ESAD RAHIĆ — sandžački pejgamber ili pritajeni Velikosrbin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чекај бре, јел ово озбиљно или фотомонтажа?
Šta misliš?

Čuvaj se bradonje: Radikalni islamisti pozvali muslimane da ne slave Novu  godinu – Jabuka.tv

Čuvaj se bradonje: Radikalni islamisti pozvali muslimane da ne slave Novu godinu – Jabuka.tv

Zašto muslimani ne smiju slaviti/čestitati Novu Godinu -Islamski kulturni  centar Podgorica

Zašto muslimani ne smiju slaviti/čestitati "Novu Godinu" -Islamski kulturni centar Podgorica
ikcpg.me

Bilbordi podijelili javnost u BiH: Muslimani nijesu ludi da slave najluđu  noć - CdM

Bilbordi podijelili javnost u BiH: Muslimani nijesu ludi da slave najluđu noć - CdM
m.cdm.me

Radikalni muslimani u Tuzli postavili bilborde protiv proslave Nove godine  - Stigao i odgovor! (Foto) - NOVI GLAS

Radikalni muslimani u Tuzli postavili bilborde protiv proslave Nove godine - Stigao i odgovor! (Foto) - NOVI GLAS
noviglas.info

Fotografija izazvala brojne reakcije: Ja sam musliman i ne slavim Novu  godinu | Crna hronika BiH

Fotografija izazvala brojne reakcije: Ja sam musliman i ne slavim Novu godinu | Crna hronika BiH
crna-hronika.info

Facebook

Facebook
facebook.com

Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć jer bradonja dolazi po decu: U  Federaciji BiH se vodi kampanja protiv Deda Mraza (FOTO) | Novosti.RS

Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć" jer "bradonja dolazi po decu": U Federaciji BiH se vodi kampanja protiv Deda Mraza (FOTO) | Novosti.RS
novosti.rs

JA SAM MUSLIMAN I NE SLAVIM NOVU GODINU Fotografija izazvala razne  komentare!

JA SAM MUSLIMAN I NE SLAVIM NOVU GODINU" Fotografija izazvala razne komentare!
doznajemo.com

Bilbordi podijelili javnost u BiH: “Muslimani nisu ludi da slave najluđu  noć” | Crna hronika BiH

Bilbordi podijelili javnost u BiH: “Muslimani nisu ludi da slave najluđu noć” | Crna hronika BiH
crna-hronika.info

JA SAM MUSLIMAN I NE SLAVIM NOVU GODINU!... - Republika Turska | Facebook

JA SAM MUSLIMAN I NE SLAVIM NOVU GODINU!... - Republika Turska | Facebook

Kako će uskoro biti ni manje ni više no puna decenija od dana kada je dotični istoričar predao predlog izrade svoje doktorske disertacije, možemo zaključiti da od toga nema apsolutno ništa, ako je uopšte zaista ikada i bilo.

Štaviše, ovo deluje kao da može biti klasična priča: pokušao studirati u Beogradu, (veliko)srpski nacionalizam ga sprečio i srpski nacionalisti mu nisu dozvolili i otjerali sa Filozofskog fakutleta.

Kako će uskoro biti ni manje ni više no puna decenija od dana kada je dotični istoričar predao predlog izrade svoje doktorske disertacije, možemo zaključiti da od toga nema apsolutno ništa, ako je uopšte zaista ikada i bilo.
Verovatno zato što je pritajeni Velikosrbin. Tamo kod Ljušića takvi ne prolaze. :hahaha:

Štaviše, ovo deluje kao da može biti klasična priča: pokušao studirati u Beogradu, (veliko)srpski nacionalizam ga sprečio i srpski nacionalisti mu nisu dozvolili i otjerali sa Filozofskog fakutleta.
Kako onda tumačiš da je uspešno doktorirao Rahićev kolega kopotpredsednik BNV Fuad Baćićanin? Baćićaninov doktorat si lično postavio na Krstarici.

Kakvo je to pitanje? :lol:
:lol: Evo kakvo:

Rekao si da Rahić nije mogao da doktorira jer "(veliko)srpski nacionalizam ga sprečio i srpski nacionalisti mu nisu dozvolili i otjerali sa Filozofskog fakutleta ".
Kako onda Fuada Baćićanina, muslimana i kolegu Rahićevog u stranci BNV, nisu sprečili "velikosrpski nacionalizam i srpski nacionalisti" da doktorira, Slavene? :think:

:lol: Evo kakvo:

Rekao si da Rahić nije mogao da doktorira jer "(veliko)srpski nacionalizam ga sprečio i srpski nacionalisti mu nisu dozvolili i otjerali sa Filozofskog fakutleta ".

