Feminizam - dobra ili loša pojava u društvu?

Pa zavisi kako na koga deluju, psihologija je vrlo subjektivno orijentisana.
Ja, npr, mogu da pogresno protumacim da neko hoce da me ubije i onda da reagujem u skladu sa tim. Ili da uobrazim da me db prisluskuje. Ili da mi je zubar ugradio bubicu ispod plombe.
Za one koji se bave psihologjom mase ili socijalnom psihologijom, nije subjektivna. Oni vrlo dobro znaju kako s njom.
Ako nisi, pročitaj nešto od Froma npr. Bekstvo od slobode, a tu temu obrađuju mnogi mislioci.
Tako da, postoji uvek najmanji zajednički sadržalac među ljudima koji može da se koristi na razne načine.

UNa kraju krajeva, mi danas imamo poražavajući rezultat ispred sebe.
Da li ćemo ti i ja moći u penziju ili ćemo morati da radimo do smrti?
A tako se podsmevamo ljudima koji imaju puno dece, a nemaju novca. Tako su retrogradni, primitivni, ne misle na njihovu budućnost, kao da naši roditelji nisu odrastali u sličnim uslovima pa su svi izrasli u ljude.
Bedni smo.Ali smo emancipovani, trendi, ma super smo, uživamo u skupim letovanjima i automobilima, a imamo i titule, čisto da se pohvalimo.

Za one koji se bave psihologjom mase ili socijalnom psihologijom, nije subjektivna. Oni vrlo dobro znaju kako s njom.
Ako nisi, pročitaj nešto od Froma npr. Bekstvo od slobode, a tu temu obrađuju mnogi mislioci.
Tako da, postoji uvek najmanji zajednički sadržalac među ljudima koji može da se koristi na razne načine.

UNa kraju krajeva, mi danas imamo poražavajući rezultat ispred sebe.
Da li ćemo ti i ja moći u penziju ili ćemo morati da radimo do smrti?
A tako se podsmevamo ljudima koji imaju puno dece, a nemaju novca.
Bedni smo.
Nisam citala, stavicu na listu, hvala!

Ja se ne podsmevam siromasnim sa mnogo dece. Treba im pomoci ali ih treba i edukovati da planiraju porodicu.

nisam sigurna s obzirom da ih je milijardu i četristo miliona :lol:
Kineska vlada planira da menja radno vreme kako bi bračni partneri imali više vremena za sebe.
Na taj način misle da će se više dece rađati (kao da kontracepcija ne postoji).
Kineskinje u panici jer će im muževi ćešće tražiti seks.

Njihova vlada je precizno izračunala da neće imati ko u budućnosti da popuni radna mesta, trpeće ekonomija, penzoni fond, neće biti dovoljno ljudstva da brine o nezi starih i onemoćalih.

Veoma su zabrinuti što mladi neće brak, a kod nas blizu 900 hiljada muškaraca neoženjeno.
A i što bi se ženili kad kažu da neće da stvaraju socijlane slučajeve.
Još se podsmevaju devojkama koje otvoreno kažu da žele brak, nazivaju ih udavačama, lovcima na muškarce.

Kineska vlada planira da menja radno vreme kako bi bračni partneri imali više vremena za sebe.
Na taj način misle da će se više dece rađati (kao da kontracepcija ne postoji).
Kineskinje u panici jer će im muževi ćešće tražiti seks.

Njihova vlada je precizno izračunala da neće imati ko u budućnosti da popuni radna mesta, trpeće ekonomija, penzoni fond, neće biti dovoljno ljudstva da brine o nezi starih i onemoćalih.

Veoma su zabrinuti što mladi neće brak, a kod nas blizu 900 hiljada muškaraca neoženjeno.
A i što bi se ženili kad kažu da neće da stvaraju socijlane slučajeve.
Još se podsmevaju devojkama koje otvoreno kažu da žele brak, nazivaju ih udavačama, lovcima na muškarce.
Delim mišljenje samo to nije došlo tako iznebuha.

S tim što kineska vlast ipak shvata da treba da vodi računa o porodici, dok naše zapadne vlasti promovišu koje vrednosti?

