Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako prijavio sam se 17 aprila za vizu spajanje porodice posle 4 dana zakazan mi je termin za 06.07.2017 supruga ima sve papire odnosno ne treba joj nista posto je drzavljanka eu. Meni je bilo potrebno inostrani izvod iz knjige vencanih njena boravisna adresa njene zadnje 3 plate(obracuna) fotokopija pasosa 2. 3 moje slike format za pasos i njena fotokopija lk.posto je u eu. Za mene nije potreban jezik ne placam taksu koja je 60e. Kada sam predao papire psle 4 dana su me zvali na veziranje pasosa. Jos samo kada se prijavljujete za termin morate dobiti povratni e meil i (OBAVEZNO POTVRDITI E MEIL NIKAKO STONIRATI OSIM AKO IMA GRESKE U BROJU PASOSA ILI IMENA ) Ako ne potvrdite e meil nece vam biti zakazano. Uostalom imate sve na sajtu ambasade.

Kako potvrditi? Hvala

- - - - - - - - - -

Kako potvrditi? Hvala
Dobio sam samo mail za uspešnu registraciju gde kaže očekujte mail sa datumom termina šta tu treba potvrditi?

- - - - - - - - - -

ja cekam od 15.6 :( ako je za utehu..nadam se da ce uskoro biti.

Znam da ima nekih od 20.6. Inače ja od 4.7.

Mislim da stvarno nema koristi pisati ambasadi. Vidite da ima naroda koji ceka od 15.06 pa cak mi se cini i ranije. Pretpostavljam da su letnje guzve i generalno navala ekonomskog izbeglistva. S obzirom da sam se ja registrovao 20.06. i ocekivao zakazivanje termina do pocetka jula, sad bih bio sretan ako uopste budem obavesten do kraja avgusta.

Mislim da stvarno nema koristi pisati ambasadi. Vidite da ima naroda koji ceka od 15.06 pa cak mi se cini i ranije. Pretpostavljam da su letnje guzve i generalno navala ekonomskog izbeglistva. S obzirom da sam se ja registrovao 20.06. i ocekivao zakazivanje termina do pocetka jula, sad bih bio sretan ako uopste budem obavesten do kraja avgusta.

Ajde mi reci onda,verovatno si pročitao post gore iznad jel ima šta potvrditi u malu kada se registruje? Ja koliko znam nema, dok ne stigne mail sa datumom termina!?

Ambasada se zahvaljuje na Vašem upitu.

Termin je uspešno zakazan samo ukoliko ste dobili potvrdu na Vašu E-Mail adresu da je termin zakazan, a da pri tom isti niste stornirali.

S Poštovanjem

Odeljenje za vize (107)

Nemačka Ambasada u Beogradu

- - - - - - - - - -

termin@belg.auswaertiges-amt.de

- - - - - - - - - -

Ja sam im pisao na ovoj adresi i dobio sve sta me je zanimalo u vezi termina posle 3-4 dana

- - - - - - - - - -

http://m.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/de/04/Visa.html

- - - - - - - - - -

Posetite ovaj sajt i tamo sve pise

Ajde mi reci onda,verovatno si pročitao post gore iznad jel ima šta potvrditi u malu kada se registruje? Ja koliko znam nema, dok ne stigne mail sa datumom termina!?

Koliko je meni poznato, ne potvrdjuje se nista tokom registracije. Tek kad se dobije email o tacnom terminu, onda navodno treba potvrditi. Ja sam dobio email odmah nakon registracije ali nista nisam potvrdjivao.

I meni su rekli ljudi koji se bave nostrifikacijom diploma da aus/fortbildung ide brze od obicne radne vize.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav svima ovde :)
Ja sam isto tako dobio informaciju da se studentske vize brže dobijaju od ostalih. Međutim, ja evo tačno mesec dana čekam na termin. Moj program počinje 1. oktobra i sad već nisam siguran da li ću do tad uspeti da dobijem termin, pa onda i vizu...

