„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad je prvi put poceo da se koristi termin vizantija.

Eno ti je postavio isjecke. Dakle Kralj Milutin oko 1300. ga koristi kao pridjev za more, a onda Halkokondil oko 1400. godine u kontekstu pridjeva za cara. Dakle to su najraniji pomeni koje je postavio i to je sve prije Volfa. I onda pogledaj sta se dogadja za romejskim carstvom u to vrijeme kada se javlja taj pridjev, koju je teoritoriju romejsko carstvo tada zauzimalo. To je upravo u vrijeme pada Romejskog carstva kada se ono nalazi samo ili uglavnom na prostoru Bizanta. Dakle naziv bi trbao da se koristi iskljucivo za vrlo kasni period, pred pad, za Romejsko Carstvo koje je trajalo da kazemo 1100 godina.
I ne treba praviti razliku izmedju Bizantije i Romejskog carstva, kao sto nama rade pa kazu ne ne, to nije Srbija nego Zeta itd. Treba biti posten, a ne majmun ko ustase.

Poslednja izmena:
Problem je sto je srpska istorija falsifikovana od mnogih, ne samo Grka i zionista vec i okolnih anti-srpskih vestackih entiteta.
Damajnovic je u pravu, vizantija nije narodni vec "naucni" izraz.
Kad je prvi put poceo da se koristi termin vizantija.

A vidiš, problem je u tome što ti o tome pričaš ne na osnovu nekih objektivnih kriterijima i dokaza, već toga da li ti se nešto sviđa ili ne. I onda ako ti se nešto ne svidi, ti pričaš o falsifikatima. Ako ti se svidi, onda padaš i na potpune izmišljotine, kao npr. kada sam se našalio da na pobedničkoj steli iz Ksanta stoji tobože 'drek' kao dokaz srpske reči, a ti to odmah bio usvojio.

Što se tiče pojma Vizantija, stvarno ne znam kada se on prvi put javlja, ali za ovu diskusiju (i vezano za Damuanovićev diletantizam) posve je nebitno.

A vidiš, problem je u tome što ti o tome pričaš ne na osnovu nekih objektivnih kriterijima i dokaza, već toga da li ti se nešto sviđa ili ne. I onda ako ti se nešto ne svidi, ti pričaš o falsifikatima. Ako ti se svidi, onda padaš i na potpune izmišljotine, kao npr. kada sam se našalio da na pobedničkoj steli iz Ksanta stoji tobože 'drek' kao dokaz srpske reči, a ti to odmah bio usvojio.

Što se tiče pojma Vizantija, stvarno ne znam kada se on prvi put javlja, ali za ovu diskusiju (i vezano za Damuanovićev diletantizam) posve je nebitno.
Na vikipediji pise da se prvi put javlja u delu Volfa.
Nisam ja nista usvojio tad to na toj temi , nego ponovo izmisljas i podmeces.
Istocno Rimsko casrtvo traje po zvanicnoj istoriji od 330 do 15 veka.
Ako uzmemo da se nesto ranije javlja taj naziv kod Halkokondila (1425-1490) , opet ostaje ogromna rupa.
Damjanovic je u pravu vizantija je "naucni" izraz.

" The first use of the term "Byzantine" to label the later years of the Roman Empire was in 1557, 104 years after the empires collapse, when the German historian Hieronymus Wolf published his work Corpus Historiæ Byzantinæ, a collection of historical sources."

Poslednja izmena:
Ako se tvoje pitanje odnosilo na vatikansko-dalmatinski kružok, u kojem je jedno vreme, tokom najvećeg dela XVI i XVII stoleća, postojao gotovo jednoglasni koncenzus o tome da je slovenska rasa nastala od drevnih Ilira, onda je osoba koju tražiš Ivan Lučić. Naravno, kada kažem gotovo, podrazumevam i čast izuzecima. Npr. ljudi koji su bili privrženici nauci i naučnim ciljevima koristili su razna dela, od Bjonda na dalje. Među njima je to bio npr. i čuveni Faust Vrančić. Ali, Lucić je napisao praktično naučni rad u kojem je suštinski osporavao tu ilirsku priču i u detalje, pozivajući se na izvore, pokušao obrazložiti kada su se Sloveni doselili tačno, kada je Salona bila razorena, itd...

