Feminizam - dobra ili loša pojava u društvu?

o f*** nou
sad ces da dobijes esej
Dao sam joj poredjenje.Jel bi vas bilo recimo sramota da vi kuvate rucak a zena da recimo rade neke teske fizicke poslove?Ajde necemo uzimati primer jedan grad...tu nema nekih reskih poslova.Uzmimo jedan tradicionalni nacin zivota na selu.Da li bi vas bilo sramota da vi uzmete kuvati recimo rucak a zenu da pustite da cepa drva pola dana i unosi ih.Ili da zena ulazi u svinjac ili da cisti stalu?Rade to zene ne kazem ja...ali samo u slucaju nuzde.Ako je muz oboleo i ne moze...ili ako toliko posla ima da je nemoguce da muz sam sve postigne.To su uglavnom velika domacinstva koja drze mnogo stoke.E sad te feministkinje se recimo groze takvih poslova ...pogotovo oko stoke.Ali se ne groze da kazu da ne postoje muski i zenski poslovi.Feminizam propagira maksimalno postovanje zene...kako zena mora da drzi do sebe i svog izgleda,lepote...a onda se rugaju takvim zenama i kazu uzas...ona cisti stalu,svinjac...katastrofa.Ona je robinja...feministkinje se groze zivota na selu uopsteno jer takvi poslovi uopsteno postoje.A ne mogu sve zene da budu dame i da nose suknjicu i da budu sekretarice,salteruse...neke zene imaju drugaciju svest i nacin zivota koji je razlicit.Feministkinje se takodje groze velike porodice sa dosta dece.Komentari su uglavnom '''Uzas,na je kao rasplodna masina...toliko decurlije u kuci i obaveza preko glave'' Rugaju se takvim zenama koje su rodile dosta dece...i govore u prevodu kao oni su primitivni i zaostali ljudi jer imaju mnogo dece.U prevodu nisu nikada culi za abortus i kondom.Da li ste vi nekada culi za takve komentare...ja jesam uglavnom od tih feministkinja.Ili smatraju da je muz naterao i da se ona jadna kao nista ne pita.Da li vi mislite da je to u redu i dal je ispravno takvo vredjanje i podistavanje necega kao sto je velika porodica?Plus ako iko kuka oko promene svog izgleda...gde hormoni se totalno poremete uglavnom...posle i toko trudnoce.Pa mozete cuti od uglavnom feministkinja zena iz grada u 99% slucajeva.Jaoj fuj kako se ugojila kao krmaca otkako je zatrudnela.Ili kao jao uzas nikada nece skinuti te kile koje je nabila tokom trudnoce i posle porodjaja.U prevodu one se groze uopste trudnoce jer je ona tako surova za njihovu lepotu i izgled.Pa citao sam ja i po forumima i grupama gde su feministkinje okupljene.Nista ne pricam na pamet...dal se ovde feministkinje pronalaze u tome ne zna.Ali znam sta se promovise i propaganda vrsti ...materinstvo je nesto sto bi dobro trebali razmisliti pre nego sto zacnete dete.To je zrtva,robovanje ...nesto strasno.Pola zivota vam oduzme...dal se isplati to ili neka karijera gde je zena emancipovana i nezavisna i uspesna...zivi nekim lagodnijim zivotom.Nije kao kengur da nosi dete i vuce ga za sobom i nema svoju slobodu.Nikada se nije toliko kukalo o trudnoci,materinstvu i zrtvi koju zena podnosi.A ja pitam onda te zene...ako vam je drustvo,crkva,okolina,roditelji nametnuli to da je smisao zivota ostaviti pokolenja iza sebe i da je to duznost i misija i cilj svih nas,pa tek onda sve ostalo...zasto uopste i ostajete trudne,udavate se,zasnivate porodicu?Osecam kako one to pricaju da je to sve uradjeno na silu a one da se kao pitaju inace ne bi to uradile.Znaci citao sam i slusao kod zaista mnogo mnogo zena po raznim drustvenim mrezama.I prosto da se najezi covek...zapitao sam se vise puta kakve su kao majke kada sve to sto mi ispricace izgleda rade i zive taj zivot preko one stvari...Muz se pozali kako zena ne kuva rucak kada je on recimo ceo dan na poslu...a ona kaze skuvaj sebi sam imas ruke i noge i youtube.A onda ja dodjem i kazem a jel i malo dete treba od 2 ili 3 ili 5 ili 10 godina samo sebi da kuva i spremna.Takav sebicluk je nesto strasno od tih feministkinja i zena koje se sa njima solidarisu.Zalosno je i porazavajuce zaista.Izvinjavam se sto sam bio opsiran.Prijavite me adminu ako zelite neka obrise...valjda ce se naci nesto uvredljivo :)

