Niko u okrizenju nema odnegovn i jak nacionalizam kao Srbi, tako da se delovi mnogobrojnih naroda lako "dobrovoljno" posrbljavaju, Bugari, Romi, Goranci, Makedonci, Vlasi, Crnogorci itd....Ako su iz mesanih brakova ljudi cesto potiru svoje nesrpske pretke(pogotovo u nasoj drzavi i ovakvom drustvu)...Iako je stvaranje nacija jedan prirodan i nezaustavljiv proces svih vremena, isto tako je i nestajanje nacija ili naroda prirodan proces, njihovo nestajanje ili stapanje u druge, pogotovo sebi bliske narode, verski ili jezicki...Te Zecani iako ratovase protiv Srba i od njih se oslobodise, nikako ne znaci da se njihovi potomci nece zvati Srbima ili biti Srbi... Svaki period povecanog nacionalizma u Evropi bice pretnja po Crnu Goru i Crnogorce da postanu manjina u sopstvenoj drzavi, jer srpski nacionalizam je neuporedivo potentniji od crnogorskog, Crnogorci se nemaju gde siriti... Da ne sirim temu na to sta znaci sam nacionalizam za obicnog coveka na Balkanu, koliko mu daje privilegija u odredjenim drustvima itd...Uglavnom, bojim se da ce Crnogorci postati manjina u sopstvenoj drzavi...Ja sam Srbin, ali ih cenim, volim i postujem....