Nemačka tone u beli pakao

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
27.332
Potrošnja kokaina u Nemačkoj dostiže alarmantne razmere, a stručnjaci upozoravaju na „beli cunami“ koji preti da uništi društvo do temelja. Cene su pale na neverovatno niske nivoe, u Minhenu oko 60 evra po gramu, a u Frankfurtu čak 30–50 evra – dok čistoća dostiže prosek od 80%, što olakšava pristup i povećava rizike. Ova pojava naglašena u podkastu „Shortcut“ na kanalu DER SPIEGEL, otkriva kako kriminalne mreže pretvaraju trgovinu u globalni biznis.
1765112840262.png
Voditeljka Elena Bok u uvodu ističe: „Kokain je dobio pažnju posle dokumentarca o reperu Haftbefehlu, ali problem postoji duže vreme. Potrošnja raste među svim grupama, ne samo elitom – videla sam ga čak na fudbalskom stadionu. Njen gost, novinar Timo Šober, objašnjava porast ponude: „Dostupnost kokaina je enormno porasla. Nakon mirovnog sporazuma u Kolumbiji 2016. godine, karteli su profesionalizovali proizvodnju – hijerarhijski organizovani, sa podelom rada poput korporacija. Sada sarađuju umesto da se bore, a albanska mafija preuzima distribuciju u Evropi.“

Šober upozorava na nove metode: „Osim kontejnerskih brodova, koriste brze čamce za ‚bacanje‘ robe u more i teže se otkrivaju. Deo kokaina čak ispliva na obale.“ Ova diverzifikacija ruta, uz kritike Trampovih sankcija koje slabe kolumbijsku državu, dodatno hrani talas. „Sankcije su kontraproduktivne – slabe državu, što olakšava kartelima“, kaže Šober.

Društvene posledice su katastrofalne. „Redovna upotreba dovodi do zdravstvenih problema, kao u slučaju Haftbefehla. Teški zavisnici prelaze sa heroina na kokain, koji se prerađuje u krek sa smrtonosnim ishodima“, navodi Bok. Šober dodaje: „Što više kruži, to je veća konkurencija – dovodi do sukoba između grupa i pucnjava na ulicama, gde stradaju nevini prolaznici. Već vidimo to u Holandiji i može da eskalira kod nas.“

Ova pojava nije samo kriminalni fenomen, već duboki poraz nemačkog društva koje umesto prevencije i jačanja granica, zatvara oči pred otrovom koji prodire u svakodnevicu. Dok karteli slave profite, obični građani plaćaju cenu zavisnosti, često i svojim životima.

Srpski ugao

Neko ko je gore išao ili živi ima priliku da vidi masu narkomana i dilera u većim gradovima Njemačke.. najviše ih ima u odredjenim kvartovima, ulicama, metroima gdje spavaju i sklanjaju se od hladnoće.

Poslednja izmena:
Neko ko je gore išao ili živi ima priliku da vidi masu narkomana i dilera u većim gradovima Njemačke.. najviše ih ima u odredjenim kvartovima, ulicama, metroima gdje spavaju i sklanjaju se od hladnoće.

Bio mnogo puta u Nemačkoj i ništa slično nisam video. Šta više, većina ljudi koji živi tamo, takve prizore ne vidi za celog života. Nego kapiram kako radi propaganda, slike se naduvavaju preko interneta pa se širi narativ o propasti zapada. Kad nema Tihomira, mora neko drugi da preuzme ulogu ;)

Bio mnogo puta u Nemačkoj i ništa slično nisam video. Šta više, većina ljudi koji živi tamo, takve prizore ne vidi za celog života. Nego kapiram kako radi propaganda, slike se naduvavaju preko interneta pa se širi narativ o propasti zapada. Kad nema Tihomira, mora neko drugi da preuzme ulogu ;)
Gluposti naravno ,pricaju kao da ce sad Njemci navaliti na Balkan da rade za 700 eurica.

Misliš protivriječiti nekako, ali ako ćemo pisati činjenice a ne izmišljotine, sa pravom ti mogu napisati da nemaš pojma.. ovo gore nema veze sa realnošću, čisto trolovanje a i prozivanje bez ikakve osnove.
Gdje se pominje da je Njemačka propala? Je li to tema?

Ljudi navikli da lupaju i spamuju teme po nekim svojim vidjenjima.
Hiljade izvora se može naći o tome..
Kad bih uzeo šta piše samo Nova.rs više je nego dovoljno;
https://nova.rs › vesti › svet › centar-nemacke-moci...

Frankfurt postao grad zombija - NOVA portal

https://nasiufrankfurtu.com › frankfurt-bahnhofsviertel-droga
https://www.bing.com/ck/a?!&&p=94ba...tL2ZyYW5rZnVydC1iYWhuaG9mc3ZpZXJ0ZWwtZHJvZ2Ev
Slično je u ostalim gradovima u Njemačkoj..
Dakle, pišemo o realnom stanju, onako kako je. Iskustva drugih u borbi protiv droge i kriminala mogu nam samo pomoći, a ne temu zasipati glupostima i nekakvim političkim amonizitetima pojedinaca.

