Da li su kajkavci Hrvati ili zaseban narod?

Cak je i kulin ban koristia katolicki kalendar
jer mu povelja počinje znakom križa, poziva se na Evanđelje, a Radivoj navodi da je napisana od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja. Taj dan Rimokatolička Crkva svetkuje kao Dan Ivana Glavosijeka
Ništa tu nije katoličko. Istog datuma i pravoslavci i krstjani (tada) slave te praznike. Sam Kulin je bio krstjanin, koji je tek dosta kasnije samo nominalno prihvatio katoličantsvo 1203. kako bi spriječio krstaški rat katolika na Bosnu.

Kazes da papa nema veze s titulama drzave kojoj su njih trojica priznavale crkvu?
Onda kazes da se taj naziv nije koristia, a stariji je od naziva knez jer se javlja u 7 stoljecu,prije navedenog miroslava
Naravno da nema veze sa njihovim titulama. Odakle titule kao knez ili župan Italijanima? Nikad nijedan papa nije dao takve titule nikome.

Ne, nije stariji od kneza. Apsolutno ne postoji ni jedan srpski vladar sa titulom knjaza prije 19. stoljeća. Sam si citirao članak koji kaže da tek tada u 19. stoljeću stiže od Rusa. Kontradiktoran si samom sebi.

Primorje je hrvatsko-katolicko-glagoljičko
zapadni dio huma je pripadao hrvatskoj prema tvojoj karti
Raska je jedina srpska zemlja i kakve veze ima sta je prva?
Drzava shs i kraljevina shs su minjale rasporeda srba i slovenaca u imenu
Stavio je Srbe na prvom mestu, nije to tek onako. Ovo sa Državom SHS ti je loše poređenje, to je bila kratkotrajna unija tri naroda.

Kako sam ja pokušao osvojiti Dalmaciju kad sam rođen tamo? Šta pokušao sam osvojiti svoju kuću, njivu, livadu, šumu? Da imam navedenog u vlasništvu, nasljedio od predaka.
Neki tvoji sunarodnjaci su je pokušali osvojit i otuđit od naroda kojem pripada po rado spominjanom povijesnom pravu ;)

Isto onda važi za Kosovo koje je isto tako razarano.

Šta mi imamo s tim?

Naravno da nema veze sa njihovim titulama. Odakle titule kao knez ili župan Italijanima? Nikad nijedan papa nije dao takve titule nikome.

Ne, nije stariji od kneza. Apsolutno ne postoji ni jedan srpski vladar sa titulom knjaza prije 19. stoljeća. Sam si citirao članak koji kaže da tek tada u 19. stoljeću stiže od Rusa. Kontradiktoran si samom sebi.
To je iskljucivo slavenska titula ne romanska
A jok, stici ce u 16 st kad ste bili pod turcima
I pokazi mi titula kneza koja se javlja prije bizantskog knjaza

Neki tvoji sunarodnjaci su je pokušali osvojit i otuđit od naroda kojem pripada po rado spominjanom povijesnom pravu ;)
Pokušali otuđiti Dalmaciju od Dalmata/Ilira?

U trebinju ekavica jača zestoko
To prvi put čujem. Znam da je u Bijeljini došlo do prodora ekavice među novinarima i zvaničnicima, slabije među običnim narodom. Hvala Bogu da se u Republici Srpskoj na vrjeme odustalo od pokušaja uvođenja ekavice u zvaničnu upotrebu.

crna gora i srbija
Trinidad i tobago
Bosna i hercegovina
Austrougarska
cehoslovacka
A sad obrni i vidi kao zvuci
Oni su ta dokumenta slali svojim vlastelinima, da je to njima smetalo, odnosno da su se oni smatrali drugačijim od Srba oni bi se pobinilo zbog izdaje nekakvog "bosanskog naroda". To su bile ozbiljne stvari i tada kao i sada. Ništa tu nije slučajno.

Znam da nije tema, al koje su najpoznatije srpske domoljubne pisme?

I zašto nema neka tema di se može o svemu ostalom raspravljat ka neka vrsta chat-topica? Pa da se na toj temi može balit o svemu šta neme veze s poviješću i da ne moraš ić na druge pdf-ove kako bi nešto pita ili prokomentira.