Ali ima saosećanja?
Ili nema ni to?

Ili ćemo da sjebemo svaku Sonju Marmeladovu i sve muškarce koji nemaju mrvu samopouzdanja (jer su im njihovi pajtosi, rodbina, roditelji i društvo, ubili i ono što je moglo da izraste) pa plate za...
Kako si se setio Sonje.:D

....................................

Skrećem sa teme.
Feminizam danas luta u nekim bespućima jer ne može da identifikuje probleme savremene žene i probleme devojaka, prevashodno.
Mislim da mlade devojke imaju problem da postave sebe u novim društvenim okolnostima. Problem je mnogo izraženiji kod ženskog, nego kod muškog pola.

Kako si se setio Sonje.:D

....................................

Skrećem sa teme.
Feminizam danas luta u nekim bespućima jer ne može da identifikuje probleme savremene žene i probleme devojaka, prevashodno.
Mislim da mlade devojke imaju problem da postave sebe u novim društvenim okolnostima. Problem je mnogo izraženiji kod ženskog, nego kod muškog pola.
Pa normalno jer je žena i apostrofirana u današnjim ideološkim matricama.

Unapred sam se od toga ogradila upravo da ne bi bilo čupanja iz konteksta.
Nisam stigla sve da iščitam.
Ipak, ono što se u poslednje vreme provlači kao mantra jeste stav da je feminizam zarobio žene u fabrikama, da je ženama doneo sve loše sa Zapada, a da je podstakao nemoral i nakaradnost.

Idem sada da ručam.
Nastaviću se.:D

1679065425470.jpeg

e sad, naravno da su žene morale imati veća prava, naravno da niko normalan neće reći da žena treba da bude podređena ali je potpuno sumanuto skakati na kometar ''ali ti si žensko, ti treba da podigneš decu''. jeste, i muškarac treba da podiže decu zajedno sa majkom ali priroda je to ipak uredila tako da su majke kraljice dečijeg univerzuma dugo-dugo. i to treba da nam imponuje , a ne da nas razjaruje. imamo najvažniju ulogu na planeti, a mi se od nje ograđujemo kao da nam je neko ispio mozak.

Uopšte nije sumanuto skakati na takve komentare ukoliko su oni izrečeni jedino s namerom da ženu ukalupe i ograniče, ili čak ponize. Štaviše, naša je obaveza kao društva da skačemo i reagujemo na takve izjave s tom namerom izrečene, a to je najčešće i slučaj. Zapravo ni ne znam za slučaj da je tako nešto izrečeno samo kao obična konstatacija o ženskoj prirodi, uvek je tu jasna poruka da žena između onoga što želi uvek treba, da ne kažem mora, da bira porodicu i decu.

Naravno da nema ničeg lošeg u tome da ženi prioritet bude porodica i potomstvo, naprotiv, ali to treba da bude lični izbor a ne posledica nametnutih standarda, i u ovom i u onom smeru.

Neko je hteo da se napravi duhovit i pametan a zapravo je pokazao koliko je u najmanju ruku neinformisan i nekompetentan da priča o ovoj temi.

Muškarac i žena nikada neće biti jednaki, jednakost nije moguća. Ravnopravnost kojoj treba težiti je nešto drugo, i nema veze s mišićnom masom, fizičkom građom i hormonima.

