Quantcast
M
Reakcija
7

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • 28.08. imao zakazan termin. Juče oko 11h imao propušten poziv i od tada ne mogu nikog da dobijem. Da li neko ko je juče odobren može da mi potvrdi da li su ga zvali sa ovog mob 060794...2?
  Pratim forum svaki dan i mnogo mi je pomogao, a prvi put pišem.
  Hvala svima na korisnim savetima za svetliju budućnost
  Druže koliko znam Kuvari još nemaju svoju tarifu u nemacku što se tiče minimalne zarade kao naprimer Medicinsko osoblje koj mora da ima sada minimalnu satnicu od 10.55€.

  Tvoj Ugovor bi trebao da prodje sa bilo kojom stanicom, Ali ne sme biti ispod minimalac to je 8,84€ brutto. E ja ću se opet raspitati pa ti javljam.
  Sto se tice A1 sertifikata, sigurno ce vam biti od koristi, takodje, ako zamolite poslodavca, moze vam izdati dokumet u kojem stoji da je dovoljno osnovno poznavanje nemackog jezika za obavljanje posla, recimo.

  Inace, ovo je za konzulat u Beogradu, posto vidim da forum prate i ljudi iz regiona.
  Trebalo bi da zakzete termin kao

  EWT03_3-5 NOKS Zanimanja sa kvalifikacijama/ srednjom stručnom spremom (završeno 3-/4-godišnje srednje stručno obrazovanje/završeno više stručno obrazovanje)

  jer imate zavresnu trogodisnju srednju strucnu skolu za kuvara, a radicete u struci, u restoranu, nadam se da ne planirate da radite kao cistac jer onda bi to bila drugacija sema zakazivanja.

  Po ovom informatoru spremate dokumentaciju

  http://www.belgrad.diplo.de/contentblob/5161114/Daten/7973398/EWT03_35_NOKS_Qualifizierte.pdf

  sve lepo iscitajte, ako imate pitanja, slobodno pitajte, tu lepo pise sta treba doneti od dokumenata u originalu, i koliko primeraka fotokopirati. Cak i sam informator treba odstampati u dva primerka i doneti ga potpisanog.

  Videcete da u informatoru stoji da vam i te kako treba prevedena diploma na nemacki (Diploma o stečenom srednjem/ srednjem stručnom obrazovanju sa prevodom na nemački jezik overenim od strane sudskog tumača i sa apostilom).
  Ne znam nijednu agenciju, ali za zakazivanje termina sada stvarno nema potrebe za agencijom jer se zapravo registrujete na listu čekanja za termin. Nema razloga da to plaćate. Ako ne znate nemački, dovoljan vam je Google translate sa nemačkog na srpski, vaše ime i prezime i broj pasoša. Na sajtu ambasade imate sve na srpskom, dali su čak i šemu kako da ispravno aplicirate, tj. koji informator vam treba i po tome pripremite svu dokumentaciju.
  Samo treba sve da iščitate pažljivo.
  Ne znam šta od škole imate i čime se bavite, i za koji posao biste aplicirate. U zavisnosti od svega toga zavisi i za šta aplicirate.
  Hvala ti puno. Znaci mogu zakazati termin i pre nego sto nadjem posao. A kad budem isao na termin onda nosim ugovor. Drugo da li znate neku agenciju sto zakazuje termine. Zakazo bi I ja ali se plasim da nesto ne zabrljam pa reko da mi to napravi agencija. A i ostale papirologije.
  Mislim da mozete zakazati termin, jer se prilikom zakazivanja termina trazi samo broj pasosa i datum izdavanja Zustimmung-a samo u slucaju da ga imate (Ausstellungsdatum der BA-Vorabzustimmung wenn vorhanden). "Od 01.11.2017. god. se ukida postupak davanja saglasnosti od strane Savezne agencije za zapošljavanje pre podnetog zahteva za vizu. O svakom zahtevu se ubuduće odlučuje u Nemačkoj. Ambasada nakon podnošenja zahteva isti šalje na odlučivanje u nadležne službe u Nemačkoj." Ovo stoji na sajtu ambasade u Beogradu. Tako da samo treba da potpisete ugovor sa poslodavcem, i ako je on voljan, da vam ipak pribavi Saglasnost ZAV-a. Pogledajte, naravno, Informator koji se tice Vas, i pribavite sve sto se trazi, i to je to.
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.