Boris T
Poznat
- Poruka
- 7.240
Неки људи треба да схвате да словено-српска идеја долази из Санкт Петербурга и Москве и да није изворно српска.Ovo ne treba mešati sa slovenosrpskim jezikom, koji će i nastati znatno posle ovog termina.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Неки људи треба да схвате да словено-српска идеја долази из Санкт Петербурга и Москве и да није изворно српска.Ovo ne treba mešati sa slovenosrpskim jezikom, koji će i nastati znatno posle ovog termina.
Како нико није поменуо? Све је почело овим писмом и наводима о славеносрпском „народу“ и етничким Србима. Ни прво није тачно , нити се друго помиње у писму Саве Петровића.Pismo niko nije uopšte ni pominjao.
Зашто настављаш да постављаш неке "историографске" чланке које је написао човек у руској служби у Санкт Петербургу 1757. године и тамо живео скоро до краја живота? Русофил, који тврди да је постојао славеносрпски народ, а у ствари је служио у хусарском пуку у Харкову код тадашње Славеносрбије .... Према новим истраживањима загонетни црногорски варалица Шћепан Мали (лже-Пётр Фёдорович ) - био је, заправо, Јован Балевић!
Рекао сам ти да читаш мало руске литературе из 18-19 века, посебно у односима царске Русије и Балкана у 17-18. веку.
Па слaвеносрпски се не говори, него се пише – понављам славеносрпски је језичко-културолошки појам али не и народ,Zar nije diskusija o tvojoj tvrdnji da je reč samo o jeziku, a nikako o ljudima (koji tim jezikom govore)?
Па слaвеносрпски се не говори, него се пише – понављам славеносрпски је језичко-културолошки појам али не и народ,
Не знам прво зашто си поставио ово писмо овде јер није релевантно за Скопље -.... Дакле, славено-српски народ - где је овај народ, зашто патријарх Бркић није написао реч о њему у документу о коме смо разговарали.?Pa ko je pričao o slavenoserbskom jeziku?
Не знам прво зашто си поставио ово писмо овде јер није релевантно за Скопље -.... Дакле, славено-српски народ - где је овај народ, зашто патријарх Бркић није написао реч о њему у документу о коме смо разговарали.?
У писму нема „етничких Срба“. Значење речи „сербскиј национ“ није баш јасно када у то време не постоји српска држава а на територији некадашње српске краљевине живе и други народи.
Добро разумем о чему се ради – једноставно сам парирао да реч "славеносрпски" није тачна дефиниција самог српског народа у 18. веку. Наравно, ово је нетачност са становишта такозване славеносрпскe књижевно-језичке епохе, која је почела негде после 1720. године и представља подсистем тзв. концепција "Православне Славије", која пак долази са трећим јужнословенски утицај (тј. са руског југозапада) средином 17. века.Zbog ove tvoje replike: https://forum.krstarica.com/threads...e-patrijarsije-16-18-vek.931208/post-44707464
Tema diskusije bila je pismo vladike Save Platonu.
Последњи пут када сам погледао границе Србије и Републике Српске – на територији од око 100 хиљада квадратних километара живи 8,3 милиона људи.Nije ti jasno da nacija ne mora da bude isključivo vezana za određenu teritoriju? Razumem to u smislu vas Bugara, jer vi dijasporu kao i da nemate i bukvalno ste svedeni na Bugarsku, ali za razliku od vas, mi smo ipak veći narod i zauzimamo više prostora![]()
Последњи пут када сам погледао границе Србије и Републике Српске – на територији од око 100 хиљада квадратних километара живи 8,3 милиона људи.
У Бугарској живи око 7 милиона људи на територији од 110 хиљада квадратних километара.
Дакле, твоја изјава опет пада у воду.
Ајде сад ..."Шта је баби мило.."Pa i ne pada, jer imamo i Crnu Goru, a takođe i značajno brojniju dijasporu na svim stranama sveta. U svakom slučaju, Srbi su veći narod od Bugara i nisu ograničeni na Srbiju ili Srpsku![]()
Ајде сад ..."Шта је баби мило.."
Колико "генетски" Срба живи у Црној Гори - пун стадион људи ??
Чињенице се не мењају од искривљеног осећаја национализма који стално показујеш – не видим зашто стављаш Србе изнад Бугара као народа, с обзиром да за то нема разлога, ни историјски ни политички, а још мање у у садашњости.Živi nešto manje nego u okolini Čikaga, primera radi. U svakom slučaju, ne znam tačno na šta misliš kad kažeš "što je babi milo", jer su ti ovo činjenice. To što ti se ne sviđaju, šta da ti kažem, nije trebalo da budeš Bugar![]()
Чињенице се не мењају од искривљеног осећаја национализма који стално показујеш – не видим зашто стављаш Србе изнад Бугара као народа, с обзиром да за то нема разлога, ни историјски ни политички, а још мање у у садашњости.
Поново показујеш своју романтичну детињасту природу – која снага? да ли си ти икада чуо за дизање тегова?kako po dostignućima, tako i po brojnosti, snazi, kojem god parametru.
Поново показујеш своју романтичну детињасту природу – која снага? да ли си ти икада чуо за дизање тегова?
Па не знам – сумњам у све ово – одавно не живим у Бугарској – вероватно @хан Ацо зна више од мене и може да одговори. Могу да говорим само о Чешкој – али искрено српска војска тешко да се може поредити чак ни са малом Јерменијом по наоружању и буџету.Ono što je reprezentativno, primera radi, je da će vas naša vojska uvek zgaziti
Па не знам – сумњам у све ово – одавно не живим у Бугарској – вероватно @хан Ацо зна више од мене и може да одговори. Могу да говорим само о Чешкој – али искрено српска војска тешко да се може поредити чак ни са малом Јерменијом по наоружању и буџету.
Па једино искуство је у рату против Хрватске 1992/1993. Све остало je сузбијање цивилних и паравојних формација и кршење војних конвенција.Iskreno za tebe, verujem ti. Međutim, mi jesmo naoružani, naša namenska industrija je znatno jača od svih u okruženju i šire, a što se snage vojske tiče, naša ima ogromno iskustvo ratovanja, dok Bugari imaju iskustvo u mirovnim misijama po Čadu. Razlika u kvalitetu je očigledna![]()
Па једино искуство је у рату против Хрватске 1992/1993. Све остало je сузбијање цивилних и паравојних формација и кршење војних конвенција.
Опет гледам како скрећеш са теме и провоцираш ме да ти одговорим.
Не, није то био рат, то је била игра мачке и миша... али ти си тада још био мало дете.plus rat sa NATO i tako te sitnice
Не, није то био рат, то је била игра мачке и миша... али ти си тада још био мало дете.