Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opusteno kolega
posle 6 meseci ti bude svejedno :hahaha:

Jutros sam zvao poslodavca iz nemacke, rekao mu da sam kupio kartu za avion i da dolazim sl meseca tamo da naucim malo posao taman dok cekam termin.
Primoran sam da izvodim ludila samo da odrzim zdrav kontakt dok ne dobijem poziv za termin, strasno sta nam rade.

Ako neko jos voli matematike u vezi ovih termina, clan koji se po starom prijavio 21.9 je dobio termin 1.6
posle dve nedelje evo stigli su do Djuke koji se prijavio 1.10 i dobio termin 6.15.
Poceli su po starom da ciste gotovo dan za dan. Noks 3-5/1-2 po novom ni da pogledaju.

Poslednja izmena:
Nisam, ja sam prekvalifikaciju završila u BiH, tamo sam redovno završila i gimnaziju, jer sam pre rata živela tamo.

e meni nije jasno oko tog odbijanja.lepo su stavili noks 1-2 zanimanja bez kvalifikacije.minimum 120 sati prakse do 240.znaci ne treba ti skola za pomocnog radnika.i ja isto cekam termin za takvo zanimanje.nemam srednju medicinsku samo tu praksu.elem doso sam prekjuce iz nemacke.tu gde treba da radim vecina njih nema nikakvu skolu rade kao altepflegehelfer.a sa druge strane koji k...c izvinjavam se na izrazu su davali zustimmung jer ako su ga oni dali sta sad obdijaju.i sto su stavili to za pomocne radnike ovi u ambasadi od 1 novembra da ne treba skola za pomocne radnike.znaci oni su svi neuracunljivi ili gledaju da sto vise ljude odbiju.pozdrav i cestitam svima na dobijenim terminima i vizama.sretno

e meni nije jasno oko tog odbijanja.lepo su stavili noks 1-2 zanimanja bez kvalifikacije.minimum 120 sati prakse do 240.znaci ne treba ti skola za pomocnog radnika.i ja isto cekam termin za takvo zanimanje.nemam srednju medicinsku samo tu praksu.elem doso sam prekjuce iz nemacke.tu gde treba da radim vecina njih nema nikakvu skolu rade kao altepflegehelfer.a sa druge strane koji k...c izvinjavam se na izrazu su davali zustimmung jer ako su ga oni dali sta sad obdijaju.i sto su stavili to za pomocne radnike ovi u ambasadi od 1 novembra da ne treba skola za pomocne radnike.znaci oni su svi neuracunljivi ili gledaju da sto vise ljude odbiju.pozdrav i cestitam svima na dobijenim terminima i vizama.sretno
Baš sam danas bio do medicinske škole, u ponedaljak imam razgovor sa direktorkom u vezi kursa/obuke. Prijavio sam se po 26.2 Koliko vidim ušli su u oktobar??? Jbt kad ne znaš ni dal ti treba kurs, dal ti treba sertifikat, dal idem po 26.2 informatoru ili NOKS 1-2. Kažu ljudi spremi oba, pa predaj po NOKS-u samo ako ti traže a koju taksu da uplaćujem? :D Kad je za 26.2 ja mislim 60 eu a za NOKS 1-2 75 eu što nije mala razlika.

- - - - - - - - - -

*sertifikat za jezik

Do kojeg su stigli oktobra?

Po informacijama koje imamo kroz forume i facebook stigli su do prvog oktobra. Pre nedelju dana (osmog juna) su bili na 27 septembru a pre dve nedelje (ili prvog juna) su bili na 21 septembru.
Za nasih nedelju dana cekanja su krenuli da dele po 5 dana po starom sto zaista nije lose. Tom matematikom ako se vodimo mozemo ocekivati da ce ceo oktobar biti ociscen do avgusta!

Nakon konacne podele svega po starom ostaje nam da se nadamo da ce se konacno fokusirati na noks 1-2 i 3-5 po novom. Bio bih zadovoljan i kada bi delili ovim tempom kojim sada dele ljudima po starom iskreno.

