Da li su kajkavci Hrvati ili zaseban narod?

Kao da se zove srboljub svetosavljević iz turske srbije i ja lupin da je hrvat jer je ksrta bila druckija 500 godina prije
Pa ima srednjevekovna povelja kralja Milutina gde se spominje Hrvatin i to na Kosovu ili u Raškoj. Znači to je ipak opšteslavensko ime. Da nema pa hajde da kažemo da je to ime rezervisano samo za Hrvate. Bosanski vladari se te krajeve nisu nazivali Hrvatskom niti su sebe nazivali vladarima Hrvata osim dva poslednja vladara.

Prvo si govoria da nije nikako postojalo, a sad da nije postojalo u srbiji
Odluci se
Izmišljaš. Ti si tvrdio ovo:
Srpska titula je knjaz a ne knez ili zupan

A dobio si ovaj odgovor:
Papa nema nikakve veze sa njihovim krunama. Titule kao što su župan/veliki župan (Stefan Nemanja) i knez (Miroslav) su potpuno nepoznate Vatikanu.

Dakle imaš potpuno besmislene teze otkinute od istine.

Kakve to veze ima sa vjeroispovijesti ljudi? U unutrašnjosti nije bilo katolika, odnosno ne u nekom značajnijem broju. Vukanovići, iako zapravo ogranak Vojislavljevića, nisu bili katolici, već pravoslavci.
Cak je i kulin ban koristia katolicki kalendar
jer mu povelja počinje znakom križa, poziva se na Evanđelje, a Radivoj navodi da je napisana od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja. Taj dan Rimokatolička Crkva svetkuje kao Dan Ivana Glavosijeka

Cak je i kulin ban koristia katolicki kalendar
jer mu povelja počinje znakom križa, poziva se na Evanđelje, a Radivoj navodi da je napisana od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja. Taj dan Rimokatolička Crkva svetkuje kao Dan Ivana Glavosijeka
А започиње текст речима ''У име Оца и Сина и Светога духа'' а не као католици '' У име Оца и Сина и Духа Светога''.

Pa ima srednjevekovna povelja kralja Milutina gde se spominje Hrvatin i to na Kosovu ili u Raškoj. Znači to je ipak opšteslavensko ime. Da nema pa hajde da kažemo da je to ime rezervisano samo za Hrvate. Bosanski vladari se te krajeve nisu nazivali Hrvatskom niti su sebe nazivali vladarima Hrvata osim dva poslednja vladara.
Ne nazivaju ni austrijanci sebe vladarima njemacke pa je l to znaci da nisu nijemci?
I bilo je hrvata na kosovu isto kao na nikopolju al je nama ta bitka beznacajna

Vas dvojica kamenjarskih trolova niste pri sebi. Neka mi neko pokaže autentični dokument Kulina Bana u kome se vidi ikavski refleks jata! Toga nema kod Kulina Bana, kod njega stoji oznaka za jat. Ikavica se javlja u nekim drugim bosanskim poveljama iz kasnijeg perioda.
Jesi ti vidia šta san ti bolda u postu? Ne pričan o povelji već o ćirilici koju su Hrvati također koristili.

Ne nazivaju ni austrijanci sebe vladarima njemacke pa je l to znaci da nisu nijemci?
I bilo je hrvata na kosovu isto kao na nikopolju al je nama ta bitka beznacajna
Али босански владари себе називају краљевима Срба и то стављају на првом месту у својој владарској титули.

Zar nije rašana?
I zar nije primorja?
I tad su veze sa stranin vladarima bile ceste radi sirenja uticaja
Ali na prvom mestu!

Као владар покушао је да споји две главне српске средњовековне државе Босну и Рашку и крунисао се, вероватно на Митровдан 1377. године у манастиру Милешеви, за краља Срба Босне, Приморја и Хумске земље.

Ali na prvom mestu!

Као владар покушао је да споји две главне српске средњовековне државе Босну и Рашку и крунисао се, вероватно на Митровдан 1377. године у манастиру Милешеви, за краља Срба Босне, Приморја и Хумске земље.
Primorje je hrvatsko-katolicko-glagoljičko
zapadni dio huma je pripadao hrvatskoj prema tvojoj karti
Raska je jedina srpska zemlja i kakve veze ima sta je prva?
Drzava shs i kraljevina shs su minjale rasporeda srba i slovenaca u imenu

Da su Dalmacija, Slavonija, Lika, Banovina ili Kordun bile vaše zemlje ne bi ih razarali, palili i pokušavali osvojit prije 30god da ne iden dalje u povijest ;)

Edit: e da, razbijali su srpsku verziju ćirilice, ne hrvatsku :kafa:
Kako sam ja pokušao osvojiti Dalmaciju kad sam rođen tamo? Šta pokušao sam osvojiti svoju kuću, njivu, livadu, šumu? Da imam navedenog u vlasništvu, nasljedio od predaka.

Back