Feminizam - dobra ili loša pojava u društvu?

sada da i to ne zato sto su dramaticno bolje placene
sto je upravo moja poenta
kapitalizmu je cilj da svi rade za one koji posjeduju sredstva za rad
Da ne sirimo sad ovo.

Ti si rekla da kapitalizmu savrseno odgovara da zene budu manje placene od muskaraca.
Ja se s tim nisam slozila

kapitalizmu je dobro kad svi rade, i zato ce u cilju povecanja udela zena u radnoj snazi uraditi sta je potrebno da ih uvuku u to.

Njima nije interes da zena bude domacica.

Hebi ga morao sam malo da napravim sabotazu.

Tuzno mi je da ja koji se smatram "osvescenim" covekom dobijam epitet
da sam zenski petko ili papuca jer jako postujem zene.
Naravno ne sve jer postoje zene-zabe-zmije sa kojima ni same zene ne mogu.

Cudan nam je svet u kome zivimo jer od kada je "novac" u opticaju
uvek postoji neko ko ce nekoga da izrabljuje.

Da ne sirimo sad ovo.

Ti si rekla da kapitalizmu savrseno odgovara da zene budu manje placene od muskaraca.

kapitalizmu je dobro kad svi rade, i zato ce u cilju povecanja udela zena u radnoj snazi uraditi sta je potrebno da ih uvuku u to.

Nema potrebe da sedi i razmislja, kada moze da nosi teret i sanja o vikendima

Da ne sirimo sad ovo.

pa odgovara mu normalno
da ama bas svi budu sto manje placeni i profit sto veci
pri cemu je savrseno svejedno zasto su manje placeni
zato sto su zene, zato sto su migranti...nebitno

zato sto imamo sve manje djece
to je vrlo prosto
ali za to nisu krive zene ni emancipacija
sve je vise i muskaraca, bogatih muskaraca, koji prosto ne zele djecu
razvijena drustva ne zele djecu
imas restorane i hotelske komplekse u kojima su bukvalno nepozeljna djeca
samohrani roditelji prolaze golgotu u vecini shatro razvijenih drustava
samo sto to ne ide na dusu feminizmu nego generalno kapitalistickom potrosackom drustvu
kapitalizmu je bilo savrseno dobro i dok su zene radile za manje para nego muskarci
krivi su trendovi Vragana i to što smo mi kao ljudi prijemčivi za gluposti koje nam se serviraju pod parolom emancipacije, civilizacije, naprednog, neprimitivnog.
zato se deca ne rađaju i zato danas nigde u zapadnim društvima nema radne snage. unapred da se ogradim od onih koji vole da čupaju iz konteksta, deca se ne rađaju zarad radne snage ali kad se kaže da su naša budućnost, misli se i na to. i to je sasvim logično.
pokazalo se da smo inferiorni u svakom smislu u odnosu na istok i sad ćemo platiti debelu cenu.od lične do opšte.

e, sad nastavite o emancipaiji žena kao odvojenom entitetu od te civilizovane, napredne priče. :lol:
jednostavno, otišlo se predaleko.

Dobra i pametna zena postaje zato sto ima postovanje ili strah od oca, brata ili nekog drugog, majke recimo. Takvu zenu kada pustis da misli dobijes....Cindy Louper. Vecina zena voli daske po kojima hoda, znaci da privlaci paznju i bude zabavna, ovo je daleko od majke i racionalnog zivota. Ona tek treba da postane zrela i od toga se plasi ma koliko imala podrsku.

totalno nisu ostajale kod kuce
radile su po fabrikama iste ili gore poslove kao muskarci za puno manje para jer prezivjeti se mora
tako je.
od francuske revolucije žene postaju roblje u fabrikama.
industrijska revolucija i tako to.

e sad, naravno da su žene morale imati veća prava, naravno da niko normalan neće reći da žena treba da bude podređena ali je potpuno sumanuto skakati na kometar ''ali ti si žensko, ti treba da podigneš decu''. jeste, i muškarac treba da podiže decu zajedno sa majkom ali priroda je to ipak uredila tako da su majke kraljice dečijeg univerzuma dugo-dugo. i to treba da nam imponuje , a ne da nas razjaruje. imamo najvažniju ulogu na planeti, a mi se od nje ograđujemo kao da nam je neko ispio mozak.

Jeste,...sad zamisli tu prosečnu kasirku, koja takoreći nema slobodan vikend koji bi provela sa svojim porodicom, jer umesto toga dobija slobodan dan preko nedelje, koji joj osim odmora od rada u tržnom centru, ne znači skoro ništa.
Rade k'o na traci,...sve i svašta, doma takoreći nisu nikad i kad jesu...to je onda kada ti slobodan dan ne znači ništa (jer ona sa bednom platom, čast izuzecima) nema dovoljno sredstava da plati kućnu pomoćnicu, pa je umesto kućnog odmora čekaju kućne obaveze, dok doma ima u većini slučajeva muža deb.la, koji očekuje Hotelski tretman čim ona dođe s posla kući. Ako ovo nije joj jedan oblik "modernog ropstva", ja stvarno nzm šta je. Normalan rad i život?

