Хрватски владари

Naravno da jesu kad se ničim ne može potrijepit da to zbilja pripada nekom vašem vladaru. Al kad nemaš ništa drugo onda nije za čudit se da nekoj znački pridaješ toliku pozornost..
Znači engleska vikipedija, Tibor Živković i Istorijski muzej Srbije su mitomani, a korisnik sa foruma kome smetaju informacije koje iznose ove institucije ili osobe je onaj kome treba vjerovati? To znači da su Srbi plasirali svoje laži bolje stranoj publici onda i porazili takve u svakom pogledu.

Znači engleska vikipedija, Tibor Živković i Istorijski muzej Srbije su mitomani, a korisnik sa foruma kome smetaju informacije koje iznose ove institucije ili osobe je onaj kome treba vjerovati? To znači da su Srbi plasirali svoje laži bolje stranoj publici onda i porazili takve u svakom pogledu.
Naglasak u mom postu je bia na količinu arheoloških pronalazaka između cca 7.-12.st. u kojem poprilično oskudjevate u odnosu na narod koji se ovde ismijava i čije bi predmete neki smistili u jednu sobu. A ako vam je toliko stalo do te značke eto van je :D

Ne treba biti istoricar da bi shvatio da hrvati nemaju istoriju.

Ovi jedan , neke teme shvatam kao šale , a ne kao vid nametanja mišljenja .
...........
Stoga , ako pišem za ozbiljnost prvo polazim od regularnog mišljenja "deobe naroda" , zatim genetičara , pa tek usput o mišljenjima istoričara .

U okolini vinkovaca pre par godina hrvatski arheolozi pronasli su presto srednjovekovnog hrvatskog kralja Izmislava prvog Lopovirovica
Ali onda su dubljom analizom utvrdili da je to samo zatrpani poljski wc
Ko vam brani živit u laži, al ispadate neuki i zatucani prid svitom ;)

Srb imaju malo nalaza za rano srednjovjekovlje, to svatko zna. Ne mogu oni napraviti išta slično MHAS-u jer nema materijala.

Za Evanđelistar kneza Miroslava sam 70% siguran da nije srpski, nije ni crkva u Stonu s onom freskom, a Strojimirov bi mogao biti 80% srpski.

Naglasak u mom postu je bia na količinu arheoloških pronalazaka između cca 7.-12.st. u kojem poprilično oskudjevate u odnosu na narod koji se ovde ismijava i čije bi predmete neki smistili u jednu sobu. A ako vam je toliko stalo do te značke eto van je :D
Glup komentar nakon svega prethodnog izrečenog.

Srb imaju malo nalaza za rano srednjovjekovlje, to svatko zna. Ne mogu oni napraviti išta slično MHAS-u jer nema materijala.
U njihovoj postavci se ne nalaze samo arheološki nalazi, niti samo iz ranog srednjevjekovlja, niti sadržajno za predmete isključivo vezane za Hrvate. Ima tu svega i svačega od Višeslavove krstionice do Jugoslavije.

Za Evanđelistar kneza Miroslava sam 70% siguran da nije srpski, nije ni crkva u Stonu s onom freskom, a Strojimirov bi mogao biti 80% srpski.
I sve je praktički već izloženo u srpskim muzejima. Ove godine je čak rekonstruisana kruna kralja Mihaila Vojislavljevića po uzoru na fresku iz te crkve u Stonu, i nalazi se u postavci Istorijskog muzeja Srbije zajedno za ostalim insignijama srpskih vladara.

Skupljate po svijetu random srednjovjekovne artefakte i bez dokaza ih proglašavate srpskima.

Drago mi je da su neki ljubomorni na naše muzejske postavke.
Logično je mi je da prsten pripada češkom knezu Stroimiru nego srpskom.
Češki je nakon kraće vladavine i sukoba slavenskog svećenstva podržavanom iz Bizanta i njemačkog morao pobjeći u Njemačku i pritom uzeo sam sobom dio državnog blaga. Možda i taj prsten među njima i to bi objasnilo da je u Njemačkoj bio na aukciji.
Screenshot_20251020_162520.jpg

Upravo zato mi nije ni jasno konstantno ismijavanje naše ranosrednovjekovne povijesti ili šta se ne znaju grobovi hrv. vladara kad je kod njih situacija 10 puta gora kad pričamo o tom periodu od cca 7.-12.st.(i koliko sam upratia tako je i kod većine drugih naroda).

Šta je najgore ja se sprdam iako nisam daleko od istine kad napišem da samo u mom polju ima više tragova Hrvata nego u ciloj njihovoj srednjovjekovnoj državi od strane Srba do pojave Nemanjića.

HE2_0314.jpg

BIJAĆI, detalj s ciborija, Split, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika

HE2_0296.jpg

BIJAĆI, rekonstruirani ciborij iz crkve sv. Marte, Split, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika

Screenshot (1037).png

Luk oltarne ograde pronađen u crkvi sv. Jurja u Putlju

Ostaci kamenih ukrasa s lokaliteta Crkvina u Biskupiji kod Knina.

Podudaraju se s ukrasima na Višeslavovoj krstionici, tkz. benediktinska klesarska radionica.
20251020_121749.jpg

Kod Srba nema ni crkve gdje bi se ta krstionica smjestila, a da ne pričamo kako je grčki zapis kneza Vojislava prekršten u Višeslava.

Nema bajki samo neugodnih istina za Srbe koji su sebe uvjerili u svoje bajke.
Pogledajte prilog 1803488
Видим да је све ту, и српске крстионице, и каролиншки мачеви, и латинске цркве, и српски владари и фалсификоване плоче, а за остатак се не зна ни шта је.

Видим да је све ту, и српске крстионице, и каролиншки мачеви, и латинске цркве, и српски владари и фалсификоване плоче, а за остатак се не зна ни шта је.
Srpske krstionice, množina? Znači bajka.
Karolinški mačevi su bili prestižno oružje dostojanstvenika jer Slaveni nisu koristili to oružje.
Latinske crkve? Jedino ona sv. Stošije u Zadru. Ostalo su starohrvatske crkve iz vremena od 9.st.

Није у духу српског народа, јер немамо потребе да све са простора где живи наш народ проглашавамо "старосрпским". Немамо старосрпске Влахе, ни старосрпске цркве, чак ни српске Хрвате. Не мислимо да је национално одговорно и зрело да, рецимо, све археолошке старине са простора Србије прогласимо српским.

Све и кад бисмо хтели да маштамо и измишљамо, Мирослављево јеванђеље не може бити ничије до српско. Изгледа да је проблем што је јеванђелистар најзначајнији споменик српске, али јужнословенске писмености, а то код неких изазива нелагоду; и заиста је старосрпски - стар више од осам векова.

Back