Koja "kujna"?
Feministkinje tamo i ne zalaze.
Ženama je tamo mesto,...ali samo na dobrovoljnoj bazi.😃
Nzm šta su vas doma "starci" učili i kako vaspitavali,...ali žena vam nije kućna pomoćnica, pa ako neće u kujnu,...ti izvoli, pa plati ili oklagiju u ruke!:zper:
Mnoge zene smatraju da su robinje kuce i kucnih obaveza.Licno znam zene koje nece nista da kuvaju ni i spremaju.Deca i muz joj jedu pastetu,salamu,koznerviranu hranu.Njoj nije tesko da sebi sprema neke specije jer ona ja na new age sektaskom rezimu ishrane.Vegani,veguni...zdravlje po njihovim merilima.Dakle zar nije to malo sebicno?Ajde sto muzu recimo neces da spremis rucak...a zasto detetu?A onda ce reci a zasto muz ne spremi?E zato ja smatram da postoje muski i zenski poslovi.Kada je nevolja nedaj boze...i zena i muskarac mogu se staviti u ulogu poslova namenjenih suprotnom polu.Ali ipak mislim da bi bilo sramota recimo da muz kaze ok...ti ne volis da kuvas rucak?Ne volis sporet...?Hajde ja cu da to radim a ti recimo idi iscepaj drva.Ok u gradu nema tih nekih poslova teskih zar ne?Al nazalost u gradu oboje mora da rade da bi prehranili dete i sebe i platili troskove.A onda dolazimo nazalost do toga da se angazuje kucna pomocnica,baba,deda ako ima novca za to i ako su ljudi zivi.Danasnja zena je postala jako arogantna i lenja.Feminizam je ubedio da je ona rob muskarcu ali nazalost i detetu.Jer ja malo pratim kakva se propaganda servira.Zene se stimulisu da im karijera bude primarni cilj a ne materinstvo.AKo dobiju decu...to je nesto kao da ste joj stavili okove na noge i ruke i kuglu onu da vuce za sobom.Poznajem takve zene.Kukaju po drustvenim mrezama...stavljaju zanimanje 24h MAMA.Zalosno...ne kazem da su sve zene takve ali ima ih sve vise i vise.Ne treba flozofirati puno oko toga...dovoljno je samo pogledati jednu drustvenu mrezu i profile tih zena.Kako se na njima ponasaju.Poznajem ja naravno i normalne zene...druzim se sa njima :)

Muškarac i žena nikada neće biti jednaki, jednakost nije moguća. Ravnopravnost kojoj treba težiti je nešto drugo, i nema veze s mišićnom masom, fizičkom građom i hormonima.
Потписујем.

Neko je hteo da se napravi duhovit i pametan a zapravo je pokazao koliko je u najmanju ruku neinformisan i nekompetentan da priča o ovoj temi.
Можда је неко хтио направити паралелу са „женским квотама” у скупштинама, владама, на руководећим мјестима... а?

A što je to sramota
Sramota je zato sto zena nije sposobna za to koliko i muskarac.Valjda ti je to jasno.Postoji recimo zena koje jesu sposobne i navikle su ja tezak rad...ali je to uzasno mali broj zena.I muskarac je uvek jaci.Ja sam odrastao na selu...ali je isto i u gradu kada sam odlazio kod ljudi.Kada bi videli zenu recimo da radi teske fizicke poslove a muz joj se izlezava ili nesto slicno...oni bi kritikovali tog muza i psovali kako ga nije sramota da upregne zenu da radi teske fizicke poslove.Moja baba je nazalost radila takve poslove a deda je bio vrlo lenj.Nosio je kravatu i odelo i ponekad bi nesto uradio...isao je u lov i radio stvari koje on voli.Pa su moju baku sazaljevali a dedu kritikovali.Deda je poceo da bude vredan onda kada mu je jedan lekar rekao...da coveka drzi rad...i da ako doceka starost lezajuci...nece dugo ziveti.To ga je valjda uplasilo i trgnuli pa je i on poceo malo aktivnije da radi oko stoke,u basti....moderni zivot a pogotovo moderni zivot u gradu danas...uslovljen je da oboje roditelja rade.A onda dodju oboje iscrpljeni kuci...nemaju volju ni za kuvanjem i spremanjem hrane...a kamol zivce i vreme i energiju za decu.To je surova realnost i to je jako zalosno.No sada imamo jednu novinu koja podrazumeva rad od kuce na racunarima gde se novac moze zaradjivati bez odlaska u firme...tako da ajde to je nesto pozitivnije i jedna od solucija.Ali opet i taj rad od kuce zahteva vreme i posvecenost.A ti recimo imas dete,kucne obaveze dok je muz na poslu.Mislim da je od prioriteta da covek bude samostalan po pitanju biznisa ili posla.Da se bavi necim sto bi on mogao samostalno da bude organizator poslovnih aktivnosti i strategije.Nazalost mnogo gradske dece odrasta sa babom i dedom ili nekom drugom osobom koja ih cuva dok roditelji rade.Pa i kada dodju ti roditelji ne mogu da posvete mnogo vremena toj deca.Takva deca su dosta uglavnom u vecini slucajeva neispunjena i zapostavljena.Te kasnije kada odrastu imaju neke ozbiljnije nedostatke u formiranoj licnosti.

