Gledston
Aktivan član
- Poruka
- 1.904
Али сад када поново прочитам, мислим да и моја теорија мора се одбацити, јер се помињу само православци у наслову, а испод се помињу Дубровчани и Славонци...i Dubrovčani; žitelji Dubrovačke republike.
Jao bože. Pa jasno; ohridska i carigradska. Osećam se kao totalni tupson; bukvalno je očigledno da je to po sredi!
@Crnugović @sumljiv_tip @Boris T.
Što se tiče Timariota...sve što smo pomenuli, donekle, teritorijalno je razgraničeno. Obrati pažnju da on pominje gotovo kao sinonime narode i pokrajine. Znači, pod timariotima bi trebalo da imamo na umu neku zimijsku zajednicu, koja je po nečemo ostala izdvojena...u nekom ograničenom (geografskom) delu evropske Turske.![]()
А за Тимариоте, стварно не знам. Једино ако то може имати неке везе са нпр. Али-пашом од Јањине или сл. У ово време је тимар ионако обично једна свота новца која се даје уместо земље, па мислим да не можемо то везати за нпр. спахијин тимар (поготово што не знам да је био иједан православни тимариот у 18. веку).
Где?Ustvari čekaj malo... @Gledston Brkić pominje Bugare i istočno od Srbije.![]()
Погледаћу после.Tarih: Türk dünyası tarih ve kültür dergisi.
Ono što me je zbunilo jeste što prema bugarskom prevodu zapisa koji ja imam Karpoš je naveden kao srpski vojvoda. A ovde se navodi dva puta srpski, što mi je naizgled vrlo čudno (pod uslovom da sam dobro razumeo tekst).