„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naučni skup posvećen Milanu Budimiru 1967. Rad Milan Budimir kao naučnik Franje Barišića:

Упоредо са радом на овом проблему, проф. Будимир улази и у решавање питања географског смештаја најстарије словенске заједнице, постижући резултате којима се обеснажују досадашње нордистичке тезе о Средњој Европи као словенској прадомовини и утврђује да колевку Словена треба тражити у закарпатским областима.
:per:
Imas veliki problem sa vremenskom osom ili si jednostavno bezobrazan.
Budimir misli na Tripoljsku kulturu koja je postojala na Karpatima 4 milenijuma pre Hrista. Prema njemu to je izvoriste Slovena. Odatle su se spustili na mediteran i ucestvovali u etnogenezi Pelasta, Etruraca, Ilira......

Izvini, da li ti sad troluješ?
levo.JPG

Neznam koji je tvoj problem ali ti si ovo citirao

Imas veliki problem sa vremenskom osom ili si jednostavno bezobrazan.
Budimir misli na Tripoljsku kulturu koja je postojala na Karpatima 4 milenijuma pre Hrista. Prema njemu to je izvoriste Slovena. Odatle su se spustili na mediteran i ucestvovali u etnogenezi Pelasta, Etruraca, Ilira......
Budimir gresi tu, iako je sustinski u pravu.
Dokazana je arheoloska srodnost Vince i Tripoljske, genetski je potvrdjeno da su to isti narod (Vinca, Tripoljska) stari evropljani Srbi.
Srbi su u to doba ziveli na ogromnom prostoru evrope.
Nisu se spustali nigde.

Pogledajte prilog 747241
Neznam koji je tvoj problem ali ti si ovo citirao

A da ti pročitaš sve iz tog pasusa Reljinog, umesto da izvučeš iz konteksta samo jednu jedinu rečenicu, izolovano?

SLavjanorum.JPG

Ako treba zaista da crtam:

kako ide.JPG

Dakle isto kao sa rekama, šta je levo ili desno nema nikakve veze sa istokom i zapadom, već sa pogledom od podnožja planinskog venca, tj. njegovog početka. Kromer govori o Sarmatiji i priča o toku reke Visle, tako da perspektiva van svake sumnje ne počinje od Homolja, već kod šleskih Beskida, odakle izvire Visla.

Poslednja izmena:
Ja sam citao o krcunovim pisanjima o Budimiru i to je sve tacno.

Evo ti teme: https://forum.krstarica.com/threads/milan-budimir-i-albanski-jezik.900229/

Da li je tebi poznato da je na njoj КРЦУН tvrdio da kao prvo da se nešto uopšte ne pominje, pa je onda tvrdio da su elektronske verzije Budimirovih radova falsifikati. Pa sam mu ja nabavio fotografije materijalnog izdanja, za koje je tvrdio da sadrže drugačije podatke. Da li ti znaš da je on tvrdio, na svim tim stranama, da je epohalno najavljivao kako će okačiti na forum šta je stvarno sve Budimir pisao o albanskom jeziku. Imaš li ti na umu da sam ja postavio sva četiri Budimirova rada koji se tiču albanskog jezika. I da, potom, nijedno svoje obećanje i najavu Krcun nije ispoštovao, već samo nestao glavom bez obzira, kao što je i kao prava kukavica pobegao sa foruma (nakon što mi je epohalno objavljivao rat, i sve zapravo ostalo samo u formi nekakvih tričavih najava i izuzetno nadobudnog hvalisanja samog sebe).

Sad ti upotrebi intelekt koji poseduješ i dobro porazmisli zašto je sve to tako bilo. :) Ne znam kako tačno znaš da je išta što je napisao na toj temi tačno, jerbo osim što je pisao da sam homoseksualac i slične stvari, sve što je radio jeste što se hvalisao koliko poseduje Budimirovih radova. A dokaz jedan, uprkos svim tako velikim najavama, na forum okačio nije (nije ni barem neke od tih svih silnih radova okačio, a ima dosta kojih nema na internetu). Jedino ako si išao kod gatare i ona u kristalnoj kugli pogledala na @КРЦУН-ovu policu, i ti tako saznao da tu možda ima neke istine. :hahaha:

Evo ti teme: https://forum.krstarica.com/threads/milan-budimir-i-albanski-jezik.900229/

