Zašto neki ljudi prete drugima?

Imao sam skorije situaciju da me je jedna osoba u kasne sate zvala preko fona i da mi je rekla:
Углавном бијем, наплаћао сам се казни, условних, па и наногица да сам видео да тако не вреди. Сад гледам углавном да се повучем као цава и да сачувам и живце и паре, не иде да се бијем као са 20.
Pa i kod mene je pre bilo da najpre udarim pa onda pitam zašto neko preti, no pomalo je frustrirajuće da se danas dosta preti preko fona umesto old school oči u oči.

zavisi od raspolozenja
nekad ignorisem
ali obicno sam jako neugodan u tim situacijama
obicno bez velikih reci i diznja tona
umem da pokazem da to kod mene ne prolazi...
A moze i ekstremna varijanta mada nisam ljubitelj.
Ja sam generalno neugodan u takvim situacijama, ono kada mi neko preti/proba da me ucenjuje i sl. baš umem da se narogušim ...

Ja sam generalno neugodan u takvim situacijama, ono kada mi neko preti/proba da me ucenjuje i sl. baš umem da se narogušim ...
Licno
uvek pokusavam da spustim loptu
ali kad se predje mera a pre svega kad se spusti na licni nivo
umem da budem i direktan glasan i bezobrazan
tada ne biram reci
a kad zavrsim odjednom potpuno normalnim tonom nastavim pricu
kao da nista nije bilo pa posle izadjem iz prostorije
i kasnije se ponasam kao da nista nije bilo
to je iz mog iskustva veoma efikasno.

U vreme dok sam odrastao su se takve stvari resavale pesnicama no vec 80-tih nije bilo postenih shorki, saceka te copor, njih 6-ca a ubrzo su pesnice i nunchake zamenile utoke. Za manje od 10 godina od postene shorke pa do toga da te neko overi sa ledja.

Pa tako sam i ja 1991-ve nabavio jedan CZ99, cisto da ne zaostanem u trenutku i da ne budem taoc u slucaju nuzde. No, moja majka se ubrzo nekako dokopala tog pistolja i "spakovala" ga na samo njoj znano mesto sa pricom da bolje da popijem batine nego da nekog u afektu ubijem. Tek 10-tak godina kasnije shvatio sam sta joj je bilo na pameti.

Pitanje je u naslovu.

Šta radite u slučaju kada vam neko preti?
Olešim ga od batina.
To je bar prosto 🤷
Mada, nije mi niko pretio još od studentskih dana.

Ne krećem se u društvu debila, gde se takve stvari dešavaju.
Izlazim na kulturna mesta sa kulturnim svetom, gde ljudi izađu da uživaju, a ne da prave gluposti.

Jedna od stvari koja mi se mnogo sviđa u Nemačkoj je što ima dosta klubova i pub-ova koji su 25+ ili 30+ godina, i isključivo tu izlazim.
Nema napaljenih debila, samo kulturan svet koji je izasao da se dobro provede.

Isti slučaj. Postajem besna a onda i osvetoljubiva. Mislim da takve osobe zaslužuju moj bes. Posebno ako se radi o situacijama kada znam da sam potpuno ispravno postupila.

Isti slučaj. Postajem besna a onda i osvetoljubiva. Mislim da takve osobe zaslužuju moj bes. Posebno ako se radi o situacijama kada znam da sam potpuno ispravno postupila.
Tako nekako je i kod mene, jer generalno nemam tih malicioznih/koristoljubivih namera prema drugima (iako da hoću mogu da budem maliciozan/koristoljubiv i sl). Te smatram da niko nema neki realan povod da bude takav prema meni tj. da mi preti/ucenjuje me i sl. na ličnom novou.
Što se osvetoljubivosti tiče, ako mi se neko zameri proganjaću ga dok stvar ne raščistimo totalno.

Poslednja izmena:

Back