A i pošto mi se čini da ti sve misliš da ja listom ovde lupetam neke stvari, pa i u vezi Bjonda, evo ti citata od njega (prva knjiga prve dekade):

Nec tamem diu temuere hi populi eam Slavorum mominationem: sed quum eorum part Mauricij Imperatoris temporibus, in Dalmatiam Illyricumque emigrasset; qui manserunt domi, paulo post mutarunt nomina, et partim se Polonos, partim Bohemos nominavere.

Ovo (pisano od 1437. do 1453. godine) znači da su po Blondu Sloveni došli u Dalmaciju i Ilirik za vreme vlasti cara Mavrikija (582-602), a docnije kaže da su se oblasti prozvale Slavonija po tim doseljenicima, dok je jedan deo naroda ostao u svojoj pradomovini i prozvao se, jednim delom Poljacima, a drugim Česima. A s obzirom na to da znam da si čitao Relju Novakovića, koji bukvalno inače donosi ovaj citat, ne znam kako ti to nije poznato i zbog čega me ismevaš samo zbog toga što ti prenosim ono što su notorne činjenice.

A tebi bi koristilo kada bi mogao ponovo malčice smireno da komuniciraš; ja sam ti već izašao dosta u susret tako što sam prešao preko onih optužbi da je Just... moj klon-nalog i još nekih sličnih stvari; ne postoji ništa gore od komunicirati sa osobom koja besni, ali nije u stanju rečima objasniti razloga svojih izliva besa, već samo pravi incidente i očekuje da je sa druge strane školovani psiholog koji treba tumačiti između redova šta se eventualno krije...Čitanje stvari koje se tebi ne sviđaju i proglašavanje ih sve luđim i luđim ni na koji način ne olakšava stvari.
Ti si izjavio da je Bjondo rodonacelnik teorije o migraciji Slovena u 6. veku. Posto sam znao da je Bjondo napisao kako je sveti Jeronim koji je ziveo u Dalmaciji ok 400 godine, napravio alfabet za Slovene, logicno je da te dve informacije ne idu zajedno. Zasto bi neko pisao alfabet za narod koji ce doci 200. godina kasnije? Ludost je to izjaviti.

Prof. https://de.wikipedia.org/wiki/Roland_Steinacher, pise sledece, https://vdocuments.mx/download/studien-zur-vandalischen-geschichte-diss

Flavius Blondus, one of the essential sources and with his Historiarum ab inclinatione Romanorum decades III a model for the conception of Krantz, spoke of the migrations of the Burgundians, which he probably called pars Vandalorum after Pliny, and then went on to the other Vandali. According to Blondus, some of them moved to Rome under Stilicho and the part of the Vandals remaining in the north is said to have adopted the name Sclavi or Wenden. According to Blondus, some of these turns are said to have moved to Illyria and Dalmatia around the time of Emperor Mauricius. The later Czechs and Poles are said to have descended from those who remained

Dakle, prema Bjondu, Sloveni su Vandali koji nisu prethodno migrirali, vec su u 6. veku dobili naziv Sclavi i u vreme Mavrikija migrirali u Dalmaciju. Ali njihovi preci su jos za vreme Konstantina naselili rimsko carstvo, tako da je Jeronim za njih pisao alfabet.

Dakle u 16. veku imamo 2 teorije:
  • Sloveni su staroseeoci
  • Sloveni su potomci Gota ili Vandala
Pitanje za tebe: kada se pojavio naucnik koji je ustvrdio ovo sto ucimo danas, a to je Sloveni su novi, nepoznat narod koji je iz Ukrajine poceo svoju migraciju
u 6. veku da bi nedugo potom zauzeo pola Evrope?

Ti si izjavio da je Bjondo rodonacelnik teorije o migraciji Slovena u 6. veku. Posto sam znao da je Bjondo napisao kako je sveti Jeronim koji je ziveo u Dalmaciji ok 400 godine, napravio alfabet za Slovene, logicno je da te dve informacije ne idu zajedno. Zasto bi neko pisao alfabet za narod koji ce doci 200. godina kasnije? Ludost je to izjaviti.