Pre bih rekla da ismeva ideju ravnopravnosti, koju brka sa jednakošću.
Пошто не знамо аутора, не можемо знати ни шта је мислио. Ја сам то окачио у поменутом контексту.
Успут, управо од феминисткиња сам много пута чуо вриштање о једнакости, канда ни њима то баш није најјасније...

Dao sam joj poredjenje.Jel bi vas bilo recimo sramota da vi kuvate rucak a zena da recimo rade neke teske fizicke poslove?Ajde necemo uzimati primer jedan grad...tu nema nekih reskih poslova.Uzmimo jedan tradicionalni nacin zivota na selu.Da li bi vas bilo sramota da vi uzmete kuvati recimo rucak a zenu da pustite da cepa drva pola dana i unosi ih.Ili da zena ulazi u svinjac ili da cisti stalu?Rade to zene ne kazem ja...ali samo u slucaju nuzde.Ako je muz oboleo i ne moze...ili ako toliko posla ima da je nemoguce da muz sam sve postigne.To su uglavnom velika domacinstva koja drze mnogo stoke.E sad te feministkinje se recimo groze takvih poslova ...pogotovo oko stoke.Ali se ne groze da kazu da ne postoje muski i zenski poslovi.Feminizam propagira maksimalno postovanje zene...kako zena mora da drzi do sebe i svog izgleda,lepote...a onda se rugaju takvim zenama i kazu uzas...ona cisti stalu,svinjac...katastrofa.Ona je robinja...feministkinje se groze zivota na selu uopsteno jer takvi poslovi uopsteno postoje.A ne mogu sve zene da budu dame i da nose suknjicu i da budu sekretarice,salteruse...neke zene imaju drugaciju svest i nacin zivota koji je razlicit.Feministkinje se takodje groze velike porodice sa dosta dece.Komentari su uglavnom '''Uzas,na je kao rasplodna masina...toliko decurlije u kuci i obaveza preko glave'' Rugaju se takvim zenama koje su rodile dosta dece...i govore u prevodu kao oni su primitivni i zaostali ljudi jer imaju mnogo dece.U prevodu nisu nikada culi za abortus i kondom.Da li ste vi nekada culi za takve komentare...ja jesam uglavnom od tih feministkinja.Ili smatraju da je muz naterao i da se ona jadna kao nista ne pita.Da li vi mislite da je to u redu i dal je ispravno takvo vredjanje i podistavanje necega kao sto je velika porodica?Plus ako iko kuka oko promene svog izgleda...gde hormoni se totalno poremete uglavnom...posle i toko trudnoce.Pa mozete cuti od uglavnom feministkinja zena iz grada u 99% slucajeva.Jaoj fuj kako se ugojila kao krmaca otkako je zatrudnela.Ili kao jao uzas nikada nece skinuti te kile koje je nabila tokom trudnoce i posle porodjaja.U prevodu one se groze uopste trudnoce jer je ona tako surova za njihovu lepotu i izgled.Pa citao sam ja i po forumima i grupama gde su feministkinje okupljene.Nista ne pricam na pamet...dal se ovde feministkinje pronalaze u tome ne zna.Ali znam sta se promovise i propaganda vrsti ...materinstvo je nesto sto bi dobro trebali razmisliti pre nego sto zacnete dete.To je zrtva,robovanje ...nesto strasno.Pola zivota vam oduzme...dal se isplati to ili neka karijera gde je zena emancipovana i nezavisna i uspesna...zivi nekim lagodnijim zivotom.Nije kao kengur da nosi dete i vuce ga za sobom i nema svoju slobodu.Nikada se nije toliko kukalo o trudnoci,materinstvu i zrtvi koju zena podnosi.A ja pitam onda te zene...ako vam je drustvo,crkva,okolina,roditelji nametnuli to da je smisao zivota ostaviti pokolenja iza sebe i da je to duznost i misija i cilj svih nas,pa tek onda sve ostalo...zasto uopste i ostajete trudne,udavate se,zasnivate porodicu?Osecam kako one to pricaju da je to sve uradjeno na silu a one da se kao pitaju inace ne bi to uradile.Znaci citao sam i slusao kod zaista mnogo mnogo zena po raznim drustvenim mrezama.I prosto da se najezi covek...zapitao sam se vise puta kakve su kao majke kada sve to sto mi ispricace izgleda rade i zive taj zivot preko one stvari...Muz se pozali kako zena ne kuva rucak kada je on recimo ceo dan na poslu...a ona kaze skuvaj sebi sam imas ruke i noge i youtube.A onda ja dodjem i kazem a jel i malo dete treba od 2 ili 3 ili 5 ili 10 godina samo sebi da kuva i spremna.Takav sebicluk je nesto strasno od tih feministkinja i zena koje se sa njima solidarisu.Zalosno je i porazavajuce zaista.Izvinjavam se sto sam bio opsiran.Prijavite me adminu ako zelite neka obrise...valjda ce se naci nesto uvredljivo :)
Vidi, ja imam prilicno divlji pristup pisanju po forumima.
Kad me mrzi ne pisem ni veliko slovo ni tacke.
Medjutim jednog pravila se drzim a to je da ne citam:

