Frontiersman
Aktivan član
- Poruka
- 1.442
Kakve to veze ima sa vjeroispovijesti ljudi? U unutrašnjosti nije bilo katolika, odnosno ne u nekom značajnijem broju. Vukanovići, iako zapravo ogranak Vojislavljevića, nisu bili katolici, već pravoslavci.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakve to veze ima sa vjeroispovijesti ljudi? U unutrašnjosti nije bilo katolika, odnosno ne u nekom značajnijem broju. Vukanovići, iako zapravo ogranak Vojislavljevića, nisu bili katolici, već pravoslavci.
Pa ima srednjevekovna povelja kralja Milutina gde se spominje Hrvatin i to na Kosovu ili u Raškoj. Znači to je ipak opšteslavensko ime. Da nema pa hajde da kažemo da je to ime rezervisano samo za Hrvate. Bosanski vladari se te krajeve nisu nazivali Hrvatskom niti su sebe nazivali vladarima Hrvata osim dva poslednja vladara.Kao da se zove srboljub svetosavljević iz turske srbije i ja lupin da je hrvat jer je ksrta bila druckija 500 godina prije
Izmišljaš. Ti si tvrdio ovo:Prvo si govoria da nije nikako postojalo, a sad da nije postojalo u srbiji
Odluci se
Srpska titula je knjaz a ne knez ili zupan
Papa nema nikakve veze sa njihovim krunama. Titule kao što su župan/veliki župan (Stefan Nemanja) i knez (Miroslav) su potpuno nepoznate Vatikanu.
Cak je i kulin ban koristia katolicki kalendarKakve to veze ima sa vjeroispovijesti ljudi? U unutrašnjosti nije bilo katolika, odnosno ne u nekom značajnijem broju. Vukanovići, iako zapravo ogranak Vojislavljevića, nisu bili katolici, već pravoslavci.
А започиње текст речима ''У име Оца и Сина и Светога духа'' а не као католици '' У име Оца и Сина и Духа Светога''.Cak je i kulin ban koristia katolicki kalendar
jer mu povelja počinje znakom križa, poziva se na Evanđelje, a Radivoj navodi da je napisana od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja. Taj dan Rimokatolička Crkva svetkuje kao Dan Ivana Glavosijeka
Kazes da papa nema veze s titulama drzave kojoj su njih trojica priznavale crkvu?Dakle imaš potpuno besmislene teze otkinute od istine.
U 800 g su zaminili sveti duh i duh svetiА започиње текст речима ''У име Оца и Сина и Светога духа''
Ljeta, mjeseca, znači jekavica. A di je ikavica? Nešto je ne vidim.Cak je i kulin ban koristia katolicki kalendar
jer mu povelja počinje znakom križa, poziva se na Evanđelje, a Radivoj navodi da je napisana od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja. Taj dan Rimokatolička Crkva svetkuje kao Dan Ivana Glavosijeka
Ne nazivaju ni austrijanci sebe vladarima njemacke pa je l to znaci da nisu nijemci?Pa ima srednjevekovna povelja kralja Milutina gde se spominje Hrvatin i to na Kosovu ili u Raškoj. Znači to je ipak opšteslavensko ime. Da nema pa hajde da kažemo da je to ime rezervisano samo za Hrvate. Bosanski vladari se te krajeve nisu nazivali Hrvatskom niti su sebe nazivali vladarima Hrvata osim dva poslednja vladara.
Jesi ti vidia šta san ti bolda u postu? Ne pričan o povelji već o ćirilici koju su Hrvati također koristili.Vas dvojica kamenjarskih trolova niste pri sebi. Neka mi neko pokaže autentični dokument Kulina Bana u kome se vidi ikavski refleks jata! Toga nema kod Kulina Bana, kod njega stoji oznaka za jat. Ikavica se javlja u nekim drugim bosanskim poveljama iz kasnijeg perioda.
Prijevod na danasnjiLjeta, mjeseca, znači jekavica. A di je ikavica? Nešto je ne vidim.
Ma znam, zezamo se. Kažem ti da je kod Kulina Bana u originalu pisana oznaka za jat, tako da nije moguće znati je li on govorio ikavicom ili jekavicom. Moremo samo nagađati.Prijevod na danasnji
Nije sigurno 100% razumljivo
Али босански владари себе називају краљевима Срба и то стављају на првом месту у својој владарској титули.Ne nazivaju ni austrijanci sebe vladarima njemacke pa je l to znaci da nisu nijemci?
I bilo je hrvata na kosovu isto kao na nikopolju al je nama ta bitka beznacajna
Da su koristili ne bi je ovih godina razbijali po Vukovaru.Jesi ti vidia šta san ti bolda u postu? Ne pričan o povelji već o ćirilici koju su Hrvati također koristili.
Zar nije rašana?Али босански владари себе називају краљевима Срба и то стављају на првом месту у својој владарској титули.
Nisu sigurno vukovu cirilicu koristili u 12 stDa su koristili ne bi je ovih godina razbijali po Vukovaru.
Svakako je sin bana borića, a on je slavonacMa znam, zezamo se. Kažem ti da je kod Kulina Bana u originalu pisana oznaka za jat, tako da nije moguće znati je li on govorio ikavicom ili jekavicom. Moremo samo nagađati.
Ćirilica je ćirilica. Odnos Hrvata prema ćirilici je uvjek bio negativan. Kaži desetorici Hrvata na ulici da je ćirilica i njegohovo pismu pa ćeš viditi većinske reakcije.Nisu sigurno vukovu cirilicu koristili u 12 st
Ali na prvom mestu!Zar nije rašana?
I zar nije primorja?
I tad su veze sa stranin vladarima bile ceste radi sirenja uticaja
Da su Dalmacija, Slavonija, Lika, Banovina ili Kordun bile vaše zemlje ne bi ih razarali, palili i pokušavali osvojit prije 30god da ne iden dalje u povijestDa su koristili ne bi je ovih godina razbijali po Vukovaru.
Ti si opsjednut ikavicom. Za koju deceniju niko se u HR i HB neće sjećati ikavice.Svakako je sin bana borića, a on je slavonac
A danas se u oba kraja prica ikavica iskljucivo u hrvata
Kad je masa bila pametna?Ćirilica je ćirilica. Odnos Hrvata prema ćirilici je uvjek bio negativan. Kaži desetorici Hrvata na ulici da je ćirilica i njegohovo pismu pa ćeš viditi većinske reakcije.
Ni u vas jekaviceTi si opsjednut ikavicom. Za koju deceniju niko se u HR i HB neće sjećati ikavice.
Primorje je hrvatsko-katolicko-glagoljičkoAli na prvom mestu!
Као владар покушао је да споји две главне српске средњовековне државе Босну и Рашку и крунисао се, вероватно на Митровдан 1377. године у манастиру Милешеви, за краља Срба Босне, Приморја и Хумске земље.
Kako sam ja pokušao osvojiti Dalmaciju kad sam rođen tamo? Šta pokušao sam osvojiti svoju kuću, njivu, livadu, šumu? Da imam navedenog u vlasništvu, nasljedio od predaka.Da su Dalmacija, Slavonija, Lika, Banovina ili Kordun bile vaše zemlje ne bi ih razarali, palili i pokušavali osvojit prije 30god da ne iden dalje u povijest
Edit: e da, razbijali su srpsku verziju ćirilice, ne hrvatsku![]()