Moj savet, idi potpisi i drugi ugovor da se osiguras a na termin se ide samo sa jednim
Razmisljam nego daleko je gore na severu Brandeburg neko malo mesto kako bih ja do tamo stigao. A i ko da objasni da sam ja zakazao po NOKS 1-2 i sta da mi napise u ugovoru a da prodje u ambasadi... Prvi poslodavac bio ovde da nas izabere.

Nego mozes li ti meni da kazes uopste mi nije jasno za atestiranog zavarivaca na sajtu ambasade pise NOKS 3-5 e sad da li mora srednja skola smer zavarivac ili moze bilo koja trogodisnja/cetvorogodisnja? Kao kod vas vozaca

Mojakokiko,ne znam da li si pisala vec o tome ali me interesuje kako si prosla u ambasadi.Sta su te pitali?Da li je bilo na nemackom?Koj sertifikat imas?
Bilo je sve ok sa papirima,nista mi od dopune nisu za sada trazili.Jedino me teta zbunila -pogledala papire i kaze o pa to je Weiterbuldung i nastavila dalje...Ja se ohladila..i tek kada mi nije uspela uzeti otiske jer su mi dlanovi bili gola voda ,pita me sta mi je.Ja kazem ali kako Weiterbildung kad imam radni ugovor za kliniku,e tek tada mi kao objasnila da nas medicinare tako vode jer kao nismo ni negovatelji ali nam ni diploma jos nije priznata.Kaze ne brini a ja u soku,i koga god sam pitala niko za to cuo nije,kolege normalnu radnu dobijali....I sad sedim kao na iglama cekam.Inace sam imala pokrenutu nostrifikaciju,B2 sertifikat i na nemackom smo pricale oko 5 minuta,ne vise.Pitala gde sam jezik ucila i koliko dugo,ja je onda pitala da li trebam priloziti i B1 sertifikat jer sam i njega ponela,pitala koga od porodice imam,sa kim ce dete ostati,pitala da li znam da mi treba putno osiguranje od 6 meseci za viziranje,ja je onda upitala da li je vazno koje je i cifra na koju smo osigurani...manje vise to je sve,nista komplikovano .

Bilo je sve ok sa papirima,nista mi od dopune nisu za sada trazili.Jedino me teta zbunila -pogledala papire i kaze o pa to je Weiterbuldung i nastavila dalje...Ja se ohladila..i tek kada mi nije uspela uzeti otiske jer su mi dlanovi bili gola voda ,pita me sta mi je.Ja kazem ali kako Weiterbildung kad imam radni ugovor za kliniku,e tek tada mi kao objasnila da nas medicinare tako vode jer kao nismo ni negovatelji ali nam ni diploma jos nije priznata.Kaze ne brini a ja u soku,i koga god sam pitala niko za to cuo nije,kolege normalnu radnu dobijali....I sad sedim kao na iglama cekam.Inace sam imala pokrenutu nostrifikaciju,B2 sertifikat i na nemackom smo pricale oko 5 minuta,ne vise.Pitala gde sam jezik ucila i koliko dugo,ja je onda pitala da li trebam priloziti i B1 sertifikat jer sam i njega ponela,pitala koga od porodice imam,sa kim ce dete ostati,pitala da li znam da mi treba putno osiguranje od 6 meseci za viziranje,ja je onda upitala da li je vazno koje je i cifra na koju smo osigurani...manje vise to je sve,nista komplikovano .

Hvalaaa!!! I ja cu da oladim u ambasadi .Veca mi frka ambasada nego odlazak u Nemacku.

Baš sam danas bio do medicinske škole, u ponedaljak imam razgovor sa direktorkom u vezi kursa/obuke. Prijavio sam se po 26.2 Koliko vidim ušli su u oktobar??? Jbt kad ne znaš ni dal ti treba kurs, dal ti treba sertifikat, dal idem po 26.2 informatoru ili NOKS 1-2. Kažu ljudi spremi oba, pa predaj po NOKS-u samo ako ti traže a koju taksu da uplaćujem? :D Kad je za 26.2 ja mislim 60 eu a za NOKS 1-2 75 eu što nije mala razlika.