Prof. https://de.wikipedia.org/wiki/Roland_Steinacher, pise sledece, https://vdocuments.mx/download/studien-zur-vandalischen-geschichte-diss

Flavius Blondus, one of the essential sources and with his Historiarum ab inclinatione Romanorum decades III a model for the conception of Krantz, spoke of the migrations of the Burgundians, which he probably called pars Vandalorum after Pliny, and then went on to the other Vandali. According to Blondus, some of them moved to Rome under Stilicho and the part of the Vandals remaining in the north is said to have adopted the name Sclavi or Wenden. According to Blondus, some of these turns are said to have moved to Illyria and Dalmatia around the time of Emperor Mauricius. The later Czechs and Poles are said to have descended from those who remained

Dakle, prema Bjondu, Sloveni su Vandali koji nisu prethodno migrirali, vec su u 6. veku dobili naziv Sclavi i u vreme Mavrikija migrirali u Dalmaciju. Ali njihovi preci su jos za vreme Konstantina naselili rimsko carstvo, tako da je Jeronim za njih pisao alfabet.

Dakle u 16. veku imamo 2 teorije:
  • Sloveni su staroseeoci
  • Sloveni su potomci Gota ili Vandala
Pitanje za tebe: kada se pojavio naucnik koji je ustvrdio ovo sto ucimo danas, a to je Sloveni su novi, nepoznat narod koji je iz Ukrajine poceo svoju migraciju
u 6. veku da bi nedugo potom zauzeo pola Evrope?

Možda je to za tebe ludost, ali to što je ludost, mislim, ne menja ni na koji način ono što je realnost. :D

Tako je, realnost je ovo sto pise u skolskim udzbenicima.
Nego znas li ko je rodonacelnik te realnosti?

Ti pitaš za preciznu stvar, a te stvari se menjaju iz decenije u deceniju i iz veka u vek. Nekada davno u nekom srpskom udžbeniku je pisalo čak i da su Sloveni došlo za Avarima na podunavske prostore, iako je notorna činjenica da su oni i nasrtali na Romejsko carstvo pre uopšte pojave Avara. Tako da je strašno teško uopšte identifikovati jednog pojedinačnog čovjeka, jer bi on možda spadao u 2015. godinu, recimo, s tu posebno nastaju problemi ukoliko postoje i razlike između različitih izdanja udžbenika, shodno drugačijim interpretacijama.

Što se tiče pozicioniranja seobe Slovena u VI i VII stoljeće, odnosno konkretno tog podatka, to je utemeljio Flavio Bjondo tokom prve polovine XV stoleća. Potom, imamo dalje 500-600 godina naučnog razvoja koji su nastavljali i nadograđivali se na tim Bjondovim postulatima.

Ti pitaš za preciznu stvar, a te stvari se menjaju iz decenije u deceniju i iz veka u vek. Nekada davno u nekom srpskom udžbeniku je pisalo čak i da su Sloveni došlo za Avarima na podunavske prostore, iako je notorna činjenica da su oni i nasrtali na Romejsko carstvo pre uopšte pojave Avara. Tako da je strašno teško uopšte identifikovati jednog pojedinačnog čovjeka, jer bi on možda spadao u 2015. godinu, recimo, s tu posebno nastaju problemi ukoliko postoje i razlike između različitih izdanja udžbenika, shodno drugačijim interpretacijama.

Što se tiče pozicioniranja seobe Slovena u VI i VII stoljeće, odnosno konkretno tog podatka, to je utemeljio Flavio Bjondo tokom prve polovine XV stoleća. Potom, imamo dalje 500-600 godina naučnog razvoja koji su nastavljali i nadograđivali se na tim Bjondovim postulatima.
Bjondovi Sloveni su Vandali koji su u drugom talasu migracija dosli na Balkan.
Nisu novi narod iz Ukrajine.
Neki drugi mozak je to osmislio mnogo kasnije.
Znam i koji je to mozak, nego mi zanimljivo da te gledam koliko si tvrdoglav☺

