Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovani forumaši, i svi mi koji želimo što pre odavde gde nam šansu ne daju...
Želim da vam kažem da sam se i ja registrovao 4.7. za termin za radnu vizu i da još čekam na drugi mail sa datumom termina. Ne znam koliko se čeka, znam da ću više poludeti :@
Inače idem privatno na nemački spremam A1. Valjda će uskoro biti nešto (#)

Pozdrav svima,

Dobio sam ponudu poslodavca u Nemačkoj koju sam rešio da prihvatim i krenuo u sakupljanje papira. Zbog silnih gužvi, prvi slobodan termin u ambasadi je bio gotovo 2 meseca od datuma zakazivanja, i na njega sam uredno otišao sa svim potrebnim papirima (savet: ne trebaju vam nikakve agencije, sve je jako lepo objašnjeno na sajtu ambasde). Zahtev za vizu je prihvaćen i ja sam sada u fazi Čekanja. Proble je što se to čekanje odužilo na skoro 10 nedelja. U medjuvremenu sam pisao ambasadi x puta, ali su me ignorisali. Sada me poslodavac pritiska da rešim vizu što pre (u mailu su mi bukvalno napisali "We were hiring people from China in uder 2 months"), inače ugovor otpada.

Moje pitanje je da li je imao neko slična iskustva (mislim na ovoliko dug period čekanja i ignorisanje od strane ambasade)? I da li neko ima iskustva sa kol centrom ambasade (ako tako nešto postoji)?

Hvala unapred!

Dobio sam ponudu poslodavca u Nemačkoj koju sam rešio da prihvatim i krenuo u sakupljanje papira. Zbog silnih gužvi, prvi slobodan termin u ambasadi je bio gotovo 2 meseca od datuma zakazivanja, i na njega sam uredno otišao sa svim potrebnim papirima (savet: ne trebaju vam nikakve agencije, sve je jako lepo objašnjeno na sajtu ambasde). Zahtev za vizu je prihvaćen i ja sam sada u fazi Čekanja. Proble je što se to čekanje odužilo na skoro 10 nedelja. U medjuvremenu sam pisao ambasadi x puta, ali su me ignorisali. Sada me poslodavac pritiska da rešim vizu što pre (u mailu su mi bukvalno napisali "We were hiring people from China in uder 2 months"), inače ugovor otpada.

Moje pitanje je da li je imao neko slična iskustva (mislim na ovoliko dug period čekanja i ignorisanje od strane ambasade)? I da li neko ima iskustva sa kol centrom ambasade (ako tako nešto postoji)?

Hvala unapred![/QUOTE]

Meni je 5nedelja kako cekam????????

Predao sam za plavu kartu 12.06. i još uvek čekam. Kada sam predavao službenica reče da bi trebalo da mi stigne do 01.08. ali vidim da su neki dobijali odgovore i u roku od nekoliko dana. Nisu mi tražili nikakvu dopunu i delovalo je da svu sve dokumenta u redu. Da li ima veze visina primanja?
Neko je pominjao i da ima veze da li se ide u neki veći grad (pa tada procedura duže traje) ili u neki manji koji nije toliko opterećen sa doseljenicima.
Pečem se na ražnju čekajući odgovor. Vidim da ima ljudi koji čekaju i duže ali da li neko zna koje je generalno vreme čekanja na odgovor, nedelju dana ili dva meseca?

Pozdrav svima. Čitala sam predhodne postove ali ne nađoh nigde da li diploma treba da se samo prevede ili mora da se šalje na priznavanje (na listi je H+). Ako imate iskustva sa tim ako biste podelili.
Pozdrav

Evo da vam napisem moje iskustvo.
Posao sam dobila u Aprilu, farmaceutska kuca je u pitanju u okolini Frankfurta.
Termin za Plavu kartu sam uspela da ugrabim (posle 7 dana konstantnog kliktanja ) za 02.05. a zvali su me 04.05. da donesem pasos na viziranje.

Posto mi je pozicija Globalna NISU mi trazili znanje Nemackog jezika, dakle nije istina da za plavu kartu morate znati jezik.

Isto tako, moze da vam bude korisna informacija, da kada predajeze za sebe za plavu kartu mozete odmah da predate i za spajanje porodice. Ja recimo tu infomaciju nisam imala dok nisam dosla na razgovor. Tada me je sluzbenica zacudjeno pitala zasto odmah nisam predala i za dete i muza.

Oni su posle naknadno zakazivali termin za spajanje pordice (negde sredinom Juna) i termin su dobili tek za 10 avgust.
Isto tako, mom muzu ne treba sertifikat o poznavanju jezika jer ide preko Plave karte.

Da li neko mozda zna koliko u proseku traje obrada dokumentacije za spajanje pordice? Ili je i to individualno

Eto nadam se da ce nekome znaciti.