- - - - - - - - - -

*sertifikat za jezik

znas sta.ja sumnjam da oni neke zahteve salju kako oni hoce i ko zna kako(ovi nasi u ambasadi).pazi sta je rekla sluzbenica onoj dole mojakiko-da njih medicinare ne vode ni ko negovatelje.sta da ocekujemo mi koji nemamo med skolu a idemo kao pomocnici negovatelja.znaci cim se preda zahtev posle 7 dana covek treba da zove u frankfurt da pita o zahtevu.ako to nesto vredi uopste

- - - - - - - - - -

*sertifikat za jezik

Ja sam danas bio na terminu,predao sam sa informatorom 26.2(75€).Ja nisam med.radnik dobio sam posao elektroinstalatera i imam B1sertifikat nemackog.Inace mene je pitala na nemackom samo gde i koliko dugo ucim nemacki?Pitao sam je za koje vreme mogu ocekivati vizu a ona mi rece"to ne moze niko da vam kaze,pa ni ja".Nesto sto mogu primetiti je da je radnica koja je obradjivala moj zahtev bila veoma ljubazna(salter B).To je to

Moze jos jednom pitanje, secam se da je vec bilo. Radna viza mi vazi od 23.06. Da li mogu da odem u Nemacku kasnije, 27.06? Ako moze da napise neko ko je imao takvo iskustvo. Pozdrav

Naravno da ne mozes, odma na granici ti lupaju zabranu ulaska u EU u sledecih 10 godina i cepaju pasos.

Pobogu...zasto ne bi mogla? Dok god si u radnom odnosu prijavljena mozes da ulazis i izlazis iz zemlje...

Ja sam danas bio na terminu,predao sam sa informatorom 26.2(75€).Ja nisam med.radnik dobio sam posao elektroinstalatera i imam B1sertifikat nemackog.Inace mene je pitala na nemackom samo gde i koliko dugo ucim nemacki?Pitao sam je za koje vreme mogu ocekivati vizu a ona mi rece"to ne moze niko da vam kaze,pa ni ja".Nesto sto mogu primetiti je da je radnica koja je obradjivala moj zahtev bila veoma ljubazna(salter B).To je to
Ja sam totalno novu u svemu ovome. Dobio sam posao kao elektroinstalater, po instrukcijama poslodavca kontaktirao agenciju u Beogradu 4 decembra je kako sam razumeo aplicirano za moj zahtev, ali nemam nikakve informacije dokle.je stiglo i sta me ceka u ambasadi. Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala

Ne, nisam jos otisla da se prijavim tamo. Tek idem. Prvi ulazak posle viziranja

Pa udjite u Nemacku, ko vam brani da udjete sa vazecom vizom prvi put.
Pitanje je se kosi sa zdravim razumom zaista oprostite.
Da li ste mozda hteli da predjete granicu pa da se teleportujete iz Nemacke u Srbiju da vizirate pasos pa da predjete jos jednom?
To bi bio problem. Jer posle teleportovanja ne bi ste imali pecat da ste izasli iz Nemacke.

Pa udjite u Nemacku, ko vam brani da udjete sa vazecom vizom prvi put.
Pitanje je se kosi sa zdravim razumom zaista oprostite.
Da li ste mozda hteli da predjete granicu pa da se teleportujete iz Nemacke u Srbiju da vizirate pasos pa da predjete jos jednom?
To bi bio problem. Jer posle teleportovanja ne bi ste imali pecat da ste izasli iz Nemacke.

Ovo nije ton za odgovor. Molim nekoga da mi kaze ako je imao taj slucaj. Imam verovatno vise godina (45) za ovaj ton . Ne ulazim dalje u odgovore

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back