1. poruke gde nema spejsa posle tacke i zareza
2. poruke bez pasusa
3. kobasice od recenica

2. poruke bez pasusa
3. kobasice od recenica
Razumem profesore.Nisam obratio paznju na margine teksta,fusnote i sam paragraf.Nisam znao da ste toliko strogi.Mogu li makar dvojku dobiti za prolaz ili sesticu?

Uopšte nije sumanuto skakati na takve komentare ukoliko su oni izrečeni jedino s namerom da ženu ukalupe i ograniče, ili čak ponize. Štaviše, naša je obaveza kao društva da skačemo i reagujemo na takve izjave s tom namerom izrečene, a to je najčešće i slučaj. Zapravo ni ne znam za slučaj da je tako nešto izrečeno samo kao obična konstatacija o ženskoj prirodi, uvek je tu jasna poruka da žena između onoga što želi uvek treba, da ne kažem mora, da bira porodicu i decu.

Naravno da nema ničeg lošeg u tome da ženi prioritet bude porodica i potomstvo, naprotiv, ali to treba da bude lični izbor a ne posledica nametnutih standarda, i u ovom i u onom smeru.
Ne bavim se tim aspektom jer koliko god da neko hoće na taj način da me uvredi, ne bih to shvatila kao uvredu.
Kako se može shvatiti kao uvreda ako mi neko kaže npr "nisi ni za šta osim za podizanje dece"? Pitanje je retorsko jer u mom vrednosnom sistemu to bi mi samo izmamilo osmeh jer mislim da je majčinstvo jedna od najvresnijih i najtežih stvari na planeti.

