- Poruka
- 287
Evo malo i Srba!
Građanima Srbije želim da struja što više poskupi da bismo svi bolje živeli.
Radomir Naumov, ministar energetike, u Politici, januar 2006.
*
Oj djevojko Milijana
prošetaj mi radovana,
prošetaj ga gore-dole,
dok te ruke ne zabole!
stih iz novokomponovane pesme, na internet-forumu Krstarica, februar 2006.
*
Mislim da nije u redu da ga sahranjuju u dvorištu kao kanarinca.
anonimna građanka Požarevca, o sahrani Slobodana Miloševića, TV BK, mart 2006.
*
Za adekvatan ispraćaj Miloševića naručio sam šator iz Budimpešte, i to ne običan, nego onakav kakav ima Gadafi, s baldahinom i crvenim tepihom.
Zoran Anđelković, generalni sekretar Socijalističke partije Srbije, u Večernjim novostima, mart 2006.
*
Truba najbolje govori o našim svojstvima i našim porivima i zato, naravno, dobro znamo da oni koji ne razumeju i ne vole Guču – ne mogu da razumeju Srbiju.
Vojislav Koštunica, premijer, na otvaranju festivala u Guči, na RTS-u, septembar 2006.
*
Zreo narod bi sutradan, posle proglašenja nezavisnosti, okupio svih sedam miliona građana na administrativnu liniju s Kosovom.
Nebojša Čović, srpski političar, u Večernjim novostima, septembar 2006.
*
Šta mislite zašto ja nosim bradu? Nosim je već duže od 30 godina da se ne vidi da sam dete, da niko ne vidi da nisam odrastao.
Predrag Marković, predsednik Skupštine Srbije, obraćajući se deci, oktobar 2006.
*
Javna rasprava je pojam koji je nasleđe titoizma.
Aleksandar Simić, savetnik Vojislava Koštunice, u Politici, oktobar 2006.
*
Od kada postoji Srbija, svaki pripadnik našeg naroda rađa se i umire sa svešću da je Kosovo uvek bilo, i da će zauvek biti, sastavni deo Srbije.
Vojislav Koštunica, premijer, na RTS-u, oktobar 2006.
*
Ratku Rudiću neko mora da kaže: Alo, brko, marš u pizdu materinu! Dosta je bilo da mu ljubimo noge. Boli nas uvo za njegove zasluge od pre 58 godina.
Danilo Ikodinović, srpski vaterpolista, u Sportu, oktobar 2006.
*
Ja moram da vam kažem kao predsednik Skupštine, ja ne pratim detaljno politički život u Srbiji, moja obaveza je nešto drugo.
Predrag Marković, predsednik Skupštine Srbije, na TV Studio B, oktobar 2006.
*
Niko nema pravo da kaže da za Kosovo i Metohiju neće ratovati.
Ivica Dačić, predsednik SPS-a, na TV Pink, decembar 2006.
Građanima Srbije želim da struja što više poskupi da bismo svi bolje živeli.
Radomir Naumov, ministar energetike, u Politici, januar 2006.
*
Oj djevojko Milijana
prošetaj mi radovana,
prošetaj ga gore-dole,
dok te ruke ne zabole!
stih iz novokomponovane pesme, na internet-forumu Krstarica, februar 2006.
*
Mislim da nije u redu da ga sahranjuju u dvorištu kao kanarinca.
anonimna građanka Požarevca, o sahrani Slobodana Miloševića, TV BK, mart 2006.
*
Za adekvatan ispraćaj Miloševića naručio sam šator iz Budimpešte, i to ne običan, nego onakav kakav ima Gadafi, s baldahinom i crvenim tepihom.
Zoran Anđelković, generalni sekretar Socijalističke partije Srbije, u Večernjim novostima, mart 2006.
*
Truba najbolje govori o našim svojstvima i našim porivima i zato, naravno, dobro znamo da oni koji ne razumeju i ne vole Guču – ne mogu da razumeju Srbiju.
Vojislav Koštunica, premijer, na otvaranju festivala u Guči, na RTS-u, septembar 2006.
*
Zreo narod bi sutradan, posle proglašenja nezavisnosti, okupio svih sedam miliona građana na administrativnu liniju s Kosovom.
Nebojša Čović, srpski političar, u Večernjim novostima, septembar 2006.
*
Šta mislite zašto ja nosim bradu? Nosim je već duže od 30 godina da se ne vidi da sam dete, da niko ne vidi da nisam odrastao.
Predrag Marković, predsednik Skupštine Srbije, obraćajući se deci, oktobar 2006.
*
Javna rasprava je pojam koji je nasleđe titoizma.
Aleksandar Simić, savetnik Vojislava Koštunice, u Politici, oktobar 2006.
*
Od kada postoji Srbija, svaki pripadnik našeg naroda rađa se i umire sa svešću da je Kosovo uvek bilo, i da će zauvek biti, sastavni deo Srbije.
Vojislav Koštunica, premijer, na RTS-u, oktobar 2006.
*
Ratku Rudiću neko mora da kaže: Alo, brko, marš u pizdu materinu! Dosta je bilo da mu ljubimo noge. Boli nas uvo za njegove zasluge od pre 58 godina.
Danilo Ikodinović, srpski vaterpolista, u Sportu, oktobar 2006.
*
Ja moram da vam kažem kao predsednik Skupštine, ja ne pratim detaljno politički život u Srbiji, moja obaveza je nešto drugo.
Predrag Marković, predsednik Skupštine Srbije, na TV Studio B, oktobar 2006.
*
Niko nema pravo da kaže da za Kosovo i Metohiju neće ratovati.
Ivica Dačić, predsednik SPS-a, na TV Pink, decembar 2006.