Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ako nekome znaci informacija ,najjeftinije porodicno osiguranje za mene i dvoje dece na 90 dana koje traze za spajanje nasla sam u agenciji blizu ambasade malo uvucena u podrum nisam sigurna kako se zove,radi jedan jako ljubazan cika,cena 10520 din.milenijum osiguranje osigurana suma na 30 000e.inace u agenciji biro 1 trazili su mi 15 000 a u agenciji pored njih 16000 i naravno tvrdili da je to najpovoljnije.takodje mozda nekog zanima vratili su mi sertifikat o polozenom jeziku koji su mi uzeli na terminu,i jos da kazem ulazna viza koja se dobije ovde vazi onoliko koliko i kupljeno osiguranje (na osiguranju koji datum stavite od tog datuma vam vazi viza u narednih 90 dana)a naravno po dolasku u De prijava u uredu za strance i tamo se dobija od njih boravisna viza
To su moja saznanja dok sam cekala pasos,pa mozda nekome koriste informacije

Pozdrav Dijana !!
Ako vec hocete nekome da pomognete onda to i uradite kako treba a ne kao sto ste napisali " BLIZU AMBASADE, MALO UVUCENA U PODRUMU, NISAM SIGURNA KAKO SE ZOVE RADI JEDAN LJUBAZAN CIKA "!? Napisi molim te adresu gde je agencija i kontakt telefon i to bi tek onda bilo od pomoci ljudima !!!
Ocekujemo ove informacije

Dejane nzm hoce li vam ova informacija pomoci,ali kad sam prosli petak bila na terminu stigla sam jos u 7h ispred ambasade a tamo je vec bio jedan cika iz agencije koja je u blizini ambasade.Nudio mi je proveru dokumenata,popunjavanje zahteva,slikanje i svasta nesto sto treba za termin a usput mi je ponudio i osiguranje Milenijum koje kaze da je najjeftinije.Objasnio mi je da on dolazi svaki dan ispred ambasade i nudi ako nekom nesto treba tako da mozete otici malo ranije ispred ambasade i sigurno cete ga naci.Nazalost u onoj frci kako cu proci na terminu nisam uzela vizit kartu.

E kad hoce ono hoce... zvao me jedan poslodavac da idem na razgovor i probu u Nemacku, placa put i smestaj.
A vec imam potpisan ugovor sa prvim poslodavcem nego se plasim da mi ne otkaze koliko se ceka NOKS 1-2.
A kako bi bilo kad bi na termin dosao sa dva ugovora ? :D

Moj savet, idi potpisi i drugi ugovor da se osiguras a na termin se ide samo sa jednim

Draga braco po noksu,nas mrtvi noks naravno ni danas nece biti podeljen....
Kao sto sam i rekao dele ga svaki drugi mesec.
To je jedini noks koji se deli na dva meseca,sta reci.....
Nasa podela ce biti u Julu.

Sve mi je jasnije sada.

Noks 1-2 po novom se ne deli uopste dok se ne podeli po starom
Noks 3-5 po novom se deli ako bog da jednom u dva meseca i to u proseku podele samo 4 dana termina mesecno.
Noks 6-8 svake nedelje (mozda je jedna nedelja mesecno izuzetak, mada sumnjam)

Dodje mi da povratim, ovo je katastrofa kakva je ovo nepravda, jos nas direktno iz ambasade lazu za vreme cekanja.
Sto ne stave da ne mozemo da odemo iz Srbije da znamo na cemu smo a ne ovako da nas terorisu.
Zasto noks 6-8 dobija na 3 meseca ravno termin a vreme cekanja je za njih 5 minimum, na sta lici ovo

Poslednja izmena:
Sve mi je jasnije sada.

Noks 3-5 po novom se deli ako bog da jednom u dva meseca i to u proseku podele samo 4 dana termina mesecno.

Dodje mi da povratim, ovo je katastrofa kakva je ovo nepravda, jos nas direktno iz ambasade lazu za vreme cekanja.
Sto ne stave da ne mozemo da odemo iz Srbije da znamo na cemu smo a ne ovako da nas terorisu.
Zasto noks 6-8 dobija na 3 meseca ravno termin a vreme cekanja je za njih 5 minimum, na sta lici ovo

Uzas majke mi,ko tu koci ja ne znam ali kako se ne zapitaju ko ce njih da ceka 7 do 10meseci koji poslodavci i ljudi pa prodje cela godina da predas papire mislim tatkva glupost strasno
Zao mi svih ljudi sto cekaju
Mislim kolko bi svet bio drugaci da nema viza
Ja sad ne znam kako dal da idem da ucim skolu tamo kolko se tu ceka termin kolko kosta dal bi mogao da odem da cuvam moju babu sto je tamo ali valjda ne sme porodica da se bude kad se ide da cuvas starije ljudr

Sve mi je jasnije sada.

Opusteno kolega
posle 6 meseci ti bude svejedno :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back