Ovaj; ne, nisam. :lol:

Kako onda Fuada Baćićanina, muslimana i kolegu Rahićevog u stranci BNV, nisu sprečili "velikosrpski nacionalizam i srpski nacionalisti" da doktorira, Slavene? :think:

BNV nije nikakva stranka. To je nacionalni savet jedne nacionalne manjine.

A ti se, po ko zna koji put, vrati natrag i ponovo pročitaj, umesto postavljanja tako glupih pitanja. :D

Otkud, bre znam. z:D

Činilo se da znaš jer znaš da nije mogao da studira u Beogradu zbog "srpskih nacionalista" i "velikosrpskog nacionalizma":

Kako znaš, "bre", ovo?

Imamo i jedan ključni dokaz na osnovu kojeg možemo ustanoviti da ovde nešto sigurno smrdi. Naime, u službenoj dokumentaciji, čas piše da je Rahić rođen 1959, a čas 1960. godine. Dakle Rahić ili krije svoju godinu rođenja kao đavo od polumeseca, ll' je jedan od onih matorih ljudi što su toliko davno rođeni da nema dokumentacije pa se ne zna koliko su stari.

Pogledaj, primera radi; ovo su podaci o godini Rahićevog rođenja. Na prošloj stranici postavili smo citat iz sjeničkog službenog glasnika, vezano za imenovanje ulice u njegovom selu Ulica rahićka:

Pogledajte prilog 846691

1. Улица Рахићка
Опис (обухват): Улица почиње од кп 4043, иде дуж кп 1693, кп 1697 и кп 1682, завршно до кп 4043.
Образложење: Традиционални назив улице за део насељеног места којим пролази улица, устаљен у употреби код локалног становништва. Назив изведен по презимену породице Рахић чији припадници у претежном броју живе у истом делу насеља. Најпознатији представник породице Рахић је певачица народне музике Елвира Рахић (рођ. 1975. године), која живи и ради у Сарајеву. Познатији представници породице Рахић су: новопазарски историчар родом из Тријебина мр Есад Рахић (рођ. 1960. године), бивши одборник у Скупштини општине Сјеница и некадашњи директор Јавног комуналног предузећа "Врела" у Сјеници Мехмед Мехо Рахић (рођ. 1947. године).

http://sjenica.rs/dokumenti/glasnik/Sluzbeni_glasnik_023-2019.pdf

S druge strane, prema podacima Republičke izborne komisije, godina rođenja je 1959. Popis kanidata za savet bošnjačke nacionalne manjine; lista Vakat je - prof. dr Sait Kačapor:

Pogledajte prilog 846693

U bazi podataka istraživača, za Rahića se, pak, navodi da je '65. godište:

Rahiqi.JPG

Da lepo zakljucimo da Slaven nikako ne moze biti ovaj lik i da zakljucamo temu, posto je stvarno ne vodi nikud.

Lupio sam palac, nominalno, ali kad su mi otkrili ovog čoveka sad me živo interesuje, jer mene uvek :aaa: kad vidim da neko sebi pripisuje lažne akademske titule.

Voleo bih da dođemo do suštine i utvrdimo je li Rahić magistar ili ne. Pošto je u ni manje ni više no naučnom zborniku radova ispod fotografije naveden kao takav, to je izuzetno relevantno jer se ne može pripisati nekakvoj glasini na društvenim mrežama. Zato što to predstavlja lažno predstavljanje, a to je krivično delo (kao npr. Ivica Tončev ili Siniša Mali). :think: Ako je to po sredi, onda to znači da Rahića treba dodati starom dobrom spisku prevaranata za čerečenje naše voljene Krstice, a takve „dileje” su za mene prava poslastica. :balavi:

Za sada jedino je @Сребрена postavila informacije da dotični srpski istoričar odista jeste magistar nauka, navono, ali iz nekog nepoznatog razloga još uvek te informacije zadržava za sebe. 🤔

A nije tačno, tituliran je po celom interentu kao magistar, mnogo češće nego što je Šarić tituliran kao doktor.

Šta nije tačno? @Сребрена je navela, vrlo precizno, da je magistrirao u 42. godini tj. 17 godina posle završavanja osnovih studija.

Evo još jednom već nekoliko puta postavljenog citata:

- Магистрирао у 42ој, дакле око 17 година после дипломирања. Да не поредим са талентованим, него ево да поредим са сопственом неамбициозном маленкошћу: исте титуле имам и ја, додуше на БГ универзитету, а имам скоро дупло мање година.

Ono što ostaje otvoreno pitanje, na koje Srebrena još uvek nije dala nikakvog odgovora, jeste odakle joj ovi podaci i ima li nešto preciznije još da nije podelila.

