"I ne uvedi nas u iskušenje." Ko nas uvodi u iskušenje?

Valjda je sada svima jasno da subotarska teologija koja kaže da Bog kuša čoveka nije od Boga. Bog spasava čoveka, Bog hoće da se čovek spase!
Kako te bre nije sramota da pljujes na Mojsija,ponavljam sta je rekao:

5 Mojs.13,3:
"...Nemoj poslušati što ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog vaš da bi se znalo ljubite li Gospoda Boga svojega iz svega srca svojega i sve duše svoje..."

Nego hajde da ti nekako za Mojsija progledamo kroz prsta jer ste ocito debelo popjuvali na sve Bozje zapovesti od kojih je primjetan deo ponovio Bog upravo kroz Mojsija nego sta cemo sa apostolom koji je jasno i precizno rekao sledece:

1 Sol.2,4:
"...Nego kako nas okuša Bog da smo vjerni da primimo jevanđelje, tako govorimo, ne kao ljudima ugađajući nego Bogu koji kuša srca naša..."

Ko sad ovde laze i pokusava falsifikovati Sveto Pismo,jel ja ili si to ipak ti nesreco papska ???????

Kako te bre nije sramota da pljujes na Mojsija,ponavljam sta je rekao:

5 Mojs.13,3:
"...Nemoj poslušati što ti kaže taj prorok ili sanjač, jer vas kuša Gospod Bog vaš da bi se znalo ljubite li Gospoda Boga svojega iz svega srca svojega i sve duše svoje..."

Nego hajde da ti nekako za Mojsija progledamo kroz prsta jer ste ocito debelo popjuvali na sve Bozje zapovesti od kojih je primjetan deo ponovio Bog upravo kroz Mojsija nego sta cemo sa apostolom koji je jasno i precizno rekao sledece:

1 Sol.2,4:
"...Nego kako nas okuša Bog da smo vjerni da primimo jevanđelje, tako govorimo, ne kao ljudima ugađajući nego Bogu koji kuša srca naša..."

Ko sad ovde laze i pokusava falsifikovati Sveto Pismo,jel ja ili si to ipak ti nesreco papska ???????
Jedno je kada Bog testira ljudsku poslušnost ili vernost Njegovim zapovestima, a drugo je kada đavo iskušava čoveka tj. kada ga nagovara na greh. Nije to isto. Nikada Bog neće čovjeka nagovarati na greh. Baš suprotno, odgovara ga od greha preko savesti i ljudi.

Jedno je kada Bog testira ljudsku poslušnost ili vernost Njegovim zapovestima, a drugo je kada đavo iskušava čoveka tj. kada ga nagovara na greh. Nije to isto. Nikada Bog neće čovjeka nagovarati na greh. Baš suprotno, odgovara ga od greha preko savesti i ljudi.
Sta je tebi covece,jel citas sta kaze apostol ,jell i to mozda los prevod !??,

Poslednja izmena:
Sta je tebi covece,jel citas sta kaze apostol ,jell i to mozda los prevod !??,
Problem je u prebukvalnom prevođenju kojeg se vi držite pa se krivo razume. Evo kako npr. "Savremeni srpski prevod" donosi pomenutu rečenicu:
Јеврејима 11:17 Вером је Авраам, када га је Бог проверавао, принео Исаака на жртву.

Problem je u prebukvalnom prevođenju kojeg se vi držite pa se krivo razume. Evo kako npr. "Savremeni srpski prevod" donosi pomenutu rečenicu:
Јеврејима 11:17 Вером је Авраам, када га је Бог проверавао, принео Исаака на жртву.
A ovo sa cenom nafte na svetskoj berzi ima vezu...kakvu konkretno molicu lepo ??!

Kakvo neznanje Svetog pisma pokazuješ!!! Bog koji je sušta dobrota ne navodi čoveka na greh.
Velika je razlika da li Bog kusa i da li navodi na iskusenje.
Tu je tvoj problem, nisi shfatio razliku.
Mesto da budes spreman da naucis, skaces kao pobesneo odma vredjas, nazivas.
Nemas ni malo blagodati ili Duha svetoga.
Ankako bi i mogao da imas?

Bog nece recimo da ti namesti da prodje gola zenska da bi vidio tvoju reakciju.
To bi bilo navodjenje na greh.

Nekoga mozes da kusas revimo da nista ne kazes.
Vec samo posmatras kako se pobasa.

Kako ces recimo kusati da li je pravoslavac pravi hriscanin?
Posmatraces njegove rodove i ponasanje pa onda ucenje.