Oni su ta dokumenta slali svojim vlastelinima, da je to njima smetalo, odnosno da su se oni smatrali drugačijim od Srba oni bi se pobinilo zbog izdaje nekakvog "bosanskog naroda". To su bile ozbiljne stvari i tada kao i sada. Ništa tu nije slučajno.
Jer su bili hrvati
Pa to je avarska titula ban
Hrvati su potukli avare, niste vi
I od njih pokupili tu titulu

Znam da nije tema, al koje su najpoznatije srpske domoljubne pisme?

I zašto nema neka tema di se može o svemu ostalom raspravljat ka neka vrsta chat-topica? Pa da se na toj temi može balit o svemu šta neme veze s poviješću i da ne moraš ić na druge pdf-ove kako bi nešto pita ili prokomentira.
Tamo daleko- 1 svj rat
Cetnicko/partizanske-2 svj rat
One sprdacine iz devedesetih
A prije toga je vuk zapisa narodne pjesme

Pokušali otuđiti Dalmaciju od Dalmata/Ilira?
Kakvi sad Iliri pobogu? Onda vratite i vi svoje zemlje Ilirima i Avarima jer su isto tako prije vas bili u današnjoj Srbiji. Da Iliri :roll:

Uostalom pričamo o nama i vama i ko je prvi doša na neki komad zemlje, a današnju Dalmaciju(i većinu BiH) prvi su naselili Hrvati. Potvrdia i gosp. Đokić :kafa:

"Ovo je tada bila najistočnija granica Srbije u devetom stoljeću. Njezina sjeverna granica nije poznata, ali vjerojatno nije prelazila rijeku Savu. Protezala se od dolina Ibra i Lima prema zapadu preko rijeke Drine u današnju Bosnu sve do dosega Hrvata i zemalja kontroliranih od strane Hrvata u modernoj Dalmaciji i zapadnoj Hercegovini."

https://forum.krstarica.com/threads/da-li-su-kajkavci-hrvati-ili-zaseban-narod.1039151/page-91

To je iskljucivo slavenska titula ne romanska
A jok, stici ce u 16 st kad ste bili pod turcima
I pokazi mi titula kneza koja se javlja prije bizantskog knjaza
Molim? Šta da pokažem? Jesi do malo prije tvrdio da Srbi nisu koristili knez i župan. Je li pokazano da je Stefan Nemanja bio župan pa veliki župan, a Miroslav knez (pa i on kasnije župan)? O čemu sada uopšte pričaš kada ovo do sad ništa nije bilo tačno.

Molim? Šta da pokažem? Jesi do malo prije tvrdio da Srbi nisu koristili knez i župan. Je li pokazano da je Stefan Nemanja bio župan pa veliki župan, a Miroslav knez (pa i on kasnije župan)? O čemu sada uopšte pričaš kada ovo do sad ništa nije bilo tačno.
Pocea san govorit da poljicka republika nije srbija jer joj vladari nisu imali srpske titule
Srbi 1803 koriste knjaza a poljicani kneza
Nisu se uskladili ili?

Kakvi sad Iliri pobogu? Onda vratite i vi svoje zemlje Ilirima i Avarima jer su isto tako prije vas bili u današnjoj Srbiji. Da Iliri :roll:

Uostalom pričamo o nama i vama i ko je prvi doša na neki komad zemlje, a današnju Dalmaciju(i većinu BiH) prvi su naselili Hrvati. Potvrdia i gosp. Đokić :kafa:

"Ovo je tada bila najistočnija granica Srbije u devetom stoljeću. Njezina sjeverna granica nije poznata, ali vjerojatno nije prelazila rijeku Savu. Protezala se od dolina Ibra i Lima prema zapadu preko rijeke Drine u današnju Bosnu sve do dosega Hrvata i zemalja kontroliranih od strane Hrvata u modernoj Dalmaciji i zapadnoj Hercegovini."

https://forum.krstarica.com/threads/da-li-su-kajkavci-hrvati-ili-zaseban-narod.1039151/page-91
Dalmaciju su u prošlosti držali razni narodi. Danas je drže Hrvati, a ko zna ko će je držati sutra ili prekosutra. Ništa nije nečije oduvjek i zauvjek.

Back