Da li neko može da mi kaže kada se ambasadi dostavlja putno osiguranje? Da li se nosi kad se predaju papiri ili se nosi tek kad se ide po pasoš i vizu? Tj. kada je najbolje da kupim putno osiguranje?

Pre svega moram reci, svaka cast za temu i opis mogucnosti dobijanja radne dozvole, ovo je do sada najopsirnije sto sam mogao pronaci u vezi odlaska u Nemacku.
Imam par pitanja,
znam da ste vec napomenuli da spajanje porodice podrazumeva da su deca maloletna, ali me interesuje da li postoji mogucnost spajanja ako su punoletni? U slucaju da su oba roditelja otisli u Nemacku, imaju radnu dozvolu i vizu, a deca (punoletna) nisu zadovoljna zivotom u Srbiji pa bi da dodju u Nemacku kod roditelja sa polozenim minimum A1 nivo-om Nemackog. Pri tome ne mislim da je glavni razlog nezadovoljstvo zivota u Srbiji, nego samo da li to ima nekog dobrog uticaja prilikom trazenja vize u Ambasadi, da li to znaci nesto ako su roditelji u Nemackoj?

Sledece pitanje je, ako ja imam zanat koji je veoma trazen u Nemackoj ( Tehnicar za kompjutersko upravljanje - radnik na CNC masinama ), posto je masinstvo u pitanju strucni jezik je engleski, a pitanje glasi da li bih mogao sa odlicnim poznavanjem Engleskog jezika da odem u biro za zaposljavanje u Nemackoj i trazim posao u struci?

I poslednje pitanje je u vezi agencije za pravljenje radnih dozvola/viza, malo sam upucen u to, sve sto znam je da im se treba dosta platiti, a malo toga traze. Dosao sam do neke informacije da bih mogao dobiti radnu dozvolu na 3 godine preko neke firme u Nemackoj, koja me je uputila u neku od agencija u Beogradu, pa kad ispunim sve sto agencija trazi, onda idem u Ambasadu, zakazujem termin i trazim vizu sa dozvolom za rad u toj firmi. Ono sto me interesuje je, da li se to sve moze uraditi bez agencije, samo sa A1 polozenim Nemackim jezikom i skolom koju trenutno imam (CNC-operater; Graficki Dizajner- Print & graphic design ( IT-Akademija )) ?

Ako postavljam pitanje na koje vec ima dat odgovor, izvinjavam se, nisam bas sve procitao sa foruma.

Unapred zahvalan,

S'postovanjem,
Stefan Nastasic.

Pozdrav svima, evo ovako registrovao sam se za termin pre nedelju dana, radi se naime o Ausbildung. Papiri su spremi, moje pitanje glasi da li je realno da sve zavrsim do februara (znam da je to relatvno sve i da sve zavisi od slucaja do slucaja) ali zelim da pitam radi neke orijentacij. Hvala u svakom slucaju i pozz.
Po nekim informacijama koje sam dobio trenutno se ceka 2-3 meseca od registracije do vize za ausbildung, nemoj da me drzis za reč ali mislim da ces sigurno zavrsiti sve do februara, verovatno i dosta ranije.

Inace u isto vreme smo se registrovali za termin, javi kada dobijes datum, javljam i ja ako dobijem prvi.

Pozdrav svima ovde :)
Ja sam isto tako dobio informaciju da se studentske vize brže dobijaju od ostalih. Međutim, ja evo tačno mesec dana čekam na termin. Moj program počinje 1. oktobra i sad već nisam siguran da li ću do tad uspeti da dobijem termin, pa onda i vizu...

Da li neko može da mi kaže kada se ambasadi dostavlja putno osiguranje? Da li se nosi kad se predaju papiri ili se nosi tek kad se ide po pasoš i vizu? Tj. kada je najbolje da kupim putno osiguranje?
Pozdrav, javi kada dobijes termin. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back