- Poruka
- 85.646
Ne treba biti istoricar da bi shvatio da hrvati nemaju istoriju.Ma sigurno ti znaš bolje od raznih povjesničara koji se bave tom tematikom![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne treba biti istoricar da bi shvatio da hrvati nemaju istoriju.Ma sigurno ti znaš bolje od raznih povjesničara koji se bave tom tematikom![]()
U okolini vinkovaca pre par godina hrvatski arheolozi pronasli su presto srednjovekovnog hrvatskog kralja Izmislava prvog LopovirovicaDobar vic. Iza srpskih kraljeva i vladara su ostale zadužbine. Šta je ostalo iza hrvatskih vladara?
Znači engleska vikipedija, Tibor Živković i Istorijski muzej Srbije su mitomani, a korisnik sa foruma kome smetaju informacije koje iznose ove institucije ili osobe je onaj kome treba vjerovati? To znači da su Srbi plasirali svoje laži bolje stranoj publici onda i porazili takve u svakom pogledu.Naravno da jesu kad se ničim ne može potrijepit da to zbilja pripada nekom vašem vladaru. Al kad nemaš ništa drugo onda nije za čudit se da nekoj znački pridaješ toliku pozornost..
Naglasak u mom postu je bia na količinu arheoloških pronalazaka između cca 7.-12.st. u kojem poprilično oskudjevate u odnosu na narod koji se ovde ismijava i čije bi predmete neki smistili u jednu sobu. A ako vam je toliko stalo do te značke eto van jeZnači engleska vikipedija, Tibor Živković i Istorijski muzej Srbije su mitomani, a korisnik sa foruma kome smetaju informacije koje iznose ove institucije ili osobe je onaj kome treba vjerovati? To znači da su Srbi plasirali svoje laži bolje stranoj publici onda i porazili takve u svakom pogledu.
Ne treba biti istoricar da bi shvatio da hrvati nemaju istoriju.
Ovi jedan , neke teme shvatam kao šale , a ne kao vid nametanja mišljenja .
...........
Stoga , ako pišem za ozbiljnost prvo polazim od regularnog mišljenja "deobe naroda" , zatim genetičara , pa tek usput o mišljenjima istoričara .
Ko vam brani živit u laži, al ispadate neuki i zatucani prid svitomU okolini vinkovaca pre par godina hrvatski arheolozi pronasli su presto srednjovekovnog hrvatskog kralja Izmislava prvog Lopovirovica
Ali onda su dubljom analizom utvrdili da je to samo zatrpani poljski wc
Glup komentar nakon svega prethodnog izrečenog.Naglasak u mom postu je bia na količinu arheoloških pronalazaka između cca 7.-12.st. u kojem poprilično oskudjevate u odnosu na narod koji se ovde ismijava i čije bi predmete neki smistili u jednu sobu. A ako vam je toliko stalo do te značke eto van je![]()
U njihovoj postavci se ne nalaze samo arheološki nalazi, niti samo iz ranog srednjevjekovlja, niti sadržajno za predmete isključivo vezane za Hrvate. Ima tu svega i svačega od Višeslavove krstionice do Jugoslavije.Srb imaju malo nalaza za rano srednjovjekovlje, to svatko zna. Ne mogu oni napraviti išta slično MHAS-u jer nema materijala.
I sve je praktički već izloženo u srpskim muzejima. Ove godine je čak rekonstruisana kruna kralja Mihaila Vojislavljevića po uzoru na fresku iz te crkve u Stonu, i nalazi se u postavci Istorijskog muzeja Srbije zajedno za ostalim insignijama srpskih vladara.Za Evanđelistar kneza Miroslava sam 70% siguran da nije srpski, nije ni crkva u Stonu s onom freskom, a Strojimirov bi mogao biti 80% srpski.
Skupljate po svijetu random srednjovjekovne artefakte i bez dokaza ih proglašavate srpskima.Znači engleska vikipedija, Tibor Živković i Istorijski muzej Srbije su mitomani, a korisnik sa foruma kome smetaju informacije koje iznose ove institucije ili osobe je onaj kome treba vjerovati? To znači da su Srbi plasirali svoje laži bolje stranoj publici onda i porazili takve u svakom pogledu.