Eno ti je postavio isjecke. Dakle Kralj Milutin oko 1300. ga koristi kao pridjev za more, a onda Halkokondil oko 1400. godine u kontekstu pridjeva za cara. Dakle to su najraniji pomeni koje je postavio i to je sve prije Volfa. I onda pogledaj sta se dogadja za romejskim carstvom u to vrijeme kada se javlja taj pridjev, koju je teoritoriju romejsko carstvo tada zauzimalo. To je upravo u vrijeme pada Romejskog carstva kada se ono nalazi samo ili uglavnom na prostoru Bizanta. Dakle naziv bi trbao da se koristi iskljucivo za vrlo kasni period, pred pad, za Romejsko Carstvo koje je trajalo da kazemo 1100 godina.
I ne treba praviti razliku izmedju Bizantije i Romejskog carstva, kao sto nama rade pa kazu ne ne, to nije Srbija nego Zeta itd. Treba biti posten, a ne majmun ko ustase.
Stvar je u tome sto je to srpski zivotni prostor, gde su originalni srpski nazivi zlonamerno unisteni u istoriji i zamenjeni laznim novim nazivima.
Vizantija je falsifikat na falsifikat.
Isto kao sto ne postoje Tracani, to su Rashani stari originalni srpski naziv koji su stranci falsifikovali u Tracani.

Stvar je u tome sto je to srpski zivotni prostor, gde su originalni srpski nazivi zlonamerno unisteni u istoriji i zamenjeni laznim novim nazivima.
Vizantija je falsifikat na falsifikat.
Isto kao sto ne postoje Tracani, to su Rashani stari originalni srpski naziv koji su stranci falsifikovali u Tracani.
Ne mozes ti reci da ne postoje kad postoje, u mnostvu pisanih izvora. I ne mozes ti tvrditi da su arheologija i genetika glavni jer nisu, bez pisanih izvora ti mozes samo izmisljati nazive za svoje materijalne dokaze i natucati u mraku i pricati bajkovite price. A to je upravo ono sto ovi banditi na FF, koji su sa literaturne umjetnosti zavrsili na istoriji, rade. (akademija nauka i UMJETNOSTI.)

Ne mozes ti reci da ne postoje kad postoje, u mnostvu pisanih izvora. I ne mozes ti tvrditi da su arheologija i genetika glavni jer nisu, bez pisanih izvora ti mozes samo izmisljati nazive za svoje materijalne dokaze i natucati u mraku i pricati bajkovite price. A to je upravo ono sto ovi banditi na FF, koji su sa literaturne umjetnosti zavrsili na istoriji, rade. (akademija nauka i UMJETNOSTI.)
Stvar je u tome sto se grckim i rimskim nazivima ne moze verovati, dokazani su kao podmetacina, zvanicna istorija je besmislena laz.

Bjondovi Sloveni su Vandali koji su u drugom talasu migracija dosli na Balkan.
Nisu novi narod iz Ukrajine.
Neki drugi mozak je to osmislio mnogo kasnije.
Znam i koji je to mozak, nego mi zanimljivo da te gledam koliko si tvrdoglav☺

Ne, ne radi se ni o kakvom drugom talasu. Ne donosi Blond u svojoj istoriji nikakve podatke o nekom prvom talasu naseljavanja Slovena na Balkansko poluostrvo, pre VI i VII stoleća (pod vandalskim, niti nekim drugim imenom).

Ja sam tebi odgovorio na pitanje. Diskusija je, koliko pratim, bila oko toga ko je utemeljio saznajne vrednosti o tome kada su došli Sloveni na ova područja u tako učestvovali u generisanju južnoslovenske kulture (te ta slika, koja podrazumeva da nisu proistekli iz autohtonih žitelja severnog područja Balkanskog poluostrva). Proučavajući vizantijske spise, Flavije Blond je to postavio u oko 600. godine, odnosno za vreme vlasti cara Mavrikija. Blonda su citirali i na tim temeljima nastavili u narednim vekovima proučavaouci naših starina.

Nisam nigde primetio da spominješ Ukrajinu, niti sam shvatio da o tom aspektu govoriš. Pitanje pradomovine Slovena, koje je variralo od prostora Nemačke do krajeva Rusije i problem etnogeneze i odnosa sa drugim narodima koji su obitavali na podučju srednje i istočne Evrope, potpuno je jedno drugo pitanje, nevezano za ovo o čemu diskutujemo. I naravno da o tome postoje različite teorije i interpretacije, sve do današnjeg vremena. To uključuje, naravno, i pitanje srodstva između Vandala i Slovena.

Tako, recimo, razvija se slovenska istoriografska škola koja se suprotstavlja dovođenju Slovena u vezu sa Vandalima. Veliki deo svog rada tome je posvetio utemeljivač poljske istoriogarfije, Martin Kromer, koji je izdao 1555. godine delo O poreklu i istoriji Poljaka u trideset knjiga. Ovako kaže Kromer u prvoj knjizi treće glave:

Kromer.JPG

Kromer upozorava da se ne mogu Sloveni poistovećivati sa Dalmatima, Ilirima i Vandalima, samo zato što su zauzeli ta područja, jer su drugi narodi obitavali u tim krajevima pre njihovog dolaska.