Da li je tebi poznato da je na njoj КРЦУН tvrdio da kao prvo da se nešto uopšte ne pominje, pa je onda tvrdio da su elektronske verzije Budimirovih radova falsifikati. Pa sam mu ja nabavio fotografije materijalnog izdanja, za koje je tvrdio da sadrže drugačije podatke. Da li ti znaš da je on tvrdio, na svim tim stranama, da je epohalno najavljivao kako će okačiti na forum šta je stvarno sve Budimir pisao o albanskom jeziku. Imaš li ti na umu da sam ja postavio sva četiri Budimirova rada koji se tiču albanskog jezika. I da, potom, nijedno svoje obećanje i najavu Krcun nije ispoštovao, već samo nestao glavom bez obzira, kao što je i kao prava kukavica pobegao sa foruma (nakon što mi je epohalno objavljivao rat, i sve zapravo ostalo samo u formi nekakvih tričavih najava i izuzetno nadobudnog hvalisanja samog sebe).

Sad ti upotrebi intelekt koji poseduješ i dobro porazmisli zašto je sve to tako bilo. :) Ne znam kako tačno znaš da je išta što je napisao na toj temi tačno, jerbo osim što je pisao da sam homoseksualac i slične stvari, sve što je radio jeste što se hvalisao koliko poseduje Budimirovih radova. A dokaz jedan, uprkos svim tako velikim najavama, na forum okačio nije (nije ni barem neke od tih svih silnih radova okačio, a ima dosta kojih nema na internetu). Jedino ako si išao kod gatare i ona u kristalnoj kugli pogledala na @КРЦУН-ovu policu, i ti tako saznao da tu možda ima neke istine. :hahaha:
Meni je poznato da lazes, pokusavas da unistavas sve naucnike koji govore istinu.
Lupao si gluposti o Kljosovu i postavio neki tekst ludaka Lebedeva o Kljosovu.
Ne pise samo Krcun istinu o Budimiru, i uvek izbegavas istinu koju je pisao Budimir o srpskom jeziku, samo te zanima velikoalbanska i antisrpska propaganda.
Budimir nije mogao da pise tacno o albanskom jeziku kao ni bilo ko na svetu jer albanski jezik ne postoji, ako postoji to je onda neki nemusti jezik kojim se dve grupe albanaca ne sporazumevaju medjusobno.
Lagao si u zadnje vreme o Damjanovicu, u stvari stalno ga napadas.
Da li si shvatio da je Damjanovic u pravu i da je vizantija novo smisljen termin, kad se prvi put koristio termin vizantija, po vikipediji od Volfa, ti kazes od Halkokondila, dobro, znaci kad se po zvanicnoj istoriji carstvo raspalo tad se pojavljuje pojam vizantijsko carstvo.

Meni je poznato da lazes, pokusavas da unistavas sve naucnike koji govore istinu.
Lupao si gluposti o Kljosovu i postavio neki tekst ludaka Lebedeva o Kljosovu.
Ne pise samo Krcun istinu o Budimiru, i uvek izbegavas istinu koju je pisao Budimir o srpskom jeziku, samo te zanima velikoalbanska i antisrpska propaganda.
Budimir nije mogao da pise tacno o albanskom jeziku kao ni bilo ko na svetu jer albanski jezik ne postoji, ako postoji to je onda neki nemusti jezik kojim se dve grupe albanaca ne sporazumevaju medjusobno.

Je li КРЦУН postavio išta na tu temu (o Milanu Budimiru i albanskom jeziku), na osnovu čega bi ti znao da je tačno?

Ili, preciznije, na osnovu čega znaš da je išt tačno što je on tamo bio napisao?

Lagao si u zadnje vreme o Damjanovicu, u stvari stalno ga napadas.
Da li si shvatio da je Damjanovic u pravu i da je vizantija novo smisljen termin, kad se prvi put koristio termin vizantija, po vikipediji od Volfa, ti kazes od Halkokondila, dobro, znaci kad se po zvanicnoj istoriji carstvo raspalo tad se pojavljuje pojam vizantijsko carstvo.

Kako da shvatim da je nešto tačno, kada dokazi govore suprotno? :lol:

Netačno je, inače, i da sam ja kazao da od Halkokondila postoji taj termin.

Je li КРЦУН postavio išta na tu temu, na osnovu čega bi ti znao da je tačno?