Drago mi je da su neki ljubomorni na naše muzejske postavke.Skupljate po svijetu random srednjovjekovne artefakte i bez dokaza ih proglašavate srpskima.
Logično je mi je da prsten pripada češkom knezu Stroimiru nego srpskom.Drago mi je da su neki ljubomorni na naše muzejske postavke.
Ništa, nazovi ove iz muzeja i reci im da isprave opis. Kaži došao jedan forumaš do novih nalaza. Taman im i plasiraš bajku o Vuku Karadžiću.Logično je mi je da prsten pripada češkom knezu Stroimiru nego srpskom.
Nema bajki samo neugodnih istina za Srbe koji su sebe uvjerili u svoje bajke.Ništa, nazovi ove iz muzeja i reci im da isprave opis. Kaži došao jedan forumaš do novih nalaza. Taman im i plasiraš bajku o Vuku Karadžiću.
Ne samo sebe, već i cijeli svijet. Od nas dosta vala.Nema bajki samo neugodnih istina za Srbe koji su sebe uvjerili u svoje bajke.
Upravo zato mi nije ni jasno konstantno ismijavanje naše ranosrednovjekovne povijesti ili šta se ne znaju grobovi hrv. vladara kad je kod njih situacija 10 puta gora kad pričamo o tom periodu od cca 7.-12.st.(i koliko sam upratia tako je i kod većine drugih naroda).Srb imaju malo nalaza za rano srednjovjekovlje, to svatko zna. Ne mogu oni napraviti išta slično MHAS-u jer nema materijala.
Za Evanđelistar kneza Miroslava sam 70% siguran da nije srpski, nije ni crkva u Stonu s onom freskom, a Strojimirov bi mogao biti 80% srpski.
Koji cijeli svijet? Srpski svijet?Ne samo sebe, već i cijeli svijet. Od nas dosta vala.
Видим да је све ту, и српске крстионице, и каролиншки мачеви, и латинске цркве, и српски владари и фалсификоване плоче, а за остатак се не зна ни шта је.Nema bajki samo neugodnih istina za Srbe koji su sebe uvjerili u svoje bajke.
Pogledajte prilog 1803488
I običan i srpski.Koji cijeli svijet? Srpski svijet?
Srpske krstionice, množina? Znači bajka.Видим да је све ту, и српске крстионице, и каролиншки мачеви, и латинске цркве, и српски владари и фалсификоване плоче, а за остатак се не зна ни шта је.
To se u ozbiljnom svijetu se zove tkz. prsten srpskog kneza Strojimira jer nema nikakvih dokaza da je bio njegov i bio bi jedini takav primjer kod Srba još stoljećima kasnije, što opet dovodi u sumnju porijeklo iz Srbije.I običan i srpski.
Sram te bilo.Ostaci kamenih ukrasa s lokaliteta Crkvina u Biskupiji kod Knina.
Podudaraju se s ukrasima na Višeslavovoj krstionici, tkz. benediktinska klesarska radionica.
Pogledajte prilog 1803510
Kod Srba nema ni crkve gdje bi se ta krstionica smjestila, a da ne pričamo kako je grčki zapis kneza Vojislava prekršten u Višeslava.
Није у духу српског народа, јер немамо потребе да све са простора где живи наш народ проглашавамо "старосрпским". Немамо старосрпске Влахе, ни старосрпске цркве, чак ни српске Хрвате. Не мислимо да је национално одговорно и зрело да, рецимо, све археолошке старине са простора Србије прогласимо српским.Srb imaju malo nalaza za rano srednjovjekovlje, to svatko zna. Ne mogu oni napraviti išta slično MHAS-u jer nema materijala.
Za Evanđelistar kneza Miroslava sam 70% siguran da nije srpski, nije ni crkva u Stonu s onom freskom, a Strojimirov bi mogao biti 80% srpski.