera i djavola u biblijskim prevodima, da se vlasi ne dosete da to nije nas Gospod, vec djavo, ko zna kada, kroz vise vekova, jel', nista se ne cini na brzinu.

Poslednja izmena:
u kom veku se to desilo? u 4. kada su na Laodikijskom saboru odbili atanasija i njegovu zaledjinu lucifera da uvrste lazno otkrivenje u kanon?> pise u mom potpisu sv. Amfilohije ikonijski da su ga U 4. veku tek neki prihvatali, a mnogi odbijali kao lazno, i da nam to bude istiniti bogonadahnuti kanon spisa. Ja tog AMFILOHIJA SLUSAM, a koga ti, prevarante i lazne proroke, medj' lukavim latinima?
da nisu u 7. veku na Trulskom saboru objavivsi dva kanona, 1 sa laznim otkrivenjem, a drugi bez njega?
zaista su bili pazljivi u odabiru, i ja se upravo i drzim njih, tih mnogih koji su ga odbacivali i to kroz vekove, uglavnom na istoku, a ti sledujes za zapadnjacima i njihovim derivatima, zlim plodovima laznog otkrivenja, i rimske kurije
Da se desilo u 20. vijeku idalje je stvar ista. Ili vjeruješ da Pravoslavna Crkva može pravilno i precizno odrediti kanon ili nemaš Sv. Pismo.

Da se desilo u 20. vijeku idalje je stvar ista. Ili vjeruješ da Pravoslavna Crkva može pravilno i precizno odrediti kanon ili nemaš Sv. Pismo.
ma ne mozes ti sa rimokatolickom kurijom da pregazis vekove hriscanstva kao da su nista, i svu moju mnogu bracu koja su odbacivala lazno otkrivenje, nemoguce!

Mi ostajemo Crkva, a vi ste otpali, samo se hvalisete pred ovim sektasima da ste kao neka "crkva", jer oni nisu, ali niste ni vi, vec smo ja i moja braca kroz vekove... koje ste vi i vasi ruzili, kao onaj Epifanije sv. Zlatoustog.
ej, sramota da ti podvaljujes da je Zlatousti citirao lazno otkrivenje sa jednom recju RIZHA

Pravoslavna Crkva je liturgijski odredila da se nikada ne cita lazno otkrivenje, idi kod zapadnjaka pa neka ti ga citaju na njihovim liturgijama, misama, ili se uclani u neku sektu, pa opet isto; ja ostajem pravoslavan kao i sva moja braca koje se ti odrices ili im podvaljujes kao Zlatoustom sluzeci se sa newadvent

ma ne mozes ti sa rimokatolickom kurijom da pregazis vekove hriscanstva kao da su nista, i svu moju mnogu bracu koja su odbacivala lazno otkrivenje, nemoguce!
A ko pominje rimokatolike?

Mi ostajemo Crkva, a vi ste otpali, samo se hvalisete pred ovim sektasima da ste kao neka "crkva", jer oni nisu, ali niste ni vi, vec smo ja i moja braca kroz vekove... koje ste vi i vasi ruzili, kao onaj Epifanije sv. Zlatoustog.
ej, sramota da ti podvaljujes da je Zlatousti citirao lazno otkrivenje sa jednom recju RIZHA

Pravoslavna Crkva je liturgijski odredila da se nikada ne cita lazno otkrivenje, idi kod zapadnjaka pa neka ti ga citaju na njihovim liturgijama, misama, ili se uclani u neku sektu, pa opet isto; ja ostajem pravoslavan kao i sva moja braca koje se tiu odrices ili im podvaljujes kao Zlatoustom
Zašto onda huliš na pravoslavne svetitelje ako si kobajagi pravoslavac?

kako ko? ti se pravis blesav da oni ne postoje sve do velike sizme 1054, a kada pitas ko je sastavio bibliju ne kazes to isto za pravoslavne, nego je sam Hristos bio pravoslavan, i apostoli, po tebi?
ako je tako, onda su oni krivoslavni, evo ko ih pominje, i zasto je jeronim prepeglao sve, upravo jer je tada kod njih lazno otkrivenje postalo liturgijsko u potpunosti, a kod nas nije nikada, ni onda, ni danas, niti ce ikada - to je sustina

ovo pise, The V. Rev. Dr. Stephen De Young is Pastor of Archangel Gabriel Orthodox Church in Lafayette, Louisiana. He holds a PhD in Biblical Studies from Amridge University: NJEGA CITIRAH, a ti branis rimokatolke, a napadas nas pravoslavne, jer si JUDA, zato i drizs onog epifanija i ipolita i sve njihove gadove
https://blogs.ancientfaith.com/whol...-revelation-canonical-in-the-orthodox-church/
St. Jerome heavily edited Victorinus’ commentary, removing any whiff of chiliasm, and reissued it under his own name. Importantly, this took place during the period when the Latin liturgical tradition was coalescing, allowing the book of Revelation to enter fully into Western liturgical life.