Потписујем.

Можда је неко хтио направити паралелу са „женским квотама” у скупштинама, владама, на руководећим мјестима... а?
Ja sam objasnjavao ono za sta se feminizam bori.Sta propagira i promovise.I zene i muskarci koji su deo toga.Dakle ja samo konstatujem ono sto se dogadja.Nista ne govorim teoretski na svoju ruku ili izvlacim zakljucke.Znaci to se zaista desava.Zena je usla u bitku sa muskarcem da dokaze i pokaze kako je ona ne samo ravnopravna vec i superiornija.To podrazumeva pre svega i polozaj u drustvu i prava koja zena uziva ...a muskarac je na nekim mestima u drustvu u poziciji da je diskriminiisan bez neke objektivne osnove.Ja sam samo to objasnio.I smatram da je to jako lose.To je kao kada bi mis zeleo pokazati i dokazati macki da je on od njege bolji i superiorniji.Pa svaka jedinka ima odredjene prednosti i mane u odnosu na drugu.Ali zena to potpuno danasnja negira i zeli ici protiv sebe i svoje prirode kao i svojih mogucnosti.Kao sto sam gore dao za marince one ciji je kurs izuzetno surov.Nikada nijedna zena nije uspelal da prodje taj kurs.I onda su feministkinje prosirile propagandu da je ipak jedna uspela.A onda su ustanovili sasvim slucajno da je ona to jest on transeksualnog opredeljenja i pripadnost.A biolski je muskarac koji se izjasnjava i ponasa i dozivljava sebe kao zena.Znaci tako podla i odvratna podvala samo da bi se feminizam odrzavao i da ne bi kao pokret i opredeljenje i ideologija doziveo fijasko.Svetski mocnici i novi svetski poredak i ljudi koji deluju iz senke pomocu svojih klovnoca koje postavljaju u vlade i politike sirom sveta.Namecu ovakve destruktivne modele drustvene reformacije da bi unistili sve sto je sinonim za jaku porodicu i odrziv i zdrav mentalitet.Zamisli ti dodjes da reklamiras feminizam i na silu ga sprovodis kod zena u islamsko fundamentalnog zajednici.Pa same zene su se bunile protiv toga ne samo iz verskih razloga nego zato sto znaju sta se iza toga krije.Dakle jedno drustvo a pogotovo zena ne zeli to i takvu propagandu i nasilnu transformaciju u drustvu.Ali ti svim silama nadjes par lezbejki koje ce da vriste i da se skidaju gole u znak protesta...a onda ih policija pohapsi i po islamskim zakonima bude surova...a onda oni imaju povod da dodju i preuzmu vlast u toj drzavi.Tako se gubi suverenit i siri kolonijalni imperijalizam zapada...pod parolom ''Ljudska prava i demokratija'' Zato zele jedna jedinstveni model i novi svetski poredak da instaliraju u sve drzave...a oni ce naravno biti na celu tog poretka.I diktirace svima kakve zakone treba da usvajaju,kako da zive i po kom sistemu vrednosti...na takvu podvalu nazalost pali su mnogi.Da li iko moze da zamisli da u 21 postoji neko a pogotovo amerikanci kao narod koji veruje u demokratiju?Ja mislim da oni nisu se odmakli jos uvek na razini svesti lutaka u pozoristu koje su na koncima.Pa demokratiju smo videli vise puta na delu da je samo sarena laz i da je to jedan totalitarni i fasisticki pa i nacisticki i sovinisticki i rasisticki poredak i model vlasti.

Back