Moje je misljenje da se feminizam odnosi na razumevanje.

Vidi, licno sam dobila tri meseca porodiljskog bolovanja. Sta mogu sa tim?
Mogla bih sta bih morala da nisam imala opciju i toga sam savrseno svesna.

Sa mojim sinom ide decak cija je sestra u invalidskim kolicima. Nesto mladja a oni imaju po sest godina. Majku je ostavio muz ali eto, vodi sina na sport! Bravo za njega, kakav otac.

Ona zivi kod svojih, nikada se ne zali, ima onaj osmeh i brzinu "smehom strah pokrijem uvek" i ja je nikada nista i ne pitam.
I sada mi je glupo da pisem jer je zena zmaj i ovo ne bi zelela.

Ali...kamo razumevanje za nju, ona ne moze da radi, nisu oni socijalno ugrozeni niti ona mrvu trazi vec se ja pitam...kada kaze nocas sam stavljala kiseonik i te fore.
A mi govorimo o Natasi Bekvalac i njenom feminizmu. Koga briga!
Gde je zastita za ovu zenu? Ne moljakanje, ne treba ona da prosi vec da joj ide radni staz, brate mili, a gospodin kada je znao da ode treba da zna i da izdrzava.

krivi su trendovi Vragana i to što smo mi kao ljudi prijemčivi za gluposti koje nam se serviraju pod parolom emancipacije, civilizacije, naprednog, neprimitivnog.
zato se deca ne rađaju i zato danas nigde u zapadnim društvima nema radne snage. unapred da se ogradim od onih koji vole da čupaju iz konteksta, deca se ne rađaju zarad radne snage ali kad se kaže da su naša budućnost, misli se i na to. i to je sasvim logično.
pokazalo se da smo inferiorni u svakom smislu u odnosu na istok i sad ćemo platiti debelu cenu.od lične do opšte.

e, sad nastavite o emancipaiji žena kao odvojenom entitetu od te civilizovane, napredne priče. :lol:
jednostavno, otišlo se predaleko.
pa sto vise love vise i trendova
to prosto tako ide
eno kinezi imaju manjak djece
nevjerojatno jelda?

tako je.
od francuske revolucije žene postaju roblje u fabrikama.
industrijska revolucija i tako to.

e sad, naravno da su žene morale imati veća prava, naravno da niko normalan neće reći da žena treba da bude podređena ali je potpuno sumanuto skakati na kometar ''ali ti si žensko, ti treba da podigneš decu''. jeste, i muškarac treba da podiže decu zajedno sa majkom ali priroda je to ipak uredila tako da su majke kraljice dečijeg univerzuma dugo-dugo. i to treba da nam imponuje , a ne da nas razjaruje. imamo najvažniju ulogu na planeti, a mi se od nje ograđujemo kao da nam je neko ispio mozak.
Nije svaka zena prirodna majka. Mislim da zapravo tako nesto ni ne postoji. Zene su (ne sve, vecina) opremljene bioloskim sposobnostima da zatrudne i rode (iako je porodjaj i dalje rizik po zivot), da hrane dete (i to ne sve, tolike zene nemaju mleka ili imaju previse pa dodje do upale), da brinu o mladuncu dok ne bude sposoban da brine sam o sebi. Ali to je biologija.
Sociologija je pak da se zahteva od drustva da zeni plati punu platu dok je odsustvu zbog porodjaja, sto je domen zenskih prava.
Takodje, sociologija je i da se trazi kanjavanje nasilnika za porodicno nasilje i cinjenicu da nam tolike zene ubise njihovi partneri. Ili ocevi. Ili ocusi. To je takodje feminizam.

Nijednom nisam cula da feminizam govori zenama da ne radjaju.

Nije svaka zena prirodna majka. Mislim da zapravo tako nesto ni ne postoji. Zene su (ne sve, vecina) opremljene bioloskim sposobnostima da zatrudne i rode (iako je porodjaj i dalje rizik po zivot), da hrane dete (i to ne sve, tolike zene nemaju mleka ili imaju previse pa dodje do upale), da brinu o mladuncu dok ne bude sposoban da brine sam o sebi. Ali to je biologija.
Sociologija je pak da se zahteva od drustva da zeni plati punu platu dok je odsustvu zbog porodjaja, sto je domen zenskih prava.
Takodje, sociologija je i da se trazi kanjavanje nasilnika za porodicno nasilje i cinjenicu da nam tolike zene ubise njihovi partneri. Ili ocevi. Ili ocusi. To je takodje feminizam.

Nijednom nisam cula da feminizam govori zenama da ne radjaju.
Naravno jer su te poruke sublimisane i samim tim mnogo jače od gromko izrečenih.
E, to je već domen psihologije. ;)

Naravno jer su te poruke sublimisane i samim tim mnogo jače od gromko izrečenih.
E, to je već domen psihologije. ;)
Pa zavisi kako na koga deluju, psihologija je vrlo subjektivno orijentisana.
Ja, npr, mogu da pogresno protumacim da neko hoce da me ubije i onda da reagujem u skladu sa tim. Ili da uobrazim da me db prisluskuje. Ili da mi je zubar ugradio bubicu ispod plombe.

Back