Nešto mi ne štima u priči o raspeću

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
judeja je bila deo rimskog carstva, u judeji su važili rimski zakoni koje je sprovodio rimski namesnik, porez je išao u rimsku blagajnu, po judeji su bili raspoređeni rimski vojnici
s druge strane galileja je imala svog cara, jevrejina svoju vojsku i svoje zakone
Aman Bre,Irod je bio Rimski VAZAL i kao takav sluzio je samo da bi gusio eventualne pobune jevreja protiv Rimskog carstva.

Kada Pilat pod pritiskom donosi odluku da se Isus razapne on nudi masi da bira da povodom praznika Pashe da pomilovanje ili Isusu ili drugom osuđeniku na smrt razbojniku Varavi.... Međutim kad Isus bude na krstu ispostavlja se da je bilo još dva osuđenika na smrt tog dana, dva razbojnika koja su razapeta na krstovima pored Isusa...
e sad zašto Pilat nije ponudio masi za oslobađanje i ovu dvojicu? Ne mogu oni čas da postoje u priči čas da ne postoje? Ili ima 4 osuđenika na smrt ili dva pa se jedan pomiluje?

Interesuje me kako ovo objašnjavate?
Prvo pazljivo procitaj izvestaj iz Biblije.
Zasto je bitno da li postoji jos osudjenih na smrt?

Pitanje je bilo Isus. Pilat nije nalazio to da je on kriv ali pod pritiskom ljudi on im daje izbor Isus ili Varava
Ocigledno je ocekivao da oslobode Isusa a ne okorelog kriminalca.
Pilat je to i pokusavao da oslobodi Isusa, ali je narod izabrao Varavu.

Tu je u prici nebitno da li ima vise osudjenih...

Prvo pazljivo procitaj izvestaj iz Biblije.
Zasto je bitno da li postoji jos osudjenih na smrt?

Pitanje je bilo Isus. Pilat nije nalazio to da je on kriv ali pod pritiskom ljudi on im daje izbor Isus ili Varava
Ocigledno je ocekivao da oslobode Isusa a ne okorelog kriminalca.
Pilat je to i pokusavao da oslobodi Isusa, ali je narod izabrao Varavu.

Tu je u prici nebitno da li ima vise osudjenih...
Zeznula si se i ovde jer ti nisi pazljivo citala Bibiju. To je bio specijalan dan, praznik, kad je mogao da narod izabere izmedju dvojice zarobljenika. Ocigledno su ovi drugi bili vec osudjeni, a Pilat je odlucio da ponudi Varavu nasuprot Hristu, ocekujuci da ce se narod izjasniti za Hrista.

Medjutim nije, i ostatak price se vec zna.

Znaci, samo izmedju dvojice je moglo da bude birano, a ostali osudjenici od ranije tog dana su imali da budu pogubljeni.

Zeznula si se i ovde jer ti nisi pazljivo citala Bibiju. To je bio specijalan dan, praznik, kad je mogao da narod izabere izmedju dvojice zarobljenika. Ocigledno su ovi drugi bili vec osudjeni, a Pilat je odlucio da ponudi Varavu nasuprot Hristu, ocekujuci da ce se narod izjasniti za Hrista.

Medjutim nije, i ostatak price se vec zna.

Znaci, samo izmedju dvojice je moglo da bude birano, a ostali osudjenici od ranije tog dana su imali da budu pogubljeni.
Jesam pazljivo sam procitala Bibliju.
Ja sam upravo to i napisala sto i ti.

Back