Velika je razlika da li Bog kusa i da li navodi na iskusenje.
Tu je tvoj problem, nisi shfatio razliku.
Mesto da budes spreman da naucis, skaces kao pobesneo odma vredjas, nazivas.
Nemas ni malo blagodati ili Duha svetoga.
Ankako bi i mogao da imas?

Bog nece recimo da ti namesti da prodje gola zenska da bi vidio tvoju reakciju.
To bi bilo navodjenje na greh.

Nekoga mozes da kusas revimo da nista ne kazes.
Vec samo posmatras kako se pobasa.

Kako ces recimo kusati da li je pravoslavac pravi hriscanin?
Posmatraces njegove rodove i ponasanje pa onda ucenje.
Бог тестира или испробава. Ђаво куша/искушава. Језик се променио од времена Вука Караџића и Ђуре Даничића. Кушати значи и испробати неко јело.
Ти јудеохришћанин сабатаријанац објашњаваш православнима који су критеријуми православности :hahaha:

Бог тестира или испробава. Ђаво куша/искушава. Језик се променио од времена Вука Караџића и Ђуре Даничића. Кушати значи и испробати неко јело.
Ти јудеохришћанин сабатаријанац објашњаваш православнима који су критеријуми православности :hahaha:
Mesto da priznas da nisi znao samo se dublje ukopavas.

Znaci nije sija nego vrat?
Vrat nije sija ali je sija?
A ti si mislio da je sija ali je vrat.

I jedno i drugo je isto.
Dok kod tebe nije jer si vidio da nisi znao ali ti greh neda da priznas.
Ne moze se grehom Bogu sluziti.

Mesto da priznas da nisi znao samo se dublje ukopavas.

Znaci nije sija nego vrat?
Vrat nije sija ali je sija?
A ti si mislio da je sija ali je vrat.

I jedno i drugo je isto.
Dok kod tebe nije jer si vidio da nisi znao ali ti greh neda da priznas.
Ne moze se grehom Bogu sluziti.
Ništa se ja nisam ukopao nego jezički i teološki razjasnio o čemu se radi.

Ništa se ja nisam ukopao nego jezički i teološki razjasnio o čemu se radi.
Bruko nevidjena,osim sto si neosnovano optuzivao i vredjao "neznalice subotare", pozvao si cak forumsku javnost da vide njihovu navodnu pogresnu teolosku logiku a kad si bio demantovan i kada si dobio izuzetno dobru lekciju konkretnim Biblijskim dokazima - umesto da se izvinis i zahvalis na poucavanju ti i dalje mantras ???
SRAM TE BILO PAPSKA NEZNALICO !!!

Poslednja izmena:
Bruko nevidjena,osim sto si neosnovano optuzivao i vredjao "neznalice subotare", pozvao si cak forumsku javnost da vide njihovu navodnu pogresnu teolosku logiku a kad si bio demantovan i kada si dobio izuzetno dobru lekciju - umesto da se izvinis i zahvalis na poucavanju ti i dalje mantras ???
SRAM TE BILO PAPSKA NEZNALICO !!!
Lepo sam objasnio o čemu se radi. A, ti i tvoj pajdaš ste se pokazali kao potpune teološke neznalice.

Lepo sam objasnio o čemu se radi. A, ti i tvoj pajdaš ste se pokazali kao potpune teološke neznalice.
Kakve sad neznalce nesreco papska,na ociju svih forumasa si optuzivao i ja ti dao konkretne teskstove iz SZ-ta isto kao iz NZ-ta i umesto da kazes izvinite ljudi,ponela me euforicna mrznja, pogresio sam,nisam znao i t.d. ti i dalje ides glavom u pesak i ignorises ono sto stojii jasno zapisano u Bibliji...!!!
SRAMOTA !!!

Kakve sad neznalce nesreco papska,na ociju svih forumasa si optuzivao i ja ti da konkretne teskstove iz SZ-ta isto kao iz NZ-ta i umesto da kazes izvinite ljudi,ponela me euforicna mrznja, pogresio sam i t.d. ti i dalje ides glavom u pesak i ignorises ono sto stojii jasno zapisano u Bibliji...!!!
SRAMOTA !!!
Nikakve ja veze sa papom nemam. A ti pokaži bibliskim argumentima da nisam u pravu. Naravno da sam u pravu.

Наравно да читам. Молим, библијске аргументе.
Nevidjeni bezobrazlik !!!
U redu,evo citate iz Svetog Pisma OPET,samo za tebe:

5 Mojs.13,3:

1 Sol.2,4:

Back