Ili, preciznije, na osnovu čega znaš da je išt tačno što je on tamo bio napisao?
Imas tekstove Nebojse Radenkovica postavljan na ovoj temi o Budimiru.
Krcun je postvljao puno na temi, ali sa ovakvom anti-srpskom propagandom i lazima je nemoguce komunicirati, kad nego unistava i gazi sve dokaze kao ti gore nego slon.

Imas tekstove Nebojse Radenkovica postavljan na ovoj temi o Budimiru.

Misliš, doktorska disertacij koju sam ja postavio na forum i rasprava koja skraćuje njene deliće neke koju sam isto ja okačio na Krstu? :lol: Šta s njima?

Krcun je postvljao puno na temi, ali sa ovakvom anti-srpskom propagandom i lazima je nemoguce komunicirati, kad nego unistava i gazi sve dokaze kao ti gore nego slon.

A gde su te poruke? Daj mi postavi vezu ka jednoj jedinoj sa te teme (u kojoj se predstavljaju dokazi za njegove tvrdnje), molim. :)

Iiii to znači, šta; da su oguski Turci su nastali od «Srba Meza»?

To znaci Sah Mat, za BB skolu, sah mat, ta recenica da su Sar Mati u drevna vremena zvani Mezi, a ne Njemci, Tracani, Iliri, Persijci, nego Mezi, to je Sah Mat. Ta recenica razvrzava klupko srpske istorije do pamtivijeka. Objasnjava zasto su Sarmati juzno od Save u vrijeme Atile oko 450. godine, zasto su Sarmati u Iliriji u vrijeme Konstantina, zasto u Ilirskom ustanku s pocetka nove ere ucestvuju Dal Mati, Mezi, i Panonci (Boi), zasto I2 sa Sar Dinije kod nas, ko je ratovao u ratu protiv Egipta (Sea Peoples - serdane, pelasge, itd), zasto se Egipat zove Mezir, zasto su Hiperborjei (Hebreji) zavrsili u Egiptu, zasto su Grci dosli iz Egipta u Ahaju, zasto je vodjen Trojanski Rat izmedju Meza i Grka, Ta recenica razvrzava citavo klupko srpske istorije do pamtivjeka i sve izvore koje imamo o bitnim stvarima kod nas vode do te recenice Ane Komnine i ime Srbi i filologija.

Poslednja izmena:
Misliš, doktorska disertacij koju sam ja postavio na forum i rasprava koja skraćuje njene deliće neke koju sam isto ja okačio na Krstu? :lol: Šta s njima?

A gde su te poruke? Daj mi postavi vezu ka jednoj jedinoj sa te teme (u kojoj se predstavljaju dokazi za njegove tvrdnje), molim. :)
Imas celu temu od Krcuna koju si sam linkovao i sve poruke.
Nisi ti postavio taj tekst od 16 strana.

Posto trolujes, i postavljas bandite lazove koji su skrpljeni protiv Kljosova uz velike napore svetskih lazova koji unistavaju nauku, a genetiku i materiju ne znas 0.1%, hajde objasni sa razumevanjem ko su najstariji evropljani, koji danasnji narod su najstariji evropljani i rasadnik evropske genetike.
Ti si jedini lažov ovdje koji na osnovu zastupljenosti (i to daleko od ubjedljive) u ovom slučaju haplogrupa donosiš zaključke ko je Srbin ko nije po tome ko nam je genetski blizak.Pojmovi poput tipičnog srpskog fenotipa i tipične srpske genetike su oksimiron, heterogenost naša u genetskom i fenotipskom smislu pobija sav vaš cherrypicking i zloupotrebu genetike.

To znaci Sah Mat, za BB skolu, sah mat, ta recenica da su Sar Mati u drevna vremena zvani Mezi, a ne Njemci, Tracani, Iliri, Persijci, nego Mezi, to je Sah Mat. Ta recenica razvrzava klupko srpske istorije do pamtivijeka. Objasnjava zasto su Sarmati juzno od Save u vrijeme Atile oko 450. godine, zasto su Sarmati u Iliriji u vrijeme Konstantina, zasto u Ilirskom ustanku s pocetka nove ere ucestvuju Dal Mati, Mezi, i Panonci (Boi), zasto I2 sa Sar Dinije kod nas, ko je ratovao u ratu protiv Egipta (Sea Peoples - serdane, pelasge, itd), zasto se Egipat zove Mezir, zasto su Hiperborjei (Hebreji) zavrsili u Egiptu, zasto su Grci dosli iz Egipta u Ahaju, zasto je vodjen Trojanski Rat izmedju Meza i Grka, Ta recenica razvrzava citavo klupko srpske istorije do pamtivjeka i sve izvore koje imamo o bitnim stvarima kod nas vode do te recenice Ane Komnine i ime Srbi i filologija.

