Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
/nema veze, kao Kuran pominje 461 put Zemlju pa je to automatski njena starost :P

da, indikacija je to

jer Bog rijecima indicira stvari u Kuranu

tako sto spomene

Dan u odredjenoj formi 365 puta, kao jedna solarna godina

Mjesec u odredjenoj formi 12 puta, kao jedna solarna godina

Godina u svim formama 19 puta, kao u jednom metonickom ciklusu

tako i druge stvari indicira kroz prikopcavanje za stvari iz realnog svijeta.

pa nakon svih tih saznanja, vidimo da Zemlja spomenuta 461 puta
a nauka kaze da je zemlja stara 4.61 milijardi godina.

znaci zato sto i druge stvari su brojcano naznacene, zato mozemo da zakljucimo i ovo sa zemljom je namjerno kodirano i spomenuto bas toliko puta da indicira na 4.61 milijardi godina.

A koje je poreklo urana 238?
ne znam

Bog ne postoji uživajte u životu!

ja uzivam u zivotu i ujedno vjerujem....pa se pokusavam osigurat za sljedeceg zivota poslije smrti

dok ti eto uzivas a neosiguras se nista za zivota poslije smrti, pa si pusten na milost i nemilost slucaju...u fazonu "kako bude bit ce"....a ja te pitam, sta ako bude nesto lose, sta ako stvari krenu lose po tebi a nemas popravnog, gdje je izlaz onda?? kako se spasiti, gdje pobjeci onda???

zapitaj se kad legnes navecer i sam razmisljas u mrak...sta ako taj Bog postoji a ti ga negiras, sta ce biti sa tobom covjece?

jesi li ti svjestan da smrt kad dodje nema popravnog, nema vracanja nazad na zemlju da se popravis nesto...sto si uradio uradio si, knjiga djela se zatvara za tebe.

A Bog nam kaze da ce ljudi od njega traziti poslije smrti da ih vrati na zemlju da vjeruju u njega, kao eto sad smo vidjeli i culi, sad znamo...pa daj vrati nas...
odgovor ce biti "Ne moze", uzalud ce biti moljakanja i pravdanja.

Не каже Бог никоме ништа, већ стари текстови које су писали религиозни фанатици. То што неки бирају да верују у оно што у њима пише, не значи да Бог постоји. Ваши страхови од имагинарног нису свачији страхови.

Не каже Бог никоме ништа, већ стари текстови које су писали религиозни фанатици. То што неки бирају да верују у оно што у њима пише, не значи да Бог постоји. Ваши страхови од имагинарног нису свачији страхови.
Pa cak i ako kaze, ne kaze da je Bog :P

starost zemlje, suncevog sistema, sunca je 4.61, jer je pocelo se sve u isto vrijeme formirati
Ово модерна наука оповргава.
Старост Сунчевог система се процењује на око 4.571.000.000 година, старост Сунца на 4.603.000.000 година, а старост Земље на 4.543.000.000 година, +/- 50.000.000 година.

Hypolimnas bolina је врста лептира позната под именом Плави месец. На Самоанским острвима Уполу и Саваи, паразит (вероватно бактерија из рода Wolbachia) је убијао мужјаке до те мере да су до 2001. године мужјаци чинили само 1% популације. Онда је 2007. објављено да су у периоду од само 10 генерација (око 5 година), мужјаци еволуирали да развију имунитет на бактерију, а мушка популација се повећала на скоро 40%. Овај еволуциони процес укључивао је промене у само једном једином геномском региону на хромозому 25.
https://ui.adsabs.harvard.edu/abs/2007Sci...317..214C/abstract
https://www.science.org/doi/10.1126/science.1143369
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17626876/
https://www.theatlantic.com/science...-of-the-butterfly-and-the-male-killer/496637/

Ово модерна наука оповргава.
Старост Сунчевог система се процењује на око 4.571.000.000 година, старост Сунца на 4.603.000.000 година, а старост Земље на 4.543.000.000 година, +/- 50.000.000 година.
Niko ne zna koliko je staro sunce ne blamirajte se!

Da samo sto ovo drugo nije potvrdjeno, a da je adaptacija evolucioni proces nije dokazano. Imamo razlicite rase ljudi, ali ne i vrste
iako postoji adaptacija kod ljudi.
Ja bih pre to nazvao nadogradnja vrste, ali ne nikakav evolutivni proces.

ja uzivam u zivotu i ujedno vjerujem....pa se pokusavam osigurat za sljedeceg zivota poslije smrti

dok ti eto uzivas a neosiguras se nista za zivota poslije smrti, pa si pusten na milost i nemilost slucaju...u fazonu "kako bude bit ce"....a ja te pitam, sta ako bude nesto lose, sta ako stvari krenu lose po tebi a nemas popravnog, gdje je izlaz onda?? kako se spasiti, gdje pobjeci onda???

zapitaj se kad legnes navecer i sam razmisljas u mrak...sta ako taj Bog postoji a ti ga negiras, sta ce biti sa tobom covjece?

jesi li ti svjestan da smrt kad dodje nema popravnog, nema vracanja nazad na zemlju da se popravis nesto...sto si uradio uradio si, knjiga djela se zatvara za tebe.