Mnoge zene smatraju da su robinje kuce i kucnih obaveza.Licno znam zene koje nece nista da kuvaju ni i spremaju.Deca i muz joj jedu pastetu,salamu,koznerviranu hranu.Njoj nije tesko da sebi sprema neke specije jer ona ja na new age sektaskom rezimu ishrane.Vegani,veguni...zdravlje po njihovim merilima.Dakle zar nije to malo sebicno?Ajde sto muzu recimo neces da spremis rucak...a zasto detetu?A onda ce reci a zasto muz ne spremi?E zato ja smatram da postoje muski i zenski poslovi.Kada je nevolja nedaj boze...i zena i muskarac mogu se staviti u ulogu poslova namenjenih suprotnom polu.Ali ipak mislim da bi bilo sramota recimo da muz kaze ok...ti ne volis da kuvas rucak?Ne volis sporet...?Hajde ja cu da to radim a ti recimo idi iscepaj drva.Ok u gradu nema tih nekih poslova teskih zar ne?Al nazalost u gradu oboje mora da rade da bi prehranili dete i sebe i platili troskove.A onda dolazimo nazalost do toga da se angazuje kucna pomocnica,baba,deda ako ima novca za to i ako su ljudi zivi.Danasnja zena je postala jako arogantna i lenja.Feminizam je ubedio da je ona rob muskarcu ali nazalost i detetu.Jer ja malo pratim kakva se propaganda servira.Zene se stimulisu da im karijera bude primarni cilj a ne materinstvo.AKo dobiju decu...to je nesto kao da ste joj stavili okove na noge i ruke i kuglu onu da vuce za sobom.Poznajem takve zene.Kukaju po drustvenim mrezama...stavljaju zanimanje 24h MAMA.Zalosno...ne kazem da su sve zene takve ali ima ih sve vise i vise.Ne treba flozofirati puno oko toga...dovoljno je samo pogledati jednu drustvenu mrezu i profile tih zena.Kako se na njima ponasaju.Poznajem ja naravno i normalne zene...druzim se sa njima :)
Te zene koje ne kuvaju, da li su to zene ciji muzevi izdrzavaju porodicu?
Koliko zena poznajes da imaju zdravu porodicu, iskljucujemo porodice koje imaju bolesnu djecu pa im je nuzda, nego parove ciji je dogovor da muskarac zaradjuje a da zena njeguje djecu kod kuce i da ta zena nema stav da je privilegovana, da u superlativu pominje supruga? A koliko njih znas da trazi pomoc od muza za poslove u kuhinji?

Ne bavim se tim aspektom jer koliko god da neko hoće na taj način da me uvredi, ne bih to shvatila kao uvredu.
Kako se može shvatiti kao uvreda ako mi neko kaže npr "nisi ni za šta osim za podizanje dece"? Pitanje je retorsko jer u mom vrednosnom sistemu to bi mi samo izmamilo osmeh jer mislim da je majčinstvo jedna od najvresnijih i najtežih stvari na planeti.

Ne bih ni ja ali to nije ni poenta nego generalno svođenje žene na reproduktivnu ulogu, tj. ulogu majke.

2. poruke bez pasusa
3. kobasice od recenica
Nemojte mi zameriti.Ja sam polupismeni covek sa sela.Kod mene u glavi jos goveda ricu.Moji su sisli sa brda pre nego sto sam se ja rodio.Tako da razumete vec sve.
Te zene koje ne kuvaju, da li su to zene ciji muzevi izdrzavaju porodicu?
Koliko zena poznajes da imaju zdravu porodicu, iskljucujemo porodice koje imaju bolesnu djecu pa im je nuzda, nego parove ciji je dogovor da muskarac zaradjuje a da zena njeguje djecu kod kuce i da ta zena nema stav da je privilegovana, da u superlativu pominje supruga? A koliko njih znas da trazi pomoc od muza za poslove u kuhinji?
Znam gomilu i jednih i drugih i trecih.A svakim danom je sve vise i vise tih zena koja kuhinju pa i samo materinstvo dozivljavaju kao ogroman stres,strasno,uzasno,mucenje i kinjenje.Kao da ih je neko pistoljem naterao da budu majke.Nebitno dal je muz izdrzava ili i ona radi i doprinosi.Postoje zene koje rade od kuce za racunarom i majke su dece.Pa kukaju na sav glas kako im je tesko.Zene pre 100 godina u kakvim su uslovima zivele pa nisu kukale.Svi misle da je patrijarhat bilo da je zena robinja a muskarac recimo spava po ceo dan i kiseli nogu u lavoru koje mu ona pere.Nije tacno.Muskarac je radio teske fizicke poslove.Zemljoradnja,stoka...radila je i zena sa njim...radili su zajednickim snagama jer je tada zivot bio surov.Pa nisu kukali ni muskarac ni zena kao danas sto se kuka.Kukati je stanje duha i ocajavati,sazaljevati samu sebe.To je duhovno stanje iznudjeno depresijom u vecini slucajeva.Ja opet kazem...cak i zene domacice gde nemaju posao vec samo muskarac novcano doprinos...pa one ni kao domacice nece da urade ono i oko dece.Ne kuvaju deci.Odu da prosetaju kuce i mace.Odu na kafu kod prijateljice ove i one.Odu do kafica ...izlaze uvece u nocne klubove.Dopisuju se po face.Znam dosta takvih zena.Moja sestra ima petoro dece.Ali ona radi i nije joj tesko i ne kuka.Niko je nije stapom terao da ima petoro dece.Njen muz to jest moj zet radi preko 10 sati.Ne radi tezak fizicki vec umni posao u jednoj firmi.Dok zene druge kazu mojoj sestri.Uglavnom te feministkinje ''Jaoj boze dal si ti normalna?Sta ce ti tolika deca?'' Ja se kao tebi vidim.Kao sazaljevaju je sto ona ima toliko dece.Kao da je to nesto uzasno i odvratno i strasno.Kao jao ja imam ovo jedno a i ovo mi je previse.U prevodu podsvesno se kaje sto ga je uopste i rodila.Uzas.