P. S. Da je češće od Šarića, koji je daleko poznatija i u javnosti prisutnija ličnost, definitivno nije slučaj. :lol:

Poslednja izmena:
Lupio sam palac, nominalno, ali kad su mi otkrili ovog čoveka sad me živo interesuje, jer mene uvek :aaa: kad vidim da neko sebi pripisuje lažne akademske titule.

Ko ti ga je otkrio? Ti si o njemu pokrenuo temu sa gotovim izgrađenim stavovima kao da imaš spreman doktorat o njemu. Nije realno da čovek koji prvi put čuje za nekog lika otvori temu ovakvog naslova: " ESAD RAHIĆ — sandžački pejgamber ili pritajeni Velikosrbin?", temu sa unapred razvijenom dramaturgijom i vođenjem u koracima.

Nema sumnje da si pre otvaranja teme jako dobro znao gotovo sve o ovom čoveku. Obaška što niko osim tebe ne zna šta znači reč "pejgamber" dok je ne izgugla.

Ko ti ga je otkrio? Ti si o njemu pokrenuo temu sa gotovim izgrađenim stavovima kao da imaš spreman doktorat o njemu. Nije realno da čovek koji prvi put čuje za nekog lika otvori temu ovakvog naslova: " ESAD RAHIĆ — sandžački pejgamber ili pritajeni Velikosrbin?", temu sa unapred razvijenom dramaturgijom i vođenjem u koracima.

Nema sumnje da si pre otvaranja teme jako dobro znao gotovo sve o ovom čoveku. Obaška što niko osim tebe ne zna šta znači reč "pejgamber" dok je ne izgugla.

Za čoveka sam prvi put čuo od tebe. Ili, preciznije, od tebe i Srebrene.

Zašto je tema otvorena i zašto je i tog naslova i sadržine, itd...sve su razlozi koji su ti dobro poznati (a i izuzetno brojnoj skupini forumaša kojoj si ti pisao). :)

No, nećemo o tome više i hajde da se držimo teme, željno iščekujući Srebrenina pojašnjenja.

Rahić je naveden kao magistar nauka i u Mladi muslimani u Sandžaku Rifata Dupljaka, čiji je bio recenzent:

content

Pogledajte prilog 850196
Eto, očigledno je da je magistrirao negde gde ga nije sprečio "velikosrpski nacionalizam" i gde ga nisu "srpski nacionalisti otjerali":
(veliko)srpski nacionalizam ga sprečio i srpski nacionalisti mu nisu dozvolili i otjerali sa Filozofskog fakutleta.

PS. Obrati pažnju kako ti proradi jekavica uz pridev "velikosrpski" - otjerali. Pavlovljev refleks. :lol:

Za čoveka sam prvi put čuo od tebe. Ili, preciznije, od tebe i Srebrene.

Zašto je tema otvorena i zašto je i tog naslova i sadržine, itd...sve su razlozi koji su ti dobro poznati (a i izuzetno brojnoj skupini forumaša kojoj si ti pisao). :)

No, nećemo o tome više i hajde da se držimo teme, željno iščekujući Srebrenina pojašnjenja.
Ova tema drugačije govori.

Eto, očigledno je da je magistrirao negde gde ga nije sprečio "velikosrpski nacionalizam i srpski nacionalisti":

Daklem, pošto mi deluje da troluješ evo pojašnjenja: deluje mi da će Esad Rahić svoj akademski neuspeh koristiti (ako već ne koristi) u te političke svrhe, ukoliko možda to nije bio i osnovni motiv upisa doktorskih studija (idem predaleko verovatno, ali samo insinuiram bez ikakvih decidnih tvrdnji).

Što se tiče pitanja kako je Baćićanin doktorirao, a ovaj nije, odgovor svako može spoznati ako barem pročita koju rečenicu njih dvojice i može primetiti da je Fuad neko ko zaista ima kalibra i potencijala da bude pravi naučnik, a persona kojem je tema posvećena trećerazredni istoričar koji je objavio par članaka o lokalnim temama, evidentno politički motivisanim, bez neke posebne relevantnosti za nauku za koju će po svemu sudeći proći (izuzev za selo Trijebine oklen je) gotovo potpuno neopažen.

A ti si, po ko zna koji put, sve (ama baš sve) pogrešno ukapirao i povezao. Pa i to da je Radoš Ljušić (čiji tekstovi odišu nekad pravim nacional-romantičarskim zanosom) tobož' nekakav drugosrbijanac il' građanista il' šta već, insinuirajući da veliki nacionalisti nemaju prođu ko njega (i ne, nemoj mi citirati neke generalizovane izjave Miloša Kovića koje se tiču u prvom redu Dubravke Stojanović ili Nikole Samardžića). z:D

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back