Pretpostavljam da ti nije poznato da su «Sarmati» kod Ane Komnine — Turci Oguzi?

Poslednja izmena:
Ti si jedini lažov ovdje koji na osnovu zastupljenosti (i to daleko od ubjedljive) u ovom slučaju haplogrupa donosiš zaključke ko je Srbin ko nije po tome ko nam je genetski blizak.Pojmovi poput tipičnog srpskog fenotipa i tipične srpske genetike su oksimiron, heterogenost naša u genetskom i fenotipskom smislu pobija sav vaš cherrypicking i zloupotrebu genetike.
Ja se bavim proucavanjem celokupne genetike, a ne samo y-hg.
Postavljas napad na Kljosova tekst koji i ne razumes, i takvima je dozvoljeno da ovde na forumu terorisu lazima.
Moj post jednog autosomalnog uzorka k13 i k15 jednog Rumuna koji je postavio sam taj Rumun koji dokazuje bukvalno da su Rumuni i Bugari bivsi Srbi, taj post i nauku si odmah poceo da napadas.
Napravili ste od ovog foruma napadima na nauku i istinu, podmetanjima, uzasan sajt.

Poslednja izmena od moderatora:
Istori%C4%8Dar.jpg

Neka počiva u miru.

Slobodan Jarčević (1942-2020) bio je srpski publicistа i bivši ministаr inostrаnih poslovа Republike Srpske Krаjine.

Rođen je zа vrijeme Drugog svjetskog rаtа 2. februаrа 1942. godine u Gornjem Rаvnom nа Kupresu (dаnаšnjаFederаcijа BiH, BiH). Preselio se u Nove Kozаce, u Bаnаtu, 1946. godine, sа porodicom. Otаc mu je bioаntifаšistički borаc, i preminuo je 1949, pа je Slobodаn ostаo dа živi sа mаjkom i dvа mlаđа brаtа. Osnovnu školu je zаvršio u Novim Kozаcimа, srednju ekonomsku školu je zаvršio u Kikindi, а Fаkultet političkih nаukа uBeogrаdu.

Sа srednjom školom rаdio u Industriji grаđevinskom mаterijаlа Tozа Mаrković u Kikindi, u periodu od 1963. do1964. Vojni rok služio id 1965. do 1967. u tenkovskoj jedinici u Jаstrebаrskoj u SR Hrvаtskoj, SFRJ.

Nа jаvnom konkursu zа diplomаtiju 1970. godine, bio je nаjbolji u grupi. Tаdа je bio zаposlen u Sаveznom sekretаrijаtu zа inostrаne poslove SFRJ. U diplomаtskoj službi ostаo do 2002. godine. Kаo diplomаtа službovаo je u Zаmbiji, Grčkoj, Indiji, Rumuniji, Kuvаjtu i Belorusiji. Nаkon rаspаdа SFR Jugoslаvije od 1990. do 1999. je bio Ministаr inostrаnih poslovа Republike Srpske Krаjine, а od 1992. do 1994. je bio sаvetnik Predsednikа Milаnа Mаrtićа.

Podržаvа Srpsku аutohtonističku istorijsku školu. Sаrаđuje sа Jovаnom I. Deretićem. Nаgrаđen je „Velikom poveljom“ i zvаnjem počаsnog doktorа nаukа u Društvu zа istrаživаnje stаre slovenske istorije Serbonа u Nišu 2008. godine.

Rаdio u čаsopisimа : Dnevnik, Reč mlаdih, NIN, Pogledi. Dugа. Novosti, Srpsko nаsleđe, Politikа, Glаs jаvnosti, Borbа , Književnost, Ekspers politikа, Književne novine, Kikindske novine, Enigmа, Zbiljа, Serbonа.

Maleno prisećanje na Jarčevića iz ranijih dana.

Jarčevićevo poslednje gostovanje za života:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back