Ne bih ni ja ali to nije ni poenta nego generalno svođenje žene na reproduktivnu ulogu, tj. ulogu majke.
A ko i gde je to sveo?U zivotu mozes da biras.Majcinstvo ili karijera.Oboje tesko da mogu zajedno.Ako zelis da ti dete doji,cuva,presvlaci,hrani,vaspitava bebisiterka ili baba i deda,pisi propalo.Nazalost je tako.Koja je glavna uloga zene u drustvu?Glavna i najsvetija duznost i uloga bi trebalo da bude majcinstvo pre svega.Ako bi vi izabrali karijeru i neke ambicije ili slobodu da putujete svetom ili otkud znam,ispred majcinstva i deteta,onda je to vas izbor.Niko vas ne primorava morate po svaku cenu da rodite dete i da budete robinja i majka u kuci?Niko vas ne tuce stapom po glavi.Niko vas ne primorava.Jedino vas brine sto bi vas drustvo osudilo zbog toga?Epa sta da vam radim.Pravo imate da u zivotu radite sta god zelite.Nije tacno da muskarac gleda zenu kao samo u toj ulozi.Ali to jeste jedna od najvaznijih zenskih uloga.I nesto najsvetije za svakog muskarca.Da vi budete majka a on da bude otac.E sad mozda bi vi voleli da menjate uloge sa muskarcem?Da on nosi dete u stomaku mesecima i da ga rodi.Da ga doji...i da podnosi celu tu zrtvu za koju zene danas nikada kao pre kukaju.Ali nisu ipak primorane da budu kako kazu rasplodna masina ili inkubator.Niko ih ne tera.No zeni danasnjoj modernoj pogotovo feministkinji smeta sto nju drustvo gleda sa prezirom ako se ona grozi majcinstva.To je isto kao kada bi vi zeleli na silu da dobijete necije postovanje.Strahopostovanje se moze dobiti silom.Ali iskreno postovanje ne.Postovanje se zasluzi ili ne.

Ali kao majka, žena je odgovorna za život.
To je ogromna uloga da bi se shvatala kao limitirajuća u ličnom razvojnom smislu. Čak naprotiv.
Zato mi je odbojan današnji ideološki narativ. Jer majčinstvo tretira kao posao u fabrici.

Koje?
Daj primer

@vlada131 i ja imamo prijateljicu feministkinju koja ima troje dece. Sa sinom je čak išla i na neke sastanke, umota ga u neku potpuno cool kao indijansku nosilicu i ide.

Pri tom se redovno dogovara sa mužem oko obaveza, oboje su ostvarene ličnosti. Pri tom je i hrišćanka, pravoslavne vere. Liturgijski aktivna i vrlo obrazovana po pitanju teologije kao i njene osnovne struke (neću da navodim jer nije ovde).

