gost 428502
Poznat
- Poruka
- 7.257
Nisam mislio na Bribir, već na tkz tropolje, livanjsko polje, kupres itd..Tu ima dosta nelogičnosti. Primera radi Goran Šarić njih ne smatra Hrvatima, već kako kaže radi se o Hrvaćanima(Livnu) što bi značilo da su pod hrvatskom upravom al da nisu Hrvati, tu prvenstveno misli na Livno itd.Bribir nije bio mješan sigurno, jer treba znati da prvi pravoslavni manastiri ikada na tlu Dalmacije dolaze sa Jelenom (sestrom cara Dušana), a on nju daje za ženu Mladenu III Šubiću.
Sad ti zamisli u kakvim super odnosima je Dušan bio sa Knezovima Šubićima Bribirskim.
Jelena tada gradi Manastire Krupu i Krku, i time privoljava nešto pravoslavnoga stanovništva na područje Dalmacije, pravo doseljavanje počinje u 16om stoljeću zbog Turske najezde u Bosnu, tada se većina Srba Hrvatske do 1991 naseljava, što se tiče Dalmacije naseljavaju se u Bukovicu (zaledje sjeverne Dalmacije).
Obitelj Šubić ti je... OGROMNA, što se tiče Knezova.
Loza Mladena III Šubića i žene mu Jelene ipak neslavn završava jer linija završava, nisu imali dugoročnije potomstvo, ali sama činjenica da ju je Dušan dao dotičnome Mladenu Šubiću za ženu govori dovoljno.
Imao sam ja cijelo doslovno stablo obitelji Šubić, savršeno je bilo stablo, morao bi ga naći, na tom stablu točno vidiš koji je Šubić prvi otišao u dovorac Zrin, te postao prvi Šubić-Zrinski.
Mislim da mu je ime bilo na J, ali da me ubiješ ne mogu se sad sitit, naizgled nevažan tip, ali se ispostavilo i ne tako nevažan haha.
P.S. Što se tiče testova, a što će mi testovi? Da me postave za Kralja Hrvatske, da srušim republiku i napravim Kraljevinu? hahahahah
Njegove reči, samo prenosim. Definitivno taj kraj je jako čudan kada se sve uzme u obzir.