A Bog nam kaze da ce ljudi od njega traziti poslije smrti da ih vrati na zemlju da vjeruju u njega, kao eto sad smo vidjeli i culi, sad znamo...pa daj vrati nas...
odgovor ce biti "Ne moze", uzalud ce biti moljakanja i pravdanja.
Sa mnom neće biti ništa. Ti si verski fanatik i to je to. Verovaćeš i tog Boga i gotovo. Da si kojim slučajem ređen u Grškoj pre dve hiljade godina verovao bi ti u Zevsa.

Da samo sto ovo drugo nije potvrdjeno, a da je adaptacija evolucioni proces nije dokazano.
Па сад, не знам одакле ти ово, али је нетачно. Баш на линку ка Вики чланку о адаптацији, на пример, стоји да је то прилагођавање кроз еволуцију. Процес специјације такође је потврђен и то више пута. Три врсте биљке из рода Tragopogon или Козје браде су однешена у САД из Европе; T. dubius, T. pratensis и T. porrifolius. Како се популација ширила, врсте су међусобно често производиле стерилне хибриде, али до 50-их научници су открили да постоје две нове врсте. Иако су изгледали као хибриди, нису били стерилни примерци, већ способни да се размножавају са својом врстом, али не ни са једном од првобитне три врсте - класична дефиниција нове врсте. Нешто слично се десило и с лептирима из рода Heliconius.

Niko ne zna koliko je staro sunce
Пише лепо ,,процењује се".

Ja bih pre to nazvao nadogradnja vrste, ali ne nikakav evolutivni proces.
Али обични и небитни ликови попут тебе и мене се не питају, већ образоване и стручне особе.

Па сад, не знам одакле ти ово, али је нетачно. Баш на линку ка Вики чланку о адаптацији, на пример, стоји да је то прилагођавање кроз еволуцију. Процес специјације такође је потврђен и то више пута. Три врсте биљке из рода Tragopogon или Козје браде су однешена у САД из Европе; T. dubius, T. pratensis и T. porrifolius. Како се популација ширила, врсте су међусобно често производиле стерилне хибриде, али до 50-их научници су открили да постоје две нове врсте. Иако су изгледали као хибриди, нису били стерилни примерци, већ способни да се размножавају са својом врстом, али не ни са једном од првобитне три врсте - класична дефиниција нове врсте. Нешто слично се десило и с лептирима из рода Heliconius.
Cuj intervencijom se svasta moze dobiti pa tako i rase pasa i nove hibridne biljke. Nista od toga nije evolucija niti se desava u prirodi.

Али обични и небитни ликови попут тебе и мене се не питају, већ образоване и стручне особе.
Pa cuj mnoge stvari u koje mainstream veruje kasnije se ispostave kao netacne. A evolucija nije potvrdjena naucnim metodom.
Misaoni eksperiment je upropastio nauku i uveo verovanje kao mogucnost.

Procenjuje se, veruje se zato i evolucija nije nauka već palamuđenje,
Da bi bila nauka mora se potvrditi naucnim metodom. No kako je covek sposoban da krsi evoluciju ona nije ni pravilo ni zakon.
Dokaz kontra evolucije je postojanje inteligencije.

Ne treba nikakav Bog koji je stvoren ljudskom maštom da bi imalo smisla.
Ne mozes znati da to nisu vanzemaljci koji su se u proslosti ovde bavili Zemljom.

Da bi bila nauka mora se potvrditi naucnim metodom. No kako je covek sposoban da krsi evoluciju ona nije ni pravilo ni zakon.
Dokaz kontra evolucije je postojanje inteligencije.

Ne mozes znati da to nisu vanzemaljci koji su se u proslosti ovde bavili Zemljom.
Ovo o vanzemaljcima mi deluje logičnije nego Bog i Bogovi. Ima više smisla, ali ni tu nema konkretnih dokaza.

Три врсте биљке из рода Tragopogon или Козје браде су однешена у САД из Европе; T. dubius, T. pratensis и T. porrifolius. Како се популација ширила, врсте су међусобно често производиле стерилне хибриде, али до 50-их научници су открили да постоје две нове врсте. Иако су изгледали као хибриди, нису били стерилни примерци, већ способни да се размножавају са својом врстом, али не ни са једном од првобитне три врсте - класична дефиниција нове врсте. Нешто слично се десило и с лептирима из рода Heliconius.
Није потребна маса мутација које се акумулирају током генерација да би се створила другачија врста – потребан је само неки догађај који репродуктивно изолује једну групу појединаца од друге. Ово може да буде веома брзо у случајевима попут ових полиплоида. Једна мутација може бити довољна. Или се то може одвијати пуно, пуно споријим темпом. Ово је специјација по којој је еволуција позната - постепене промене током времена које раздвајају врсте.

Cuj intervencijom se svasta moze dobiti pa tako i rase pasa i nove hibridne biljke. Nista od toga nije evolucija niti se desava u prirodi.
Раса је класификација унутар врсте и различите расе могу међусобно да се паре и створе плодно потомство. Различите врсте стварају неплодно мушко потомство - хибриде. Пример који сам дао јасно показује да се ради о новим врстама.

Procenjuje se, veruje se zato i evolucija nije nauka već palamuđenje,
Процена старости Сунца нема никакве везе са еволуцијом. Ниси никакав ауторитет ни на ком пољу науке да би могао да тврдиш шта јесте, а шта није наука. То што нешто не разумеш, не значи да је паламуђење. То што немаш воље или интересовања у довољној мери да се информишеш о нечему, не значи да је паламуђење.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back