Ali kao majka, žena je odgovorna za život.
To je ogromna uloga da bi se shvatala kao limitirajuća u ličnom razvojnom smislu. Čak naprotiv.
Zato mi je odbojan današnji ideološki narativ. Jer majčinstvo tretira kao posao u fabrici.
Postoji to sto kazete Sofija.Ja ne razmisljam tako.Ja zenu nikada nisam gledao kao seksualni objekat...iako se danas vecina zena trudi da sebe tako predstavi i akcentuje.Cak i one uspesne i visoko obrazovane zene.Prvo skrecu paznju na svoj seksualni akcenat.Provokativne fotografije su primarni adut svake zene.Ja mozda odskacem od okoline...ali me to jako odbojno gura nazad od takve zene.Bila istina ili ne...ja kada vidim zenu da fotografije koje ima su isuvise nego provokativne i nacin na koji se fotografise,akcentujuci samo seksualni element,ja dobijam dojam da je ona tezak promiskuitet i da je leglo polnih bolestina.Iako nije...meni licno ostavlja takav utisak.Mislim da nema potrebe za tim.Zasto zena pokusava ili muskarac da se prilagodi drustvu?Zasto se plasi osude ako odskace od toga?Neka bude svoja i on svoj.Ja sam takav.Mene kad osudjuju ja to postujem...svako ima pravo na svoj stav i misljenje.Ja se ne ljutim.Mene osudjuju sto razmisljam skroz drugacije od vecine.Ali zena smatra da prvo treba da akcentuje sebe kao sexualni objekat da bi se dopala muskarcu.Dopasce se muskarcu na taj nacin ali kakvom muskaracu?Nezrelom,neizivljenom i vecitom lutalicom od jedne do druge zene.Onaj koji ide tim sistemom selekcije on je takav.Ako ti zelis da se ozenis ili udas...i tebi je najbitnije dal partner ima plave ili zelene oci,trbusnjake ili stoma,23cm ili 15cm...onda takva osoba uglavnom nije zrela i ne shvata sustinu onoga u sta treba da se upusti.Takodje i emotivne nezrele osobe se zalecu u brakove koji ubrzo pucaju...a deca ispastaju.To rade oba pola.Dakle trebas gledati na svoju partnerku i na partnera iz skroz drugog ugla.A ne mozes naci savrsenu kombinaciju da se totalno sve poklapa i da se totalno u svemu slazete.To ne postoji ili je 1%.

Izgleda da ti znaš veeeeeeliki broj feministkinja :)
Pa gde ih nađe, a?

Koje?
Daj primer

@vlada131 i ja imamo prijateljicu feministkinju koja ima troje dece. Sa sinom je čak išla i na neke sastanke, umota ga u neku potpuno cool kao indijansku nosilicu i ide.

Pri tom se redovno dogovara sa mužem oko obaveza, oboje su ostvarene ličnosti. Pri tom je i hrišćanka, pravoslavne vere. Liturgijski aktivna i vrlo obrazovana po pitanju teologije kao i njene osnovne struke (neću da navodim jer nije ovde).
Pa ako feministkinja je obrazovana po pitanju teologiju i i dalje je feministkinja hahahahahhah.Onda je to konacno dobra sala :) Valjda znate sta ste sada napisali.Pogotovo sta hriscansko misli o feministkickom modelu.Jeste li citali bibliju ikada?Sta mislite zasto su feministkinje najveci protivnici crkve i religije???Zasto feministkinje ulecu gole u crkve i slikaju se gole pored krsta???Zasto LGBT ide sa parolama rugajuci se crkvi,krstu,Isusu i provociraju po skupovima isto kao i feministkinje.Oni i jesu borci za istu ideologiju samo sa dva lica.

Provokativne fotografije su primarni adut svake zene

New Girl Facepalm GIF by HULU

Pa ako feministkinja je obrazovana po pitanju teologiju i i dalje je feministkinja hahahahahhah.Onda je to konacno dobra sala :) Valjda znate sta ste sada napisali.Pogotovo sta hriscansko misli o feministkickom modelu.Jeste li citali bibliju ikada?Sta mislite zasto su feministkinje najveci protivnici crkve i religije???Zasto feministkinje ulecu gole u crkve i slikaju se gole pored krsta???Zasto LGBT ide sa parolama rugajuci se crkvi,krstu,Isusu i provociraju po skupovima isto kao i feministkinje.Oni i jesu borci za istu ideologiju samo sa dva lica.
S obzirom na tvoj stav o papi, koga mi pravoslavni smatramo episkopom Rima, ne čudi me ovakva celokupna izjava.

Back