Misliš protivriječiti nekako, ali ako ćemo pisati činjenice a ne izmišljotine, sa pravom ti mogu napisati da nemaš pojma.. ovo gore nema veze sa realnošću, čisto trolovanje a i prozivanje bez ikakve osnove.
Gdje se pominje da je Njemačka propala? Je li to tema?

Ljudi navikli da lupaju i spamuju teme po nekim svojim vidjenjima.
Hiljade izvora se može naći o tome..

Naravno da takve scene postoje, postoje u svakom većem gradu na svetu. Ali to su izolovane tačke, obično nekoliko ulica u centru ili oko stanica, i apsolutno ne predstavljaju realnu sliku života u Nemačkoj. Možeš da živiš tamo 10 života i da nikad ne naiđeš na te prizore, jer su lokalizovani i već decenijama poznati.

Moja kritika nije to da ti prenosiš nešto netačno, već to što učestvuješ u obrascu propagande koja koristi delimične istine da bi prikazala čitava društva kao "propala", dok u praksi ti gradovi i dalje imaju najviši životni standard, najnižu nezaposlenost i najuređenije sisteme na svetu.

Naravno da takve scene postoje, postoje u svakom većem gradu na svetu. Ali to su izolovane tačke, obično nekoliko ulica u centru ili oko stanica, i apsolutno ne predstavljaju realnu sliku života u Nemačkoj. Možeš da živiš tamo 10 života i da nikad ne naiđeš na te prizore, jer su lokalizovani i već decenijama poznati.

Moja kritika nije to da ti prenosiš nešto netačno, već to što učestvuješ u obrascu propagande koja koristi delimične istine da bi prikazala čitava društva kao "propala", dok u praksi ti gradovi i dalje imaju najviši životni standard, najnižu nezaposlenost i najuređenije sisteme na svetu.
O čemu ti pišeš?
Kakve izolovane tačke?
Sam metro i autobuske stanice su prepune narkomana.. da ne računam mnoge kvartove.

Koliko postova imaš sa ovakvim umotvorevinama?

O čemu ti pišeš?
Kakve izolovane tačke?
Sam metro i autobuske stanice su prepune narkomana.. da ne računam mnoge kvartove.

Veruj mi, možda nisi svestan, ali upadaš u propagandni narativ bukvalno po šablonu. Imam dosta prijatelja i kolega koji žive u Nemačkoj godinama, ljudi koji su pobegli iz ove naše usrane realnosti, i niko od njih ne opisuje nikakav "opšti beli pakao". Naprotiv, žive normalno, rade, podižu decu, uživaju u standardu koji je za Srbiju misaona imenica.

Naravno da postoje kvartovi sa problemima. Postoje i u Beogradu, u Parizu, u Rimu, u Njujorku. To nije nikakvo otkriće. Ali ti od toga praviš sliku čitave države, što je klasičan propagandni mehanizam koji se već godinama forsira iz određenih centara.

Dakle, ne možeš mene da "farbaš" kako Nemačka propada, kad jednostavno nije tako. To što ti učestvuješ u širenju nečijeg narativa, svesno ili nesvesno, to je na sramotu tebi. Ja samo ukazujem da to jeste botovanje po svim simptomima.

Veruj mi, možda nisi svestan, ali upadaš u propagandni narativ bukvalno po šablonu. Imam dosta prijatelja i kolega koji žive u Nemačkoj godinama, ljudi koji su pobegli iz ove naše usrane realnosti, i niko od njih ne opisuje nikakav "opšti beli pakao". Naprotiv, žive normalno, rade, podižu decu, uživaju u standardu koji je za Srbiju misaona imenica.

Naravno da postoje kvartovi sa problemima. Postoje i u Beogradu, u Parizu, u Rimu, u Njujorku. To nije nikakvo otkriće. Ali ti od toga praviš sliku čitave države, što je klasičan propagandni mehanizam koji se već godinama forsira iz određenih centara.

Dakle, ne možeš mene da "farbaš" kako Nemačka propada, kad jednostavno nije tako. To što ti učestvuješ u širenju nečijeg narativa, svesno ili nesvesno, to je na sramotu tebi. Ja samo ukazujem da to jeste botovanje po svim simptomima.
Kakvu bolan "sliku" ti stvaraš ovde? Kakva propast.. gdje si ti zalutao?
Aj još jednom pročitaj uvodnu temu, pa se javi.

Potrošnja kokaina u Nemačkoj dostiže alarmantne razmere, a stručnjaci upozoravaju na „beli cunami“ koji preti da uništi društvo do temelja. Cene su pale na neverovatno niske nivoe
u usa skocile, kartel se vec preorijentisao na eu

Drug Enforcement Administration (DEA) Administrator Terry Cole told CBS News that President Trump's military strikes on suspected drug-running vessels in the Caribbean have helped drive a sharp increase in cocaine prices.

"Cocaine is getting more expensive.

Back