Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze, ali bice tri liste i viza.

- - - - - - - - - -
Tete sa saltera rade, ali im je pauza od 12h do 14h.
Verovatno ima ljudi, koji u druge vreme imaju pauza, jer termine salju oko 12 do pola 1, a za vize zovu i pre 14h ( Konkretno juce u 13:55).
Posle 14h u ambasadi nema nikog na terminu. Gledala sam kao debil, prazno... Smatram da od 14 do 16 mogu minimum 5 zahteva odraditi.

Moja grupa je imala termin od 13:15 i radili su do tri. Kako se cini nemanbas pravila :/

Da je to moguce mislim da bi im se usijao telefon tamo u ambasadi. Boze zdravlje sutra da nastave da dele termine kao prosle tri nedelje i da posteno podele noksu kom nisu do sad. Srecno svima pa i meni
Da ti kazem iskreno mrzim protekciju svake vrste koja mi se smucila ovde u Srbiji ali ocigledno da ovde upada neko preko reda, kako ne znam

Nov sam na forumu, da li moze neko da mi odgovori na pitanje sto se tice registracije za termin u ambasadi? Konkretno, moja supruga ce u narednih 4-5 meseci sigurno da potpise ugovor u radu sa poslodavcem (ona je med. sestra). Pa me interesuje, da li ja mogu vec sad da je registrujem za noks 3-5, bez obzira sto nema ugovor? Posto vidim da se predugo ceka na termin, pa da koliko toliko skratim tu agoniju. A i mislim da po novom sistemu da je ambasada duzna da trazi zustimung po sluzbenoj duznosti, nakon sto se predaju dokumenta kod njih. Odnosno da ne treba da se ima zustimung pre termina. Zato me interesuje vase misljenje, mislim da je to izvodljivo.

Nov sam na forumu, da li moze neko da mi odgovori na pitanje sto se tice registracije za termin u ambasadi? Konkretno, moja supruga ce u narednih 4-5 meseci sigurno da potpise ugovor u radu sa poslodavcem (ona je med. sestra). Pa me interesuje, da li ja mogu vec sad da je registrujem za noks 3-5, bez obzira sto nema ugovor? Posto vidim da se predugo ceka na termin, pa da koliko toliko skratim tu agoniju. A i mislim da po novom sistemu da je ambasada duzna da trazi zustimung po sluzbenoj duznosti, nakon sto se predaju dokumenta kod njih. Odnosno da ne treba da se ima zustimung pre termina. Zato me interesuje vase misljenje, mislim da je to izvodljivo.

Mogli biste, tako biste manje cekali.

Molim vas pomoć. Šta je taj Noks? Muž otišao u Nemačku da radi, regularno. Udjem sad da zalažem termin, traži mi samo podatke ime prezime, e-mail adresu i koliko osoba će doci. Nigde se ne pominje taj noks. Koja je sad procedura? Kad predajem svu ostalu dokumentaciju? Zar nisam trebala negde da popunim br.pasoša?
Za koju vizu bi aplicirala,za muza za posao,ili za sebe za spajanje porodice?

Evo ako nekome znaci informacija ,najjeftinije porodicno osiguranje za mene i dvoje dece na 90 dana koje traze za spajanje nasla sam u agenciji blizu ambasade malo uvucena u podrum nisam sigurna kako se zove,radi jedan jako ljubazan cika,cena 10520 din.milenijum osiguranje osigurana suma na 30 000e.inace u agenciji biro 1 trazili su mi 15 000 a u agenciji pored njih 16000 i naravno tvrdili da je to najpovoljnije.takodje mozda nekog zanima vratili su mi sertifikat o polozenom jeziku koji su mi uzeli na terminu,i jos da kazem ulazna viza koja se dobije ovde vazi onoliko koliko i kupljeno osiguranje (na osiguranju koji datum stavite od tog datuma vam vazi viza u narednih 90 dana)a naravno po dolasku u De prijava u uredu za strance i tamo se dobija od njih boravisna viza
To su moja saznanja dok sam cekala pasos,pa mozda nekome koriste informacije

Zanimanje pomoćni negovatelj, razlog nemam Anerkennung

- - - - - - - - - -

Po starom čl.26

- - - - - - - - - -

Akioki, šta od dokumenata moram poslati u pokrajinu i u koju ustanovu za tu potvrdu za nostrifikaciju ( kod mene konkretno BW pokrajina, znači u Štutgart)? Da li odmah dobijem potvrdu čim predam? Hvala punoooo

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se pitanje za Troka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back