kako ko? ti se pravis blesav da oni ne postoje sve do velike sizme 1054, a kada pitas ko je sastavio bibliju ne kazes to isto za pravoslavne, nego je sam Hristos bio pravoslavan, i apostoli, po tebi?
ako je tako, onda su oni krivoslavni, evo ko ih pominje, i zasto je jeronim prepeglao sve, upravo jer je tada kod njih lazno otkrivenje postali liturgijsko u potpunosti, a kod nije nikada

ovo pise, The V. Rev. Dr. Stephen De Young is Pastor of Archangel Gabriel Orthodox Church in Lafayette, Louisiana. He holds a PhD in Biblical Studies from Amridge University: NJEGA CITIRAH, a ti branis rimokatolke, a napadas nas pravoslavne, jer si JUDA, zato i drizs onog epifanija i ipolita i sve njihove gadove
https://blogs.ancientfaith.com/whol...-revelation-canonical-in-the-orthodox-church/
St. Jerome heavily edited Victorinus’ commentary, removing any whiff of chiliasm, and reissued it under his own name. Importantly, this took place during the period when the Latin liturgical tradition was coalescing, allowing the book of Revelation to enter fully into Western liturgical life.
Бато Православна Црква латинске Оце прије шизме прославља као светитеље.

Бато Православна Црква латинске Оце прије шизме прославља као светитеље.
prestani da obmanjujes ljude mesajuci pravoverno sa pravoslavnim:
kako te vise nije sramota da varas ljude, jer zassto pominjes onda nas pravoslavne ako ti nisi pravoslavan?

pravo-slavlje se striktno odnosi na liturgiju gde je lazno otkrivenje zabranjeno u nas.

orto-doks, pa uzmi i vidi sta je doksologija, LITURGIJA:
Doksologija (grč. Δοξα + λεγω, lat. gloria, slavoslovlje, slava) je oblik molitve u pravoslavnoj liturgiji kojim se iskazuje transcendentnost,

ti mozes kao zapadnjaci da se nazivas pravoveran, ako mislis da jesi, ali ne mozes da budes pravo-slavan ako prihvatas lazno otkrivenje, JER JE ONO DOKSOLOSKI ZABRANJENO

prestani da se samoobmanjujes i druge da varas, jer nisi orthodox, nisi pravoslavan, a da li si pravo-veran, to je druga tema, o tome bi tek diskutovali

Poslednja izmena:
prestani da obmanjujes ljude mesajuci pravoverno sa pravoslavnim:
kako te vise nije sramota da varas ljude, jer zassto pominjes onda nas pravoslavne ako ti nisi pravoslavan?

pravo-slavlje se striktno odnosi na liturgiju gde je lazno otkrivenje zabranjeno u nas.

orto-doks, pa uzmi i vidi sta je doksologija, LITURGIJA
Doksologija (grč. Δοξα + λεγω, lat. gloria, slavoslovlje, slava) je oblik molitve u pravoslavnoj liturgiji kojim se iskazuje transcendentnost,
ti mozes kao zapadnjaci da se nazivas pravoveran, ako mislis da jesi, ali ne mozes da budes pravo-slavan ako prihvatas lazno otkrivenje, JER JE ONO DOKSOLOSKI ZABRANJENO

prestani da se samoobmanjujes i druge da varas, jer nisi orthodox, nisi pravoslavan, a da li si pravo-veran, to je druga tema
Ето ти који хулиш на православне светитеље ћеш мене учити православљу. Објасни зашто вјерујеш ичему из Св. Писма ако не вјерујеш да је Православна Црква била способна да препозна лажну књигу и не унесе је у Писмо? Ако је омашила ту можда је омашила у свему осталом. Можда су гностици у праву.

Ето ти који хулиш на православне светитеље ћеш мене учити православљу. Објасни зашто вјерујеш ичему из Св. Писма ако не вјерујеш да је Православна Црква била способна да препозна лажну књигу и не унесе је у Писмо? Ако је омашила ту можда је омашила у свему осталом. Можда су гностици у праву.
kada kazemo pravo-slavan [orto-doks] mislimo striktno na liturgiju [doksoloski smo pravi], gde zabranismo lazno otkrivenje, inace bi svaka sektaska susa mogla da uzme nasu bibliju i kaze da je ona pravoslavna, jer je bolje tumaci od nas

to znaju i zapadnjaci, pa kazu da su pravo-verni i oni, ali ne lazu da su i pravo-slavni, a mi kazemo da je nasa Crkva i katolicanska, kao i njihova

neke termine delimo, ali neke ne, ne lazemo se medjusobno vec imamo ferplej.
nisi ti bas naucen kako se pravis da jesi, ali mlad si pa sedi i uci, ali dok ucis muci

Back