S obzirom da je Kromer utemeljivač te tzv. „sarmatske teorije“, pretpostavljam da kada kažeš da znaš koji mozak, ti misliš na njega? Hoću reći, s obzirom da je on video najstariju pradomovinu Slovena u Zakarpatju, te preko Visle? Kromer je napisao da su se Sloveni tu podelili na dve grane; zapadnu i istočnu...te da je južna nastanila područje od Dakije do Istre. Što se tiče hronologije, Kromer ostavlja tu dve mogućnosti:

Krono.JPG

Za prvu, višu hronologiju seobe Slovena na Balkan, Kromer predlaže vreme Justinijana i 550. godinu (oslanjajući se tu nesumnjivo na nit Dukljaninove tradicije) a vezano za drugu, već tradicionalno u istoriografiji tog vremena, direktno se poziva na Flavija Bjonda i piše da se mogla desiti oko 600. godine za vlade cara Mavrikija.

Ono gde se kod Marćina Kromera može prepoznati izvesna nedoumica, ako dobro razumem stvari, jeste putanja tačna kojom su preci Južnih Slovena dospeli iz ukrajinskih krajeva: da li direktno, preko rumunskih zemalja, ili su prvo prodrli u češke krajeve i onda odatle došli jugoistočnim pravcem prema Podunavlju.

Poslednja izmena od moderatora:
@Kole11 evo samo za tebe, pošto mi se nešto joguniš u zadnje vreme, kopao sam i prekopao da pronađem najraniji početak; alfu teze o poreklu Slovena iz tih zakarpatskih krajeva istočne Evrope. I evo, pronađoh. Reč je o delu s početka XII stoleća; o geografskom opisu Gvida od Pize napisanom 1118. ili 1119. godine.

Sexta ut hora noctis Scytharum
est patria, unde Sclavinorum exorta est
prosapia; sed et Vites et Chimabes ex
illis egressi sunt. cuius post terga Ocea-

num non invenimus navigari.

https://www.tabula-peutingeriana.de/download/rc1.txt

saved.png

Gvido Pižanin zapisuje malu Skitiju kao mesto odaklle su došli Sloveni.

Poslednja izmena:
Damjanovic prica o zabrani Srba da se vracaju na Kosovu jos davno.
Albanci su se masovno naselili na kosovo za vreme hitlera i tita.

Slavenove lazi da su albanci nekad bili velika populacija koja je smanjena tokom vremena su potpuno neodrzive.
Srbi bi bili mnogo veca popualcija da nisu stalno ginuli u ratovima od vremena turaka, do svih ostalih ratova I i II svetski rat posebno. Plus bivsi Srbi da nisu otpali od srbstva...

Albanci dosljaci imaju jednim delom dosljacku genetiku E1b i J, mesanu sa srpskom I2a I1 R1a. Albanci nikad nisu stravicno ginuli u ratovima (depopulisani) za razliku od Srba. Albanci se nalaze se na jako malom prostoru, do skoro su bili jako mala populacija, a govore dva razlicita jezika i vise dijalekata, albanski jezik je izolat,i genetski su najnehomogeniji u evropi. Stari istoricari opovrgavaju da su albanci starosedeoci.
Teodora Toleva je otkrila kako su uz velike napore skrpljeni u naciju.
Kad se pogledaju svi dokazi suludo je i zlonamerno uciti da su albanci starosedeoci, kad ocigledno nisu.

Damjanovic prica o zabrani Srba da se vracaju na Kosovu jos davno.
Albanci su se masovno naselili na kosovo za vreme hitlera i tita.

Slavenove lazi da su albanci nekad bili velika populacija koja je smanjena tokom vremena su potpuno neodrzive.
Srbi bi bili mnogo veca popualcija da nisu stalno ginuli u ratovima od vremena turaka, do svih ostalih ratova I i II svetski rat posebno. Plus bivsi Srbi da nisu otpali od srbstva...