Vaš post mnogo znači!
Baš zbog toga što ste napisali da nije neophodan jezik.
Čitajući ovaj forum stekla sam utisak da je B1neophodan za plavu kartu.
Da li ste prilikom komunikacije sa poslodavce koristili engleski ili nemački jezik?

Nemački pokušavam da obnovim (učila sam ga nekad u školi)
Evo nekih korisnih you tube linkova za učenje nemačkog

Poslednja izmena:
Pošto sam tek u toku prikupljanja informacija, nemam iskustva koja bi podelila sa vama.

Jedino
Za medicinare (sinovi koleginice su u postupku odlaže nja) postoji agencija koja obezbeđuje učenje nemačkog i dovodi poslodavce. Kaže da OVDE nisu ništa plaćali, ali da će im se kada počnu da rade u Nemačkoj odbijati po 500evra mesečno oko godinu dana (mislim da je rekla 15meseci) jedino što su platili jesu udžbenici oko 3 hiljade. U početku će raditi kao negovatelji, a posle kao medicinska braća.

Pre svega pozdrav svima, stvarno sam procitao dosta korisnih informacija u ovoj temi, dosta toga sam vec znao ali svaka cast na dobroj volji pojedinih clanova!

8.8. sam registrovao suprugu za termin i naravno jos uvek nismo dobili tacan datum. Moram da napomenem da je supruga strukovna medicinska sestra i da mora da odradi oko 200 casova prakse da bi nostrifikovala diplomu tako da smo trazili termin za aus/fortbildung, vidim da je jedna clanica napisala da je dobila termin za dva meseca od registracije, da li je jos neko skoro dobio termin za "studentsku" vizu? Nadam se da se ne ceka kao za radnu po 4-5 meseci :/

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Pozdrav, napisao sam sinoc malo veci post i sad ga nema u temi, mada nije ni bitno, mozda je do mog telefona i kompa.

Da li jos neko ima iskustva sa terminom za aus/fortbildung? U celoj temi procitao sam samo da je jedna devojka predala za tu vizu pre mesec dana i da je dobila termin za dva meseca od registracije. Koliko znam termin nebi trebao da se ceka dugo kao za radnu vizu pa me zanima da li jos neko ima iskustva iz prve ruke?

Pozdrav, napisao sam sinoc malo veci post i sad ga nema u temi, mada nije ni bitno, mozda je do mog telefona i kompa.

Da li jos neko ima iskustva sa terminom za aus/fortbildung? U celoj temi procitao sam samo da je jedna devojka predala za tu vizu pre mesec dana i da je dobila termin za dva meseca od registracije. Koliko znam termin nebi trebao da se ceka dugo kao za radnu vizu pa me zanima da li jos neko ima iskustva iz prve ruke?

Koliko ja znam, prioritet su radne vize, pa studentske odn. Usavršavanje, pa na kraju spajanje porodice.

Ovako prijavio sam se 17 aprila za vizu spajanje porodice posle 4 dana zakazan mi je termin za 06.07.2017 supruga ima sve papire odnosno ne treba joj nista posto je drzavljanka eu. Meni je bilo potrebno inostrani izvod iz knjige vencanih njena boravisna adresa njene zadnje 3 plate(obracuna) fotokopija pasosa 2. 3 moje slike format za pasos i njena fotokopija lk.posto je u eu. Za mene nije potreban jezik ne placam taksu koja je 60e. Kada sam predao papire psle 4 dana su me zvali na veziranje pasosa. Jos samo kada se prijavljujete za termin morate dobiti povratni e meil i (OBAVEZNO POTVRDITI E MEIL NIKAKO STONIRATI OSIM AKO IMA GRESKE U BROJU PASOSA ILI IMENA ) Ako ne potvrdite e meil nece vam biti zakazano. Uostalom imate sve na sajtu ambasade.

Ovako prijavio sam se 17 aprila za vizu spajanje porodice posle 4 dana zakazan mi je termin za 06.07.2017 supruga ima sve papire odnosno ne treba joj nista posto je drzavljanka eu. Meni je bilo potrebno inostrani izvod iz knjige vencanih njena boravisna adresa njene zadnje 3 plate(obracuna) fotokopija pasosa 2. 3 moje slike format za pasos i njena fotokopija lk.posto je u eu. Za mene nije potreban jezik ne placam taksu koja je 60e. Kada sam predao papire psle 4 dana su me zvali na veziranje pasosa. Jos samo kada se prijavljujete za termin morate dobiti povratni e meil i (OBAVEZNO POTVRDITI E MEIL NIKAKO STONIRATI OSIM AKO IMA GRESKE U BROJU PASOSA ILI IMENA ) Ako ne potvrdite e meil nece vam biti zakazano. Uostalom imate sve na sajtu ambasade.

zravo svima ako vam je za utehu ja cekam 60 dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back