Da li su kajkavci Hrvati ili zaseban narod?

Ne postoji ni jedan srpski vladar 1803. sa titulom knjaza.
Jer ni nemate vladara ali se u narodu tako zvalo
Ta nije priko noci knez postao knjaz tek tako
S drufe strane, u hrvata imas i poljicana i dubrovcana s titulon kneza te iste 1803

Vrlo jasno si tvrdio da Srbi uopšte nemaju ni kneza ni župana.
Prvi naziv knjaza je u 7 st a kneza kasnije
Kako ste mogli onda svoje vladare izvorno nazivati knezevima a ne knjazovima ?
I mi kad govorimo o banovima kazemo da smo to pokupili od avara a ne da je izvorno nasa

Jer ni nemate vladara ali se u narodu tako zvalo
Ta nije priko noci knez postao knjaz tek tako
S drufe strane, u hrvata imas i poljicana i dubrovcana s titulon kneza te iste 1803
Ti si stvarno operisan. Sveti Petar Cetinjski je tada vladar, nosi titulu vladike. Titula kneza postoji tada kod srpske imućnije gospode unutar Osmanskog carstva, ne kao vladarska titula. Događaj koji je prethodio Prvom srpskom ustanku od 1803. do 1804. se upravo zove Seča knezova.
https://en.wikipedia.org/wiki/Slaughter_of_the_Knezes

Tvoje gluposti niko ne puši.

Koji je to knjaz u 7. stoljeću? Jedini ti vidiš te knjaževe u 7. stoljeću i niko drugi. To je tvoja tvrdnja koja ne postoji u istoriografiji. Nikako da saznamo koji je to srpski vladar bio knjaz u srednjem vijeku. Možemo li ikako da saznamo njegovo ime ili zaista ne postoji?

Ništa tu nije katoličko. Istog datuma i pravoslavci i krstjani (tada) slave te praznike. Sam Kulin je bio krstjanin, koji je tek dosta kasnije samo nominalno prihvatio katoličantsvo 1203. kako bi spriječio krstaški rat katolika na Bosnu.
nema mi nista milije nego kad krenete govorit da je ikavica,kalendar,neki hrvatska rič,...bilo vaše ali je u vas skroz nestalo a u nas se sacuvalo svuda

nagadanje bez ikakvog razloga
Zasto bi se ukinia taj datum?
Kad se ukinia taj datum ?
Koga je ukinia?

I mi kad govorimo o banovima kazemo da smo to pokupili od avara a ne da je izvorno nasa
Knjaz je rusizam koji se odomaćio u Srbiji tek u 19-om vjeku. 1000+ godina prije toga Srbi su imali kneževe. Puno Srba nosi prezime Knežević, s prezime Knjažević je nepostojeće kod Srba.
Da se ne ponavljan

Knjaz je rusizam koji se odomaćio u Srbiji tek u 19-om vjeku. 1000+ godina prije toga Srbi su imali kneževe. Puno Srba nosi prezime Knežević, s prezime Knjažević je nepostojeće kod Srba.
Samo sto se naziv knjaz javlja prvo kod bizanta
Rusi su zadrzali izborni oblik mi smo ga minjali
U nas postoje zupani i knezevi u kontinuitetu dok u vas toga nema nego postoji rupetina od 400 g
Cak i kad ste dobili autonomiju zvali ste ih knjazevima. Cak ni danas ne bastinite tu titulu

Samo sto se naziv knjaz javlja prvo kod bizanta
Rusi su zadrzali izborni oblik mi smo ga minjali
U nas postoje zupani i knezevi u kontinuitetu dok u vas toga nema nego postoji rupetina od 400 g
Cak i kad ste dobili autonomiju zvali ste ih knjazevima. Cak ni danas ne bastinite tu titulu
Kad je i gdje je Vizantija ikad prozvala knjazom????

Od toga da Srbi uopšte nemaju kneževe i župane došli smo do neke rupe od 400 godina? Koja teorija je sada istinita? I zašto je to uopšte bitno?

Ti si pogubljen. Nakon toga, od Miloša Obrenovića je u upotrebi knjaz
TI si reka od 19 st a to bi znacilo od 1801
(Ovako i ti mene peglas za svaku sitnicu)
Al nebitno,ono sta ocu rec jest da je knjaz izvorni bizantski najstariji oblik koji je u svih slavena koriscen ali se u nekih izdrzao u nekih iskrivia
Tako se u srba javlja jedno vrime i nestaje i vraca se malkice u 19 st na par godina cini mi se do 1881. S druge strane, u hrvata se uvodi pa ima kontinuitet kroz dubrovacku i poljicku republiku, a i dan danas je u uporabi
Sad bi ti titulu koja je trajala 20% vase povijesti prisvojia. Dulje ste imali titulu sultana od kneza