Albanci dosljaci imaju jednim delom dosljacku genetiku E1b i J, mesanu sa srpskom I2a I1 R1a. Albanci nikad nisu stravicno ginuli u ratovima (depopulisani) za razliku od Srba. Albanci se nalaze se na jako malom prostoru, do skoro su bili jako mala populacija, a govore dva razlicita jezika i vise dijalekata, albanski jezik je izolat,i genetski su najnehomogeniji u evropi. Stari istoricari opovrgavaju da su albanci starosedeoci.
Teodora Toleva je otkrila kako su uz velike napore skrpljeni u naciju.
Kad se pogledaju svi dokazi suludo je i zlonamerno uciti da su albanci starosedeoci, kad ocigledno nisu.

Nisu to moje lazi, to tvrdi tvoj Siprijen Rober.

Siprijan Rober iznosi da ime Srbin obeležava celu jednu rasu naroda i da su to Iliri, najstariji Sloveni.

Po Herodotu svi Tračani, Skiti, Vendi, Tribali i Iliri su Srbi. Inače reč Tračani, nastala je u grčkom pogrešno zbog ne mogućnosti izgovora suglasnika, što se odnosi na Rašane.

Raseni/Rashani/etrurci, Veneti i "fenicani" su stari evropljani Srbi.

Veneti = Fenici (Luigi Weiss)

https://opusteno.rs/zanimljivosti-f19/znacenje-reci-srbin-i-poreklo-srba-t16606.html

Poslednja izmena:
Siprijan Rober iznosi da ime Srbin obeležava celu jednu rasu naroda i da su to Iliri, najstariji Sloveni.

Po Herodotu svi Tračani, Skiti, Vendi, Tribali i Iliri su Srbi. Inače reč Tračani, nastala je u grčkom pogrešno zbog ne mogućnosti izgovora suglasnika, što se odnosi na Rašane.

Raseni/Rashani/etrurci, Veneti i "fenicani" su stari evropljani Srbi.

Veneti = Fenici (Luigi Weiss)

https://opusteno.rs/zanimljivosti-f19/znacenje-reci-srbin-i-poreklo-srba-t16606.html

Pomešao si, ne pričamo o tome šta je rekao Rover za Srbe, već Albance.

Pomešao si, ne pričamo o tome šta je rekao Rover za Srbe, već Albance.
Albanci nisu starosedeoci inace ne bi bili toliko medjusobno negomogeni i ne bi govorili dva razlicita jezika.
Albanci su dosljaci E1b i J, koji su asimilirali mnogo Srbe.
Narod koje je starosedeoc na jednom malom prostoru ne moze da ima ostre genetske autosomalne razlike, a sto je slucaj sa Albancima za Gege i Toske.
Ti vrsis velikoalbansku i antisrpsku propagandu jer negiras najvece naucnike i istoricare koji su znali da su Srbi starosedeoci i guras laz o migracijama u 6om veku.

"Paleolithic Continuity Theory (PCT), M. Alinei sets out that the thesis of the so called late arrival of Slavs in Europe is totally absurd and “must be replaced by the scenario of Slavic continuity from Palaeolithic, and the demographic growth and geographic expansion of the Slavs can be explained, much more realistically, by the extraordinary success, continuity and stability of the Neolithic cultures of South-Eastern Europe”.

" The Linear A words of the inscription on the signet of Mavro Spelio have meaning in a language, Sl. Minoan, belonging to the Sl. family. It is remarkable that in the inscription, although about 3500-4000 years old, all the words have very close counterparts even in the Modern Sl. languages. This linguistic evidence together with the facts mentioned above supports a Thracian / Slavic presence in the ancient Crete. Note that English has lost 85 % from its vocabulary in about 1000 years [35], p. 123 "

https://korenine.si/zborniki/zbornik11/serafimov_slavic_crete.pdf

Albanci nisu starosedeoci inace ne bi bili toliko medjusobno negomogeni i ne bi govorili dva razlicita jezika.
Albanci su dosljaci E1b i J, koji su asimilirali mnogo Srbe.
Narod koje je starosedeoc na jednom malom prostoru ne moze da ima ostre genetske autosomalne razlike, a sto je slucaj sa Albancima za Gege i Toske.
Ti vrsis velikoalbansku i antisrpsku propagandu jer negiras najvece naucnike i istoricare koji su znali da su Srbi starosedeoci i guras laz o migracijama u 6om veku.

Ne znam da li znaš, ali u vreme istražvanja Siprijen Robera, nije bilo genetičkog istraživanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back