Kad je i gdje je Vizantija ikad prozvala knjazom????
Prvi put se u srba spominje u 9 st
Spominje su u diplomi svetog save
U 19 st se ustvari vraca

Od toga da Srbi uopšte nemaju kneževe i župane došli smo do neke rupe od 400 godina? Koja teorija je sada istinita? I zašto je to uopšte bitno?
Ja san reka da to nije vasa titula
Ko da kazen da je sultan vasa titula jer su vladali 500 g.
Gleda se sta je izvorno, sta je ostavilo najveci trag,...a to je svakako knjaz

TI si reka od 19 st a to bi znacilo od 1801
(Ovako i ti mene peglas za svaku sitnicu)
Al nebitno,ono sta ocu rec jest da je knjaz izvorni bizantski najstariji oblik koji je u svih slavena koriscen ali se u nekih izdrzao u nekih iskrivia
Tako se u srba javlja jedno vrime i nestaje i vraca se malkice u 19 st na par godina cini mi se do 1881. S druge strane, u hrvata se uvodi pa ima kontinuitet kroz dubrovacku i poljicku republiku, a i dan danas je u uporabi
Sad bi ti titulu koja je trajala 20% vase povijesti prisvojia. Dulje ste imali titulu sultana od kneza
Ne lupetaj, od 19. stoljeća znači da može da padne bilo kada u rasponu od 1801. do 1900. Kada neko kaže da je Srbija bila carevina u 14. stoljeću to ne znači da je bila carevina svake godine tog vijeka.

Aman koji je Srbin ikada koristio titulu knjaza u srednjem vijeku? Konstantno ponavljaš jednu te istu izmišljotinu. Ni jedno jedino ime nisi naveo.

Kako može neko nešto već svoje da prisvoji? Ako Srbi koriste titulu kneza onda je ta titula domaća.

Prvi put se u srba spominje u 9 st
Ko je pominje u 9. stoljeću???? Apsolutno ne postoji ni jedan izvor sem Ajnharda iz tog perioda, vezan za Balkanske Srbe, i on ne pominje nikakve titule.

Spominje su u diplomi svetog save
U diplomi Svetog Save??? Šta je sad pa to? Čovjek diplomirao na univerzitetu i dobio diplomu?

Ja san reka da to nije vasa titula
Ko da kazen da je sultan vasa titula jer su vladali 500 g.
Gleda se sta je izvorno, sta je ostavilo najveci trag,...a to je svakako knjaz
Srpski vladari nisu nosili titulu sultana, ali kneza jesu. Izvornih titula nema, ima ih desetine za razne slojeve. Ti još ni jednog srpskog vladara sa titulom knjaza u srednjem vijeku ne možeš navesti a još pričaš o originalnoj tituli.

Ne lupetaj, od 19. stoljeća znači da može da padne bilo kada u rasponu od 1801. do 1900. Kada neko kaže da je Srbija bila carevina u 14. stoljeću to ne znači da je bila carevina svake godine tog vijeka.
Onda se napise "od tridesetih godin" ili sredinom, krajem, od pocetka...19 vijeka al zaboravi
Ni jedno jedino ime nisi naveo.
diploma sv save je bezimen?

Kako može neko nešto već svoje da prisvoji
Ja uzmen titulu senatora od amera i to je nase?
Gleda se sta je izvorno i ima li kontinuitet
Ako toga nema to je neka privremena titula ala komesar,maršal,grof,vojvoda...koje su dosle nakratko i nestale sa scene

Srpski vladari nisu nosili titulu sultana, ali kneza jesu. Izvornih titula nema, ima ih desetine za razne slojeve. Ti još ni jednog srpskog vladara sa titulom knjaza u srednjem vijeku ne možeš navesti a još pričaš o originalnoj tituli.
Kad nijedan srbin nije bia sultan
Ako cemo gledati tako, uzmi pasu sokolovica
Je li pasa vasa titula ili je turska?

Poslednja izmena:
Onda se napise "od tridesetih godin" ili sredinom, krajem, od pocetka...19 vijeka al zaboravi
Ne napiše se ništa jer je korišten čak i paralelno. Miloš Obrenović je bio "knjaz", dok je u njegovoj državi bilo obor-knezova.

diploma sv save je bezimen?
Diploma Svetog Save je vladar sa titulom knjaza? Ni Sveti Sava a još manje neka njegova diploma ima tu titulu koja se dodeljuje tek u modernoj srpskoj državi. Komičan si.

Ja uzmen titulu senatora od amera i to je nase?
Gleda se sta je izvorno i ima li kontinuitet
Ako toga nema to je neka privremena titula ala komesar,maršal,grof,vojvoda...koje su dosle nakratko i nestale sa scene
Šta je izvorno? Knjaz koji se prvi put koristi kod Srba u 19. stoljeću, a ne knez koji se prvi put definitno pominje u 12. stoljeću?

Back